Nİyet ettim diyet etmeye.

Birinden cektigin acinin acisiyla digerine cesaret edemezdin boylesi daha iyi canim
Zorlaniyosun tamam ama tek seferde oldu bitti
Annecine Allah guc versinler
Anneler kiymetli olmazlarsa halimiz ne olurdu ben coluk cocuga karistim hala annemin eli uzerimde hep

Allah onlara uzun onlara uzun omur versin..
Ben cok korkuyorum biliyo musunuz..
O kadar ani ölümler gordum ki son yillarda.. Gece yatip sabah uyanamayan, sofrada neşeyle yemek yerken birden yiğiliveren.. Daha neler neler.. Cok korkuyorum bi sabah uyanip annemi yada babami uyandiramamaktan.. Bazen kalkip nefeslerini dinliyorum..

Piskologa git bence ilerleyebilir bu ölüm korkusu Ölüm muhakak ve mutlak onlar yaşlı diye bizden önce ölmicekler belki biz onlardan önce ölücez hepimiz ölücez ölüm herkes için var

Cocuklar bile kalp krizi geciriyo artik
Tv de cok var
Hava kirliligi
Agaclarin azalmasi
Hormonlu gidalar
Gecim sıkıntısı
Stres
Gencecik yasta ölümler
Ben ogluma kim bakar diye dusunuyorum hep.

Esim annemlere vermez belki
Onun annesi baksin istemem
Ya ogluma bagirirlarsa?
Ya vururlarsa
Ya uvey anne olursa bi ara acayip takmistim kafayi surekli esime eger bana bisi olursa ve oglumu annem buyutmezse diye baslayip bi suru beddua ediyodum.
Panik atak var mi? Sende bulmuyorum ama ölüm korkusu p.a da fazlaca var.
Oglum buyudukce korkmamaya basladim ama
Buyudu artik o karar verebilir
Nerde mutluysa oraya gidebilir vs s

(Kendimi oldurdum gomdum oglumada yer buluyorum iste boyle boyle tirlatiyosunuz)
.......................
Kizlar anne degilsiniz belki anlamazsiniz bu duyguyu ama.her okudugumda agladim ben bunu
Hemse hungur hungur
Genc yasta kansere yenilen bir anne öykusu

Alintidir.

Lösemiyle mücadelenin sembol isimlerinden Gamze Akbaş’ın 2012 Şubat ayında yazıp sosyal medyada paylaştığı vasiyet gibi mektubu tüm Türkiye’yi ağlatmıştı. İşte o mektup:

