nolur okumadan geçmeyin yuvam yıkılıyor :((((

Sana katılıyorum arkadaşım, ama adam sindirdiğini farkında aslında, o yüzden de istediği gibi at oynatıyor. Benim eşimde kızım doğduğundan beri (şu an 9 yaşında) kızına çok düşkün bir baba, ikinci çocuğuma da öyle ama ilk zamanlar yani kızım doğduğunda hatırlıyorum en ufak bir kavgamızda beni bırakıp gidersen kızımı alırım ve bir daha yüzünü bile göremezsin diye tehdit ediyordu aslında bunun altında sadece kaybetme korkusu yatıyor. Ama tabii bir dedi iki dedi en sonunda bana baksana sen beni kızımla tehdit edip durma ben bu evden gitmeye karar verirsem kızımla birlikte çıkar giderim hem de senin gözünün içine baka baka çıkar giderim sende bir halt edemezsin anladın mı bunu, haa kızımı kaçırıp bana göstermemek gibi bir hataya da düşersen fare deliğine bile girsen bulur kızımı yine alırım, sen henüz bir annenin yavrusunu elinden almanın ne demek olduğunu bilmiyorsun ve bir daha beni kızımla tehdit edersen benim ve kızımın değil senin sonun olur bu dedim. Bir daha da o oldu biraz dişli olmak gerekir, kendini ezdirmemek.

kesinlikle sinmemek gerekir haklısınız da ;

bazı kocalar sağlıklı düşünemiyor ve tehdit ediyor buda kadını sinidiriyor,nedeni kendi dışındaki herkezin zarar görmesinden dolayı

O kızımı alırım göstermemler hikaye.

Şükür bizim başımıza böyle bir olay gelmedi ama evladını gerçekten seven, onun iyiliğini isteyen bir baba zaten çocuğunu annede bırakır.

Bizim eşimle aramızda kimde kalacak lafı bile geçmedi, bende kalmasının mantıklı olduğunu, daha doğrusu doğru olduğunu bildiği için hiç açmadı bile o konuyu. Aldı kıyafetlerini çantasını, ağlaya ağlaya gitti.

Eminim benim (Allah korusun) başıma bişey gelse yavrumuza çok iyi bakar, ama ben varken benden iyi bakamayacağını bilir ve hepte söyler, gözüm asla arkada değil, çok mükemmel bir anne olduğunu biliyorum der eşim.

Demem o ki sen işi ciddiye bindir bakalım, o zaman çocukla seni tehdit ediyor mu?

Yoksa sana gitme diye yalvarıyor mu?

Çocuk bakmak öyle her babayiğidin harcı değildir.

Son düzenleme:

Siz farketmişsiniz arkadaşım ben daha bir şey demiycem,şunu bilin herkesin kocası mülayim değil açık açık yazmak istemedim ama tv de koca dehşeti adlı haberleri görmüyorsunuz sanırım bu kadının kocası ruh hastası ve her şeyi yapar birde mahkeme çocuğu anneye veirirmiş yok canım tabi verirde bunu dinleyecek adam nerde çocuğu alıp kaçıran adam çok peşinden gözyaşı döken tv lere çıkan kadın da çok ben daha ne diyeyim sizler dah diyorsunuz ki böyle piskopat kocaya dişli ol olsun konuyu açan arkadaş herkes diyorsa vardır o zaman haklılık payı ne diyeyim.

Daha yeni yaşıyoruz aynı durumu görümcemden dolayı kaç aydır huzurumuz kalmadı kocas kaynanası görümcesi evlerden ırakkabus gibiler görümcem susmuş susmuş saklamış manyaklıklarınıs onra patlak verdi araya girdik kaç kere babası getirdi özür dilediler yine aynı en sond oğumda Allah korusun çok kötüşeyler olacaktı hastande polisler engel olmasa şimdi yine baba evinde 2 haftalık bebeğiyle ve ne olacağı belli değil biz boşan diyoruz ama korkuyor arkasında beş erkek kardeşi babası olduğu helde neden sadece kendisi huzursuz olmayacak çünkü psikopat daha ötesi yok kadınlarımızın ne kadar korunduğu ortada ...

