Nöbet meselesi..

O da öğretmenlik.ama soz küçümsüyorsunuz onu bile.ve tek bilip ilgilendiğiniz de o kısım olmuş.bilmediginiz seylerle ilgili ahkam kesmeyin
Ben puanları komik rakamlara dusurenler için söyledim açıkçası. Arkadaşlarım gittiler hukuk kazanamayan ideali hukuk olanlar mesela yetecek öğretmenliklere gittiler. İşte bu olmamalı. Cidden hak eden olmali. Facebook ta gormedim ayrica kullanmak bile onu, ben araştırmayı severim. Hangi ülke neyde iyiyse o ornek alınmalı bence. Bölüm kontenjanları dusmeli binlerce kişi boşa üniversite okuyor. Mesleklere yönlendirilmeli insanlar. Çok köklü bir değişimden bahsediyorum aslında.

Öğretmenlik rahat diye bilip bilmeden konuşanlar hayatlarında bir gün öğretmenlik yaptılar mı acaba? Öğretmenler aynı anda 40 kişiye hem eğitim veriyorlar hem de onları disipline etmeye çalışıyorlar. Ve bu kişiler çocuk. 2 aylığına müdür yardımcılığı yapmıştım. Sabah 8.30 akşam 17.30 öğle arası olmaksızın yoğun bir şekilde çalıştım. Öğretmenlikte geçen bir günümün onda biri kadar yorulmadım bile. Dinlendiğimi hissettim resmen. İşte bu yüzden kıyaslama ve yorum yapma hakkına sahibim, çünkü tam gün de çalıştım. Puanlar da düşük filan değil türkiyede 1.340. Olup girdim üniversiteye, Hacettepe'yi bitirdim. Öyle kolay olmuyor yani cancağızlarım.

haklısın
ve ses cıkarmalısın
bende senın gıbıyım bazı konularda rahat davranamam
oyle bı asagıdan yukarı yukarıdan asagı seslenemem
oyle nobet tutucaksan ne anladık o nobetden degıl mı

buna can mı dayanır derken resmen ızdıraplı ölum yontemını secmısler halbukı
aynen dedıgın gıbı her kata bı ogretmen olmalı

ayy konu nerelere gelmıs
calısmak zordur arkadaslar
hele hem calısıp hem ev ısı yapmak cıfte kavrulmustur

her meslegın kendıne gore zorlugu vardır
bı muhasebecı olunda gorım sızı :KK70:
ya da bı noterde calısında gorım
guya rahat kolay ıs aman ne yapıyorlar kı denılır
noterde calısırken stresden mıde kanaması gecırdım
muhasebecılık konusuna hıc gırmıyorum bıle :KK70:

bu yuzden kıyaslamalar-basıte almalar cok yanlıs

Ay çok komik ya cidden. Nöbet ciddi bir meseledir. 40 dakika ders anlatıp üstüne nöbet tutmak zordur ve öğle arası da gerçekten uzunmuş. Ben tek kata yetişemiyorum yeri geliyor. Bir sürü öğrenci bir anda sınıflardan çıkıyor. Arı kovanı gibi oluyor ortalık. En sakin günde en az bir merdivenden düşme ya da tuvalette sigara içme olayı yaşanıyor. Okul liseyse baha doğru mutlaka her gün kavga çıkıyor. Sorumluluk. İnsanlar evlatlarını size emanet ediyorlar sonuçta. Gözünüz gibi bakmanız lazım.

Burada hiç kimsenin en zor öğretmenlik dediğini sanmıyorum. Dünyada para kazanmak için yapılacak kolay bir iş yok zaten. Her iş zor. Yapmayan bilemez. Uzaktan en kolay gözüken şeyler bile içine girildiğinde eminim insanı stres sahibi yapıyordur.

