nolur okumadan geçmeyin yuvam yıkılıyor :((((

ıste arkadasım senın en buyuk sorunun. pıknıkte neler soyledıysen artık esını cok haksız bulmuyorsun. konuyla hıc alakası olmayan gorumcene bıle beddua edebıldıgıne gore.(gercı kabul edıyosun hatalı oldugunu en azından gorumcen ıcın) umarım atlatırsınız ama dılın kemıgı yok maalesef. hepımız sıkıntılı anlar yasıyoruz esımızle ama annesının yanında esıne hakaret etmen ve tahmınımce annesınede bıseyler soyledın cok yanlıs olmus. zamana bırak. ustune gıdersen daha sıkıntılı olacak gıbı

anlıyorum ama yine de kimseye beddua etme..

bu evliliği devam ettirmek istiyorsan eşini ikna et kızınızın ruh sağlığı için bir aile terapisi alın.

Esinizin adaletsizliginden bahsediyorsunuz.
Su yukarda isaretledigim yeri birdaha okuyun.
Kendi ezikliginizi, kendi cesaretsiz ve özgüvensiz olusunuzu cocugunuzu babasina düsman ederek ödetmek istiyorsunuz.
Sizin adaletinizde gözyasartiyor hani.
Kendi ezikliginizin o agir yükünü cocugunuzun sirtina yükleyecek kadar adilsiniz.
Ister kusura bakin, ister kirilin, ben böylesine ezik kadinlara hele hele annellere üzülmeyi gec aciyorum

ben seni o kadar iyi anlıyorum ki hele ki şu ceza meselesi adam olacaksın lafları seni kızınla sindirmesi gece gece çocuğu ürküterek uyandırmak istemeyişinden ve ondanda ayrılamadığından yatıyorsun yerde birden nasıl patladığını bilmiyorsun ama o güne dek yaşadığın haksızlıklar ve içine attığın şeylerin aklından nasıl aktığını iyi hatırlıyosundur....sana kendimce tavsiyem artık seninde bildiğin bazı şeylerin varlığını abul etmesi gerektiğini seninde bir birey olduğunu ve en önemlisi kızını ondan çok düşünüp koruyup kollamaya çalıştığını bilmesi gerekli bunlar böyle adamlar için çok zordur farkındayım benimde başımda var bitane alttan ala ala altta kaldım şu sıralar bizde limoniyiz ve ayrı yatıyoruz senden ayrı yatmak istemesi sakın senin gurunu falan incitmesin çünkü onun yapmak istediği sana ceza vermek öle yada böle onun cezadan anladığı bu ki eşler arasında sana ceza adam oldun oldun yoksa böyle yaşayacaksın ne demek burada seni beni suç birazda sizde diyecek çok arkadaş olacaktır ama başına gelmeyen bilemz inanın çok zor böyle bir insanla yaşamak her hareketini düşünüp yapmak her söyleyeceğini düşünerek söylemek..........hep temkinli yaşamak...

Eşin gercekden cok aptal ve dengesizmiş.
yahu cocuklar elbet düşe, kalka büyüyecekler!
Canim benim ya, cok üzüldüm sana!

Seni cok saçma nedenlerle suçluyorlar ! Allah büyük bur gün cocuk eşinin yanında düşse ne olacak?
cocugu bile demek aşılıyorlarki, seni suçluyor..

O tepkinde artık son noktana gelip patladığın içindir, ama eşini dövmeye çalışman, baya bir ilgi çekmiş etraf için. Sanki gercekden kontrolsüz ve kızını düşürmeye sebeb olan bir kişiliği olan suçlu gibi görünmüşsun.

yerinde olsam bundan sonra seni bile suçlayan kızını kazanmaya çalışır, butun ilgiyi verirdim! İşini Burak çocuğuna bak. Kızını kazandıktan sonra bu adamı s.kdir et!

O sırf istiyor diye kızını alamaz, mahkeme kimi uygun görürse cocuğu ona verir.
Eşinde hatibi bilsin!asil sen değil, o adam olsun! Hiç yüz verme ve konuşma bence.

çok şaşırdım bende diğer arkadaşlar gibi... bazı erkekk veya kadınlarda bu vesveeli hal hastalıklı bi şekilde oluyo onu anladıkta, yataktan atmak ne demek? ayırmak istiyosan yatağı, al yastığını git başka yere, kadın yataktan atılırmı. orda yerde yatıyosunuz 3 gecedir vicdanı sızlamadan fosur fosur uyuyomu gerçekten??? kızınıza kurduğunuz cümleler bile ne kadar ilgili anne olduğunuzu gösteriyor, baba olarak bunu göremiyormu??? çok şaşırdım ve üzüldüm...
Allah sizin ve küçük kızınızın yardımcısı olsun...

