Nöbet meselesi..

Belki de aglamamalarinin nedeni ekonomik olarak rahat olmaları bir de geçim derdiyle bogusmamalari olabilir.
Kimsenin işlerine karışmaması olabilir.
Şu iğneyi söyle vursan diyeni yoktur mesela?
Toplumda saygınlığı vardır örneğin, yorumunuzda olduğu gibi itibarsizlastirilmiyordur.
Cogaltabiliriz ama gerek yok. Çünkü bizim hiçbir meslek grubuyla derdimiz yok. Keşke herkes insanca çalışma şartlarına sahip olsa.
Bir eğitimci zaten ne şekilde gelirseniz gelin bunun aksini isteyemez.
Çünkü hayalimiz bu inanın, mutlu, bilinçli, ülkesine faydalı, mesleğini seven bireyler yetiştirmek. Herkesin insanca yaşadığı, tek hayatı çalışmak olmayan bir toplum hayalimiz.
Hep diyoruz güzel günler göreceğiz çocuklar.
İnadına...
ekonomik olarak rahatsın peki, ama fakültede 6 yıl okurken canın çıkıyor, 4 yıl uzmanlık yapıyorsun canın çıkıyor, üstüne mecburi hizmet yapıyorsun canın çıkıyor. mesleğe başlıyorsun ayrı bir canın çıkıyor. kendinizi savunurken doktorlar rahatmış gibi yazmayın. inanın gerçekten çok komik.

ayrıca doktorun mu işine karışan yok? :D vallahi güldüm buna. doktora dayağı da eğlencesine atıyorlardır bence :D

Kinaye yaptığınızı umut ediyorum. Daha seçici mi olunsa???
Yo Clciddiyim puanlar yükseltilmeli. KPSS değil fakülteye giriş puanları. Finlandiya da öğretmenler mülakatlara da giriyor, uygun mu değil mi arastiriliyor. Burada bana öğretmen ol rahat edersin, kadın öğretmen olacak arkadaş erkenden gelecek, çocuğuna bakarsın, evinin işini yaparsın diyorlardi mesela. İşte bunu diyemeyecekler toplum algısı değişecek.

Hic istemediğim bir sekilde yine baska konulara girdim.
Asil konuya gelirsek sevgili konu sahibi,
Nobete ucret uygulamasi basladi malum ve sadece haftada bir gun nobetin ucreti ödeniyor. Bu durumda kimse ucretini almayacagi isi yapmak istemeyecektir.
Simdi buna da oooo ucretsiz is yapilmiyor diye konusanlar olacaktir onlari pas gecelim.
Yani buyuk ihtimalle durumda bir degisiklik yapilmayacak ama bir arkadasin da dedigi gibi ogrenci görevlendirmesi yapilabilir. Idareye nobetci ogrenci sayısının arttirilmasini talep edebilirsiniz.
Acil mudahale gereken bir durumda onlar haber verir de dogrudan oraya gidersiniz hic degilse.
Yoksa on tane de gözünüz olsa 3 kati ayni anda gormeniz mumkun degil.
Bizim bir katta 2 kisi olmasina ragmen yine yetisemedigimiz yerler oluyor okulun buyuklugunden oturu.
3 kata tek kisinin yetismesi akil alacak bir sey degil.
Daha nöbet ücreti geçen yıl verilmeye başlandı. O konusacaklar bilsin de yıllardır ücretsiz nobet tutan tek meslek olduğumuzu.
Bu arada nöbetçi öğrenci uygulaması 3 yıl önce kalktı yasak diye biliyorum. En azindan bu bolgede böyle. :)

Yo Clciddiyim puanlar yükseltilmeli. KPSS değil fakülteye giriş puanları. Finlandiya da öğretmenler mülakatlara da giriyor, uygun mu değil mi arastiriliyor. Burada bana öğretmen ol rahat edersin, kadın öğretmen olacak arkadaş erkenden gelecek, çocuğuna bakarsın, evinin işini yaparsın diyorlardi mesela. İşte bunu diyemeyecekler toplum algısı değişecek.
Iyi ama ataması nispeten daha fazla olan bölümlerin giriş puanları da çok yüksek. Düşük puanla alım yapan bölümlerin atama şansının az olduğu biliniyor zaten.