Sizin korkunuzun farkına varmış ve sizi hep oradan vuruyor.
Ama aslında bir halt edemez.
Hak hukuku kanun var.
Bugün sizi yataktan kovuyor yarın döverse ne olacak hep bu tehdidin gölgesinde mi yaşayacaksınız.
Üstelik dengesiz bir adam ve kompleksli, sizi ezdikçe ezecek peki nereye kadar.
Diş göstermezseniz durum gittikçe daha zorlaşacak sizin için.

Çocuk bakmak sadece yatakta sarılıp yatmak değildir.

Madem çocuklar ilgili bütün kararları kendisi veriyor o zaman bırakın çocuğunuzun günlük yemeğini yapsın, çamaşırlarını yıkasın, ütüsünü yapsın, banyosunu yaptırsın, otursun saatlerce bıkmadan usanmadan evcilik oynasın, dağıttığı yerleri toplasın.

Yok arkadaşım yok, lütfen sirkelen ve kendine gel.

Yarın buraya gel ve ilk mesajın bu gece yatağımda yattım olsun.

eflalim; Pskopat bir eş konusun da katılıyorum.
Pskopat bir kocaya ne kadar güvenilir peki? Varsayalım çocuğu alıp gitmse de yarın bir gün başka sebepten dövecek komalık edecek vs..
Yani ezilmek çözüm mü? Ezilmeye devam ettiği zaman da sonu olabilir. Adı üstünde pskopat diyoruz
Yani sırf çocuğunu kaçırma ihtimali olablir diye bunca şeye göz yumsun, sonra da daha büyük olaylarla karşılaşması an meselsidir o zaman
..

Tv.lerde ki diğer haberlere de göz atın bence..

kocanızın böyle değişmesi bence normal durum değil.siz evliliğinizi bitirmek istemiyorsunuz ama kocanız sizi çoktan gözünden çıkarmış gözüküyor ve sizi çocuğunuzla tehdit ediyor.
sizin hala yerde yatmanızın sebebi de kocanızı kaybetmek istememenizden kaynaklanıyor o yuzden onun her dediğine boyun eğiyorsunuz.
bu gece yanımda yat dese yanında çıkıp yatacaksın siz onun her dediğini yapmaya hazırsınız.çocuğunuzu daha huzursuz,kötü bir gelecek bekliyor ama ikinizde farkında değilsiniz.
kendinize güvenin ama siz bence tercihinizi yapmışsınız bu şekilde hayatınızı geçireceksiniz.herkes burda aynı şeyden bahsediyor ama siz uygulamamakta kararlısınız.Allah yardımcınız olsun
çok üzgünüm

bu gibi durumlarda yüzde doksan dokuz işe yarayacak şey

suçlamadan konuşmak karşındkini eleştirmeyip iyiliklerinden bahsetmek ortamınızı yumuşatıktan sonra kırgınlıklarınızdan bahsetmek
haaa bunları yaparken kararlı olmak ciddi olmak güçlü oolmak gerekiyor
bu adamla sonuçta severek evlendiniz ve seviyorsunuzda adam etme isizin elinizde
erkek ler araba gibidir gaz verikçe ilerler gaz vermessen dururlar sürekli pohpohlayacan

Son düzenleme:

Tabiki göz yumsun katlansın demiyorum olur mu öyle şey sadece hani dişini göster deniliyorya bu adama işlemez ters teper diyorum yani ılmlı bir şekilde yavaş yavaş halletmesi lazım ben anlatamıyorum sanırım düşüncelerim inşaallahiyi olur çok üzülüyorum gerçekten kadınlarımıza.

Buradan yüz ifadelerimiz, mimiklermiz ve ses tonumuz görülemediği için pek anlaşamıyoruz doğru. Bence de inşallah iyi olur, tüm kadınlar için..

10 gun icinde yanina gelecektir diyor bir arkadas
bir yerleri kalktigi zaman yumusamaya baslayacaktir
sorun cozulecekmi?

yarin bir gun ayni sofrayi paylasmak istemezse?
hic abartmiyorum oyle bir adam bunuda yapar
git sen mutfakta ye yada bizden sonra ye seninle yemek istemiyorum
derse?

yada tamam affetim cezan doldu derse ?

bunlari cidden kaldirabilirmisin konu sahibi?