"Aynı başlıkta yazdığım gibi hissediyorum kendimi, ama belli ki benim seyahatim bayağıca uzun sürecek. İster bir annenin vasiyeti diyin bu yazılanlara, ister gözü arkada kalmasın diye aklından geçenleri sıralıyor diyin. İyiydim gerçekten 2 hafta önceki düşüşü laboratuar değerleri yanlıştır umudunu yaşıyordum, Dr’um da öyle inandırmıştı. Ama değilmiş, artık mikroskop altında da değerlerim hızla düşüyor. Maalesef kağıt üstündeki gerçekler doğru? Diş etlerim çekilmeye başlıyor diyince zaten salı günü kemik iliğine bakalım dedi. Evladım tek derdim. Nefesi kesildi adamın ama sen çok ağladın karşımda benim de ona moralim bozuldu dedi. Nasıl ağlamam öyle bir derdim var ki içinden çıkamadığım, nasıl ağlamam. Evladım ne olacak Dr’um dedim. Sıkıntılı günlerin gelmesine ağlamıyorum, benim derdim evladım dedim. Evet evladım tek derdim. Herkesin Atakan’a çok iyi davrandığı kesin hatta davranacağı da. Annem, babam, kardeşim en başta hatta Emrah kendini toplayana kadar Atakan ilk dönemlerde kiminle kalır. Sevdiği, alıştığı insanları yanında göremeyince ya da gördüklerinde ağlayan gözlerle gördüklerinde ne yapar yavrum. İş seyahatine giden bir anne defalarca kafasından geçenleri söyler yavrusunun bir şeyi eksik kalmasın diye. Eskişehir’e gönderirler belki bir süreliğine orası da çok soğuk, keşke annem göndermese, Terleyince atlet değişir mi. Kalbi kırılırsa anlarlar mı, dudakları beyazlamış biraz, benzi sarı gibi gözüküyor deyip hemen kan testi yaptırmaya götürürler mi, Anneyi sorduğunda ne cevap verirler, Meyveler, sebzeler defalarca sirkeli suyla yıkanır mı, marketten alınanların özellikle Atakan’nın yiyeceklerinin son kullanma tarihlerine her defasında unutmadan kim bakar, Her akşam ılık sütünün içilmesi, Dişlerinin fırçalanması atlanılmaz mı, Günlük taze meyve suyu sıkılır mı mevsim meyvelerinden, Terleyince üşenmeden anında atlet değişir mi, Nelerden mutlu olur diye düşünülür mü, Değişik kitapları kim araştırır, kim alır peki, Bıkmadan sıkılmadan kim oyun oynar onunla, Bıkmadan sıkılmadan saçlara cici yapmasına kim izin verir, Gideceği okuldaki eksiklikleri kim fark eder, Emrahım canım sevdiğim, Öğretmeniyle sürekli yakın diyaloğa kim girer, o özel bir öğrenci iyi bir gözleme ihtiyacı var annesini kan kanserinden kaybettik der, Evde televizyon seyretmeyip kim aktivite yapar el becerisi gelişsin diye hem de hergün, Kendi çocuğuna ya da çocuklarına sabır gösteremeyen insanlar Atakan’ıma nasıl sabır gösterir, Bir varmış, bir yokmuş Ömür bu iki kelime arasında geçen zaman Zamansa bazen dost insana, bazen düşman bize düşman oldu. Sana güvenim tam Emrahım canım sevdiğim çok üzdüm seni en fazla kötü günlere, seninle göğüs gerdik. Hakkını helal et. Bundan sonra işin daha da zor olacak. Ama sana güvenim tam. Bir kaç gün önce demiştin ya bana, parkta oynarken bizi birisi seyretse deli bu adam der ama ben oğlumla çocukluğumu tekrar yaşıyorum diye. Hep öyle deli baba ol olur mu o zaman Atakan yokluğumu daha az hisseder belki. Evde demiştim ya ben, sana sevdiğim, Atakan seninle gerçekten iyi vakit geçiriyor hep gülüyor. Sen iyi bir babasın diye… Ben hep bişeyler öğretme çabasındaydım, sense eğlence, öyle olduğu için o kadar mutluyum ki hep mutlu ve onu güldüren babasıyla birlikte yaşayacak diye Öğretmenler zaten öğretir öğrenmesi gerekenleri. Gülmek daha iyi bir ilaç. Onu da sen hep verdin ve vereceksin canım sevgilim. Canım annem, canım babam, canım kardeşim hakkınızı ödeyemem şimdiye kadar çok emek verdiniz bize. Asıl şimdiden sonra sizlere daha çok iş düşüyor dimdik durup Emrah’a destek verme zamanı. Atakan başta ALLAH’a sonra Emrah’a sonra annem, babam, kardeşim size emanet… Keşke her şey farklı olsaydı. Yaşam mutlu dolu günlerle dolsaydı. Annem hediye kaban almak istedi. İstemedim çünkü seneye kışa çıkmam herhalde. Sabahleyin aradın annem. Canım annem dayanamam. Ne olur güçlü ol diye. Lütfen gel alalım dedin. İstemem annem dedim. Ateşim var öksürüyorum dışarı çıkmayacağım dediğimde Atakan’ım koşarak geldi ne dedi biliyor musun. ’Ateşin olmasın, ne olur öksürme canım annem dayanamam sana’ dedi. Telefonu kapadım çöktüm oğlumun yanına ben sana dayanamam merak etme geçer dedim, geçsin annecim dedin. Dayan can annem diye haykırdım içimden. Yalvarırım yaşama şansı ver… Şu an ezan okunuyor. Yalvarırım rabbime evladım için bana yaşama şansı ver. Salı günü gireceğim operasyon sancısız geçsin, en önemlisi sonucu güzel gelsin. Çok bir şey istemem sadece sağlık. Ama artık o kadar yıkıldım, o kadar güçsüz kaldım ki. Savaşacak gücümü yitirdim. Emrahımın, annemin, babamın, kardeşimin gözünü yaşlı görmeye gücüm kalmadı. Arayan eş, dost, akraba açamadım telefonları açamayacağımda, biliyorum dualarınız benimle ama gücüm yok konuşmaya birde tabii Atakan’ım anlamasın durumu diye. Salı gününün güzel geçmesini bu kadar umutsuzluğun içinde yine de umut ediyorum."

