nolur okumadan geçmeyin yuvam yıkılıyor :((((

Ben bir şeyi çok merak ettim, tartışma kv. ve kp. yanında oldu.Peki eşiniz denilen o şahsiyet size "ŞEREFSİZİN KIZI" derken kv. ve kp. ne dedi? Bu sorunun cevabına göre kimin ne kadar eğitildiği yada eğitilmeye ihtiyacı olduğu ortada.

eşin çok hatalı oldu bitti böyle erkeklerden tiksinmişimdir çocuğa en ufacık birşey olsun hemen anneyi suçlarlar sanki anne bundan zevk alıcakmış gibihalbuki çocuk bu düşer de hasta da olur burnu da akar ne bileyim bu kadar da annenin üstüne gelinmez kibenimde böyle bir tanıdığm var o yüzden seni çok iyi anlıyorum bak canım benim kızımda ben evdeyken merdivenden düştü gözünde kayma oldu yıllardır onun tedavisiyle uğraşıyoruz.kocam bana bir defa bile niye çocuğa göz kulak olmadın senin yüzünden böyle oldu demedi aklı başında bir erkek demez zaten anneler her zaman daha çok üzülür bunu bilir.şimdi hiç alttan alma umursamaz davran üzüldüğünü belli etme yatak ayırsın bakalım kaç gün duabilecek eşin eninde sonunda pes edicektir.sabırlı ol canım

Bende dikat etseydi, yine düşebilecegini söylüyorum.Bu yüzdende ilgisiz bir anne demeniz beni düşündürdü. Bir cocuk ancak düştüğünde kalkmasını öğrene bilir.Ve bir erkek, bir kadını yerde yatırarak eğitmesini demenizde zaten başka bir olay...Bu arada bende 5/6 yıl çocuklarla çalışdım:)

Son düzenleyen: Moderatör:
cevaplarınızı tek tek okudum herkese canı gönülden teşekkür ederim ellerinize sağlık yoruldunuz emek verdiniz
bir arkadaş hatırladıgım kadarıyla sizi sadece kızınız yönünden boyun eğdireceğini anlamış diyorya aynen öyle.. eşim kızıma olan düşkünlüğümün farkında benim yerde yatacağımı tahmin bile etmedi içerde yatamam yalvarırım sandı şimdi baktı 3 gündür bu şekildeyim gece kalkıp bakıyo falan ama bellide edemiyor
bazı arkadaşlar eşiniz anlayışlı sabırlı akıllı olabilir ama benim eşimin genel karakteri böyle sinirli duygularını hiç belli etmez oysa severek evlendik ama dedimya benim eğitim olarak ondan üstte olmamı hazmedemiyor ben bilirim tavırları bu yüzden...
ailemi bile çağırmamamın sebebi inanın babam tansiyon hastası hem ondan korktum hemde erkek kardeşimle lafları karşılaşırda bişey olur diye.... başına gelmeyen bilemez inanın bana ondan önce uyumaya gittiğimiz halde yataga yatamıyorum gelir zorla kaldırır sinirlenir diye (yani o anda bak dediğimi tınlamıyor şuna bak dediğim halde yataga yatmış diye çıldırır) aman neyse bende şuraya sokulayım demez
geçen gece uyandım gece 2 oturma odasındaydı yanına gittim xxx belim ağrıyor orda yatamıyorum sen burda yat dedim olmaz dedi o zaman sende gel ayrı yorganlar kullanırız tenin tenime değmez merak etme dedim tamam ama sadece bugünlük diyo varmı böle bişey yaaa gittim tekrar yere yattım
ha bunu sürekli yapan biride değil diyorumya ilk defa böyle bişey istiyo benden bu ne demek allak bullak oldummm
kayınvalidem herkesin bi huyu var ne varmış küfrettiyse diyo
bebek doğdugunda vay bana nasıl çiçek yaptırmış daha kimsede görmemiş vy odayı süsletmiş herkers ilk bende görmüş vay benle evleneyim diye neler çekmiş onları sayıyo
neler çekmişte önemli olan ben onun evinin hanımı çocugunun anası olduktan sonra 2 kat fazla değer verecektiki o zman bileydim adam oldugunu...
ben hediyeler çiçekler cep telefonları istemiyorum ben saygı istiyorum
benim onları alacak bir maaşım var zaten....................................
bi arkadaş demişya aman bişeymi diyecek bişeymi bulacak diye yaşamak kadar zor bişey yok dşiye
aynen öyleeee
bunaldım artık ve bundan dolayı yattım yerde
yoksa kendime saygımı yitirmedim
değerimin farkındayım

