- 25 Aralık 2012
- 2.031
- 1.661
- 133
- Konu Sahibi anneoldummutluyum
-
ailemi arayıp haber vermek zorunda kaldım çünkü akşama oraya gidecektik herşey alt üst olup gitme işi iptal olunca aradım ablamda ordaydı olan biteni anlattım annem baban gelsin alsın bu ne çekme falan dedi yok dedim siz şimdilik karışmayın çünkü diyorumya kızıma kıyamıyorum ayrılsam ilerde ona ne açıklayacağım babanda babalık hastalıgı vardı çok üstüme geliyordu ondanmı boşandım dicem kızımın beni anlamamsından ilerde pişman olmaktan birde kızımı götürür yüzünü göstermez diye korkuyorum tamam kanunlar bizden yana ama türkiyede neler oluyor biliyoruz okuyoruz dimi kızım daha 2,5 yaşında çok akıllı herşeyi anlayan bir çocuk zaten orda kadının bile dikkatini çekti bu olayları anlıyor geriliyor ağlıyorana 2 gündür dediki "sen babamla neden kavga ediyosun bak beni üzme babama bağırma diyo beni suçluyo sanki gidip gelip vurmaya başladı
"Cocuk kendini hazir hissedene kadar sizin odanizda yatsin" cümlesini bir uzman pedagog nasil kurar? Cocuk hic bir zaman kendini hazir hissetmezse ne olacak? Bu uzman yas siniri bile koymuyor. Yani en fazla su yasa kadar falan demiyor.Bence anneleri yanlis yönlendirmeme adina dr. ismi belirtmeyin. Cocuk istedigi kadar anne babasiyla ayni odada hatta ayni yatakta yatsin diyenin uzmanligindan süphe duyarim. Dünyanin kabul ettigi sistem, bebek dogar dogmaz direk kendi odasinda kendi yataginda yatsin. Ama tabiki kendim de dahil olmak üzere bunu uygulayamiyoruz. Ben de 9 aya kadar kendi yatagima aldim ama saga sola dön, wc ye kalk hemen uyanir aglardi. Bir gün canima tak etti ve yeter artik bu kadar dedim. Prenseslere layik odayi bosuna mi yaptik. Valla fazla degil iki gün agladi itiraz etti, ücüncü gün yorgun düstü uyudu. Simdi 5,5 yasinda ve 3,5 yasinda kardesiyle yataklarindan baska yerde uyumak istemezler.
babamla konuştum ne yap et eşini doktora götürmeye çalış bence elinde olmadan yapıyor ben kendiyle konuşmak istemiyorum çünkü bana hiçbir saygısızlığı olmadı hörmette hizmette kusurda bulunmadı birgün dengesiz hareketini görmedim hatta diğer damadımdan yeri çok ayrı ama nasıl böyle yapıyo inanamıyorum ama şunuda bil kıyamıyorum dedi!!!!!!!!!!!!
kızlar dün sizlerin mesajlarını okuduktan sonra bende psikolojik destek almaya karar verdim kendi ailemde dahil herkesin kendi derdinde ve menfaatinde oldugunu anladım bi ablam var beni anlayıp dinleyen çok şükür.. psikyatriye gitmeyi ise nede istiyorum biliyormusunuz burda siz beni çok sıkıntılı pısırık sessiz falan gibi gördünüz ama benim asıl srunum şu arkadaşlar ben eşime gayet iyi dikleniyorum haklarımı koruyorum parama karıştırmıyorum aileme istediğim gibi gidiyorum ev için baktım ev işlerine yard olmuyor temizlikçi tutcam dedim yani ytartışma aşamasında çok çetin cevizim ama eşim zıvanadan çıkıpta sinirleri bozulunca hemen geri adım atıyorum ve eşimde bunu bildiği için kullanıyor tabi... ya ne bilim yılllardır çok korktum mutfakta olsak bi bıçak alıp ansızın beni bıçaklayacak sanıyorum susmak zorunda kalıyorum kendimi ifade edemiyorum...
