Aile Planlaması Norlevo Kullananların Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dec0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

Canım anlattığın gibi bir ilişkiden sonra hamile kalma riskin hemen hemen hiç yok gibi.Zaten norlevoyu da almışsın.Temkinli davranmışsın.

Ayın 12'si gibi olan akıntı ilacın etkisiyle olmuş olabilir çok büyük bir ihtimalle.Norlevo zaten burdan da okuduğun gibi hormon dengesini alt üst eden bir ilaç.Adet kanamanın o kadar kısa sürmesi ilacın etkisinden kaynaklanabilir.Ben gebelik gibi bir durumun olduğunu sanmıyorum,ama için rahat değilse evde bir tane test yap derim.

Bir de çok stres yapma,o da adet dönemini çok etkiler.

İnşallah yardımcı olmuşumdur.

Arkadaşlar en son böyle bir şey yaşamıştım.Şu aralar adet zamanlarım benim.Ayın 22'sinde (çarşamba) günü bende açık pembe bir akıntı oldu çok az miktarda.Sonra hiç bir şey gelmedi ve dün akşam tekrar aynı şekilde pembe akıntı geldi.Ben tekrar telaş yapmaya başladım tabii.Dün akşamdan beri tuvalete gittikten sonra peçeteye açık pembe renkte akıntı geliyor.Bunun nedeni ne olabilir acaba?

Dayanamadım bugün yine test yaptım negatif çıktı.Sonra kan testi yaptırdım.Sonuçları bir buçuk saat sonra alacağım.

Diyorum acaba kendimi strese mi soktum,ondan mı böyle bir akıntı oldu yoksa şu "yerleşme kanaması" denilen şey mi?O kadar çok şey okudum ki çıldırmak üzereyim.Gerçi çok az kaldı,kan testini alacağım.

Herhalde kan kesti kesin sonucu verir değil mi?

merhaba canım aynı problem şuanda bende de var bende 26 mayısda adet oldum ve 5 haziranda norlevoyu kullandım hiçbir yan etkisi olmadı kanamada olmadı sadece ilacı aldıktan 8 gün sonra kahverengi lekeler gelmeye başladı bende ayın 22 de adet olmam gerekiyordu ama hala olmadım test yaptım negatifti adet belirtsi yok denecek gibi hafif göğüslerde şişlik var ve biraz yemeğe düşkünlük oldu kanama olmadığı içinde şişkinlik var tabiki. adet olmaya bu kadar hevesli olacağımı hiç düşünmemiştim

Canım benim bende ilacı kullandıktan tam 6 gün sonra,3 gün süren bir ara kanama yaşadım.Sadece lekelenme olmadı yani.

Ben dayanamadım bugün kan testi yaptırdım.Beta hcg testin sonucu çok net negatif çıktı.Değeri 0.36 yani.Şu an hala anlattığım akıntım devam ediyor.Açık pempeydi,şimdi rengi koyulaşmaya başladı.İnşallah adet olmaya başlayacağım.Gerçi bende de pek adet belirtisi yok gibi bakalım hayırlısı.

Sen hangi testi yaptın?İdrar testi mi?

İçin rahat edecekse kan testi de yaptır derim.Şüpheli ilişkiden 12 gün sonra yapılabiliyormuş.Ben 20 gün sonra yaptırdım işte,gayet netti.

İnşallah en kısa zamanda regl oluruz.

canım evet ben idrar testi yaptım. pazartesine kadar beklicem olmazsa bende kan testi yaptırıcam negatif çıkıncada bir doktora muayne olmayı düşünüyorum yani şu ilacı kullanmayıp herşeyi göze alsaydım diyorum ne kötü bir ilaçmış bu .... inşallah en kısa zamanda regl oluruz canım :S

Tatlım sanırım bende kırmızılar tam anlamıyla gelmeye başladı.Biraz içim rahatladı diyebilirim.2 gündür 2 damla akıntı vardı,bu sabah kırmızı kırmızı geldiler.İnşallah devam eder de normal regl gibi olurum.Bir ayda 2 kanama yaşadım resmen.Hem ayın 10'un da hem de şimdi.

İlaç % 100 güvenli olsa bile bir daha asla içmeyi düşünmüyorum.Yaşattığı stres yeter de artar bile.

Açık açık buradan da söyleyeyim;stres yapmayacak olanlar içsin,yapacak olanlar bulaşmasın.İlacı aldığım günden beri ne yemek,ne içmek vardı.4-5 kilo vermişim stresten düşün artık.Gerçi zayıflamama yardımcı oldu ama :) Bir daha Allah korusun,bulaşmam.Bende kanama bitince ne olur ne olmaz mutlaka doktora gideceğim.

