Aile Planlaması Norlevo Kullananların Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dec0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
iyi günler kızlar, 6 gün sonra düğünüm var. perezervatif ile korunmayı düşünüyoruz, ancak ilk gece bunu kullanmak istemiyoruz. ilk geceden sonra ertesi gün hapı kullansam nasıl olur, yardımlarınızı bekliyorum

istersen kullan ama tüm hormonların alt üst olacak, herkes de olmuyormuş yan etkisi ama ben kullanmak zorunda kaldığımda deli gibi bir mide bulantısı ve hassasiyet hissetmiştim, ertesi haftada regl olmuştum. keşke bu aydan hap kullanmaya başlasaydın.

Merhaba ben norlevoyu 5 gün önce kullandım. Mide bulantısı ve baş dönmesi yan etkilerini gösterdi ama kanamam olmadı hiç acaba kaç gün sonra kanama oluyor ya da herkeste kanama oluyor mu ? Etki etmemiş olabilir mi diye endişeleniyorum sizce öyle midir ?

ilişkiden kaç saat sonra kullandığın önemli, bir de herkes de kanama yapacak diye bir şey yok. yalnız ben kullandığımda tam bir hafta sonra kanamam oldu. içini ferah tut, normal kanama tarihini bekle. norlevoyu doğru bir biçimde ve ilk 24 saatte kullanıp da hamile kalan da ne gördüm ne duydum. hem hamile kalmak öyle kolay mı tek ilişkiyle, tek ilişkiyle hamile kalma ihtimalin %25 zaten. sen bir de üzerine önlemini almışsın. sıkma canını, canına yazık. olduysa da şu an canını sıkmanın kimseye faydası yok, bakılır bir hal çaresine. sen üzerine düşeni yapmışsın.

Ilişkiden hemen hemen bir saat sonra aldım adetim bittikten sonraki gündü. Çok çok teşekkür ederim nasıl içim rahatladı anlatamam :)

ben ilişkiden 48 saat sonra almıştım. 5 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim.Bugün 1 saat içinde aldım.umarım aynı sonuçla karşılaşmam.

Lütfen bana yardım edin arkadaşlar. Erkek arkadaşımla tam anlamıyla ilişki yaşamadık içime girmedi fakat spermi azda olsa vajinama değdi hemen temizledik.cuma günü berbaer olduk pazar günü yani 48 saat sonra norlevodan 2 taneyide aynı anda yuttum. normalde suan adet olmam gerekiyordu günüm gelmesine ragmen olamadım cok korkuyorum ilacı iceli bugun 5 gün oluyor bir yan etkisini görmedim fakat siskinlik var 2 3 gündür. lütfen bilen biri yardımcı olsun hamileysem mahvolurum

oncelikle yaptigin normal mi onu otur bir dusun.ne demek erkek arkadasim icime girmedi ama spermi vajinama bulasti? evlenmeden bu tur seyleri neden yapiyorsunuz? sonradanda beraber olduk diyorsun.evlenirken bakire olmadigini nasil aciklayacaklsin mustakbel esine? yada zar diktirmek icin internette haril haril calisma mi yapacaksin? hamile olma ihtimalin var.hamile kalirsan cocugu ne yapacaksin.cinayet islemek icin kurtaja mi yoneleceksin.yoksa aileni karsina alip,erkek arkadasim seyini vajinama surtuyordu birden bosaldi bende hamile kaldim mi diyeceksin?

hamileysen eğer mahvolan sen deil o bebek olacaktır. evlenmeden nie yapılırki bunlar.aklım almio.Allahım hayırlısını versn.cahillere akıl fikir versin.

Kimse kimseyi cinsel ilişkileri için yargılayamaz arkadaşlar. Bu ne cahilliktir ne de anormal bir durum. Kızın üzerine giderek moral bozmak ne kadar mantıklı? Şu an yaşadığı korkuyla yeterince pişman olmuştur zaten. Tek hataları dikkatsizlik ve korunmamaktır. Bu konuda kimsenin küçük düşürücü konuşmamasını dilerdim.

Adet gecikmesi strestende olabilir canım bir kaç gün daha bekle..

Ben sadece yardım istedim nasihat değil, bilen biri varsa söyleyebilir yardımcı olabilir burası günah sayfası değil olan oldu bu saatten sonra yapabileceğim birşey yok ki ahkam kesenler cok oluyor. minaoz teşekkür ederim umarm strestendir dediğin gibi

Ayrıntıları bilemediğimiz için bişey söylemek zor ama keşke 48 saat beklemeseydiniz. Kan testi yaptırın, gebelik testlerine güvenmeyin şu durumda derim.

Bu arada deneyimim, bu hapın 2sini aynı anda atın. Biz 10-11 saat sonra tek hap tek hap şeklinde attık ve sonuç hamilelik oldu.

