Aile Planlaması Norlevo Kullananların Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dec0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

Tahminime göre yumurtlama döneminde olmadığın için yani adetten hemen sonraki ilişkilerde hamilelik riski azdır. ayrıca ilacı kullandığın için hamile kalma olasılığın çok düşük gibi.

Daha önce belirttiğim gibi ara kanamam bu ayın 9 unda başladı ve ufak lekeler şeklindeydi. Ayın 14 ünde yani bugün normal adet gibi yoğun kanamam başladı. Oysaki adet günüm 18 gibi olması gerekiyordu. ilaçın yan etkisiyle ben şuan erken adet mi görüyorum yoksa ara kanamam devam mı ediyor? Bu bir ara kanamam mı? Yoksa adet mi görüyorum???:18::18::18:

Norlevoyu aldığım tarih 27 nisan
adetimin bitiş tarihi 23 nisan

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,aranıza yeni katıldım ve sizlere bir sorum olacak,geçen hafta 13'ü cuma gecesi erkek arkadaşımla birlikte oldum,ilk başta korunuyorduk ancak erkek arkadaşım boşaldıktan hemen sonra penisini geri çekerken kondom içeride kaldı,bizde elimizle almaya çalıştık ancak ulaşamadık bunun üzerine hastene de dr kontrolü ile kondomu çıkardık ve dr hanım bize norlevo reçetesi verdi,bundan iki hafta önce kadar yine norlevo kullanmak zorunda kalmıştık ama reçete ile verdigi için ve mecburiyetten dolayı ilacı kullandım,şimdi ise daha önce meydana gelen hiçbir belirti gözükmedi sadece ilacı kullandıgımdan bir süre sonra sancım başladı ancak o da bir gün kadar sürüp sona erdi,şu an ilacı kullandıgımın 5. günü ve herhangi bir belirtim yok,20'sinde normal adetimin başlaması gerekiyor, korkuyorum acaba gebe kaldımmı diye,bilgilendirirseniz çok sevinirim

kızlar bana da yardımcı olurmusunuz?

cuma günü norlevo kullandım bugünde regl oldum şimdi hamilelik yok anlamına mı geliyorrr???:26:

Selamlar ;

İlk defa Norlevo kullandım ve çok berbat bir ilaçmış , hamileliği önleyip hayat kurtarıyor ama bedeli ağır oluyormuş ..

9 Mayısda adetim bitti , 11 mayısda ilişkiye girdim , 12 mayısda ilacı aldım ve 18 mayısda tekrar adetim başladı , çok ağrım ve kanamam var , 2 çocuğum var başka çocuk istemiyorum umarım hamile değilimdir..

Gerçi doktora gitmişdim ilişkiden sonra muayene etti ve %100 hamile değilsindir dedi yinede ilacı aldım ve ister istemez tedirginim..

İlacı kullanan ve ara kanaması olan arkadaşlar bir sonraki adetini günündemi gördüler yoksa ara kanamanın başladığı tarihdemi bilgi verirlerse sevinirim..:44:

Tahminime göre yumurtlama döneminde olmadığın için yani adetten hemen sonraki ilişkilerde hamilelik riski azdır. ayrıca ilacı kullandığın için hamile kalma olasılığın çok düşük gibi.

adet oldum,4 gün sürdü çok şükür:) ama nasıl bi korkuymuş bu çok ii anladım,Allah herkese nasip etsin

2 ay önce norlevo kullandım ve olmam gereken günde kanamam oldu fakat 3 gün sürdü bitti.. 2.adet olmam gereken günden 2 gün önce ilişkiye girdim fakat korundum gene olmam gereken günde adet oldum 3 gün sürdü ve bitti.. şimdi 2 gün gecikti adetim norlevonun etkisi hala devammı ediyo gebelik şüphem yok ama hormonlarım bozulmuş olabilirmi yada beklemelimiyim bi süre daha bilemedim :S

arkadaşlar merhaba..

29 nisandaadetim bittiten 1 hafta sonra mayısın ilk haftası ilişkye girdik ve kondom yırtılması sonucu ertesi gün norlevo aldım 2 tane üst üste..

fakat ben her reglimi br önceki aya göre 3-4 gün önce olurum yıllardır..olmadığım için panik yaptım gebelik testi aldım..ikinci çizgi silik çıktı..heryerde bu kesin hamileliktir diyor.çıldırmak üzereyimm.

norlevo kullanmak adette düzensizlik yaparmı yada beni korumadı bilmiorum..bunu yaşayan varmı aranızda..yardım lütfen

norlevo kullandıktan 7 gün sonra ara kanama oldu ama hala az az devam ediyor 2-3 gündür. Kesilip tekrar adet zamanı adet görülüyormu. Yada bu adete kadar böyle sürüp gidicekmi.

arkadaşlar..

bunu size yazmam gerektiğin düşünyorum..yukardada yazmıştım kondom yırtıldığı için ertesi gün hapı almıştım hemen ertesi gün..ancak reglim gecikince test aldım ve ikinci çizgi silik çıkmıştı..

