Aile Planlaması Norlevo Kullananların Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dec0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Arkadaşlar herkese merhaba,

Henüz üye oldum buraya. 22 yaşında üniversite öğrencisiyim. Pazar günü erkek arkadaşımla birlikteyken başımıza talihsiz bir olay geldi. Şöyle ki; ben bakireyim ve sürtünme yoluyla tatmin oluyoruz.İçime girmedi ama vajina girişime boşaldı. Bakireyken de hamile kalındığını bildiğim için yaklaşık 2 saat sonra norlevo yu kullandım. kutudaki ilk tableti yuttuktan 30-40 dakika sonra 2. tableti yuttum. İlacın hiç bir yan etkisi olmadı şu ana kadar. Halsizlik ve asabiyet yaptı biraz.mide bulantısı ve kanama yapmadı.Bugün çarşamba ve ben ne yapmalıyım şu süre zarfında?
Kan testini yaptırmayı düşünüyorum ama ssk kayıtlarında çıkıp ailemin haberi olur diye korkuyorum. öğrenci olduğum içinde özel hastanelerin laboratuvarlarını hiç araştırmadım. Toplumsal ve psikolojik yargılamalar bir yana, ben şu an ne yapabilirim hamile kalmış olabilir miyim ? regl dönemime 5-6 gün var.
Lütfen bilgi verirseniz çok sevinirim.

çok düşük bir ihtimal stres yapma kalmamışsındır stres yaparsan regl döneminde gecikebilir hemen telaşa kapılma

8 temmuz adetim bitti ve 9 temmuz akşamı condom yırtılması yaşadım 12 saat sonra ertesi gün hapı kullandım 15 temmuzda ilaç sonrası ara kanamam oldu açık renkli bir kanamaydı bu gün 2 ağustos ve ben hala regle olmadım haftada bir gebelik testi yaptım en son 30 temmuzda yapmıştım hepsi negatif çıktı ama hala adetimin başlamadı
hamile olabilir miyim? yarın gidip kan testi yaptırmam mı gerekiyor

hap sonraki adet düzenini bozabiliyormuş.benim de geçen ay aynı durum başıma geldi norlevo kullandım çok araştırdım içmeden önce.hapı kullanıp adet gibi ara kanamalar geçiren çok kişinin yazılarını okudum.bazısı hapı kullandığı,ara kanama geçirdiği halde hamile olduklarını öğrenmişler.bazısı adet düzenlerinin alt üst olduğunu yazmış.ben de ara kanama olmadı.adetim de şaşmadı.ama bünyeden bünyeye değişir bikaç gün bekle ama için rahat etmiyorsa yaptır testi öğren madem.hayırlısı olsun..

cevap için teşekkürler galiba ben bu strese dayanamayacağım gidip bir kan testine gireceğim. cevabınız için teşekkürler

kai,yazını okuyunca ben yazdım sandım,tarihlerimiz çok çok yakın2 temmuzda adetim başladı.9 temmuzda norlevo aldım,ayın 15 inde hafif kanamam oldu.31 temmuzda olmam gerekiyordu.buradakileri okuyunca da adetimin geçikebileceğini düşünüp çok önemsemedim ama bugün adet oldum.kafaya taksaydım eminim 3 4 gün hatta 1 hafta sonra olacağıma eminim,psikolojik yani biraz da

Son düzenleme:
Arkadaşlar daha önce de dediğim gibi gerçekten bu hap adet düzensizliği yapıyor.Kendimden biliyorum.

Mesela ben taa haziran'ın 4'ünde aldım bu hapı,haziran'ın 10'un da ara kanama yaptı,sonra haziran'ın 25'inde normal adet tarihim gelmişti,tekrar adet oldum.Temmuz 25'de adet olmam gerekirden bugün ağustos'un 2'si hala adet kanamam gerçekleşmedi.2 kere kan testi yaptırdım negatif çıktı,cumartesi kendim gebelik testi yaptım adetim gecikince yine negatif çıktı.

Adet düzenini mahvediyor bu hap,hele benim gibi stres yapanlarda maalesef daha da fazla şekilde bu düzensizliği gösteriyor.Şüpheli ilişkimin üzerinden neredeyse iki ay geçti,ben hala adet düzensizliğiyle uğraşıyorum.Eğer hap işe yaramasaydı zaten 2 aylık hamile olmuş olacaktım,çok şükür değilim.

Yani bu hap ikinci ayda bile adet düzensizliği yapabiliyor,fazla kanamalara neden olabiliyor.Yani yapıyor da yapıyor...Cuma gününe kadar adet olmazsam artık doktora gideceğim...

