Nöbet çizelgesi öğretmen arkadaşlar

Kimseye iğreç yaratiklar demedim.kibirli yaratiklar dedim diğerlerinide size açiklamak için uğraşamayacağim pes diyorum daha fazla laf yetiştiremeyeceğim

Hocam inşallah BMW ya da Mercedes alıp kredi ödediği için ihtiyacım var diyen öğretmenlerden değilsinizdir.Bu arada uygulamada sıkıntı yok.Elbette hakkınızı yedirmeyin ancak 45 lira için şikayet etmeyin kimseyi ki ortada şikayetlik bir durum da yok.

Nesi garip senin 47liraya ihtiyacin olmayip benim olmasimi.hak edip kazanmak istiyorum zaten tutmadan niye yazmiyorlar demiyorum.ve 10haftada bir hep tekrar edecek bir şeyi.Eğer her gün okula gidiyor görevimi yapiyorsam buda benim hakkim

Her gün okula gidiyorsunuz bunun karşılığında maaş alıyorsunuz

Hatta branşınıza göre maaş karşılığı ders saatiniz var örneğin 15 saat 18 saat vs branşına göre değişiyor

Bunun üstündeki girdiğiniz her bir saat için ayrıca ek ders ücreti alıyorsunuz

Buna ek nöbet de tutarsanız 3 saat ek ders ücretini alırsınız

Yani okula nasılsa gittim nöbet de yazsalar da göstermelik alayım parayı diye bir durum yok

Ben konunuza cevap yazdım sadece. Neden sürekli gard almaya çalışıyorsunuz?
Ben kibirli yaratiklar dedim biri çikiyor insanlara niye iğrenç yaratiklar diyorsunuz diyor.biri nöbet karşiliği verilen ücreti küçümseyerek üstünden bana laf dokunduruyor. Zamanim yok tüm gün okuldayim 4e kadar.diger ögretmenlerin dersi bitince okuldan beraber çikip şehre geliyoruzda konu bu degil sadece akil almak istedim aman allahim neler yaptilar

Nöbet tutmadığınız hafta kendinize başka bir yol çizin; örneğin sınav görevi alın. Ama bu sorunu önce mesai arkadaşlarınıza çıtlatın, bakalım onlar bu uygulama için ne düşünüyorlar. Onlar da rahatsızsa birlikte konuşursunuz. Yok eğer onlar hallerinden memnun ise sadece siz gidip şikayet ederseniz ya da müdürün karşısına dikilirseniz belki nöbet paranızı kazanırsınız ama çok şey kaybedersiniz. 12 yıllık öğretmensiniz sanırım idare ile kurduğunuz iletişimin sizi ve meslek hayatınızı ne kadar etkileyeceğini biliyorsunuzdur.

arkadaşım öğretmen olmamama rağmen hayret ettim.
oysa ki ogretmensiniz adı üste, anlatan siz anlamaya çalışan başkaları olmalıydı.

bakin yazmışlar işte ısrarla HAKETTIGIM diye yazmayın lütfen, gören de yaptığınız görevin ücreti ödenmemiş sanar.

haketmemissin işte. Sıraya koymuşlar işte ihtiyaç fazlası, her hafta bir kişi izinli sayılmış. 10 haftada 1 yazilmiyor diyorsunuz, 5,5 ayda 95 tl ediyor. Bunun icin bu kadar tantanaya gerek var mi sizce de?

öğretmen bir arkadaşım demişti, çay şekeri yüzünden öğretmenler odasında kavga çıktı diye. Bu ondan sonra şaşırdığım 2.konu olsun dursun burda

Şöyle dönüp bir bakarsanız arkadaşların kötü niyetle yazmadığını anlarsınız. Size söylemek istedikleri şey idarenizle hiç konuşmadan direkt onları şikayet ederseniz bir sonuç alamayacağınız ve sonuç olarak yeni başladığınız okuldaki imajınızın "iki kuruş için şikayete giden öğretmen" olacağıdır. . İspikçi çocuklar gibi dışlarlar sizi. Nöbet sistemi okuldaki her öğretmene aynı şekilde uygulanıyorsa haksız bulunursunuz ve çizdiğiniz yanlış imaj da üstünüze yapışır.

Yapmanız gereken: İdareyle uygun bir dille konuşun. İhtiyacınız olduğunu anlatın. Öğretmen arkadaşlara da sorabilirsiniz tutmak istemeyen varsa yerine tutabilirim diye. Kabul eden olursa İdareyle konuşursunuz. Ama bu konuşmalarınızın hiçbirinde "haksızlık" ya da "şikayet" kelimeleri geçmesin. Yoksa şu anda burada gördüğünüz olumsuz tavrı gerçek yaşamda görmeye başlarsınız.

Nobet parali degilken koca koca adamlar nobetten kaciyordu ilk atandigim yillarda. Simdi masallah parali ya havada kapiliyor.

