nolur okumadan geçmeyin yuvam yıkılıyor :((((

Sabah yazmıştım konu epey ilerlemiş tüm sayfaları da okuyamadım ama,
konu sahibinin eşinin tedavi olması şart.

Çünkü bu adam eşine böyle davranıyor, kızları büyüyünce oklar ona çevrilecek.
Kızları okula başladıgında en ufak bir başarısızlıgında çocugun işitmediği hakeret kalmayacak,
sürekli eleştirilecek vs vs...

İlk mesajımda yazdıgım gibi bu adam tüm bu davranışlarıyla en büyük cezayı kızınıza veriyor,
fakat farkında degil.
Özgüvensiz, pısırık bir birey yetiştirmenin tohumlarını atıyor.

Arkadaşım, lütfen eşini bir şekilde ikna et, ya doktora gidip tedavi olsun
ya da kendine çekidüzen versin.

Ayrıca sen de bir anne ve bir kadın olarak çok hatalısın.
Eşinin her dediğine tamam demişsin, susmuşsun ,
adam kendini evin terbiyecisi ilan etmiş.
Sıra şimdi sende, bir kaç yıla kalmaz sıra kızına gelecek.

Hani demişsin ya kızım için yerlerde yatıyorum diye, asıl kızın için bir şeyler yapman gerek.
Bu adama duracagı yeri göstermen gerek, haddini bildirmen gerek...

Son düzenleme:
Birinin eşine senin onunöz annesi olduğunun gerçeğini işlemesi gerekiyor acil tarafından.. Sığ düşünen biri belli ki, sanki sadece çocuk yapmak için evlenmiş gibi bir izlenim sergiliyor.. O çocuğa senden daha iyi hiç kimsenin bakamıyacağını nasıl anlayamaz bunu anlayamıyorum. Demek ki annesi ona yeteri kadar annelik yapmamış ki, oda senin ona hakkıyla bakamıyacağını düşünüyor,cahilce!. Madem sevgisinden şüphen yok, boşanmakta istemiyorsun, artık sende onu ciddiye alma bakalım bu süre içinde, hani o sana ceza vermiş ya, sende bu süre içinde ona uzak ol, önemseme, üzüldüğünü belli etme, yine kızınla ilgilen, anneliğini yap ama kan kus kızılcık şerbeti içiyorum de, umursamaz ol. Çokta takmıyor gibi, önemli olan evladınmış, olanlara üzülmediğini belli et. Suçluluk duygusundan kurtul vede en acil tarafından bunu onlara artık hissettirme.. Akla kara çıktı ortaya işte, kv gördün bundan böyle ona göre hareket edersin. Eşine de dediğim gibi onurlu bir kişiliği olduğunu göster artık, evet annesin ama bunu hak edecek birşey yapmadın sen. İleride ezik bir annesininmi olmasını istiyorsun o evladının? O halde silkelen ve kendine gel. Dünyanın sonu değil ve sende bunları haketmedin, dik dur!..

inanamıyorum.ne demek yerde yatmak ya.cezanızın bitmesini mi bekliyorsunuz;artık afedildin hadi yatağa mı diyecek.Obunları söyleyince sizde yatağinizdamı yatacaksınız.Alın bir bebek diyafonu ;geçin başka bir odaya ve özür dilemedikçe o yatakta yatmayın.

Eşin rahatsız, seni bir güzel sindirmiş. En kötüsü de ben sinmedim, kadın olduğumun farkındayım diyorsun.
Şu anda yanlış davrandığının farkında değilsin. Bulduğun bahane ise "kızın"....

Boşanmak elbette kolay değil, olmamalı da zaten.. Ama siz gösterdiğiniz insani tepkiye bile bahane buluyorsunuz.
İnsanız ve bazen sınırı aşabiliyoruz. Fazla sabır gösterip dolup taşabiliyoruz. O anda hem kızınıza üzülüp, hem de eşinizin ve pek muhterem(!) ailesinin tepkileri sizi daha da çıldırtmış... Haklısınız.. Haklısınız.. Haklısınız..

Bu konuda özür dilerseniz.. Geri adım atarsanız bunun gibi belki de daha fazlasını yaşayacaksınız bundan emin olun..