küfürlerini bundan hazmedemiyorum
eğitimim maaşım işim kaç üni okudugum herşeyi boşverin
herşeyden önce kadınım

30 yaşındayım şunu anladım aslan gibi dağ gibi eşim var diyordum babamdan çok güveniyordum boşmuş...
5 yıllık beraberliğimiz 7 yıllık evliliğimizde hep idare ettim boşaymış...
kendini ezik görmesin diye çabaladım kendine güveni gelsin diye o özelde çalışıyo ben kamuda evlendiğimde maaşım onun 2 katıydı hep destek oldum hiç para pul mevzularına girmedim oda başarılı oldu şimdi aramızda 200 tl var sadece
ama anlaşılan çok çok fazla güven vermişim................

doğruluğuna dürüstlüğüne diyecek bişeyim yok 7 yıl içinde ne yalanını gördüm ne en küçük kıvırmasını lafı sözü parası pulu herşeyi ortada bir insandır ama dokununca çok güzel silebiliyormuş hanımını
sana çocuk veren ütünü yapan yemeğini pişiren maaşını birgün sormayan bir kadına nasıl reva görürsün yaaaa

ama karar verdim madem böyle yüreğime taş basacağım sıcacık nefesini hissedemesemde bugün kızımdan ayrı yatıcam...

Parantez içindeki (!) ünlem işaretleri o bahsettiğim ilgisiz anne ,yerde yatırıp eğitme vs ... durumlarına ironik bir vurgudur .

Anladığınızın tam aksine eleştirmek anlamına gelir ,bilginize ....

lütfen kızından ayrı yatma o çocuğun günahı ne babasının hatasını terbiyesizliğini onu cezalandırarak ödetme.. ben yaşanan olaya çok üzüldüm keşke olmasaymış ama burdaki çoğu arkadaşın da dediği gibi çocuk düşer de kalkar da hastalanır da..eşinizin tavrınaysa yorum yapmak bile istemiyorum terbiye sınırlarını aşmam gerekiyor sinirlense bile kv kp yanında bide üstüne dışarda bir anne aşağılanmaz evine git ne düşünüyorsan edeplice söyle zaten o annenin canı senin sözlerinden bile çok yandı evladı düştüğünde... ben hamileyim bazen kendimi yorduğumda falan hareket etmedğinde bile tedirgin oluyorum yanlış bi hareket mi yağtım diye seni düşünemiyorum Allahım yardımcın olsun inşallah eşin özür diler kalbini kırdığını farkeder insan gibi davranır bundan sonra ..
Allah a şükür olsun ki çocuğunda birşey yok sadece çenesi yaralandı demişsin ufak bir sadaka ver derim Allah nazardan esirgesin