Ihtiyaç yokken nöbet yazılması da devletin parasının boşa gitmesi olur bence, o da etik değil ki. Isterseniz konusun ama "hocam bir haftadan ne olur, abartmayın" diyeceklerdir. O yüzden hiç kötü olmayın idareyle, nobetsiz haftanın tadını çıkarın. Nöbet gerçekten büyük sorumluluk hakkını veren öğretmene tabi.

Teşekkür ederim hocam kirada oturuyorum arabamda yok.sinirden gülüyorum artik neyse hayirli akşamlar.buda bana akil parasi olsun bir daha bdv de konu açmam. :)

nöbetten çıktım bu gün.eve geldim uyumuşum ki baygın gibi. ne zaman uzandım ne zaman daldım hiç hatirlamiyorum ki 200 küsür öğrencilik nispeten küçük bir okul.
dönemlik iki kere de dinlenin.
tekrar ediyorum böyle hesaplar yaparsanız olmadık yerden başka paranız gider. inancliysaniz imtihan deyin değilse evrenin gücü vs deyin ama var böyle bir şey. azıcık rahat olun

Çünkü hukuka göre aksi ispat edilmedikçe herkes masumdur. Nöbet sistemini de bu şekilde yapmışlar her hafta birisi çıkıyor demekki kasıt görünmüyor burdan bakınca. Ama burdan gorunen bir sey daha var o da art niyetiniz. İdarenin kastı olsa nöbet yazarlardı kaç tane yorum var nobeti güle oynaya tutan yok.
Mesai arkadaşı olsaydık ben aydinlatamazdım engin bilgilerimle tenefüste çayımı içiyor olurdum siz nobet tutuyor olurdunuz ya da şikayet peşinde kosardiniz

Olmayan bişeyin şuan gitmesi pek mümkün değil.inançlıyım elhamdüllilah.bunu sadece fikir almak öğrenmek için sordum ama öyle zan altında bırakıyorlarki bir sürü gereksiz tartışma tantana yazdım sayfalarca.hayatimin son 3yilini nerdeyse hiç uyumadan sabah 7 akşam 12 birfiil ayakta olarak çocuğuma bakarak ev hanimliği yaparak ve okulda işimi hakkini vererek yaparak her güne yorgunluk hissetmeden başlayarak yaşadim.yorulmak nedir unuttum ben.

Kimseyi şikayet etmedim bu zamana kadar ama bu şikayet mevzusuna bu kadar takıldığiınıza göre sizde bir travma yaratmış zamanında.Evet ben çalışmayı severim çay içip lak lak edecek pek vaktim yok.

özel durumlarınızı bilmiyorum. ama ne olursa olsun bu uslubunuz sizi zor durumda bırakır.
kimse hangi dalgalarla boğuştuğunuza bakmaz gemiyi limana getirdiniz mi diye bakar.
zor bir hayat yaşıyor olabilirsiniz ama bunun sorumlusu idare değil. o yüzden sağlıklı adımlar atin ki sonuç alabilesiniz.
bu arada ben de iki çocuklu aynı zamanda ev hanımlığı yapan bir öğretmenim

olmayan bir şeyin gitme imkanı yok demissiniz ya size Hz Musa ile kıyafeti olmayan adamın kıssasını okumanızı tavsiye ederim. olay gerçek olmasa da verdiği mesaj hakikat.

Bunu zaten ilk sayfada arkadaşlar söylemişti.ne demek istediginizi anladim.devamında konuşulanlar boş laflar.benim üslubumla alakası yok.

Peki tam tersi olsaydı yani öğretmen sayısı az olup haftada iki gün nöbet yazılsaydı ama tek nöbet ücreti alsaydınız o zaman da hakkımı ödemiyorlar diyecek miydiniz? Evet ihtiyacınız olabilir ama okulda bir tek size karşı yapılmış bir uygulama değil bu her öğretmen bir hafta nöbet tutmayacak. üstelik siz yeni tayin olmuşsunuz bu da demek oluyor ki sizden öncekiler 10 haftada bir nöbet tutmamış ve sorun da çıkarmamışlar. okulun kapanmasına zaten 10 hafta var 10 hafta sonra tekrar nöbet yazılmamış dediğiniz zaten bayram haftasına geliyor sonra da okulun son haftası. Bizim okulda iki bina var binalardan birinde az öğretmen olduğu için o binadakilere bahçe nöbeti yazılmıyor bina içine anca yettiğinden. Üç yıldır kimse ben bahçede tuttum diğer binadakiler hiç bahçeye çıkmadı bile demedi. sırf bu yüzden mesai arkadaşlarınızla ve idarenizle kötü olmaya arkanızdan kötü bir şekilde anılmasına gerek yok.

Kimseyi şikayet etmedim bu zamana kadar ama bu şikayet mevzusuna bu kadar takıldığiınıza göre sizde bir travma yaratmış zamanında.Evet ben çalışmayı severim çay içip lak lak edecek pek vaktim yok.
Travma falan psikologluga mı soyunduk simdi ? Bunun için de ek ders isteseniz ya okuldan
Burda millete cemkircek vaktiniz var ama ? Benden bu kadar sözü arkadaşlara devrediyorum. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…