nolur okumadan geçmeyin yuvam yıkılıyor :((((

Lütfen ben kimseyi yüreklendirmiyorum ve evet kocam kıymetli neden olmasın ki evlenmezdim kıymetli olmasaydı,bizide annemiz çile çekelim diye doğurmadı ben çile çeksin demiyorum düzelebilir diyorum hepimiz hata yapabiliriz zaten kocası olacak adamın yaptığı hiç bir şeyi haklıg göstermiyorum ki ben ama konu sahibinin boşanmak gibi bir niyeti yok bu adamı nasıl düzeltirim diye soruyor bende o yönde yazıyorum boşanmak istese zaten sormaz ki boşanır ,birde erkekten fdeakarlık bekleniyorda kadın niye fedakarlık gösteremiyor evlilikte iki tarafta aynı fedakarlığı göstermeli zaten bunu bilmeyen bir taraf varsa onu düzeltmek çinde yol gösterilebilr amacım kimseyi kırmak incitmek değil daha fazla gerginliğegerek yok ben ne yazsam karşı çıkılıyor benim düşüncem böyle ben kadın köle olsun diyenlerden değilim altını çiziyorum ben kocama boyun eğmedim onu sevdiğim için sabrettim onun bana yaşattığı güzel günlerin hatırı için ve meyvesini aldım bu arkadaşaa severek evlenmiş hep mi kötüydü kocası düzelemez mi yani? Neyse kırdıysam kusura bakmayın kalp kırmak istemem asla.

yukardaki yorumum yanlış anlaşılmasın,ufak şeylerde zaten hiçbi kadın yuvasını yıkmak istemezde, adam aileme hakaret edecek, beni çocuğumla terbiye etmeye çalışacak, bana inanılmaz tehdit sözleri söyleyecek can güvenliğimden endişe duyacağım ve o evliliğe yuva diyeceğim, öyle bişey yok bacım

şiddetli geçimsizlik der boşanırım ne demek boşanılmaz kimse bana şerefsizin kızı diyemez, tehdit edemez yerde yatıramaz.

Çok güzel yazmışsınız ben becerip anlatamadım özellikle teşekür ederim size.(Oda ayırma konusunda bende dirensemmi artık ikinciyi düşünüyoruz razı olur mu acaba artık eşim, yalnız oğlum gece çok sık uyanıyor ilk günlerde ki gibi hala, çocuğunuzun alışması nasıl oldu eşinizi nasıl ikna ettiniz?)

Son düzenleme:

bu konuda ayrıyeten bir topik açmak şart sanırım bende muzdaribim bizim kuzu beşiğinde uyumuyor yanımızda uyuyor kaldiki başka oda

bu konuda ayrıyeten bir topik açmak şart sanırım bende muzdaribim bizim kuzu beşiğinde uyumuyor yanımızda uyuyor kaldiki başka oda

Maalesef benimki doğduğundan beri uyumaz yanımızda kıpırdak oğlum benim hep hayal ettim koyun koyuna yatmayı beşiğini ister onda da şekilden şekile girer sabahaca şeklini düzeltiriz eşimle dediğin gibi bir topik açmak lazım:)

Benimki de uyanıyordu; hatta gece meme emmeye de devam ediyordu. Ben uyutup orada yatırıyordum; odalar yan yana uyanınca sesi geliyor zaten :) Bir de üzerine çok düşüp sürekli bakınca da uyanıyorlar aynı odada gık deyince kalkıp bakıyorsunuz sizin hareketiniz de uykusunu dağıtıyor; ayrı odada bazen uyanıyor; biraz mzııldanıyor; tekrar uyumaya devam ediyor. Birlikte olsak kalkar bakar ya da yatakta döneriz o da uyanır :)

benimkayınvalidem bana neler yaptı neler... hep direndim kendi bildiğimi yaptım şimdi bana diş geçiremiyor. kocanı bırakma biraz cilve işini yoluna koyar. aranı düzeltmeye çalış. kaynananı sevindirme

Onceki sayfalari okuyamadim..

