Aile Planlaması Norlevo Kullananların Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dec0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
merhabalar,
ben yurt disinda yasiyorum son reglimi ekim 4 de oldum tam 13 gun yani ayin 17 sinde supheli iliskiden yaklasik 12 saat sonra preven kulandim daha once turkiyeden almistim sanirim yanlis kulandim ilk dozu aldikdan sonra ikinci dozu bir yanlislik yapip ertesi gunu ayni saatte aldim yani ilk ve ikinci doz arsinda 24 saat fark var p[respektusde 72 saat icinde alinmasi gerktigi yaziyor ama yine edisenlendim cunki bugun 7. gun 1 hafta oldu ve hala regli olmadim ilk bir kac gun icinde sag kasigimda bir agri basladi ve gous uclarimda hamileymisim gibi agriyor ve belimde agriyor bugun biraz daha azaldi ama hala regli olmamis olmama beni endiselendiriyor acaba ikinci dozu 24 sat arayla aldigim icin hapin etkisi azalmis olabilirmi?bana bu konuda yardimci olursaniz sevinirm burda saglik systemi cok kotu tesekkurederim.

mrb günaydın önce Norlevo kullandım bende 14 saat gectıkten sonra araştırırken gördüm yazını çok berbatım ya baska bı sey yapmama gerek varmı

Bu ilaç hemen regl yapmıyor ki.. Siz reglinizi olması gereken zaman diliminde oluyorsunuz zaten..

benim bildigim kadari ile bu ertesi gun haplari yuksek derecede progesteron hormonu içeren haplar yani progesteron hormonu yukleyip sonrada aniden dusus yaptiginda regli olayini yasiyoruz eger bu ilaci alip progrestron hormonunu yuksek seviyeye cikartip ilacin vucuttan atilimi ile birlikte hormon seviyesinin dusus gosterip kanama olayini yasammaiz gerekmezmi? bu ilac bir nevi hormon dengemizi bozuyor . Bu bilgilere daynarak vucudun buna tepkisiz kalip normal seyrinde ve olmasi greken tarihler icersinde regli olmamiz mumkunmu?ben normal seyrinden once veya gec gelebilecegini dusunmustum .ama asil endiselendigim ilacin kulaniminda yaptigim hattali kullanim yani iki dozun arsinda 24 saat fark olmasi acaba etkisni azalttimi gerci 72 saati gecmedi kullanma surem ama bugun hic birsey hissetmiyorum gouslerde agri azaldi ve kasikda sadece hafif bir agri kaldi sanirim vucuttan hormon atildi ve benim vucudum birsebepten dolayi buna tepkisiz yani hamile olabilrim diye dusunmeye basladim cunki ilac bir etki yapmadi hala bugun 8. gun ve kontrolumu kaybettim uyuyamiyorum, panik icindeyim endiseden olsa gerek

mrb günaydın önce Norlevo kullandım bende 14 saat gectıkten sonra araştırırken gördüm yazını çok berbatım ya baska bı sey yapmama gerek varmı

("ertesi gün hapları") Uygulamanın ilişkiden sonraki ilk 72 saat içinde yapılması gerekir. Etki Mekanizması

Yüksek doz östrojen veya progesteron ve spiral (RİA) muhtemel bir gebelik için hazırlanmış rahim iç tabakasının niteliklerini bozarak etki ederler. Muhtemel bir implantasyonu (döllenen yumurta hücresinin rahim içine yerleşmesi) engelleyerek etki etmeleri de mümkündür.

Uygulanması

İlişkiden sonraki ilk 72 saat içinde uzman doktor tarafından hangi yöntem kullanılacağına karar verilerek uygulanır.

Koruyuculuk oranı ilk saatlerde uygulandığı anda çok yüksektir ancak süre arttıkça oran düşer ve 72 saat sonrasında koruyuculuğu oldukça düşer.

Acil kontrasepsiyon çok özel durumlarda uygulanması gereken bir yöntemdir ve alışkanlık haline getirilmemelidir. Doktora danışılarak uygulanmalıdır.

Gerçekten istenmeyen ve oluşması durumunda sosyal ya da tıbbi problemler oluşturabilecek gebeliklerin önlenmesi için oldukça etkili bir yöntemdir. Ancak koruyuculuğun %100 olmadığını bilmek gerekir.

