Derdim var konusuna problemini yazan kişinin ne derdi olduğundan çok
okuyanın görüş eşiği konu oluyor.
Çok çirkinim diye konu açmış olsaydı arkadaş, yapma canım yaaa..olur mu öyle şeey.. bakım önemli tabi.. sinden yüreklendirici yorumlar alırdı.
Okşayıcı yorum yapmak insana sanırım yardım etme duygusundan dolayı hoş geliyor gibi.
Kayınvalidemden çok çekiyorum diyen ile kayınvalidemi sinirden çatlatıyorum diye açılan konuya yapılan yorumlar farklı olucaktır.
Kv (kayın valide) sine sesi çıkmayan, içinden karşılık vermek gelip de sessiz kalan
sesi çıkanı duyunca kendi sessizliğine üzüntüsünden yol alıp, sizi olumsuzlayacaktır.
Fors atıyor da olunabilir. Sanal ortamda reel ifadeler ile varız. Bu yol ile kişisel tatmin oluyor olabilir.
Okuyan kişi, inanmadığını ifade eden yorumu ile tasvip etmediği fors atılmasına destek vermiş olur.
Aksini iddia eden yorum ile dert sahibinin fors duygusu kuvvetlenecektir çünkü. Süperim ben, güven hissi ile yazan kişi fikrine daha bir sarılacaktır.
Satır aralarından yazan kişinin derman mı arıyor, böbürlenme mi bekliyor az veya çok anlaşılıyor.
Arkadaşın yazım dilinden samimiyet dışı bir izlenim almadım.
Alsaydım, psikolojik problemi olduğunu düşünürdüm sanırım, çünkü herkesin her yerde sürekli kendisine bakıldığını düşünmesi normal olmayan bir düşünce olurdu. Bu fikirde olanın normal yaşamında ezildiğini, pasif kaldığını yorumlar bu his ile soyut da olsa kendini,hissini dengelemeye çalıştığını düşünürdüm.
Böbürlenme hissini doğuran neden, davranışını normal kılmaz fakat hoşgörülü yaklaşıma ihtiyaç duyar.
Ya da sahici olmayan duygular ile anlık ekşın yaşamak istediğini düşünürdüm. Hareketli yanıtlar vererek durumu köpüklendirmek yerine sessiz kalarak sessizliğin sesini dinlemesine aracılık etmek isteyebilirdim.