Canım binadayken yemekten sonra cikar hepsini disari, binadan cıkar yani.alt kata sandalye koy otur oraya.biz öyle yapiyoruz.cünkü müdürümüz de okulu boşaltın sınıflar hava alsın diyor zaten.gerçi benim bir kat.sizin gibi değil.ama ilk ögretmenlige başladığım okulda öyleydi.bina ve bahce vardı.bina iki katlıydi.iki kat cok yorardı hakikaten.orada da binayı bosaltırdı bina nöbetçisi.başka bir okulda da iki gün tutardık.ögretmenler haklılar.inan o daha yorucu gerçekten....

pazartesi konuşun tabi ama tek katı kabul ettiremezseniz bina bosaltmayı onerebilirsiniz.ama milli eğitimin falan bile haberi vardır bence durumdan.müdür ayarlamıştır işini.ayrıca nöbet ücretli ya artık ,ikinci nöbet ücretsiz.diğer ögretmenler kolay kolay kabul etmezler dediğinizi.

Dediginiz gibi toplantıda " daha yeni geldin dur bakalım hocam " tarzı konusan ukala, saygısız tiplerle karşılaşmanız da olası...kolay gelsin:))))

ekonomik olarak rahatsın peki, ama fakültede 6 yıl okurken canın çıkıyor, 4 yıl uzmanlık yapıyorsun canın çıkıyor, üstüne mecburi hizmet yapıyorsun canın çıkıyor. mesleğe başlıyorsun ayrı bir canın çıkıyor. kendinizi savunurken doktorlar rahatmış gibi yazmayın. inanın gerçekten çok komik.

ayrıca doktorun mu işine karışan yok? :KK70: vallahi güldüm buna. doktora dayağı da eğlencesine atıyorlardır bence :KK70:
Hicbir meslekle mukayeseler hoşuma gitmiyor ve doğru bulmuyorum. İlk mesajımda da dedim. Ama aynı arkadaş bu kez de doktorlarla mukayese etti.
Benim öyle bir derdim yok alintiladiginiz mesajimda belirttim. Her mesleğin zorlukları olduğunun farkındayım da keşke herkes bunun farkına varsa da ahkam kesmesé konu öğretmenlik olunca.

Iyi ama ataması nispeten daha fazla olan bölümlerin giriş puanları da çok yüksek. Düşük puanla alım yapan bölümlerin atama şansının az olduğu biliniyor zaten.
Benim zamanımda bana öğretmen ol diyenlere bu puana o kdr dusuk puanlı yerleri yazamam, yazık olur diyordum. Şimdi değerlendiyse bilmiyorum. Sanmam yani ne kadar yükselmiş olabilir.

Okulda öğretmen sayısı azsa ne yapılabilir baska? Zaten olay oldugu an o katta bile olsa önleyemezsin en fazla olay olduktan sonra müdahale edebilirsin. Genel olarak katlara bakmak yeterli bence. Aslına bakarsan ben öğretmenin nöbet olayına karşıyım. Bizler güvenlikçi degiliz. Nöbet angaryasının kaldırılması için yapılan grevlere de katıldım. Ücret verdiler hadi bir nebze ama tutmakta istemiyorum ücrette almayayım.

Benim zamanımda bana öğretmen ol diyenlere bu puana o kdr dusuk puanlı yerleri yazamam, yazık olur diyordum. Şimdi değerlendiyse bilmiyorum. Sanmam yani ne kadar yükselmiş olabilir.
Yaşınızı bilmiyorum ama bu sene kızkardeşim için üniversite tercihi yaptık. Ataması yüksek bölümlerin puanları pek çok mühendislik bölümü puanından yüksek.