Yukaridaki bilgilere dayanarak sanirim yapabilecegimiz herseyi yaptik beklemekden baska caremiz yok regli olman gerekn doneme kadar beklmeni ve eger regli doneminde gecikme olursa test yapmani onericem benimde yapicagim bu

uzulme artik yapicak birsey yok birde beni dusnsene burda sehire 1 saat uzaklikda bir koyde yasiyorum ve baska bir ulke saglik systemi berbat eger herhangi bir durum olursa yani hamileik gibi turkiyeye gitmeme gerekicek umarim senin icin hersye yolunda gider bol sanslar

Norlevo kullanımı adet düzensizliğine neden oluyor mu arkadaşlar bir bilgisi olan var mı?
İnternetten baktım biraz herhangi birşey yazmıyordu..
Norlevo kullandıktan 15-20 gün sonra adet oldum, içim rahatladı ama 1,5 ay oldu hala hasta olmadım. Normalde adetim düzgündür en fazla 2-3 gün aksar:S

merhabalar herkese,
ben sonunda regli oldum umarim endiselenen arkadslarda ayni sonucu ulasir herkese tesekkur etmek istedim saglikli gunler!

evet regli duzeninizi bozabilir cunki sonucda vucudunuza suni hormon aliyorsunuz buda hormon duzenizi bozucaktir. biraz bekleyin gelmez ise bir doktora gidin derim ama eger ilac kullanimindan sonra regli olduysaniz korkulacak birsey yoktur kendinize iyi bakiniz saglikli gunler

Herkese slmlar.Uzun zamandır siteyi takip ediyorum artık üye olmak istedim cogu konuda yardımcı olduunuz yorumlarınızla.Fakat bir sorunum daha var arkadaslar.

Ben bundan 2 hafta once hamile oldugumu ögrendim.Kafama takılan soru işaretleri var
Ben Eylülün 6inde adet gördüm 1haftasürdü ve 14 eylul eşimle ilişkiye girdik 20 saat gecmeden norlevo hapı ictim.4gün sonra tekrar 1 hafta boyunca adet gördüm.Yani 25inde adetim bitti.25inden sonra o ara esimle korunmasız ilişkiye girdik.3gün önce doktora gittigimde Eylul 14 ve 30 arası hamile kaldıgımı söyledi.İyide 14ü ilişkiye girip 17si adet olan birisi ozaman nasıl hamile kalırki.acaba 25inden sonramı hamile kaldım yardım edin.Hamile kaldıgım gün belli olmazmı.

17sinde adet oldum demştim ya 14ünde ilişkiye girdigimde 20 saat icinde norlevo içtim acaba onun kanamasımı

merabalar.. ben 1 aydır kafayı ara kanamalarla bozuyodum 2 ayrı topiğe yazdım kimse yardımcı olamadı..şimdi bakarken dikkatimi çekti ben ki çok afedersiniz salaklığıma doymayım yani.cahil insan yapmaz benm yaptığımı.bi arkadaşm önermişti bana bunu ve yan etkisi olmadıını sölemişti ben bu ilacı hzirandan beri bazen iki günde 1 bazen haftada bir toplamda belki 10 u geçmiştir kullandıım.hiçbir yan etkisini görmedim.adetlerim saat gibiydi.en son hatırlamıorm tam tarihini ama sanırım 4 hafta önce kullandım.saat gibi işler benm adetim.bu ay 15 se sonraki ay mutlaka 10 daha sonraki ay 5.beklediim saatte gelirdi.baş ağrsı ve mide bulantısı yapardı.bu ay hiçbiri olmadı.2 kasımda beklediim adetim 28 kasımda parça parça geldi sonra normal şekilde devam etti.5 gün sürdü.9 kasımda tekrar geldi aşırı baş ağrısı ve mide bulantısıyla 2 gün kanamam 2 gün lekelenmem oldu.bitti.ama pedde çok az tuvalete gidince çok geliodu.19 kasımda tekrar adet oldum bu sefer yine pedde çok yok tuvalete gidince çok yoğun bi şekilde gelio.hala da devam edio.bu ilaca yormak hiç aklıma gelmedi ya hamileliğe yordum,ben aknetrent tedavsi görüorm ve hamile kalmam kesinlikle yasak.eşim hiç içime boşalmadı ama ben tedbir olarak içiodum bu ilacı.şimdi taşlar oturdu ama kafama takılan 2 şey var;madem böle bi etkisi vardı o kadar sık kullandım hiçbir yan etkisini görmedim,uzun bir aradan sonra içmiştim bu 4 hafta önce içtiimi şimdi bu olanlar bu ilaç yüzünden olmuş olabilir mi? bu ilaç bende nasıl bi tahribat yaratmış olabilir şuan inanın dehşet içindeyim çok zarar görmüş olabilir miyim ?? ve bundan sonra asla ve asla diorm adını bile unutuorm bu ilacın...şimdiden teşekkürler..