Aglayarak okudum yaziyi evlat tabiki başkadir.. Daha zordur..
Benim annemde kanser çikti çok şukur atlatti..
O zamanlar sevglmle yeni başladik sayilirdi o kadar destek oldu ki..3 yil once Annem iyilesti bizim iliskimiz bi duzene girdi evlenelim artik dedik is bilmeyen ben kendi ellerimle ona atki örmustum geldiginde veririm diye dusundum. Memleketine gidip babasiyla konuscakti.. Konusamadan babasi vefat etti.. Aksam uyuyup sabah uyanamadi.. Elimde atkiyla gunlerce agladim. Onun nasil bi anda çöktügünu gordum.. Acisini yuregimde hissettim.. Kendimizi toparlamaya calisirken dedemi kaybettik.. Bi gun gule oynaya yemek yerken aniden dağ gibi adam öldü.. Bu yil yeni yeni kendimizi hem maddi hem manevi toparladik.. Yine atki oreyim dedim digeri biseye benzemedigi halde takiyo dedim. Bi atki bi sapka ordum.. Gelelim bu yil evlenelim dedi.. Olur dedim.. Tam gelceklerine 3 gun kala bi dedesi öldü diger dedesine kanser teshisi konuldu.. Ben kafamda ikramliklari planlarken bi anda yine elimde atkiyla kendimi aglarken buldum.. Resmen ayni seyi iki kere yaşadim..

Şu an annesi dedesine bakiyo.. Biraz iyileşse yine bişeylere başlayalim diyoruz ama korkuyorum. Nasil bi kader bu.. Ya bu sefer gelceklerinde de annesine bisey olursa diye korkuyorum.. Kimsesiz kalir.. Yada bu seferde benim anneme babama bisey olursa..
Daha atlatamadigim cok sey var.. Psklgo gitmem sart biliyorum ama benim bile kabullenemedigim seyler var onlari birine anlatmktan korkuyorum. Kimse bilmezse o olay yasanmamis sayarim diyorum..

Hayat nekadar acı dimi
Sevdigimiz insanlari kaybediyoruz ve hala yasayabiliyoruz.
Hayat devam ediyo
Benim annem ve oglum suan icin olmazsa olmazim.
Gerisi inan gozumde zerre yok
Annem kronik astim.bronsit ve deli gibi sigara iciyo ona bisi olcak diye dusunuyorum.bazen yani dusunemiyorum istemiyorum nasil yani diyorum annem.olmicak mi yani hic hic olmicak yo yo yo diyorum sonra.
Bizde ölcez hatta adimizi bilen son kiside öldugunde hic dünyaya gelmemis gibi olucaz.
Ben hasta olunca oglum.hep anne sen ilac ic iyiles bana kim bakcak derdi.
Sen bak bana bende sana bakarim dedigimde ben daha cocugum ama derdi.

Umarım sevdiceginle coook mutlu gunlerin olur canım
Hersyde vardir bi hayir aklina kotuyu getirme.
İyi dusun.