Kizimi vermez kolundan cekistirir de ne demek? Cocugunu seven baba nasil yapar ki bunu ve siz ikide bir cocugum babasiz kalmasin diyorsunuz. Bir deneyin bakalim sandiginiz gibi hirpalayacak kadar cekistirebilir mi cocugunu. Adam her yandan sarmis sizi. Kusura bakmayin da kendini bu kadar birsey sanmasinin nedeni sizsiniz. Annesiniz siz yeri gelince dünyayi görmezsiniz ayni parkta cocuk düsünce oldugu gibi. Bir silkelenin gec bakim sen suraya deyin. Ayni yatakta yatmak istemiyor mu defolsun gitsin kanepede arzu ettigi kadar zibarsin yatsin. 2,5 yasinda cocuk hem besikte hem de sizin odanizda yatiyor. Niye, odasi yatagi yok mu besige nasil sigiyor ki bu cocuk? Eger öyleyse derhal odasini ayirin. 1 oda 1 salon degilse eviniz cocugun uyuyacagi oynayacagi bir alan yaratin ona.

Esinizin kafasi normal calismiyor kusura bakmayin. Cocugu vermiyorum gelme yattigimiz odaya diyecek ve siz de ezik ezik iyi bari ben de yerde yatarim diyeceksiniz. Cocuk su anda sizin savasinizin ortasinda kalmis. İkiniz de hamlelerinizi cocuk üstünden yapiyorsunuz. Cocuk gülüp eglenip oyunlar oynayacagina, anne babasinin kavga tartismasina anlam vermeye calisiyor. Annem babama onu yapti, babam da anneme bunu yapti diye dolaniyor ortada. Bu agir bir yük degil mi bu kadar kücük bir cocuk icin?

Esim onu yapar bunu yapar, ben de kizim icin katlanirim derseniz daha cok ezer gecer sizi bu adam. Tabi ki bosanmayi gerektirecek bir konu degil ama herkes seviyesini haddini bilecek. Yatak ayirma ceza mi oluyormus? Zaten bunlari yapan bir adamin yaninda hangi kadin uyumak ister?

Benim esimde de vardi bir ara bu cocuga iyi bak saplantisi. Sen benim cocuguma karsi davranislarimi bakim tarzimi elestiremezsin cünkü ben onun annesiyim bakicisi degilim kendine gel dedim de kesti sesini oturdu asagi. Cocuk corabini cikarir aksama kadar öyle gezer, ben eve geldigimde ya simdi cikardi der utanmadan. Sunu yedireceksin bunu giydireceksin diye tembihlerim unutur, ikinci kez not kagitlarina yazarim o kagitlari bile görmez. Cocuk alti kirli saatlerce gezer. Bir keresinde altini degistirmeyi unuttugu icin pismekten artik derisi soyulmus cocugu kaptigim gibi doktora götürdüm utansin diye. Dr kendisini bir güzel azarlayinca son oldu.

Kayinpederim de esiniz gibiymis gencliginde. Cocuk düsmeyecek aglamayacak. Kardeslerinin cocuklari bile düsse gelinlerin üstüne yürürmüs. Simdi tabi bana da arada söyleniyor. Ceza vermemi kizmami istemiyor. Kayinvalideden yana sansliyim bu konuda cünkü kocasini susturur. Annesi aglayacagina cocuk aglasin der.

Esinizin kayinvalidenizin gazindan da etkilendigi acik. Cocukla ilgili blöf yapiyor. Kucaginizdan çekistirecegini veya yattigi yerden zorla alacagini hic sanmiyorum. Bu adamin ilk ve tek sorunu mu bu? Yani baska kötü davranislari var mi size karsi? İyi cocuga birsey yapmasin diye siz ezilin köle yapsin sizi. Babasi olabilir ama cocuk sizin yaninizda kalmali. 2,5 yasinda ya daha. Bir de anlamadim parka niye böyle kalabalik gidiyorsunuz? Cocuk düser, carpar, aglar. Kimse buna bilerek izin vermeyecegi icin kimsenin de kimseye kizmaya hakki yok.