cidden affedilmeyi bekliyorsun cunku hic bir eylemde bulunmuyorsun!
yada esinin merhamete gelmesini kafasina durduk yerde dank etmesini bekliyorsun
Allah yardimcin olsun diyecemde Allah zaten sana yardimci olmus
sana akil vererek dil vererek
al sana malzeme kullan demis
sen kullanmiyorsun

olaki yatagina gectin esin tepki gosterip cocugu alip giderse diye korkuyorsun
cocugun korkarsa aglarsa diye korkuyorsun
varsin aglasin varsin korksun o an
benim dedigim gibi senin kizindan kucuk iki kizim var cokmu merhametsizimde oyle soyluyorum sana hayir
ama sayginligimi kaybedemem cocuklarimin ve esimin gozunde
yarinlara yokus asagi inmek demek senin bu yaptigin
esinin haddini bilmesi gerek
bir baba olarak bir anne olarak bile yerimizi bilmemiz gerek cocuklarimiza karsi
birbirimize karsi

bilmiyorum ne yazacagimi sasirdim artik yalnizca cok uzuldum senin adina
hic bir sey yapmiyorsun neyi bekliyorsun anlamis degilim
inan haddimi asmak istemiyorum ama boyle adami bosamak sart olurdu benim icin
icim acisada cocugum icin uzulsemde oyle bir adam benim evimin erkegi olamazdi

Buradan yüz ifadelerimiz, mimiklermiz ve ses tonumuz görülemediği için pek anlaşamıyoruz doğru. Bence de inşallah iyi olur, tüm kadınlar için..

evet bazen iyi niyetle söylenen şeyler bile çok dik geliyo
geçenlerde kk dan bi arkadaş aynen şöle yazmıştı
"ne oldu daha geçelerde haykırıyordun eşine olan aşkını "yazmıştı . iyi niyeitni bildiğimden fazla üstünde durmadım gerçekten çok dik gelmişti bu yazısı

allah yardımcın olsun böyle sabit fikirli dediğim dedik insanları değiştirmek olanaksız sanki..benim nişanlımda eşiniz gibi sanki biraz.. Ama böyle birşey diyebileceğini sanmıyorum bana nitekim sizde duydum yıkıldım o yapsa napardım bilemiyorum :::::::: biraz fazla tepkı vermişler sizde öyle tabi bide sokak ortasında olunca epey tatsız olmuş.ama eşinizin o yatak ayırma meselesi falan çok çirkin..evli arkadaşlar daha mantıklı yorumlar yazacaktır biz yasamadan ve evlenmeden ne desek boş olur sanırım inşallah en kısa sürede düzelir

madem sizin nazarinizda konu sahibesinin kocasi boyle bir canavar olabilir dehset sacabilir
dik baslilik ve keskin tavirlar bu adami tetikleyebilir o zaman altan almasini istemek yerine
can guvenligi icin o evden ayrilmasini tavsiye etmeniz gerekirdi
siz sadece "cek" diyorsunuz konu sahibesine
bu kadin psikolog degil
ama kocasina haksizliga dur demek islemiyorsa
kocasinin merhamet etmesini bekleyecek zavallica!

yada hani diyorsunuz ya 10 gun icinde yanina gelir diye
ne demek istediniz ? normal saglikli bir erkek 10 gun icinde esiyle beraber olmak isteyecektir
ve küs oldugu icin yumusayacaktir esine
sefkatli kollarini acacaktir o zamana kadar sabretsin konu sahibesi az kaldi!!!

Ben on gün içinde yanına gelir demedim söyleyen kişiye yazın,ben çek demiyorum bir yuvayı yıkmak ne kolay ya anlamıyorum can güvenliği için o evden gidince can güvenliği garanti mi oluyor sığınma evlerinde bulup yapacağını yapıyor adamlar bunu bilmiyorsunuz heralde bu insana zavallı demek hoşunuza gidiyor ,hanfendi herkes iyi şatrlarda iyi kocalarla iyi ailerle yaşayamıyor maalesf bazı insannlar bunları yaşıyor ama bu hep byle devam edicek diye bir şey yok bu kadının kocası tedaviyle düzelebilir ben ne diyorum bizde eşimle neler yaşadık bir Allah bilir bir ben şimdi hamdolsun düzeldi eşim benim sabrımla anlayışımla onun fevriliğine hatalarına aynı hatalaraa cevap vermeyerek düzeldi
sizin dediğiniz gibi bu arkadaş boşanıyorum dese rahatlıycaksınız galiba belki düzelicek kurtulacak bir yuvanın yıkılmasın teşvik ediyorsunuz sizin düşüncenize sahip olmak zorunda değilim ki ben, konu sahibinin duygularını anlıyorum çünkü birebir aynısını olmasada yaşadım daha açık nasıl anlatabilirim ki.