Bence öğretmenlik ODTÜ bölümlerine eş değerde olmalı yani uçurum olmamalı diğer üniversiteler arasinda. Hangi şehirde olursa olsun nitelikli insanlar secilmeli. Denetlenmeli öğretmenler. Ben hiçbir öğretmenimden bir şey öğrenmesim ya hep kurs hep . Çocuğum olsa özel ders aldırırım surekli. Bir şeyler değişse ülkemiz bilim adamları yetistirse ah İsveç bilim adamları yerine Türk bilim adamları deseler fena mı olur :D Yani öğretmenlerin rahat olması onlara güzel, istesem olurdum öğretmen, secebilirdim 3 ay tatili ama secmedim, öğretmenler rahat diye gıcık gitmem bu yüzden . Ancak gerçekten iyi eğitimciler gerek ülkeye.

Yaşınızı bilmiyorum ama bu sene kızkardeşim için üniversite tercihi yaptık. Ataması yüksek bölümlerin puanları pek çok mühendislik bölümü puanından yüksek.
Nasıl yani mesela ODTÜ mühendislik fakültelerinin yanına yaklasabiliyor mu yoksa Atıyorum Hakkari bilmem ne üniversitesinin mühendislik fakülteleri mi? Okuldan okula fark var. Eğer ciddi anlamda yaklastiysa iyi üniversitelerin güzel bölümlerine gelişme var demek.

Kaygılarınız konusunda gayet haklısınız,siz alt kattayken üst katta bir sorun çıkabilir,yetişemeyebilirsiniz sonuçta çocuk sorumluluğu var üzerinizde,gayet ciddi bir sorumluluk ama 3 kat indim çıktım yorucu oluyor kısmı anlamsız. Masa başında oturup dinlene dinlene iş yapan çok az insan var,herkes bir şekilde ayakta sağa sola koşturarak mesai bitiriyor,bu anlamdaki yakınmanıza hak veremedim üzgünüm. Sorumluluk kısmında dibine kadar haklısınız ama yineliyorum.

Öğretmenler yetersiz, daha seçici olsa mesela öğretmenlik. Puanları dusuk rahat etmek isteyen, eh istelik puan alan öğretmen oluyor. Zorlastirmalilar bence. Finlandiya sistemini ornek alsa ülkemiz keske.
Arkadaşım bil de konuş lütfen.ben öss ye girdigim sene türkiye birincisi bogazici matematige giremiyordu.anadolu ögretmen liseleri vardı o zaman.sınıf ögretmenligine sinav birincilerinin en fazla 360 alabildigi sınavlarda 340 ile girildi. Su an ögretmen olabilmek icin insanların geçtigi asamaları sayamayacagim sana.o kadar uzun ki....facebookta tesadüfen gördüğun finlandiya ile ilgili o yazıları okuduğun gibi biraz da araştır bakalım insanlar ögretmen olabilmek için ne zorluklardan geciyor.onların ,arkadaşlarımın,benim emeklerimizi ,uykusuz gecelerimizi " eh iştelik puan alıyorlar" dediğiniz ağzınıza sakız etmem!!!!

Öyle oturduğun yerden bıdı bıdı konuşmayı biliyorsunuz iste sadece.ama suç sadece sizde de degil.ne yazıkki öğretmenleri degersizleştiren sistemde...

Arkadaşım bil de konuş lütfen.ben öss ye girdigim sene türkiye birincisi bogazici matematige giremiyordu.anadolu ögretmen liseleri vardı o zaman.sınıf ögretmenligine sinav birincilerinin en fazla 360 alabildigi sınavlarda 340 ile girildi. Su an ögretmen olabilmek icin insanların geçtigi asamaları sayamayacagim sana.facebookta tesadüfen gördüğun finlandiya ile ilgili o yazıları okuduğun gibi biraz da araştır bakalım insanlar ögretmen olabilmek için ne zorluklardan geciyor.onların ,arkadaşlarımın,benim emeklerimizi ,uykusuz gecelerimizi " eh iştelik puan alıyorlar" dediğiniz ağzınıza sakız etmem!!!!

Öyle oturduğun yerden bıdı bıdı konuşmayı biliyorsunuz iste sadece.ama suç sadece sizde de degil.ne yazıkki öğretmenleri degersizleştiren sistemde...
Her okul Boğaziçi matematik olsa keşke ah ah.