Nasıl olaylar bunlar.. Lütfen bir silkelenip kendine gel.. çocuğunu al çek git, yasalar senden yana nereyi basıp çocuğu alıyormuş!! Pabucumun babası (af edersin çok kızdım)!!!!!!! sevip öpmekle baba olunmuyor,madem çok düşkündü o zaman tiyatro gibi izlemeyi bırakıp çocuğunu korusaymış!!

Yerde yatmanı anlamıyorum adamın vicdanı nokta kadar sızlamıyor işte! o dediği ezik susan kadınlar eskidenmiş,söyle devir değişti,maaşını yemeği biliyor ama!!!!!

Eşinin uyku saatinden önce al çocuğunu yatağa yatın birlikte,uyut onu sonra da yatağında gerine gerine yat,geldiğinde baksın yatakta ona yer kalmamış,gitsin salonda uyusun seni kaldırmaya kalkarsa derin uykudaymış gibi uyanma

Hepsi birleşmiş üzerine geliyor,böyle olmaz,çocuğu da sana karşı doldururlar,Allah korusun.

yok artık..tek ayak üzerinde de durayımmı deseydiniz.ceza ne demek ya.çocuk musunuz siz.

nerede yatacağınızı eşiniz mi tayin edecekmiş.yapmayın lütfen.kalkın yerden.kendinize gelin.
özgüveni olmayan bi çocuk yetişecek o evin içinde görmüyormusunuz bunu.
konuyu başından beri takip ediyorum.yardım edin diyorsunuz ama söylenen herşeye karşı çıkıyorsunuz.
bu ceza size değil aslında, çocuğunuza.ne kadar etkilenebileceğini biz buradan gördük siz nasıl görmezsiniz.

gurur,onur diyorsunuz.tamam anlıyorum.1 hafta sonra cezan bitti dediğinde ne olacak o onur,o gurur.o yatakta bir daha asla yatmamanız lazım o zaman.ve bunun sonu yok.siz bu şekilde devam ederseniz o adam sizi önce o odada,sonra da o evde istemeyecek.

kalkın yerden ve gereken neyse onu yapın...

Arkadaşım kusura bakma ama sana burda ne denirse densin sen bunları orada yatmakla hazmetmişsin zaten.bundan sonra da bildiğini okuyacaksın ki bildiğin de belli. Hiç bir şey bu kadar kolay değil.Sen eşini gözünde çok büyütmüşsün.Hepsi bir yere kadar artistlik yapar bunlar o kadar karmaşık yaratıklar değil.Ama katlanır, dediklerini yaparsan da değil 7 yıl 17 yıl sonrada 27 yıl sonrada arıza veriyorlar bi taraflarından. resetlemen lazım aslında bu yaratıkları ama sen buna cesaret edemezsın. herkes evladını seviyor,bırakıp gidenler sevmiyor mu yani? yada çok seviyorum ayrılamam diyorsanda gözünü karartıp kızınıda alcan götürcen. sıkıyorsa gelsin alsın ondan sonrada işin rengi belli olur zaten...

ilk okuduğum konu bu oldu sabah sabah öyle üzülüdümki biri bişi dese ağlayacağım o derece yani
bnm eşimde fazla pimpirikli böylesi başıma gelmezse şaşmam akşam gelsin okutucağım bu konuyu frenlesin kendiniii
sana önerim şu olacak arkadaşım çocuk için gidemiyorsan özür dile sinir krizine girdim de ,konu kapansın .basit bir olay çok büyümüş alttan al neyin ne olduğunu öğrendin sonuçta bundan sonra öyle davranırsın eşinede ailesine tekrarında abartıldığında boşanmayı düşünn..

Bütün yorumları okudum bir söz var ya bekara karı boşamak kolay,eşleri mülayim her dediğini yapan hanımlar konuyu açan arkadaşa ahkam kesmişler yok sen niye yerde yatıyorsun yok niye boşanmıyorsun hiç haberleri izlemiyorlar heralde bazı erkekler gerçekten kadının dünyasını burnundan getirir ve boşanıyım kurtuluyum şu taktiği yapıyım düzelirler işe yaramaz çevremde çok en yenisi görümcem onda da öyle bir kaynana koca görümce varki baş edemiyor tek çaresi boşanmak şimdi yeni doğum yaptı nasıl olacak diye kara kara düşünüyor,evliliği güzel mutlu olanlar böyle sıkıntıları yaşayanları anlamıyor,benim eşimde çok pimpirikli bebek konusunda ama ben kendimi ezdirmedim çünkü eşim bana karşı sabırlı anlayışlı ama bu arkadaşın eşi anlayışlı değil hastalıklı bir bakış açısı var onu düzeltmekte kolay değil...