okudum tüm yazdiklarinizi icin titredi.benim esimde sizin esiniz gibiydi.burnu akardi ben sucluydum,ayagi kayardi ben sucluydum.ilk 10 ay banada zindan etti anneligi.sonra bir gece annemde misafirlikteyiz kizim esimin kucaginda.önlerinde masa var.kizim birden öne dogru atildi ve alnini masanin keskin kenarina carpip yardi.hemen hastaneye kostuk, yapistildi yarasi filan.ben olayin sokundan tüm bu olanlar olurken tek kelime konusamadim.hastaneden eve döndügümüzde esim elimi öpüp benden af diledi, onca zaman bana yaptigi eziyetler yüzünden.kaza bu olacagi varsa hic bir Allah in kulu bunu engelleyemez.bu olayda ben ikinizinde suclu oldugunu düsünüyorum, sogukkanliliginizi korumaniz gerekirdi.biraz kizinizi seviyorsaniz ikinizde sapkayi ortaya koyup düsünürsünüz ben ne yapiyorum diye. kiziniz bu olayi ileride söyle hatirliycak.ben kücükken kaydiraktan düsmüstüm ve ondan sonra babam ve annem hep kavga ettiler. lütfen artik yerde yatmayi birakin,cocugunuzun gözünde ezilen anne olmaktan vazgecin,baska bir odadada yatabilirsiniz emin olun cocugunuz agladiginda duyarsiniz. esinize gelincede sakin bir sekilde konusmayi deneyin derim, ben esime o gece söyle demistim.bu cocuk büyüdügünde bu evden ayrilip gidicek seninle basbasa kalacak olan benim.kizimiz basina gelenleri unutabilir ama ben senin bana yaptiklarini unutmam.yaslandiginda tek basina olmak istemiyorsan benim bir anne oldugumu o cocugu benim karnimda tasidigimi benim emzirdigimi disleri ciktiginda benim yaninda oldugumu, hastalandiginda benim baktigimi unutma dedim. ilk cocuklarda bu tarz olaylar cok yasaniyor, o yüzden serinkanli olup ailenizi toplamaya calisin yeniden.

yaaa canım bu herif sabaha kadar sizi mi izliyor uyumadan. O uyuduğunda al çocuğunu da yorganını da git çocuğunla beraber çocuk odasındaki yatakda yatın birlikte sabah uyanınca da sizi öyle görsün.
Dersin sen uyurken gece uyandımı çocuğa bakan benim, sen o kuş beyninle bana ders vereceksin diye ben perişan olamam, çocuğu da kendimden mahrum edemem diyeceksin. Neyini çekiştirecek çocuğun zaten öyle küçücük çocuğu alet edip kolundan çekiştirmeye falan kalkacak bi adamsa bu evliliği bitirmek için daha da geç kalma derim ben. Sanki gören duyan da karısı namussuzluk yapmış da çocuğuyla korkutuyor, yatak ayırıyor. Geri zekalı herif.

Konuyu okurken şok oldum resmen eşiniz olayı abartmış ama sanırım bu birazda annesinin sayesinde olmuş siz parktayken onlar kendi aralarında konuşmuşlar iyice dolmuş eşiniz üstüne de bu olay olmuş ama her ne olursa olsun yataka yatmayacaksın ne demek ya. Bu ne terbiyesizliktir sizinle yüz yüze yatmak istemiyorsa gitsin içerse zıbarsın yatsın. Siz çok fazla vedakarlık yapıyorsunuz, ben sizin kadar sessiz kalamazdım bu durumda yatak odasında eşyalar yerinden oynardı sabrınıza hayran kaldım. Çocuktur bu düşebilir, eşinizin yanındaykende düşebilirdi. Benim yeğenimde evde düştü koltukta otururken annesi yoğurdunu getirmeye gitmiş mutfaktan o sıra pencere kapalı ama yine de camın arkasından bakmak istemiş çocuk işte. Düşmüş ve dişi fırlayıp göz ucuna kadar gelmişti, anenmle birlikte oturuyorlar annem çalışıyor annemi aramış gelin böyle böyle diye annem hemen gelmiş Allah'tan işyeri yakında hemen hastaneye götürmüşler ameliyata girmesi gerekiyor denmiş o derece yani biraz daha yukarıya çıksa gözünü kaybedebilirdi dediler. Beni aradılar gittim. Benden önce abim gitmiş hastaneye ve eşinin üstüne yürümüş bir çocuğa bakamıyorsun ona bir şey olursa gerisini sen düşün diye. Annem abimi çekmiş kenara ne bu şimdi o çocuk sadece senin çocuğun mu onu dokuz ay karnında taşıyıp doğuran, emziren bütün gün ona bakan annesi sen babaysan o da anne o istermiydi böyle olmasını kendine gel zaten korkmuş kadın bir de üstüne gitme gözyaşı kurumadı kadının evladı ameliyata girecek senin nasıl için yanıyorsa onun da öyle yanıyor demiş, ben gittim hastaneye abim bir köşede oturuyor gelin bir köşede mırmırlanıyor abim gittim gelinimize sarıldım gelin görümce önce biraz ağlaştık sonra gittim abimin yanına ne mırmırlanıyorsun be kadın ne hale gelmiş burada mırmırlanacağına git de birbirinize destek olun ağlayacaksanız da beraber sarılıp ağlayın dedim. Tabii önce bana da söylendi sonra baktım yeğenimi ameliyat haneye götürdüklerinde abim sarıldı eşine. Sizinkiler doldurmuş resmen. Siz onları Allah'a havale edin.