Lütfen dik durun, sinmeyin.. Yaptığınız davranış konusunda özür dilemeye kalkmayın, ailesiyle dahi iletişime geçmeyin..
Bırakın onlar sizi anlamaya çalışsınlar. Onlar sizinle konuşmaya çalışsınlar...

Evladınızın annesi sizsiniz.. Onun kılına zarar gelse hepsinden daha çok üzülen siz olacaksınız...
Anneliği öğretmelerine müsaade etmeyin(!)

Herkes haddini bilsin.
Eşiniz tam kapıya koyup tekmeyi basmalık bir eş.. Daha kötü sözleri hakediyor da, siz bunları kaldıramazsınız...

benim eşimde ben çocuk olunca çok pimpirikli olurum öyle önüne gelen öpemez annenin evinde köpek var yok bilmem kaç sene bebek oraya gidemez diye ortada olmayan bebeğe don biçer...

köpek kısmını,milletin gelip vıcık vıcık öpmesini istememesini anlarım....
zaten benim akrabalarımın öpemediği bebeği onun akrabaları kucağına bile alamaz madem öyle işte böyle derim...

tanıdığım bir çok kişinin ufak çocuğu var hepsinin derdi hemen hemen aynı çocuk düşse,hastalansa eşleri hep onları sorumlu tutuyorlarmış...
eminim benimkide aynı olur ama eşiniz bu işi abartmış biraz...
kayınvalide olacak kadın ise resmen fırsat kollamış arkanızdan kuyu kazmak için...
cinnet geçirmenizde bi yerde iyi olmuş,çünkü başınızı eğip sussaydınız o insanlar eve gelince tepenize çıkarlardı sizin...
oğlu görmüş madem anlamış düşeceğini bukadar süper bi baba madem uçup tutsaymış çocuğunuzu ordan böm böm bakmasaymış...

o çocuğu doğuran sizseniz kayınvalide orda size analık duygularını pekiştirmek amaçlı hesap soramaz hakkı yok...

eşiniz defolsun gitsin yerde yada başka odada yatsın kadını yataktan kovmakta ne demek nasıl bir zihniyettir yaa

bana sorarsanız eşiniz size tamam gel yerinde yat dese bile yatmayın o adamın yanında bi süre daha,size ceza vermeye çalışmak istiyor sanırım sizde koyun tavrınızı...

sen kızını al yatağa geç o ............. yerde yatsın madem çok iyi babaymış kulakları çınlasın şuanda

konu sahibi farkindasin hepimizin tepkisi hemen hemen ayni
ama ben anlamiyorum sen hala nasil "ben yataga girersem beni kovar istemiyorum seni derse" diye
korkuyorsun?
esin tarafindan kovulmak asagilanmak tabiiki can acitici kotu bir sey ama
senin derin bu bile olmamali
kocanin seni istememesi degil seni cezalandirmasi
terbiye etmeye calismasi
ama senin derdin kocam beni istemiyo sanki
kac kez tepkili yorumlar oldu esinin baban hakkinda soyledigi sozlere karsilik
muhtemelen icin yanmisir bu hakareti isitince ama o kadar pasifsinki hepimiz sasirdik bu tutumuna
taktigin seylerle takilmasi gerekilen seyler farkli ve bu yuzden bu kadar eziliyorsun sanirim

çocuklar düşerek, hastalanarak büyür ve babasının bir canı yanarsa annesinin bin canı yanar...çocuğuna bu denli düşkün olan, onu bu kadar koruyup kollayan bir baba O çocuğun Annesine bütün bunları nasıl reva görür akıl alacak gibi değil siz Onu Allaha havale edin, öfkesi geçecektir mutlaka...