Konu sahibi çok haklı. Bir çocuğun başına bir şey gelse ve anında müdahale edilemese ne olacak. Daha geçen yıllarda bir öğrencinin kafasına lavobo düşmüştü de hayatını kaybetmişti mesela. Her şey mümkün. Konuşulması gereken bir konu okul içerisinde.

seneden 3 ay tatil yapıyorsanız bir zahmet nöbet gunlerınde de yorulmayacaksınız
biz senelik izinimizi bile alırken aylar öncesınden plan yapıyoruz
mudurlerımız son anda gitmesen olmaz mı diyorlar ve 5-6 hafta izin bırıkmesıne ragmen sadece 5 iş günü izin alabılıyoruz

evlilik iznimi sadece 3 gün alabılmıstım
öğretmenler nerdeyse 3 ay calısıp 9 ay yatma derdındeler
3 ay değil 2 ay :))) 15 gün haziran 15 gün eylül seminerlerimiz var.bazılarımız sabahçı olursa öglen 1 de evinde oluyor.branş öğretmeni iyi bir müdüre denk gelirse bazı günleri boş bile oluyor.ohhh sefamız olsun......doğum iznimiz ,süt iznimiz var. O da her memur gibi.

Hıı bu arada devlet hastanesinde çalışan bir kadın doktor da süt izni yüzünden 2.30 da ayrılıyordu mesaiden.onunki bebekse benimki de bebek kimse kusura bakmasın.o da ayrılıyor dogum iznine.kimse ona demez hasta bakmıyor bilmem ne diye.

Her mesleği hakkıyla yapmayan insan var.neden her avukata,her disciye,her doktora gidilmiyor.kuaföre bile giderken birilerinden öneri alıyoruz.her kuaföre gitmiyoruz.o dershanedekiler de ögretmen ayrıca.uzaydan gelmediler ya!!!

Sadece kar mı ?
Kadın öğretmenlerin çoğu doğumunu öyle bi ayarlıyo ki ne hikmetse hep okul açılmadan bikaç ay önceye getirip okul açıldı mı pat izin alıyolar.

Başları ağrısa pat rapor .
Bana göre dünyanın en rahat mesleği ki seçmelerinin sebebi de bu

Kaç kişi ayy o minik pıtırcıkları birer dev birer mühendis doktır yapıyım diye mesleği seçiyo ?

Asıl işleri öğretmeyide hakkıyla yapıyosalar çocukların büyük kısmı yetersiz ki binlerrce dershane var gidip birde orda öğrenmeye çalışıyolar.

İş zorluklarını anlatanlar , köle gibi çalışanlar , öğle yemeği yeme vakti olmayanlar vs. vs. arkadaşlar bu durumda olanlar niye şartlarına itiraz etmek yerine gelip burada iyi şartlarda çalışanları eleştiriyor? Siz kötü şartlarda çalışıyorsunuz diye milletin şikayet hakkını elinden alamazsınız.Ama siz ancak bu kadarsınız işte. Kendi sorunlarınızla mücadele etmezsiniz ama başkalarının da sürünmesini istersiniz.

Ayrıca ikinci konu olarak öğretmenlerin hepsi mükemmel de olsa dersi sabote eden, okulda her dk kavga çıkaran, çalışkan öğrencilerle dalga geçip onların da tembel olmasını isteyen, şımarık bencil öğrenciler ve öğretmenin sadece kendi çocuklarına tahsis edildiğini sanan veliler olduktan sonra eğitim hiçbir zaman ilerlemez.

Not: Öğretmen ya da kamu çalışanı değilim.

Öğretmenlikte 9. yilim, nöbet tutmayı ciddiye alan çok az kişiye rastladım. Siz de onlardan birisiniz ve okulunuzdaki nöbet düzeni olacak iş değil.
Okulunuza daha gelecek olan öğretmenler vardır değil mi?

Haftada tek nöbet de tutsan 5 nöbette tutsan 2 ekders veriliyor. Eğer her tuttuğu nöbet için ek ders verilse o insanlar koşa koşa tutar nöbeti. Çocukların başına bişey gelirse endişesi yok insanlarda bu nasıl iş böyle herşey para olmuş...

Nöbet için para verilmeside yanlış
Okul içinde çocuklardan öğretmenler sorumlu olmalı sınıftada tenefüstede
başarı sağlayan öğretmene primde versinler başarısız olana cezada
ama can para olarak görülmemeli

öğretmenlerin nöbet tutması başlı başına saçma bence zaten. gerekirse her kata bi güvenlik görevlisi koymaları gerekli ama nerdee...

