Merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olacak forumdaki ilk yazımın böyle bi sorunla olmasını istemezdim ama.. Bilen birilerine danışma ihtiyacı hissettim.
Eşimle adetime 2 gün kala ilişkiye girdik ve bu ilişki sırasında eşim boşaldıktan sonra prezervatifin kenarlarından sperm fışkırdığını farkettik içeri girdi mi girmedi mi derken önlem olsun diye norlevo aldık ama malum yerimin etrafı sperm olmustu sizce hamile kalma olasılığım sizce nedir? 28 günde bir adet oluyorum. en son 10 temmuzda adet oldum normalde bugün karnımın ağrıması gerekiyordu hiç ağrımıyor.norlevodan mıdır? ilişkiden yaklaşık 3 saat sonra 2 hapı birden içtim.şuan için planlamadığımız bir çocuk işlerimizi kariyerlerimizi etkileyebilir. Yorumlarınızı bekliyorum
geç gördüm valla, 8 ağustos olmuş, uarım bi sıkıntı yoktur. doğru şekilde be ilk 24 saat içinde kullanıldıysa için rahat etsin. bu şekilde hamile kalan ne gördüm ne duydum. direk korunmasız bi ilişki de bile hamile kalma ihtimalin %25 zaten. şu an beklemekten başka yapıcak bişi yok. kendini yıpratma boşuna.
olursa da bakılır bir hal çaresine hayatta herşeyin geri dönüşü var, aslında neredeyse bir ay geçmiş üzerinden ben yerinde olsam yarın eczaneden iki tane test alırım. birini yarın yaparım birini de gecikmen devam edersen gecikmenin beşinci gününde. ikisi de negatif çıkarsa kafan rahat eder en azından.
Yanlış anlama oldu galiba canım adete 2 gün kala yani 6 ağustosta başıma geldi yazdığım olay yani 2 gün geçti norlevo alalı ve ilişki kazası
çok teşekkür ederim canım ya içimi rahatlattın şimdi kimseyle de paylaşılmıyor annemler falan bebek bebek diye beynimizi yediler ortalığı velveleye verirler :)ben 10 temmuz anladım, özür dilerim. ya rahat ol o zaman bi sıkıntı yoktur, norlevo kullandıktan bir hafta sonra adet görmüştüm ben. için rahat olsun.
hapı almak için gecikmişsin dün akşam almalıydın ilk 24 saatten sonra koruyuculuğu çok yok ama sen yine de al bir zararı olmaz. evet ikisini de aynı anda yutucaksın. yalnız söylemeden edemiycem geri çekilme bir korunma metodu değil, hiç olmadı eşini prezervatif kullanmaya ikna et, olmuyorsa kendin korun hap al, hapı da unutuyorsan yada eşin hap almanı istemiyorsa nuvaring diye bir şey var.
allah kaul etsin orucunu, ilk 12 saatten sonra etkisi giderek azalıyor. 24 saatten sonra yarıya iniyor nerdeyse.
allah kaul etsin orucunu, ilk 12 saatten sonra etkisi giderek azalıyor. 24 saatten sonra yarıya iniyor nerdeyse.
ttk nickli arkadaşım bu konuda yardımcı olur musun ?
Arkadaşım bundan 20 gün önce kocası ile ilişkiye girmişler ( kocası korunuyor ) prezervatif yırtılmış arkadaşımda korkmuştu bende norlevo içmesini söylemiştim.. O da içti bu ay ayın 1 de adet olmuş yani gününde adetini olmuş . bu ayın 5 de yani adet bitimin son günü tekrar kocası ile ilişkiye girmiş sonra gidip hemen norlevo alıp içmiş ( ilişkiden 10 saat sonra ) yeniden ben ona ayda 1 kez kullanılır demiştim yani onunla sürekli korunma olmaz demiştim.doğum kontrol hapı kullan demiştim oda korkudan yeniden almış içmiş. hamile olma riski var mı.
Çocuk istemiyor şuan çünkü henüz evleneli 2 ay oldu..
benim gördüğüm kadarıyla iki çeşit etkisi oluyor bir, bir hafta sonra regl olma yada ara kanama gibi; iki, yine normal tarihinde kanama olması gibi.
aynı şey benim de başıma geldi malesef, iki kere üst üste prezervatif sıyrılması yaşadım. yine etkili olur sıkmasın canını ama mide bulantısı ishal hasasiyet gibi yan etkiler çok olabiliyor. eğer ilk üç saat içinde kusma ya da ilk 48 saatte aşırı ishal varsa ilacı yeniden alması gerekiyor diye biliyorum.
Cevabın için teşekkür ederim canım yok kusma,kanama vs olmamış. kendisi korunacak artık dkh kullanacak ama doktoru izindeymiş gelsin diye bekliyor..
Valla benimde nişanlım korunur diye düşünüyordum yani hap kullanmak istemiyordum. ( zaten ilk gece korkum var ) Ama şimdi ne yapacağım bilmiyorum bir çok kişi prezertavif sıyrılması yada yırtılması gibi şeyler yaşıyor.. Çocuk yapmamak gibi bir düşüncem yok ama en az 6 ay yada 1 sene sonra çünkü evliliğim tadını çıkarayım hem neler yaşayacağımızıda bilmiyoruz. İnşallah sorun yaşamaz kimse evliliğinde zor nişanlılık vs. dönemi gibi değil...
nuvaringi duydum ben de arkadaşlarımdan eylülde denemeye başlıycam inş. haplardan falan çok daha iyi deniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?