Benim annemde astim bronşit.. Suan iki halam astimdan hastanede yatiyo.. Dikkat etsin kendine ilerlerse zor bi hastalik..
Ben gunlerce ugursuz muyum diye ağladim.. Duşunsene her gelmeye kalktiklarinda onlardan biri ölüyo.. Bilmiyorum hayat çok zor cok acimasiz.. Allahim ölümle hastalikla sinamasin.. İsyan etmek istemiyorum ama kaldiramiyorum da.. Umarim bundan sonra herşey hepimiz için güzel olur..

tr_lelli gerçekten çok duygulandım...allah mekanını cennet etsin bu güzel yürekli annenin @mandaliina sende üzülme canım bende çok küçük yaşta çok kötü günler yaşadım herkes hayatının bi döneminde çok zor şeyler yaşamıştır muhakkak üzülme dua et sevdiceğinle de çok güzel günler yaşarsınız inşallah beraber dua et allah kulunun dualarını kabul eder...

tr_lelli gerçekten çok duygulandım...allah mekanını cennet etsin bu güzel yürekli annenin @mandaliina sende üzülme canım bende çok küçük yaşta çok kötü günler yaşadım herkes hayatının bi döneminde çok zor şeyler yaşamıştır muhakkak üzülme dua et sevdiceğinle de çok güzel günler yaşarsınız inşallah beraber dua et allah kulunun dualarını kabul eder...

Bende senin gibiydim
Otrup agliyodum diyodum ki
Allahim ben kime naaptim? Kimin bedduasini aldim? Kimin canini bilmeden yaktimda beni boyle cezalandirdin die saatlere agliyodum
İnan beni isteyenler vardi onlarni acaba beddua etti die bile dusundum
O an sacmaliyosun aklina bin tane bela kotuluk geliyo
Sonra hep allahim.kurtar beni diye dua ettim
Cook tesbih cektim.
Rabbim yuzume guldu.

Psikolog ben k.vleri anlatirken suan normal insanlardan bahsetmiyoruz kesinlikle normal degiller onlar dedi.
Anlatmak tekrar yasatmiyo cnm rahatliyosun bide mimikleriyle falan da olsa seni anlayan bunu belli eden biriyle konusmak iyi geliyo.

En cok icimi yakadan en guzel en mukemmel bir daha geri gelneyecek olan 20-25yas araligimi scma salak insanlarla gecirmis olmam
Kendimi antidepresanlarla uyusturmus olmak.
Kimse bana o yaslarimi geri vermicek icim okadar aciyoki agzima tonla kufur geliyo sinirimden dudagimi isiriyorum zaman zaman aklima gelince
Ahh cahillik.

[QUOTE="tr_lelli, post: 40675204, member: 193706
Ögle
Tahinli cevizli cörek

Eki Görüntüle 1507385
Yeni masanda yeni mamalar :-* afiyet olsun :)[/QUOTE]

Uzerini nasil orttum bak:)) babanne modeli vol1
(Ay napim ama benim kocam cok pasakli sigara falan birakir mazallah)
Aliriz eskimesin diede orteriz icabinda :)

Saol tatlim

Yeni masanda yeni mamalar :-* afiyet olsun :)

Saol tatlim[/QUOTE]
Hahaha koltuk takiminin desenini begenip sonra ustune ortu orten bi milletiz biz

Feraceli şunu anladim ki bu dunyada herkes biseyle imtihan oluyo, aile, para, dost, sağlik..
Kesinlikle mesela benim.kocam iyi ailesi 5para etmez.

Annemin k.v si yani babannem dunya iyisiydi ama babam 5 para etmez.
Teyzemin kocasi cok iyi efendi ama iste durmuyo parasi yok

Mesela boyle boyle aınaniyoruz iste

ÇokdogruOTE="mandaliina, post: 40675398, member: 644513"] Feraceli şunu anladim ki bu dunyada herkes biseyle imtihan oluyo, aile, para, dost, sağlik..[/QUOTE]
Cok doğru söyledin kesinlikle öyle allahtan başka yardımcımız yok bu imtihanlara sabrı veren de o,dayanma gücü veren de her halimize şükretmeliyiz

Saol tatlim
Hahaha koltuk takiminin desenini begenip sonra ustune ortu orten bi milletiz biz [/QUOTE]
Kumandayi jelatinleriz falan
Yeni daha hevesim var ilerleyen zamanlarda anasini aglatirim herhal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…