Çok haklısın, benim tek katta bile canım çıkıyor.
Şimdi 1. sınıfım kendimi tavuk gibi hissediyorum. Nöbete çıkıyorum arkamda bir çocuk sürüsü üzerime tırmanmaya çalışıyor. Bir yerde sorun görsem hemen koşuyorum, arkamdan 40 çocuk koşuyor, Allahım.
Aslında sınıf içlerinden falan sorumlu değiliz ama ben de öyle kavga edenlere bakıyorum, sınıf içlerini kontrol ediyorum. Başkaları elinde telefon, kalorifere dayanıp nöbet tuttuğu için çok kolay onlara tabi.
Bir de hala anlamam okulda öğrencilerin güvenliğinden neden ben sorumlu olayım? Okulda bir sürü boş gezen memur var, teneffüste dolaşsınlar katları, ücreti de onların olsun. Çekilecek dert değil.

Biz burada meslegimizden şikayet etmiyoruz. Ne mutlu ki öğretmenim ve insana Yatırım yapıyorum.
İşte diyorum kı nöbet olduğunda 10 dk nefes de alamıyor ogretmen. Nomunomuchua arkadaşımızın yorgunluğu bundan.

Mesleğimiz için böyle yorumlar yapanlara ilk olarak sen de öğretmen olsaydın diyoruz.
(Kpss den ciddi puanlar alıp atanmaniz gerekiyor oncelikle)
İkinci olarak da bir güncük gelip 'hakkıyla ' çalışın bakalım yerimiz, böyle konuşmaya devam edecek misiniz diyoruz.

Özenen varsa buyursun yapsın öğretmenlik. Biz engel olmuyoruz ya:cool:
Öğretmenlik zor meslektir amenna
Çünkü bende hem öğretmenlik hem öğrencilik hem asistanlık yaptığım için bilirim o kısmıda
Ama bu yorumunuz biraz kırılmayın ama komik geliyor bana
Mesela doktorlar sizden kat kat puan alarak kazanıyorlar
Onların mesai kavramı 8-5 bile değil
Ama öğretmenler kadar gündem olamıyorlar ;)

seneden 3 ay tatil yapıyorsanız bir zahmet nöbet gunlerınde de yorulmayacaksınız
biz senelik izinimizi bile alırken aylar öncesınden plan yapıyoruz
mudurlerımız son anda gitmesen olmaz mı diyorlar ve 5-6 hafta izin bırıkmesıne ragmen sadece 5 iş günü izin alabılıyoruz

evlilik iznimi sadece 3 gün alabılmıstım
öğretmenler nerdeyse 3 ay calısıp 9 ay yatma derdındeler
2 ay yapıyorlar canım ;)
Kar tatili olur ne hikmetse bir tek kar öğretmenlere yağar
Biz aynen devam
İnanır mısınız
Kar yağınca dolmuşlar bile gidemez iş yerine bide inip 20 dakika yürürüz
Evet yorucu bir meslek ama her meslek öyle
Benim ablam da öğretmen o yüzden bu kadar rahatlıkla eleştiriyorum

Daha nöbet ücreti geçen yıl verilmeye başlandı. O konusacaklar bilsin de yıllardır ücretsiz nobet tutan tek meslek olduğumuzu.
Bu arada nöbetçi öğrenci uygulaması 3 yıl önce kalktı yasak diye biliyorum. En azindan bu bolgede böyle. :)
Yaa ondan haberim yok.
Bizim okulda 2 tane nobetci ogrenci oluyor her zaman.
Para konusuna gelince, gordugun gibi insanlar her seyde kendini soz sahibi goruyor sevgili arkadasim, nobetinizde ne var parasini da almayiverin diyecek cok insan cikar emin ol :)

2 ay yapıyorlar canım :KK66:
Kar tatili olur ne hikmetse bir tek kar öğretmenlere yağar
Biz aynen devam
İnanır mısınız
Kar yağınca dolmuşlar bile gidemez iş yerine bide inip 20 dakika yürürüz
Evet yorucu bir meslek ama her meslek öyle
Benim ablam da öğretmen o yüzden bu kadar rahatlıkla eleştiriyorum
8 yillik meslek hayatimda , kar tatili yapilmadigi icin 2 ogrencimi kaybettim.
O yuzden evet kar bir tek bize yagiyor.
Kar tatilleri ogrencilerin ulasimi sıkıntıya girdigi icin yapilir, ogretmen tatil yapsin diye degil. Olaya biraz diger taraflarindan bakmanizi tavsiye ederim.

Haklisin tabi ki. Uzak olsun ama oldu ki sen alt kattayken ust katta bir olay oldu direkt sen sorumlusun. Yaralanma falan olsa sorusturma ustune sorusturma.

Back
X