pess doğrusu şu okuduklarıma inanmakta güçlük çekiyorum bazen... nasıl kocalar var ya yemin ediyorum çok sinir oldum Allah ıslah etsin böyle adamları:26: bazen gerçekten okuduğum şeylerin tesiri altında kalıyorum üzülüyorum kadınlarımızın yaşadıklarına...
arkadaşım sen kaynananı kayınbabanı geçte eşini ikna et tedavi olsun çünkü cidden rahatsız adam... verdiği tepkilere bak bir çocuğu kimse annesi kadar düşünemez annesi kadar sevemez geçecek o ayakları... ne demek git içerde yat yanıma yatma falan terbiyesizlik bu ne hakla seni bu duruma düşürüyor ailesinin yanında sen bakıcımısın yoksa taşıyıcı anne mi? çocuk bu düşecek hasta olacak bir yerleri illaki acıyacak bunları yaşamadan çocuk doğruyu yanlışı öğrenemez ki? ne kadar ayıp herkesin içinde sizin doğurduğunuz annesi olduğunuz çocuk için size hakaret etmiş üstünüze yürümüş rezillik çıkarmış fırsatçı kayınvalidende durumu değerlendirip sana çemkirmiş pess doğrusu ben böyle bir adama asla tahammül göstermezdim... eğitimli çalışan bir kadınsınız anladığım kadarıyla neden böyle hasta bir adamı idare etmek zorunda hissediyorsunuz kendinizi? sizi resmen aşağılıyor hemde çocuğunuzun ve kendi ailesinin yanında hatta parkta toplum içinde bir kadına yapılan en kötü şiddet bence bu

Kızınızı vermemek, göstermemek ne demek? Geliriniz var, mesleğiniz var; ona hakim karar verir deyiniz kendisine. Ama ortalık yerde çok ilgilendiği çocuğunun annesine yaptığı gerçekten çirkin.

Size işkence etme yolunu çocuğunuz üzerinden bulmuş gibi; izleyici kitlesi de kendi annesiyle babası olmuş
Kendisine ve kaynananıza iyi baba olmanın çocuğun annesine de iyi davranmaktan geçtiğini söyleyin. Annesi mutsuz olup, kendi mutlu olan çocuk görmedim, duymadım. "Anneye rağmen" iyi baba olunmaz.

Eşinizin ailesiyle de bir süre bir araya gelmeyin, terbiyesizlik etmişler; insan bu durumlarda kendinden olmayanı korur sırf ayıp olmasın, dengeyi bulayım diye... Annesini çıldırtınca, babasına rezillik çıkarsın diye gaz verince torununuz çok mutlu olur evet...

Ezdirmeyin kendinizi, ortalık yerde çıkardığı rezillik için de sakin sakin pişman edin onu, yakışmadı sana böyle şeyler, bunu gören çocuğumuz neler hissetti gibi... Bir de çocuğun ve annenin mutluluğunun aynı şey olduğunu anlatın kendisine, erkekler nedense bunu fark edemiyor...

eşimin bana acıması için yerde yattıgımı düşünenler.... aslında eşimi çok sevdiğimi zannedenler... inanın öyle değil. tek kabul edebileceğim şey korkuyorum kor-ku-yo-rum
yataga yatarsam gelip kolumdan çekiştirmesinden kızımın uyanıp korkmasından korkuyorum...
babama hakareti olayına gelince....
orası ayrı bir yaram bunu sık sık duydugum için ve ayrıca konuşulması gereken bir konu oldugu için değinmedim... ben neden böyle cinnet geçirdim sanıyorsunuz.....................................................................................................................
eşimin bana acıması için yerde yatıyo olsam ben o zaman yerde yatıyım derdim bu benim fikrim değildiki kızımı vermeyecek olunca bu olayların üstüne kızımdan ayrı yatamam diye ağlamaya başladım hatta yalvardım itiraf ediyorum nolur yapma etme nolur dedim kızım uyuyordu o anda... o zaman yerde yat dedi tamam dedim....

2,5 yaşındaki cocuk normalde sizinle mi yatıyordu? Kendi beşiğinde uyumuyor muydu? Nedir bu cocuğun dibinde yatma olayı? Odası yok mu?

Dünden beri yazılanları okuyorum, gelişme var mı bilmiyorum fakat bildiğim tek şey biraz dik durmanız gerektiği....

kahverengi özelden mesaj yazmayı denedim yazamadım mesajını okuyunca gözlerim doldu ağlamamak için kendimi zor tuttum allah razı olsun kardeşim çok sağol kanayan yarama merhem sürdün inş düzelir allah yavrumun yüzüne baksın sevgilerimle...

en fazla 10 gun..10 gun sonra yanaşmaya başlar merak etme.
sen kendı yaşamına bak.
gidipte yanına yatma sakın bu sefer farklı anlamlar yukler cunku.
yerde derken yer yatagımı yapıosunuz?