Her cocuk duser yaralanir, her cocuk kaydiraktan dusmus, salincaktan dusmustur

Kolunu kirmia, kafayi gozu yarmistir yani

Siz ne kadar dikkatli olsaniz da bazen onune gecemezsiniz

Esiniz size "serefsizin kizi" demis ben buna cok takildim

Bu cok buyuk saygisizlik

Bir sure cocugu alip evi terkedin diyemicem bu sefer polise filan gider kocaniz "cocugumu kacirdi" diye hic belli olmaz yani

Ben bir cozum bulamadim acikcasi Allah yardimciniz olsun

tehdit hakaret ve saygısızlık sizin için boşanma nedeni olmayabilir bişey diyemem

biz super marioyuz uc kere ölme hakkimiz var
altan alicaz duzeltmeye calisacaz olurda deli tarafina geldik kocalarimizin
hakaret tehtit kufur isittik yilmayacagiz
ikincisinde dayak siddet gorduk ölmeyecez
ucuncusunde yaralandik o zaman basimiz dik bosanabiliriz

kimseyi düzeltmeye çalışamam bide şu var, bi insan yanlış olduğunu kabul edecek ki düzelsin, burdaki koca figürü eşine diyo düzgün davranacaksın hanım hanımcık olacaksın vs diye, dibine kadar kendini haklı görüyo, bize göre düzgün değil ama kendini 10 numara adam sanıyo kişi, ömrümü niye törpü yapayım ki, iyiki sende aynı fikirdesin ve çocuğun var yoksa bana senin çocuğun yok anlamazsın derlerdi, önce ben yahu, önce ben mutlu olacağım ki çocuğumu eşimi mutlu edeyim

benim yaptıklarım geldi aklıma,
yiğenim 4 yaşında bende kalmış idi eşmd onu aldı gezmey götürdü amrkete felanda gitmişler
sonra ldiler nasıl ağlıyor bitanem ne oldu dedim gözlerimn feri döndü ..
yolda yürüken takılmış bertuğ düşmüş..

eşime demediğim laf kalmadı nasıl azarladım küçük cocuk gibi
hala içimde yaradır
canım ya benim yiğenimi alıp gezdirmek zorunda değil ki o böyle olsun istermi benden fazla ilgilenir onunla
çok pişman oldum çok özürler diledim yapmadığım demediğim kalmadı ama iş işten geçti
affetti tabiki yufka yüreklidir benim güzel kocam
ama içimdeki bu yara geçmez işte.. canım kocam..

diyceğim oki bazen çocuklar söz konusu iken gözümüz bişey görmüo
en sevdiğimizi yaralayabiliriyoruz.

umarım atlatırsınız bu durumu ..
sonuçla ortak noktanız aynı..

Geçen ay kızım okulda wc ye girmiş, kendinden önce giren çocuk ellerini yıkamış ve yere bir kaç damla su damlamış. Benim kızım da su damlasına basınca yüz üstü düşmüş ve ön dişi sallanmaya başlamış ama öyle böyle değil diş düştü düşecek.

Mecburen kendi diş doktoruma götürdüm, filmini vs. çektirdim ne yapılabilir dedim, çekeceğiz zaten bunlar süt dişi dedi, filimede baktı alttan diş gelmiyor, en az 2 sene yani 7 yaşına kadar böyle gezecek dedi.

Öğretmeni o kadar üzülmüş ki anlatamam (özel bir kolejin anaokuluna gidiyor bu arada), sonra da dedi ki kadın ama burasıda bizim ikinci evimiz, evde sizin yanınızda nasıl düşme ihtimali varsa burada da var, çok üzgünüm vs. vs. vs.