önce başka odada beraber yatın demişti ama sonrada (ben sabah onlardan erken çıktıgım için) sabah çocuk uyanırsa nolacak tek başına dedi olmaz benim yanımda yatacak sende gidip başka odada yatacaksın dedi bende ben kızımdan ayrı yatamam dedim ağladım hıçkıra hıçkıra bilmiyorumm değişik bir psikoloji yattım işte yere ne bileyim yaaaaaaaaaaaaa (((
yani başka odaya kızımı alıp gidemem sabah tek bırakamam çok ağlar kimseyi görmeyince ama babasını görüyor rahatlıyor annem işemi ditti diyo bekliyo babasının hazırlanmasını

Seni anlamaya çalışıyorum ama başarılı olamadım. Parkta kriz geçirmiş olabilirsin ki bana göre bayağı aşmışsın sınırları, sana birkaç sorum olacak.

Öncelikle eşin nasıl bu kadar vicdansız ki o hakaretleri edebiliyor, sen nasıl izin veriyorsun buna?

2,5 yaşındaki çocuğa kundaktaki bebek muamelesi yapmak da nesi?

Yerde yatmak ne Allah aşkına, istemeyen gitsin kanepede yatsın.

Ben eşinde çok hata buldum ama sende de çok hata var. Kendini bu kadar ezdirme. Ne zaman onuşacağını ne zaman susacağını iyi ayarla. Çocuğun sabah kalkınca birini görmediğinde ağlayıp üzüleceğini düşünüyorsun ama eşinle arandaki bu gerginliği hissettikçe ne kadar kötü etkileneceğini hesaba katmıyorsun. O kadar detaycı ve pimpirikli olma bence. Kendinden taviz vererek yapacağın fedakarlıkla çocğuna iyi bir anne olamazsın

işte bu korkular seni sindirecek canım.Aynı durumu bende yaşadım eşimle,tepkileri aynı birebir nerdeyse,hatta beni kendi evden kovdu defalarca ama oğlumu vermemekle tehdit etti,hep bu korkularla 3 senedir hala onunlayım,eskiye nazaran düzeldi ama kırgınlıklarım geçmiyor,aslında bölelerine en güzel ceza bırakıp gitmek ama çıkacak rezillik insanı ürükütüyor,Allah yardımcın olsun...seni çok iyi anlıyorum...

iyi bir anne olup olmayacağını tenkit edebilecek pozisyonda olduğunuzu düşünmüyorum..Eleştirin ama haddinizi aşmayın,kimin ne yaşadığını bilemezsiniz...