Konuyu açan arkadaş anladığım kadarıyla kayınpederin biraz daha ılmlı onunla görüşmen iyi olur o gün ki olayın neden olduğunu senin o duruma nasıl geldiğini ona anlatman lazım eğer kayınpederin seni anlarsa emin ol oğluyla konuşur ve oğluda babasını dinler,şu an eşine çok kırgınsın ama özür dilese gerçekten gönlünü alsa unutacakmışın gibig eliyor hem yuvan yıkılsın istemiyorsun.

Sen kontrolunu kaybedince , onlara karşıdami böyle hircinlaşiyorsun?
Yoksa cani yanmazsini istedigin eşinmi?

Onun sizi vurduğu silah ne ?

Kadının biri ile lafa daldığınız için çocuğunuzun düşmesine neden olmak (!)

İlgisiz annesiniz ve bunun üzerine bir de üste çıkar gibi parkta rezillik çıkarmışsınız , yani çekilir gibi değilsin (!)

Peki , o zaman bu aklı selim abimiz ne yapıyor ? Kadını yerde yatırarak , kendinden mahrum bırakarak (!) eğitiyor .

Tablo bu kadar özetlenebiliyor .

Şimdi o kızını çok düşünen adama dönüp diyin ki ; 2.5 yaşındaki bir çocuk kaydıraktan düştüğünü unutur ama evdeki bu gerginliği unutmaz . O bağırışmaları da unutmaz ! Annesinin yerde yattığını , ağladığını da unutmaz köşe bucak .
Hani çok düşünüyor ya evladını , çene yarasından hiç bir çocuğun psikolojisi etkilenmez ama bunlardan etkilenir.

Eğer gerçekten her ikinizin içinde evladınız öncelikli ise , bırakacaksınız bu saçma sapan sidik yarışlarını .Dur bakalım aklı başına gelecek mi oyunlarını bırakacak o .Siz de kızımın aklı başına gelsin ben o zaman nasıl babasının nasıl biri olduğunu göstereceğim düşüncesini bırakacaksınız.

Çocuk üzerinden prim yapacak davranışlar kadar egoist ne olabilir bir anne- babanın yapabileceği.

Yerde falan yatmayın.Yerde yatmakla kimsenin aklı başına gelmez.Olsa olsa ezik , zavallı bir kadın olarak sindire sindire yaşadıklarını 3 gece sonra girer eşinin koynuna.

Bugünden tezi yok , olabildiğince sakin alın onu karşınıza . Benim bu yaptıklarınla aklım ancak şu şekilde başıma gelir ; benim bu adamla ne işim var diye daha sık düşünmeye başlarım diye.Kızın etkileniyor ,ister gör ister görme deyin.Birinin aklı başına gelecekse bu sensin , ama ben seni yerlerde yatırma yolunu seçmiyorum , insan olduğunu varsayarak konuşuyorum deyin.

Çok mu ağır olacak ?

Eğer kararlı ve başınız dik yapamazsanız bu konuşmaları sizi daha çok ağır şeyler bekleyecek.

Sorunsuz giden bir evliliğin tek bir olayla bitirilmesi taraftarı olmadım hiç .Hiç kimseyede bu yönde akıl vermem . İnsanların bazen kendileri tanıyamadıkları zamanlar olur derim . Ama devamına katlanmak zorunda değilsiniz. Hadi diyelim cinnetti , geldi geçti.
Ya şimdi ?
Dik durun dik , kadınlardan da erkeklerden de tek isteğim bu .Kimse bir diğerinin çirkinliği altında ezilmeyi , onun diktatör yöntemleri ile eğitilmeyi kendine saygısından kabul etmemeli!
Sizde etmeyin , lütfen ....

Keske yerde degil de iceride yatsaydiniz ve cocuk agladiginda gitmeseydiniz yanina. Sustursun bakalim anne diye aglayan cocugu. Mecbur getirecekti size pasa pasa. Yine gec kalmis sayilmazsiniz yerde degil salonda yatin. Cocugunuz agladiginda da zor biliyorum ama tas basin yüreginize gitmeyin yanina. Ben sizin yerinizde olsam karli dagdan serin olurdum. Yer, icer, ise gider, günlük islerimi yapar ve O yokmus gibi davranirdim. Cayimi kahvemi yudumlar kurulurdum tv karsisina. Cocukmusunuz siz ceza veriyormus, kimmis ki kendisi!