Ayrıntıları bilemediğimiz için bişey söylemek zor ama keşke 48 saat beklemeseydiniz. Kan testi yaptırın, gebelik testlerine güvenmeyin şu durumda derim.

Gerek kalmadı, bu sabah itibarıyla adet olmuş bulunmaktayım çok rahatladım :) Ama kanın rengi kahverengi sanırım ilaçtan böyle. Az az ve yogun kıvamlı geliyor çokta ağrım var ama yinede herseye değer çok çok rahatladım teşekkür ederim. bu arada sizinki şanssızlık olmuş sanırım o kadar kısa sürede içmenize rağmen üzücü

'Ertesi gün hapı' nedir?

Hemen ilişki sonrası alınırsa etkili olan 'ertesi gün hapları'nı Prof. Dr. Tansu Küçük anlatıyor

Yazı Boyutu: Kürtaja sınırlama getiren yasal düzenleme üzerindeki tartışmalar devam ederken kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Prof. Dr. Tansu Küçük, “Acil korunma yöntemleri için başvurularda eskiye oranla yüzde 30’lara varan bir artış yaşanıyor” dedi.

Prof. Küçük, hap kullanımında kadınların eğitilmesi gerektiğine dikkat çekerek Hürriyet’e şöyle konuştu: “Sağlık Bakanlığı’nın ‘ertesi gün hapı’nı ücretsiz verme kararı doğru gibi görünüyor. Ama hapın adı yanlış konulmuş, kadınların çoğu gerçekten bu hapın ertesi gün alınması gerektiğini sanıyor. Oysa ne kadar erken alınırsa etkisi o kadar fazla oluyor.”

'İLİŞKİ SONRASI HAP' DAHA DOĞRU

“Ertesi gün hapı yerine ‘İlişki sonrası hap’ olarak isimlendirilmeleri daha uygun olurdu. Bu tür haplar ilişkiden sonra 12 saat içinde alındıklarında en etkilidir ve koruyuculuğu yüzde 90 civarındadır. İkinci güne kalırsa yüzde 75, üçüncü güne kalırsa yüzde 58 etkilidir. Üç günden sonraki kullanımlarda etkili olmayacağı kabul ediliyor. Bu yöntemin kullanıma sunulma nedeni ‘korunmayın, nasıl olsa bu haplar gebeliği engelleyecektir’ mesajı vermek değildir. İstenmeyen bir ilişki olduğunda (tecavüz gibi) ya da bir yöntem kullanılmakta iken aksilik olduğunda ek yöntem olarak kullanılmalıdır.”

HÜRRİYET

Son düzenleme:

Hadi geçmiş olsun :)

16 temmuzda adet oldum 22 temmuzda adetim bitmiş gibiydi ama 24 temmuzda erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişki yaşadık Bakireyim vajinama boşalmadı ama zevk suyunun bacağıma akmış oldugunu gördük hemen sildik ama ben vajinama akmış olmasından endişe edip ve hamile kalmaktan korkup erkek arkadaşım bişey olmadı ben kendimden eminim desede tedbir amaçlı ertesi gün 24 saat içinde Norlevo içtim ilk önce 2 defa kahverengi akıntım geldi 29 temmuzda kanamam başladı hamile kalmaktan çok korkuyorum çok stres yaptım psikolojim bozuldu 1 haftadır acaba böle bi sorun olurmu yardım ederseniz sevinirim

merhaba. ben temmuz başında kocamla birlikte oldum içime boşalmadı ama prezervatif olmadığı için şüphelendik ve norlevo aldım sonra zaten 15inde hastalandım. geçen hafta 2kere üst üste birlikte olduk ve zevk suyu geldi o anda içimde olduğundan şüphelendik ve ben 24 saat içinde yine norlevo aldım. iki hapı birden içtim. sorum şu ; hapı yılda bir kaç kez kullanılması öneriliyor fakat ben 2 ayda 2 kere kullandım. ama hiç bir yan etki görmedim açıkçası ne kanamam oldu ne de ağrı. acaba etki etmemesi hamile olmamdan mıdır. hamilemiyimdir? geçen ay aldığımda da hiç bir etki olmadı ama hastalandım. bu ay 15inde tekrar hastalanmam gerekiyor. illa kanama olması mı gerek?

Arkadaşlar arkadaşım ile ilgili bir şey soracağım.

Bundan 20 gün önce kocası ile ilişkiye girmişler ( kocası korunuyor ) prezervatif yırtılmış arkadaşımda korkmuştu bende norlevo içmesini söylemiştim.. O da içti bu ay ayın 1 de adet olmuş. bu ayın 5 de yani adet bitimin son günü tekrar kocası ile ilişkiye girmiş sonra gidip hemen norlevo alıp içmiş yeniden ben ona ayda 1 kez kullanılır demiştim yani onunla sürekli korunma olmaz demiştim.Doğum kontrol hapı kullan demiştim oda korkudan yeniden almış içmiş. Hamile olma riski ne ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…