Mümkün olduğunca kendinizi stresten koruyun arkadaşlar...

inşallah hemen olurum benim merak ettiğim 3 kere test yaptım yani idrar testi acaba onların neticelerine güvenebilir miyim? yoksa kesin emin olmak için illaha kan testi mi gerekiyor. hayatımda başıma böyle bir şey gelmedi nasıl kan testi yaptıracağımı dahi bilmiyorum

kızlar merhaba,
temmuzun 12 sinde adet oldum, adetten 4 gün sonra birlikte oldum içime boşalmadı ama önsıvı bulaştı biraz,2 3 saat içinde norlevoyu kullandım 2 si aynı anda, 5.(ayın 26 sı) gün çok ağır kanamam oldu pet kullanmam gerekti, 5 gün sonunda kanama bitmişti, şimdi benim birdahaki adetim ne zaman olur, 12 sine göremi hesaplamalıyım yoksa 26 sına göremi

stresli günlerden sonra düntest yaptım negatif çıktı, akşamına da regl oldum. ohhhhhh çok şükür.. darısı diğer hamile kalmak istemeyenlerin başına.

merhaba ben 20yaşındayım geçen Çarşamba günü erkek arkadaşımla biraz ileri gittik benim iç çamaşırımın üzerine boşaldı onun iç çamaşırı yoktu çok korktum hemen yıkadım ve ertesi gün gidip Norlevo aldım kullandım, 1,5 aydır regl olamıyorum bugun tam 1hafta oldu bu olayı yaşayalı ve gebelik testi aldım uyguladım, sonuç negatif çıktı bugunde kanamam oldu ama ara kanama mı yoksa regl mi bilmiyorum nasıl anlayabilirim?

Son düzenleme:
merhaba ben 20yaşındayım geçen Çarşamba günü erkek arkadaşımla biraz ileri gittik benim iç çamaşırımın üzerine boşaldı onun iç çamaşırı yoktu çok korktum hemen yıkadım ve ertesi gün gidip Norlevo aldım kullandım, 1,5 aydır regl olamıyorum bugun tam 1hafta oldu bu olayı yaşayalı ve gebelik testi aldım uyguladım, sonuç negatif çıktı bugunde kanamam oldu ama ara kanama mı yoksa regl mi bilmiyorum nasıl anlayabilirim? :44:

merhaba arkadaslar,
sewgilimle iliskiye girmeyi dusunuyoruz ve icime bosalmak istiyo. bende bu hapi kullanmayi dusunuyorum ama okudugum kadariyla yan etkilerinden korkuyorum. Ilk defa kullanmis olcam ve benim bunyem cok zayiftir. En cok korktugumda adet duzenimin bozulmasi, ben her zaman duzenli tarihinde adet olan birisiyim. Kafam cok karisik , lutfen yardimci olun.

Çok ihtiyacım var size lütfen.
Geçen ayın 20 sinde adet olmaya başladım 24 ün gecesinde bitti ve ayın 25 inde erkek arkadaşımla ilişkiye girdim,kızlık zarımı kaybettim ama penisini içime tam sokmamıştı sanırım eliyle yırttı zarımı,boşalmadan 1 kaç dakika önce sürtünme yolunu denemiştik daha sonra elimle boşalmasına yardımcı oldum ve karnıma boşaldı. ama benim korktuğum tahmin ettiğiniz gibi zevk sıvısı bulaşmış olması riski. İlişkiden sonra tuvalete gittiğimde öğrendim kızlık zarımın bozulduğunu ve iyice temizledim tüm genital bölgemi.
İişkiden 36 saat sonra erkek arkadaşım norlevo içmemi istedi ve 2 tabletide içtim. Bi kac gün sonra karnım çok feci ağrıdı ve yaklaşık ayın 1-2 si gibi ara kanamam oldu.
Şimdi hamile kalma riskim ne?
Bu norlevo olağan şekilde etki etmişmi?
Ara kanamayı normal adetten sayabiliyo muyuz çünkü hiç farkı yok adetten ama erken?
Ve tahminen ne zaman adet olurum?
Çok sıkıntıdayım uyuyamıyorum kaç gündür doğru düzgün yemeden içmeden kesildim ailem öldürür hamile olursam beni hayatım biter
Norlevoyu çok mu geç içmişim ?

Eğer yardımcı olabilirseniz çok sevirim şimdiden çok teşekkürler hepinize

merhaba kızlar yardım istiyorum sizden 11 temmuzda eşimle korunmasız ilişki yaşadık ve norlevo kullandım benim normal adet günümde adetim geldi ama benim ilk defa bu kadar az kanamam oldu çok hafif ve 3 4 gündür miğde bulantım baş dönmem falan var ve çok fazla uyuyorum sizce hap işe yaramamış olabilir mi bide ben 4 ay önce bir kimyasal gebelik yaşamıştım bunu da belirtmek isterim:18:

ilişkiye girerken ailen öldürmezde hamile kalırsan mı öldürcek kaç yasındasın neler yazmısın çok üzücü baska biriyle evlenirsen ne dicen çocuklarınınn yüzüne nasıl bakcan

canım bizde kazaya kurban gittik ve ertesi gün hemen norlevo içtim.2 tanesini bi anda içtim.aşırı hormaon yüklemesi yapıyo ilaç...ilacı içtikten sonra 1 hafta boyunca kasıklarımda çok fazla ağrı oldu ve hastalandığımda parça parça kan geldi.noırmal adet kanaması değildi.bide birazcık psikolojik oluyo bunlar.benim adetim geciktiği zaman hemen midem bulanıyo,başım dönüyo ama hastaneye gidipte negatif sonucunu görünce bi anda iyileşiveriyorumDDD

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…