Aile Planlaması Norlevo Kullananların Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dec0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
oldum ablacım bnm gibi sıkıntı yapanlara seslenyrm korkmayın stres yapmayın sakin olun
ayın 8inde oldm bgn ayın 13ü ve bitti
normal oldum aşırı filan olmadm ama 7 gün geç oldum cok korktm test yaptm iki kere negatif cıktı
bi daha bu hapı kullanmak istemiyorum ama
eczacının dediğine göre bu hap 21 hapın yapcagı işi yapıomuş bilmiyorumkismile
o yuzden ve ahlaki yönden töbeliyim zemuszemus

mrb kızlar .. ben bu hapı ilişkiden 44 saat kadar sonra aldım . bir yerde sıçramayla da hamile kalındığını okumuştum .vajinal birlesme olmadı sıçrama olmasından korktuğum için aldım aslında her ne kadar gerek yok deseler de kendimi güvene almak istedim.Ben ayın 22 sinde kullandım hapı. Adetimin ayın 4 ünde gelmesi gerekiyor. şuan 10 gün var.Şimdi adet günümü ileriye mi atar yoksa öne mi çeker. yoksa 2si birlkte mi olur ? Bu ay 2 kanama mı olur haptan dolayı ( hapın etkisi+regl) Nasıl bi etki yapar kafam çok karışık . Birde idrar testini ayın kaçında yaptırabilirim ? Haptan dolayı kanama olmadı hala kanama olmazsa hamileyim demek midir ?

merhaba arkadaşlar bende sizin fikrinizi almak istiyorum banada yardım edin norlevoyu 5 temmuz sabahı aldım ve 10 temmuz gbi kanamam oldu herhangi bi sıkıntı yok,normalde prespektüsünde ayda 1 defa kullanın yazıyordu,dün 25 temmuz yani subaha tekrardan almak zorunda kaldım yani dğer aldığım günden 20 gün sonra,bu aralarda regl olmam gerekiyor hafiften belirtileri var ama bu norlevonun etkiside olabilir ara ara kanama yapabilirmiş,en önemlisi şimdi bu ilacı ayda 2 defa kullandım yani beni aşırı kanama yapabilir diye bir şey yazıyor ama daha önceden bu durumda olup yaşayan varsa ban bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim,2 sene öncede bu ilacı kullanmıştım adet düzensizliğim olmuştu ve bende minik kist olmuştu neyse ki onu hallettim,bişi olur mu çok merak ediyorum aşırı kanama yazıyordu korkuyorum gerçekten...

merhaba ece.
norlevonun içerisinde yüksek müktarda progesteron hormonu olduğundan ve progesteronun kanama etkisi olduğundan evet dengesiz kanamalar yaşayabilirsin.ve çok kısa aralıklarla aldığın için ilacı muhtemelen adet düzensizliği de yaşayacaksın.senede en fazla 1-2 kez kullanımı öneriliyor hapın.kist konusuna gelince de çikolata kisti denilen kistlerin oluşma riski var.ama bunlar tehlikeli kistler değil,birçok kadında görülen hatta çoğunlukla kendi kendine yok olan kistler.eğer sıradışı bir kanaman olurda mutlaka jinekoloğa gitmeni öneririm.ve eğer korunmasız ilişki yaşayıp ilacı tekrar alma durumun olursa sakın alma derim.

kızlar birde bu hapın kızlık zarına bir etkisi varmıdır ?

arkadasım da kullandı ve tedirgin

Son düzenleme:

cevabın için teşekkürler funda şu anda kanamam başladı bir daha almıcam gerçekten bütün düzeniimi bozuyor

çok kötüyüm arkadaşlar....NORLEVO'ya güvenmeyin ...26 temmuz sabahı eşimle beraber olduk ve 3 yıldır eşim korunuyordu.bu sefer bir aksilik oldu gittim hemen eczaneden norlevo aldım.öğlen 13.00 gibi 2 tableti birden içtim. 6 ağustosta adet görmem gerekiyordu görmedim...dün gebelik testi aldım bi de ne göreyim pozitif,şok oldum.hemen doktora gittim,ultrasonla baktı doktor ve gebelik kesesi oluşmuş.son adet tarihinden sayarsak 1 aylık dedi,hamile kaldığımı anladığım günden sayarsak yani hapı içtiğim günden sayarsak 16 günlük şuan.

ve beni kahreden asıl olay eşim bebeği istemiyor.dün öğrendim söyledim.uyuyordu.hamileyim kalk ne yapıcaz dedim. " banane beaa naparsan yap hadi geçmiş olsun,benim çok uykum var"dedi. döndü arkasını uyudu tekrar.uyandığında tekrar konuştuk.bir sürü borcumuz var diyor. 5 yaşında bir kızım daha var,durumlar düzelene kadar başka çocuk istemiyorum dedikavga ettik.kaynanadan yana da problemler var zaten,herşeye maydonoz oluyo.destek olacak hiç kimsem yok.zaten eşimle de aramız iyi değildi, bir de üstüne 2. bebek çıktı. dün akşam doktorumun muayenehanesine gittim,o da ultrasonla baktı...şuan sadece bir kese durumunda dedi,ikna etmeye çalıştı,durumları anlattım.o zaman aldırmak istiyorsan sabah aç karnına gel dedi. eşime gittim dün akşam söyledim. tamam aldırıyoruz o zaman dedi.bundan sonra daha dikkatli olurmuşmuşuzzzz....:akşamdan beri ağlamaktan gözlerim şişti.sabaha kadar uyuyamadım.gözümü kapatıp uykuya daldığımda hep bebek ağlama sesi geldi kulağıma,sıçrayarak kalktım.
sabah doktora gittim narkoz verecek olan doktor yokmuş. 17.00dan sonra gelcekmiş. ölümü bekleyen koyunlar gibi saatin 5 olmasını bekliyorum.
şartlar daha başka olsaydı keşke ve 8 ay sonra ben de bebeğimi kucağıma alsaydım.varlığını öğreneli 1 gün olmuştu ve bebeğimi benden alıyorlar...içim acıyor...sabır ver allahım