Son düzenleme:
kk'nın klişe sözü: yuva yıkmak çok mu kolay
evet, kolay
hatta evlenmekten daha kolay isteme söz nişan kına düğün alışveriş vs muhabbetleri olmuyo bi dilekçeye bakıyo, 1000 yıl yaşamıyoruz ortalama ömür 70 yıl desek yapacaklarımı yapamadan ölücem muhtemelen, tabi trafik kazası ya da hastalık ihtimalini saymıyorum belki 302umu göremeden ölürüm, bu şartlar altında istemediğim bi hayatı sürdürmektense medeni bi şekilde ayrılırım belki tekrar evlenirim belki evlenmem,hayatı arabeskleştirmeye zorlaştırmaya gerek yok

sizin mantiginiza gore cvp vereyim o zaman "herkesin kocasi" sizin kocaniz gibi duzelme ihtimali tasimiyor
evinin kölesi olsun itilen horlanan cocugu kusarken nasil tutuyorsun diye tartaklanan
babasina kufurler soylmeketen cekinmeyen
bosanmak benim icin kolay degil hanfendi
ama bir koca sizin icin ne kadar kiymetmiymis boyle?!
dovsun sovsun hayatimin icine etsin benim annem zaten bunun icin dogurdu ya beni
fedakarlik gostericem drm
hem ben konu sahibesine "bosan" bile demedim cunku bunu yapmayacagini tahmin ediyorum
bosanirlarsa rahatlicakmisim oylemi?
hayir siz rahat olun yuva dediginiz yorgan uzerinde yatmaksa korkmaksa cocuguyla terbiye olmaksa
konu sahibi zaten kendini caresiz hissedip cesaretsiz oldugundan bunu sizin istediginiz gibi devam ettirecek muhtemelen
siz yureklendirmeye devam edin

Son düzenleyen: Moderatör:
Allahım ne insanlar var, doğru olan gerçekte inanmasa bile en azından orada olay büyümesin diye oğlunu susturup gelinin yanında gibi görünmesiydi. Sanırım zamanında kaynanan da çekmiş, şimdi de senin çekmeni istiyor.

Arkadaşım; eşleri böyle olmayanlar eşinin psikolojik sorunları var diyor ama bir sorunu yok aslında. Zor baba olmadan kaynaklı bir durum bu; aynısının bir benzeri de bende var :) Sizin de iki düşük sonrası zorluklarla ulaşılmış bir bebeğiniz var ve onu gözünden bile sakınmak isteyen bir babası:) Böyle olunca da hasta olunca da annesi suçlu; kusunca da hapşırınca da ... Benimki de 2,5 yaşında artık çok üzerine düşmüyor alıştı; ama sizinki hala ilk günki gibi anlaşılan.

Kızım için birlikte yatıyorum diyorsun ya bu da zor kavuşulan çocuk olmasından. İnsanlar ilk 6 ayda ayırıyorlar odaları;
sizinki 2,5 yaşında sizin odada yatıyor. Haa benim eşim de beni çocuk 20 aylık oluncaya kadar çocuğun odasında yatırdı. Yatak odasına gitsem gelme demezdi ama gece boyu kalkar çocuğa bakar hem çocuğu; hem beni hem de kendini uyutmazdı. Biraz sabredip resti çektim; herkes yaklaşık bir yıldır kendi odasında uyuyor.

Yine kızına gelince zaten yeterince büyümüş; onu çok da koruyup kollamayın; benim oğlum 2 yaşından beri kreşe gidiyor ve çok mutlu .... Babası ona da karşı çıktı; ama direndim ve oğlu da babası da mutlu:)

Yatağa gelince de uyut kızını; gir yat yatağa; istemiyorsa o gelmesin; gelirse kalk derse de kalkma; inceldiği yerden kopsun; kucağına alıp da mı seni başka yere taşıyacak :)

Bunların çoğunu söylemesi kolay biliyorum; ama kavgalar ile ilişkiler oturuyor; o da şok olmuş sen de biraz da nasıl barışacağınızı bilmiyorsunuz; zaman geçince düzelir.

Dipnot: Boşanma avukatıyım; böyle şeyler için BOŞANILMAZ ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…