Hem sizi yataktan kovuyor, hemde nerede yatacağınıza eşiniz mi karar veriyor??
Ve siz onun itaatlerine uyuyorsunuz??
Tuvalete giderken de izin veriyor mu?
Kendimizi bu kadar ezdirip, değersiz görmeyelim kadınlar olarak, cidden üzülüyorum yaaa

Arkadasım sen o evde nesin Allah aşkına kendine gel, neleri layık goruyorsun kendıne bu adam ne yapıyorda sındırdı senı bu kadar, sinirden ellerim titredi resmen bir erkek nasıl yerde yat der karısına nasıl bır merhametsızlıktır, cok ıstıyorsa kednısı defolup gıtsın yatsın nerde yatarsa, hala başka sorunuz yoktu dıyorsun daha ne sorunuz olacakki seni zincire filanmı vurmasını bekliyorsun..kızkardesinmin kocasıda senınkının bir tık altındaydı, 10 yasında kızları var babasından nefret ediyor, cocuk yere su doktu dıye sabaha kadar bagırıp yırtınmıs, yanına bıle yaklaşmıyor cocuk sımdı...bu cocugunada cok buyuk zarar verecek

mesaj sınırın dolmadığı için yazamıyorsun canım. umarım herşey yoluna girer. Allah yar ve yardımcın olsun. Konunu takip ediyor olacağım

bu gece nerede yattın,yerde mi yine?

eşin biraz daha yumuşadı mı bari,nasıl davranıyor sana?

her evliliğinin dinamiği farklıdır,korkuyorum demişsin o yüzden çok eleştirel yorum yapmak istemiyorum..ama bir insan kendini ne kadar ezdirirse o kadar çile çeker..sen fırsat verdikçe bu adam tepene çıkmış,kendini o evin padişahı sanmış seni köle yerine koymuş..

evet bu gece yine yerde yattım yataga gecersem farklı anlamlar yükleyebilir yan odaya gecersem tamam kızım senle yatsın ben çekiliyorum sen haklısın kızımın yeri senin yanın gibi algılar onun için yattım yerde yerde derken nasıl diye soranlar olmuş yere yün pedim var yer yatagı değilde ped onu serdim onun üstünede yorgan attım onun üstünde yatıyorum yaylı yatagım vardı daha gecen ay atmıştım keşke dursaymış... ama ne olursa olsun altın a ne serersen ser yerdeyim sonuçta beyimizse yatakta gerine gerine yatıyor çıldırıcam bir gece boğmak istiyorum
gelişmeleri soranlar olmuş dün normal hayatıma devam ettim servisten inince bakıcının evine gittim ben kızımın yanındayım haberin olsun diye aradım geldi bizi aldı eve getirdi bırakıp gider sandım (bu arada keşke gitse böyle evde dipdibe durmak daha zor) sonra eve çıktık kızımla oynadım bol bol tek kelime konuşmadık ama bikaç kez göz göze geldik ister istemez çevirdim gözlerimi.. kavga falan olmadı yani. saat 10 da kızımı uyuttum bende uyuyakalmışım 12 de uyandım çıktım odadan daha oturuyordu sigara içiyordu namazı kılıp hiç ses etmeden gittim yattım sabahta onlardan önce çıkıyorum zaten yani bir değişiklik yok ama kavga gürültüde yok...bekliyoruz neyi bekliyorsak.

Siz yine bana kızacaksınız ama Allahaşkına kolunuzu çekiştirip kızınız uyansa ne olur? Uyansın. Varısın ağlasın. Bakalım o çocuk öyle ağlarken düşünceli baba ne diyecek. Bu durum şu an sizin çözmeniz gereken sizin ruh sağlığınızla ilgili bir durum. Böyle içine at at nereye kadar? Arkadaşlar ne güzel söylemiş bu adam bu despotluğu çok yakında o herşeyden sakındığınız kızınıza uygulayacak. Yol yakınken henüz her şey için geç değilken bir dik durun. biraz isyan edin. Canınızı almaya kalkacak değil ya. En ufak şiddetinde polisi arayın. Bu kadar çaresiz değilsiniz kendinizi bu psikolojiye sokmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…