Ben Hacettepe Üniversitesi mezunuyum. Ancak düşük bir puanla başka bir üniversiteye giriş yapıp benden daha iyi olanı da gördüm. Niye ODTÜ bölümleri kıstas alınıyor ki? Başarı ve yeterlilik kendini geliştirmeyle, buna istekli olmakla alakalı.

Ayrıca öğrenme dediğiniz bir süreç. Öğrenenin hazır bulunuşluğu, geçmiş öğrenme yaşantıları, fiziksel ortam, öğretmenin motivasyonu gibi pek çok değişken etkiliyor süreci. Siz öğrenemediyseniz faturayı öğretmene kesmeniz neden?

İşinizi hakkını vererek yapma çabanızı büyük takdir ettim öncelikle. Çözüm odaklı konuşarak probleminizi dile getirirseniz çözüm sağlayabilirsiniz bence.
Gelmiş gene öğretmenler iki ay tatil yapıyo bir de ağlaşıyocular. Kendi ağlaşmalarından millete gına geldi halbuki. Konunun da söylenilenlerle uzaktan yakından alakası yok, aksine işini düzgün yapmaya çalışan bir insanın çözüm arayışından bahsediyoruz. Ama ben anlıyorum bu insanları. Benim annem de öğretmen, ne kadar zor bir iş olduğunu biliyorum yani yakınen. Kendim özel sektörde çalışmaya başladığım gün neden öğretmenlere bu kadar yüklenildiğini anladım insan alenen kıskanıyor. Ne kadar yorucu bir meslek olduğu, sorumluluğun ne kadar fazla olduğu, öğrencilerden ziyade abuk sabuk velilerle muhattap olmak zorunda kalındığı... Bunları bildiğim halde annemi kıskanmıştım yalan yok.

Bir de düşünün ki hala öğretmenlerin yazın 3 ay tatil yaptığını düşünenler var onlar napsın yazık.. Ayrıca rica ederim etrafınızda işini hakkıyla yapmayıp bir de tatil peşinde koşan, sizce fırsatçı olduğunu düşündüğünüz insanlarla muhattap olmayın. Tanıdığım insanların neredeyse tamamı öğretmen ama daha bişey olsa da tatil olsa diyene rastlamadım ne kadar enteresan. Kendi işimi yapsam 3 ay çalışıp 9 ay tatil yapsam bile ağlaşasım varsa ağlaşırım yani kime ne? Banane öğretmenliği seçmeyip kendi tercihiyle özel sektörde sürünenlerden. Kendimi kimseyle kıyaslamak zorunda değilim, ben kendi şartlarıma bakar iyileştirilmesini talep ederim kimseyi de alakadar etmez.

Ben şahsen özel sektör seçtim ve sürünüyorum bu da benim kafasızlığım bunun için annem okulla ilgili problemlerinden bahsederken sen yazın 2 ay tatil yapıyosun sus ağlaşma desem ondan önce ben kendime bir s.... çekerim :)

Beni yanlış anlamayı her konuda değil ama belli mesleklerde okullarda ortak bir puan olmalı en azından uçurum olmamalı. Hukuk, öğretmenlik, doktorluk, mühendislikler bazı okullarda komik puanlarla alım yapıyor. Aklıma gelmeyen meslekler var tabi Yukselmeli. Bence tabi.

Ay öyle seyler yazılmıs ki gören de her öğretmeni eğitim öğretim aşkıyla yanıp tutuşan idealist bir Mahmut Hoca sanacak. Neyse...
Sorumluluk olarak bakıldıgında 3 kata 1 nöb öğretmen cidden yetersiz ama diğer türlü de haftada 3 gün nöbet daha yorucu olur gibime geldi benim de. Her kata bir öğretmen yerine 1 kişi bahceye 2 kişide 2şer kata baksa belki nöbet haftada 3 değil 2 gelir, 3 kata bakmak yerine 2 kata bakmak da daha kolay olurdu.

Back
X