E şimdi ben gidip öğretmenle kavgamı ediyim, hakaret mi ediyim, babasına mı küfür ediyim, okul müdürüne mi şikayet ediyim, dava mı açıyım. Çocuk bu adı üstünde çocuk, düşe kalka büyüyecek, bazen canı yanacak bazen can yakacak, öyle öyle iyi kötü, doğru yanlış kavramlarını öğrenecek. Haaa içim parçalanmadı mı çok ama çok üzüldüm, inci gibi bişleri vardı kızımın ama zamanı geri alma imkanımız yok.

Demek ki konu sahibi arkadaşımızın yavrusunun başına böyle bişey gelse eşi okulu yakar, yıkar, kül eder.

8-9 yaşındayım, kardeşimde 3 sanırım, babam bizi parka götürdü ben sallanıyorum salıncakta, kardeşimde orda burda pati pati geziyo, yerde bişey buldu bana doğru koşmaya başladı, bende son hız sallanıyorum gelme diyorum yok koşuyo sıpa, ayaklarımda yere tam değmiyo ki yavaşlayayım, gelişine bi vurmuşum çocuk savruldu gitti, bi baktık ki ağzı yüzü kan, babam aldı kucağına doğru sağlık ocağına,üstü başı kan oldu ben salya sümük babam bi beni avutuyo bi kardeşime bakıyo, kaşı açılmış dikiş attılar, canı yanıyo çocuğun o ağlıyo ben ağlıyorum, o kadar kötü hissettim ki kendimi içimi çeke çeke hıçkıra hıçkıra ağlıyorum, babam dedi ki: istedin mi böyle olmasını, hayır dedim, o zaman sus kardeşinin yanına git elini tut dedi
insan üzülüyo tabi ama elinde değil bazı şeyler, bu çocuğa verilecek en büyük zarar şu an veriliyo zaten

bu nasıl bir muameledir böyle...
sanki siz o çocuğun üvey annesisinizde çocuğa kötülük ediyorsunuz ...
bu kadar rencide edici bişey olabilirmi yaaa siz niye yerde yatıyosunuz o gitsin nerde bulursa orda yatsın....
çocuktur bu düşe kalka büyür....
kim olsa başına gelebilir....
ne diyim allah sabır versin size.....

gerçekten ya bu kadar büyütecek ne var anlamadım ben
siz kendinizi daha da zor duruma sokuyorsunuz
biraz dik durun ya bu ne böyle
o çocuğada yazık madem kızınızı bu kadar düşünüyorsunuz bunuda düşünün baba yatakta anne yerde yatıyor...
ki eşinizin sizi ezmesine neden bu kadar izin veriyorsunuz anlayamadım ben

Az önce bunu konuştum kayınvaldemle belkide bizim sesimizden dönmenizde nuyanıyor çünkü biz odaya gidip yatana kadar gayet güzel uyuyor bakalım bugün konuşuyum babasıyla inşalah ikna olur bizim odalarda karşı karşıya sesini rahat duyarım ben :)

15 sayfanın neredeyse tamamını okudum. Kadıncağıza yardımcı olmak için en iyi önerilerde bulunmaya çalışıyoruz ama uygulamasını beklemek safdillik olur.

Sonuçta kocasını en iyi o tanıyor, belli ki yıllardır bilerek veya bilmeyerek baskı altında yaşamış, üstelik bunları kocasının sevgisinin delili sanmış.

Konu sahibi ne kadar iş-güç sahibi olsa da, psikolojik destek almadan kendi başına karar veremez. Çünkü yıllardır süregelen bir kalıp içine sıkıştırılmış ve bu kalıbın dışına kendi çabasıyla çıkması zor görünüyor.

Bu yüzden her şeyi olumsuz yönüyle ele alıyor, bu yüzden adım atmaktan çok KORKUYOR.

Benim tavsiyem böyle beklemesi yerine uzman tavsiyesi alması ve gözetimi altında olması. Konu sahibinin ruh hali normalleştiğinde ayakları yere basacak ve sağlam kararlar alabilecektir bana göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…