Ertesi gün hapını kullanmadan önce yasmine başlamıştım ancak kullanmakta geç kalmıştım adetimin 6. günü başlamıştım,eczacı 1 hafta dikkatli olun demişti,1 hafta geçmeden 5. günde kaza olunca,ilişkiden bir gün sonra norvelonun iki hapını aynı anda içmiştim,zaten prospektüsünde öyle yazıyor. Norveloyu içince yasmini bıraktım zaten.Hapı içtikten 3-4 gün sonra adet oldum.Normal adet günüme 17 gün vardı. 17 gün sonra tekrar adet oldum. İlk kanama yasminden sonra çekilme kanamasıydı sanırım ama 15 gün sonra neden tekrar adet oldum onu bilemiyorum.

bence bir doktora danışın. prospektüsü de mi hiç okumadınız. orada bile senede 2 defa (en fazla) kullanılması tavsiye ediliyor. hormon yüklemesi yapmışsınız kendinize...

herkese selam..
ben NORLEVO yu 3 ay kullandım,hiç ara kanamam olmamıştı,ilkinde adetimi 5 gün erken gördüm, 2cide de 6 gün erken gördüm ama hapın etkisi olacağı aklıma gelmedi..(normalde 2-3gün oynar)
son adetimi 12 kasımda gördüm ve 16 - 17 sinde ilişki yaşadım,başlangıçta(5dk)prezervatifsiz oldu daha sonra hemen prezervatif kullandık ve içeri boşalma olmadı hiç bi zaman..ben bi aksilik olmasın diye bu ilacı içtim 20 kasımda ve bugün adet oldum..Bu ilaç ara kanama yapıyor diye düşünüyorum..

bende bu ilacı kullanarak bi hata yaptım ayda 2 - 3 kez kullandım eczacılar beni uyardıktan sonra kestim ama iş işten geçti ara kanamalara sebep oluyor ayrıca kısırlaştırıyo bilginize banada aynen böyle söylenmişti kullanmanızı tavsiye etmiyorum.

Son düzenleme:
bence bir doktora danışın. prospektüsü de mi hiç okumadınız. orada bile senede 2 defa (en fazla) kullanılması tavsiye ediliyor. hormon yüklemesi yapmışsınız kendinize...

doktora gittim hiçbir problem yok şükür 5 tane ufak kistn dışında...konuştum doktorla doğum kontrol hapına başlıorm hem kist için hem de korunma için bölesi daha ii olcakmış :) daha önce de kullanmıştım d.k.h çok faydasını görmüştüm özellikle kistlerimde.Allah a çok şükür bi tahribat almadan kurtuldum..sormayın valla nası bi aptallıktır bu okudum ama o gözümden kaçmış..

kızlar bende geçen ayın 7sinde adet oldum 17sindede ilişki yaşadım ardından hemen yarım saat sonra bu ilacı kullandım..1 hafta sonra kahve rengi akıntım gelmeye başladı bu akıntı az olmakla birlikte 10 gün sürdü ve bugün normalde olan belirtilerle adet oldum normal adet taihimden 4 gün önce yani gecikme olmadı ama herzmankinden fazla gelmeye başladı koyu kırmızı ve pıthı şeklinde..daha ilk günü bugün sizce normal mi bu çünkü bazı yerlerde ara kanamanın 1-2 gün sürdüğünü duymuştum,uzun süren lekenlenmelerde risk olduğu söyleniyo,,oysa ki norlevonun prospektüsünde de bu kanamaların bi daha ki adet dönemine kdr sürebileceği yazıyor..yardımcı olursanız sevinirim

Ben sana açıklayayım. hap etkili olmuş. benim adetim 5 gün sürdü senin gibi. kimlerin çok fazla sürüyo ve yatak boydan boya kan olanların var. bünyeye göre tabi. senn adetin normal adet gibi sürmüş. sorun yok canını sıkma canım.

çok teşekkür ederim canım..bende etkili olduğunu düşündüm ama dış gebelik falan olayı yaşayanlar oluyomuş bu şekilde o yüzden takıldım biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…