dün gece ne yaptgıma gelince herşeyi göze aldım yatagıma yatacaktım gelincede ne yaparsa artık dedim kızımı uyutmaya gidiyordum (bu arada akşam hiç umrumda değilmiş gibi davrandım duş aldım saçlarımı taradım kızımla oyunlar oynadım yine tek kelime etmedik sataşmadı allahtan) işte kızıma hadi artık uyku saati prensesiiim diye götürdüm uyuttum onu beşiğine koyarken eşim geldi yüzüme bakmadan "bugün yatagında yat yere yatma" dedi kendi içerde yatacak galiba diye düşündüm sonra kendide geldi yataga hiç dokunmadan arkasını döndü uyudu.
bakalım artık ne zaman konuşmak isteyecek acaba?
konuşursak tabiki hatamı kabul etmeyeceğim sende hatalıydın beni kızıma bakmamakla itham ettin ama bundan sonra toplum içinde sende bende hareketlerimize dikkat edersek kızımız için daha iyi olur diycem
hayırlısı artıkkk
ama artık asla hiçbişey eskisi gibi olmayacak,
beni gerektiğinde yerde yatırabilecek bir eşim varmış
ona göre artık sadece kendime değer vereceğim, değmezmişşş...............................................
kayınvalideme gelince şimdiye kadar gerçekten lafını sözünü duymadım incitmez sessizdir ama ciddidir kızım kızım diye yalaka tipler gibide dolanmaz yani. ama demekki içinden içinden oda çok dolmuş bana. demekki kaldıramıyormuş oğluna çıkışmalarımı (oğullarının sinirlenince ne denli ağzı bozuk olduğunu biliyorlar kendisi bile çok çekinir eşimden karşılık vermez) bu kadar içten içe kızıpta yüzüme nasıl belli etmemiş onada çok şaşırdım. herkesin canı sağolsun şimdi oğlunu unutupta ona kızacak değilim benim ilk derdim eşim olmalı ama onada daha dikkatli olacağım artık. dedimya oğlum o onun anası neden kızıyorsun demedi gerçi o yanımıza geldiğinde ben bağırma moduna geçmiştim ve habire bana ne bağırıyon diyip duruyordu ama neden bağırdığımıda bağırarak anlatmaya çalıştım dönüp oğlluna birkez olsun düştüyse düştü ne var demedi ama bildi kızım 5 dk önce bildi diyip durdu
sy2011 bir arkadaşımız var akşamları sürekli oturup kalktgımız onunla paylaştım (liseden beri eşimle kendisi ve eşi aynı sınıfta okumuşlar) ben xxx i çok severim gerçekten düzgün bir insandır senin hatan bence kızın olduktan sonra kızına aşık bir anne oldun eşini unuttun bunu ben bile dışardan farkediyorumki xxx gerçekten ilgiye pohpohlanmaya alışık bir insan diyor hele hele ailesinin yanında böyle birşeyi kaldırabilecek biri değil her erkek bir değil karıştırma diyor. sen ilgini sevgini çektin hep kızına odaklandın oda senden hıncını çıkarıyor böyle zamanlarda diyor onun tek hastalığı var kızınıda senide çok seviyor kaybetmemek için (gidersen elinden bişey gelmeyeceğini biliyor diyor) kaybetmemek için kızınla tehdit ediyor birde küfür hatalııgı var o ilkokuldan beri vardı çözebileceğinizi sanmıyorum diyor ama kesinlikle ayrılık düşünme iyi yönlerini düşün diyor bilmiyorum yaa bende zeka geriliği falanmı var ben eşimi neden çözemiyorum biraz aptalsam 2 üniversite nasıl okudum yaaaaaa
kızlar dün sizlerin mesajlarını okuduktan sonra bende psikolojik destek almaya karar verdim kendi ailemde dahil herkesin kendi derdinde ve menfaatinde oldugunu anladım bi ablam var beni anlayıp dinleyen çok şükür.. psikyatriye gitmeyi ise nede istiyorum biliyormusunuz burda siz beni çok sıkıntılı pısırık sessiz falan gibi gördünüz ama benim asıl srunum şu arkadaşlar ben eşime gayet iyi dikleniyorum haklarımı koruyorum parama karıştırmıyorum aileme istediğim gibi gidiyorum ev için baktım ev işlerine yard olmuyor temizlikçi tutcam dedim yani ytartışma aşamasında çok çetin cevizim ama eşim zıvanadan çıkıpta sinirleri bozulunca hemen geri adım atıyorum ve eşimde bunu bildiği için kullanıyor tabi... ya ne bilim yılllardır çok korktum mutfakta olsak bi bıçak alıp ansızın beni bıçaklayacak sanıyorum susmak zorunda kalıyorum kendimi ifade edemiyorum...