En kısa zamanda regl olma haberini bekliyorum canım.Olunca mutlaka yaz buraya...

arkadaşlar herkese slm,bundan önce yazmıştım,ilişkim sonrasında bir kaza sonucu sevgilim içime gelmişti ve bende norlevo kullanmıtırm,adetim hatırı sayılır bir gecikme sonrası 4 ila 5 gün sancılı bir şekilde sürerek sona erdi(normalde 10 gün e yakın sürüyordu)şimdi ise ikinci adet dönemim geçiyor kanama şeklinde deil de zaman zaman damlalar şeklindekan geliyor,sizce hamile olma ihtimalim varmıdır?

Tatlım,hapı ne zaman kullandın?Belki ilk kanama hapın etkisiyle olan ara kanamadır.Sen tarihlerini açık açık yaz istersen...
Zaten idrar testi yaparsan kesin sonuç alırsın.Ama içinin rahat etmesi için istersen kan testi yaptır.

Strese de girme.

İnşallah yardımcı olmuşumdur.

arkadaşlar ben daha önce bunları yazmıştım sizlerden bilgi almak için bugün adetimi oldum çoooook mutluyum :):):) bir ayda 2 kez norlevo kullanmama rağmen ne yan etkisi oldu ne de adetim gecikti tam zamanında adetimi oldum hemen bu akşam doğum kontrol hapıma başlıyorum artık endişe etmek yook :) darısı bekleyenlerin başına

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba haziranın 21inde bu hapı kullandım ayın 30unda adet olmam gerektiği halde ne norlevo sonrası ara kanama oldu ne normal adetim gerçekleşti acaba hamilemiyimdir eczaneden gebelik testi ne zaman alıp yapsam kesin sonuç alırım

canım ara kanama zaten yan etki diye geçiyor herkeste olmayabilir bende olmadı mesela . bence hiç korkma hamile değilsindir . adetinin gecikmesi de normal çünkü hap hormon içeriyor döngüyü bozabilir . adetini söktürmek için civanperçemi çayı içebilirsin mesela . eğer uzun bir süre hala adetin gelmezse ilişkiden 2 hafta sonra kan testi 3 hafta sonra da idrar testi yapabilirsin . geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda adet olursun

teşekkürler cevabın için ancak bu ilacı 2 3 defa daha kullanmıştım hepsinde en geç 7 gün sonra ara kanamam oldu bu yüzden telaş yaptım insanın bütün düzenini altüst ediyo bu ilaç bi daha yanından geçmem

Tatlım arkadaş cevap vermiş ama bende yazayım iyice için rahatlasın.Meraklanma bir şey olacağını sanmıyorum.

Arkadaşın dediği gibi illa ara kanama yapacak diye bir şey yok.Gerçekten bütün hormon dengesinin mahvettiği için ne zaman adet göreceksin bilemezsin.Ama lütfen stres yapma.

İlişkiden 15 gün sonra kan testi net sonuç verir.Bende kan testi yaptırmıştım 20 gün sonra,negatif sonucunu almıştım.Zaten çok bir şey kalmamış.Çarşamba ya da perşembe kan testi yaptır.İçin rahat etsin.

Kafana takma,kendine iyi bak :)

selam ben perşmbe günü ertesi gün hapını kullandım . bugun 2 kere içe bosalma durumu oldu. aldığım ilac hala etksini gösteriomudur yani beklediğim kanama gercekleşip hamilelik söz konusu olmayacaktır dimi ? :'((((

Adı üzerinde "ertesi gün hapı". Doğum kontrol hapı değil yani. İlaç etkisini önceki gün için gösterir ve her kullandığın hap zamanla etkisini kaybeder. İlk kullandığında %99 etkiliyse uzun süre kullanmakla etkisi %50lere düşer. Ayrıca hormon dengesini mahveder. Çok çok özel durumlarda kullanılmalıdır. Kanama gerçekleşmesi de şart değildir. Düzenli bir cinsel hayatınız varsa doğum kontrol hapı kullanmanızı öneririm.

Norlevo'nun 72 saat etki süresi vardır İlişkiden sonra geçen zamana bağlı olarak etkinlik azalır. (24 saatte % 95, 24-48 saatte % 85, 48-72 saatte % 58), 72 saatten sonraki etkinlik bilinmemektedir.

Sen 72 saati geçtikten sonra ilişkiye girmişsin ilacın etkisi olacağını sanmam . 10 gün içinde bir kan tahlili yaptırmanı tavsiye ederim.

Ayrıca ilacı kullandıktan yaklaşık 1 hafta sonra ara kanama oluyor ve ara kanamanın başladığı tarih bir sonraki adet tarihiniz demektir. Bu durumda olan arkadaşlar telaş etmesin , yoksa bu stres insana hayatı zindan ediyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…