Cocugun ayri odasi icin gec kalmissiniz ve odasina alistirmaniz cok zor olacak. Daha dogmadan yatagini odasini yapsaydiniz direk kendi odasinda uyumaya baslardi. Artik uyumak icin sizin odanizi benimsemis ve anne babasiyla uyumaya alismis. Eger daha birsey almadiysaniz oda yapmaya baslarken kendisini de götürün. Secme hakki verin kendi esyalarini kendi secsin.

yanı okurken resmen sok gecırdım gercek mı bu dıye sordum kendıme esınız ne hale gelmıs oyle ya! madem o kadar pımpırıklı sızın sohbet ettıgınız esnada bırsey olacagını anlamıs neden kalkıp yanınıza gelmemıs bısey olsun oyle gıder burnundan getırırım dıye mı dusunmus allah ıslah etsın akıl fıkır versın ayrıca kaynananıza da yazıklar olsun demekkı dedıgınız gıbı fırsat kolluyormus allah onada verecektır layıgını merak etmeyın sız uvey anne mısınız neden ısteyerek bılerek dusuresınız kı kızınızı bunu esınız anlamıyor mu ve ayrıca esınızın yanında da olabılırdı aynı sey daha da onemlısı kızınız kac yasında bılmıyorum ama cocuk bu duse kalka buyur hastalanır ateslenır oksurur tıksırır sakın gerı adım atmayın sızın ozur dıleyecek bır durumunuz yok ama en aklıbasında kp ıse o zaman onunla esınızın sıze o olaydan berı evı zından ettıgını konusun o anlayacaktır kendınızı bu denlı ezdırmeyın lutfen vallahı sınırlerım hopladı gebe halımle hayret bısey ya cok sınır oldum esınıze

bence eşinin asıl sorunu sensin sana sadece kızını kuıllanarak boyun eğdirebileceğini biliyo yoksa bir baba evladını sever ama bu kadarıda fazla artık senin şuanki hale gelebilmen için her yolu denedi ve başardı şimdide kendiyle gurur duyuyo gerçekten kızını düşünseydi şuanda ona ne derece büyük bir psikolojik kötülük yaptığını anlayabilirdi.Benim kızım 1.5 yaşında eşimle sorunlarımız olduğunda ikide bir gözüme bakıyor ki ağlıyormuyum diye senin kzın herşeyin farkına varabilecek yaşta. yazıklar olsun böyle bencil insanlara....Lütfen sende kendini topla eşine bu zevki yaşatma..
( demesi çok kolay yapması çok zor biliyorum bunların daha fazlasını yaşamış biri olarak)

:)
Anlaşılan oyun Parkı'na hep uzakdan izlemiş olmalisin. Yada üç yaşına kadar kaydirakdan kayan bir cocuk hiç görmemiş olmalısın. Dikat bile etmiş olsaydı poposunun üstüne düşerdi. Bu budurumda, yine kıyamet kopardı:))

Sürekli eşi 2,3 senedir anneciği öğretmeye çalışıyorsa tabiki bur gün çıldıracağı beliydi. Burda bir değil, bir kaç hatalı var.

Konu sayibi ise aslında suçlu değil kurban!

üzücü çok üzücü. yan eşinin mantalitesi çok enteresan. herkes çocuğunu sever ama bu şekilde tepkiler vermesi çocukluğunda yaşadığı bir travma ya da problemden mi kaynaklanıyor düşüncesi aklıma gelmedi değil.
"eş" in yeri ayrıdır çocuğun yeri ayrıdır. Çocuk karşısında ezilen anne/babaların çocuk gözünde etkinliği zamanla azalacak ve bu ileriki hayatına yansıyacaktır. Kendini çok bilmiş eşin bunları biliyor mu acaba? Seni beşik kenarında yatırarak hangi egosunu tatmin ediyor ki??

Anlaşılan ne anlatmak istediğimi anlamamışsınız .

Çocuktur düşer dedim , hala da aynı şeyi savunuyorum . Onun düşmesinden daha çok etkiler dedim onu evdeki bu savaş ortamı ,hala aynı fikirdeyim.

Ha bunuda 3 yaşında bir oğlu olan anne olarak , park kültürü çoook fazla biri olarak söylüyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…