dün gece ne yaptgıma gelince herşeyi göze aldım yatagıma yatacaktım gelincede ne yaparsa artık dedim kızımı uyutmaya gidiyordum (bu arada akşam hiç umrumda değilmiş gibi davrandım duş aldım saçlarımı taradım kızımla oyunlar oynadım yine tek kelime etmedik sataşmadı allahtan) işte kızıma hadi artık uyku saati prensesiiim diye götürdüm uyuttum onu beşiğine koyarken eşim geldi yüzüme bakmadan "bugün yatagında yat yere yatma" dedi kendi içerde yatacak galiba diye düşündüm sonra kendide geldi yataga hiç dokunmadan arkasını döndü uyudu.
bakalım artık ne zaman konuşmak isteyecek acaba?
konuşursak tabiki hatamı kabul etmeyeceğim sende hatalıydın beni kızıma bakmamakla itham ettin ama bundan sonra toplum içinde sende bende hareketlerimize dikkat edersek kızımız için daha iyi olur diycem
hayırlısı artıkkk
ama artık asla hiçbişey eskisi gibi olmayacak,
beni gerektiğinde yerde yatırabilecek bir eşim varmış
ona göre artık sadece kendime değer vereceğim, değmezmişşş...............................................
sy2011 bir arkadaşımız var akşamları sürekli oturup kalktgımız onunla paylaştım (liseden beri eşimle kendisi ve eşi aynı sınıfta okumuşlar) ben xxx i çok severim gerçekten düzgün bir insandır senin hatan bence kızın olduktan sonra kızına aşık bir anne oldun eşini unuttun bunu ben bile dışardan farkediyorumki xxx gerçekten ilgiye pohpohlanmaya alışık bir insan diyor hele hele ailesinin yanında böyle birşeyi kaldırabilecek biri değil her erkek bir değil karıştırma diyor. sen ilgini sevgini çektin hep kızına odaklandın oda senden hıncını çıkarıyor böyle zamanlarda diyor onun tek hastalığı var kızınıda senide çok seviyor kaybetmemek için (gidersen elinden bişey gelmeyeceğini biliyor diyor) kaybetmemek için kızınla tehdit ediyor birde küfür hatalııgı var o ilkokuldan beri vardı çözebileceğinizi sanmıyorum diyor ama kesinlikle ayrılık düşünme iyi yönlerini düşün diyor bilmiyorum yaa bende zeka geriliği falanmı var ben eşimi neden çözemiyorum biraz aptalsam 2 üniversite nasıl okudum yaaaaaa
15 sayfanın neredeyse tamamını okudum. Kadıncağıza yardımcı olmak için en iyi önerilerde bulunmaya çalışıyoruz ama uygulamasını beklemek safdillik olur.
Sonuçta kocasını en iyi o tanıyor, belli ki yıllardır bilerek veya bilmeyerek baskı altında yaşamış, üstelik bunları kocasının sevgisinin delili sanmış.
Konu sahibi ne kadar iş-güç sahibi olsa da, psikolojik destek almadan kendi başına karar veremez. Çünkü yıllardır süregelen bir kalıp içine sıkıştırılmış ve bu kalıbın dışına kendi çabasıyla çıkması zor görünüyor.
Bu yüzden her şeyi olumsuz yönüyle ele alıyor, bu yüzden adım atmaktan çok KORKUYOR.
Benim tavsiyem böyle beklemesi yerine uzman tavsiyesi alması ve gözetimi altında olması. Konu sahibinin ruh hali normalleştiğinde ayakları yere basacak ve sağlam kararlar alabilecektir bana göre.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?