Merhaba ablalarım ben 20 yaşında bir kızım, bakireyim.. erkek arkadaşımla anal yoldan ilişkiye girdik prezervatif yırtıldı ve maalesef içime boşaldı.. Pazartesi Adet olmam gerek... Hemen o aceleyle eczaneye gidip Ertesi gün hapı aldı norlevo diye bir ilaç yaklaşık yarım saat sonra ikisini birden içtim, hamile kalırmıyım çok korkuyorum... İlac işe yarar mı gerçektende? Bide ilkte yanlışlı doğum kontrol hapı almış yanlışlıkla önce ondan içtim bi tane (yasmin diye bi ilaç) onun bir etkisi olmaz değil mi ertesi gün hapına ? Acil cevap verirseniz çok sevinirim

her bebeğin rızkını Allah verir, sakın katletmeyin o canı... hesabından ve vicdan azabından kurtulamazsınız..

ben geçen ayın 15.inde adet oldum adet olmadan 1 hafta öncede norlevo isimli hapı kullandım adetim 4 gün sürdü, 3-4 gün önce bel ağrısı, kasık ağrısı miğde bulantısı yaşadım 1 gün, 2-3 gündür hiç bişey yoktu ama kasıklarım şuan feci sızlıyor ? neden acaba ? bir hamilelik söz konusu değil demi ? sonuçta adet oldum yani

selam arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim. ben perşembeden beri regl im . hastalığım en fazla 5 en çok 6 gün sürüyor. pazartesi günü norlevo kullanmam gerekcek. adetim pazartesi bitebilir veya salı günü bitebilir. size sorum : pazartesi günü adetim bitmediyse norlevo kullanabilirmiyim ? diğer sorum : adetimin bitmesinin hemen yarınında hapı kullanırsam sakıncası olur mu ? kısaca adetliyken veya adetimin bitiş yarınında kullanırsam olur mu ? güvenirliği ne kadar . lütfen bilgisi olanlar yazsın.tereddütlüüm çünkü dosdoğru cevaplar almak istiyorum teşekkürler...

normalde doğum kontrol hapıyla korunuyorum ama sürekli kullanmak sağlıklı olmadığı için 6 ay içip bi ay bırakıyorum. iki kez bıraktım ve ikisinde de erkek arkadaşıma söylemeyi unuttum!!!!
ve ikisinde de tam tehlikeli günler.. ilkinde nerdeyse hiç bir yan etkisi olmadı diyebilirim. göğüslerim baya dolgunlaşmıştı onu da artı bir etki olarak görüyorum. ikincisinde baya midem bulandı, başım döndü... bu kez baya korkuyorum umarım bişi olmaz.. ilişkiden bir saat içinde aldım.

benim sorum şu, hamilelik oluşmuşsa etki etmez deniyor ya, hamileliğin oluşma süreci nedir? bilgisi olan var mı?
sperm 3 gün yaşayabilir ve 3 gün içinde döllenebilir diyo, yani bu 3 günlük süreç içerisinde her an olabilir mi?

Son düzenleme:
merhaba ben adetime 5 gun kala erkek arkdasımla yaklasık 6 kere ılıskıye gırdım ve hepsını ıcıme bosaldı ılk ılıskımızden tam 14 saat snra norlevoyu aldım adet belırtılrım oldu ama henuz adet olmadım nrmalde olmam gereken zamandan 1 gun snra 1 parça kan geldı ama adetım 3 gun gecıktı hala olmadım bu ılacın etkısı mıdır yoks ahamıle mıyımdır cok korkuorum evlı de deılm lutfn bılgılı bırı bana cevap versın

tam adet zamanında miktarınca adet olduysan adettir.içim rahat olsun diyosan gebelik testi yap

pazartesi illa hapı alacak duruma gelicem diyosun yani...bu hap senede ikiden fazla kullanılmaz.çok ağı bi hormon hapı.başka şekilde korun.ilişkiden sonraki ilk 12 saat içinde alınması lazım.adetliyken ilşiki zaten olmaz-tatlicadiarzu-.temizlenince herhangi bi zaman alınır heralde.eczacıya sor.....

o hiç belli olamz bir.arkadaşlar bu hap çok ağır bi hormon hapı.bir ayda nasıl ikikez kullanıyorsunuz.çok büyük hata...ısrarla yazıyor her yerde ..alışkanlık haline getirilecek bi ilaç değil:1no2:

bir hafta içinde olmazsan dra git......ilaç bazen adeti geciktirebilir.hamilede kalmış olabilirsin.hiç bir şey %100 değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…