şüphe ile nereye kadar dedim ve doktoruma gidince hamile olduğumu öğrendim ve dün aldımak durumunda kaldım..DOktorumun dediği tek şey sakın norlevo gibi haplara güvenmeyin bir etkisi yok,eğer bnmkisi gbi bir kaza drumu olursa yada farkında olmadan bişilr olduysa ve siz üphe duyup ertesi gün hapı alırsanız ,ve hamilelik durumu olmazsa bu hapın etkisi değil dimi.tamamen ilişkide tutmaması ile alakalı dedi hapın etksii değil dedi..oyüzden arkadaşlar bnm yaşadığım duruma düşmeyin,kondomda ir korunma değil siz ona güvenmeyin lütfen düzenli olarak doğum kontrol hapı alın,ki buna ek olarak yinede kondom kullanmaya devam edin her türlü önleminizi alın eğer çocuk istemiyorsanız yada daha erkenolduğunu düşünüyorsanız..

nelsy Geçmiş olsun diyelim . Ama doktorların demesine göre norlevo ilk 12 saat içinde alınırsa %90 etkiliymiş. Sende %10 luk dilimdesin sanırım.

Bugün adet günümdü adet olmadım bakalım nekadar gecikecek... İnşallah hamile değilimdir..:2::2:

Norlevo kullandıktan sonra ara kanamanızın başladığı tarih adet tarihiniz oluyor , adet gecikmesi yaşayanlar panik yapmasın benim gibi. sonunda adet gördüm bende onca yaptırdığım test ve gerginlik sonucunda kurtuldum bu korkudan.

Hormonları alt üst ediyor zorda kalmadıkça asla kullanmayın benden tavsiye.

Son düzenleme:
arkadaşlar ben 3 haziran 2011 de normal adetimi oldum sonra 14 haziranda nişanlımla ilk defa sürtünmeyle ilişki yaşadık vajinamın üstüne boşaldı hiçbir şekilde korunmuyorduk ben hemen yıkadım ama içimdeki şüphe gitmedi o yüzden 1.5 saat sonra norlevo alıp iki hapı birden içtim. daha sonra 18 haziranda tekrar sürtünmeyle ilişkiye girdik tekrar vajinamın üstüne boşaldı hiç istemiyordum ama mecburen tekrar norlevo aldım aynı saat içinde içtim . şu ana kadar ne bulantı ne herhangi bir yerimde hassaslık ne bir yerimde ağrı ne de ara kanama kısacası yan etki diye tabir ettikleri şeylerin hiçbiri bende olmadı . ilk göreceğim adetten sonra doğum kontrol hapı kullanmaya başlıcam sizce normal zamanda adet görürmüyüm ?? şimdiden çok teşekkür ederim

Korkma hamile kalacağını hiç. sanmıyorum , ama Norlevo hormon düzenini bozduğu için birdaha 1 ay içinde 2 defa asla içme hatta mecbur kalmadıkça asla içme , böyle sorun yaşamamak için korunmak şart...:44:

Son düzenleme:

canım ertesi gün hapları öyle sık sık kullanabileceğin şeyler değil dikkat et. Adet döneminin düzeni bozulabilir fazla hormon yüklenmesinden dolayı. Ama sen hazırlıklı ol, al doğum kontrol hapını hazırda dursun evinde. Prospektüsünüde iyice okumayı ihmal etme norlevoyu pek iyi okumamışsın sanırım :)

Merhaba arkadaşlar...Yeni üye oldum.Ama uzun zamandır forumun takipçisiyim.

Herkes birbirine çok iyi destek oluyor.Bende mahrum kalmak istemedim bundan :)

Ben de Haziran'ın 4'ünde norlevo kullanmak zorunda kaldım.Şüpheli ilişkiden yaklaşık 7-8 saat sonra.İki tableti de beraber içtim.
Son adetim de Mayıs'ın 25'i gibi başlamıştı.Yaklaşık 4 gün sürer.Yani Mayıs'ın 29'u-30'u gibi bitti.Dediğim gibi Haziran'ın 4'ünde norlevo kullandım.Haziran'ın 10'unda da ara kanama başladı ve 3 gün sürdü.İlk gün kahverengi lekelenmeler şeklindeydi daha sonra adette olduğu gibi kan şeklinde geldi.
Şimdi bu hafta hasta olmam gerekir ama ara kanama yeni adet günü olabiliyormuş.O kadar endişeliyim ki;ilacı aldığımdan beri bundan başka bir şey düşünemiyorum.Vücudumdan gelen her sesi dinliyorum.Paranoyaklaştım resmen.Dayanamadım Pazartesi günü gebelik testi yaptım.Biliyorum daha erkendi ve negatif çıktı.Gebelik belirtilerini okuyorum sürekli,ayy bende şu var bu var diye telaşlanıyorum.

Arkadaşlar sizce norlevo gerçekten korumuş mudur?

Ve kesin emin olabilmek için bir daha ne zaman test yapmalıyım.

Canim o ara kanamani normal adet tarihin gibi ele al ona gore gecikirsen test yap buyuk bir ihtimal korumustur.

mesajların çoğunu okudum da benim sorunum biraz farklı 6 haziranda sevgilimle birleşme olmadan yani herhangi bi temas olmadı diye düşünüyorum ama belkide değmiş olabilir ama boşalmada olmadı ama ben ne olur ne olmaz diye 24 saat sonra norlevo içtim sadece biraz bulantı yaptı ama öyle 5-6 gün sonra kanamam olmadı adet tarihim 16 sı gibi olması lazım ayın 12 si gibi braz akıntım oldu ve geçmişti ayın 17 sinde adet oldum kanama baya oldu ama sadece 1 gün sürdü hamile olma ihtimalim varmı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…