beni dalga geçer gibi eleştiren arkadaşların ya eşleri çok mülayim yada henüz anne değiller diye düşünüyorum... yaşadıklarımı görmeden nasıl anlayabilirsinizki sizlerde haklısınız benim çocugum gece kusarken eşim dizlerime vurmuştur mesela ne biçim tutuyosun çocugu diye nerde susup nerde konuşacağımı bileyim diye oralarda sustum çocugum kusuyordu mesela onu bırakıp kavgamı etseydim ama artık biyerdede ayarlayamıyor insan kendini ben bile neden o kadar bağırdım bilmiyorum eşim öyle tehdit edince zoruma gitti işte

yaşadıkların çok zor, allah yardımcın olsun
ancak başka bir nokta var, 2.5 yaşındaki bir çocuk zaten tek başına uyuyabilmelidir, odasını 6 aylıkken, hadi bazıları da 1 yaş diyor, ayırman gerekiyordu
zaten geç kalmışsın, çocuk uyanıp ağladığında yan odadan gelir babası, ne var bunda bu kadar
sanki sen de kızını bahane ediyorsun gibi geldi bana
bir de tepki de alacak olsam söylemeliyim, sen de eşin de , kızınıza bağlı değil, bağımlısınız. sizin çözmeniz gereken bu
ilerde kızınız üzerinde çok daha büyük sorunlar ortaya çıkarabilir bu

bak icimden geldigi gibi yazacam inan sinirlerim bozuldu
benimde iki kucuk kizim var biri daha kundakta biri 19 aylik

empati yapmaya calisiyorum bana o kadar imkansiz geliyorki
esim beni evladimla terbiye edemez!

babama hakaret edemez!

bir dur demek lazim disini gostermen lazim
tamam bosanmayacaksin ama en azindan kendini ezdirme
dovermi? ne yaparsa yapsin goze al ama dimdik dur karsisina
yada once guzelce konusmayi dene haksizlik yaptigini ve cocugun icin
bile olsa babana ettigi hakareti yuttugunu soyle
bakti ayni kafa diklen
aslinda guzelce degilde elini masaya vurup
onu sa++rsacak kadar ozguvenli bir sekilde ve tepeden bakarak
bana bunlari yapmaya hakkin yok! beni korkutamazsin! cocugumla terbiye edemezsin!
bosancaksan git bosan benim sabrimi zorlama !
yok cocugu sana birakmam ayaklarina giderse korkmadan gulumse ve
hodri meydan de
kendini guclu hissetmelisin boyle dusunmelisin

tamam cocugun uzulebilir babasina bagli olabilir
farzetki cocugun uzulmeyecek ama hic uzulmeyecek siz ayrilirsaniz
oyle hissederek tepki ver esine
sana "serefsizin evladi" dedikten sonra az bile yaptin bagirarak
(ya ne yapacakti? hem hakaret isitsin hem tehtit edilsin nasil soguk kanli kalinabilirki)

benim 19 aylik kizim yurumeye baslarken yuzununde bacaklarinda hem morluklar vardi
hatta esim isten gelince soylerdim yine bu kadar dustu bir kac morluk yine var diye
her gun yeni bir tane eklenirdi o kadar cabalarimiza ragmen
uzulur kahrolurduk ama birbirimizi suclamazdik

yazdikca sinir oluyorum yahu senin kizin ! tamam o onun babasi tamam hastalik derecede bagli
tamam ama haddini cok asti gercekten
"kizima kiyamam" diyorsunda bilinc altini ne kadar kotu dolduruyorsunuz bir bilseniz
aglayarak yerlerde yatarak
uc gun yerde yatmissin simdi kizini birakmamak icin esin birakmadigi icin
e simdi diger odaya yalniz gidersen esine hic etki yapmaz daha cok hakli oldugunu dusunur ve
senden cok soz sahibi olduguna inanir kizi icin
ne yapacaksin ya yerde yatmaya devam edeceksin yada yataga gecip babanin usagi yok beni istedigin zaman
gonderecek cok istiyorsan sen git sakin cocugumada dokunma anneyle cocuk arasina girecek kadar alcalma
gibi sozler soylerek sars onu

esinin ailesine gelince onlarida tanimis oldun hic magdurlari oynama
basin dik olsun o senin kizin senin yavrun ne babannesi ne babasi senden cok sevemez onu

yok kendini ezdireceksen bunlari yapamayacaksan
git esinden ozur dile huyuna git boyun eg tatliya baglansin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…