Aile Planlaması Norlevo Kullananların Paylaşım Alanı

  • Konu Sahibi Konu Sahibi dec0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
On altı yaşındayım, 27 Ağustos'ta, üç gün önce, ilk kez erkek arkadaşımla yaklaşık iki dakika süren korunmasız bir birliktelik yaşadım. Dışardayken boşalmasına rağmen içerdeyken akmış olabilecek birkaç damlanın yarattığı malum riski göze alamadığım için birliktelikten 42 saat sonra, dün sabah, prospektürde yazanlara harfiyen uyarak ertesi gün hapı kullandım. İlişkiden on beş dakika sonra, vajinal bölgemi temizlememin ardından pembemsi ve çok çok az miktardaki kan kızlık zarımın yırtılmadığını mı belirtiyor? Bu başlıkta okuduğum yorumlara dayanarak hapın işe yaramamasından, düşük bir ihtimal olmasına rağmen ilk ilişkimin gebeliğe sebebiyet vermesinden endişeleniyorum. Bünyem güçlü ve hapın şimdilik vücudumda oluşturduğu tek yan etki hafif bir karın ağrısı. Beş yıldır regl oluyorum, yaşıtlarıma nazaran fazlasıyla erken gelişmiş biriyim ve yumurtalarım beş yıl kadar bir süredir etkin olduğundan yaşımın gebelik ihtimali düşürdüğünü sanmıyorum. Yarın bir kadın doktoruna gidip bu süreci düzenli olarak kontrol altına almaya çalışacağım. Bu karın ağrısı ertesi gün hapının yan etkisi değil de gebeliğin belirtisi olabilir mi ve hapı kullanmak için çok mu geciktim? Bu konuda bilgisi ve yaşanmışlığı olan arkadaşlardan bilgi almak benim için çok önemli, öneri ve fikirlerinizi bekliyorum.
 

karın ağrısı hapın etkisi olabilir. büyük ihtimal hapı aldıktan tam bir hafta sonra kanaman olacak ama hapı almak için gecikmişsin, kansa bekaretini kaybettiğin anlamına geliyor olabilir. hoş, bekaret kaybedilir mi? kaybedilmesi çok mu önemlidir? tartışılır hani. doktora gitmen fena olmaz, için rahat eder ve korunma yöntemleri hakkında bilgi sahibi olursun. bunun yanında genç erkekler bilmedikleri tanımadıkları kadınlarla ilişkiye girmeye çok meraklı olurlar ve hastalık taşıyıcı olabilirler. hapın yanında prezervatifle de korunmanı öneririm. bir de bulaşıcı hastalıklarla uğraşma.
 
Öncelikle yargılayıcılıktan uzak tavrınız için teşekkür ederim. Hatırı sayılır bir süredir her konuda yanımda olan erkek arkadaşımın bahsettiğiniz çirkin meraklılığın yakınından geçmeyecek kadar olgun biri olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirim, ayrıca benim gibi onun da ilk deneyimiydi. Daha önce hiç karşılaşmadığım bu durumu kavrayıp hap kullanmayı aklıma getirmem kırk iki saat gibi riskli bir zaman aldı maalesef. Feminizmle ve bir kadın olarak bu ülkede yetişmenin getirileriyle ciddi biçimde ilgilenen bir genç olan benim için iki tarafın da önüne geçemediği pişmanlık doğuran bir ilişkiye girmek çok sarsıcı oldu. Birkaç gün içinde hayatım boyunca var olduğunu bile bilmediğim bir durumun içine düştüğümden çoğu şeye yabancı hissediyorum kendimi. Yine de mantıklı davranıp yapmam gerekenleri yapıyorum, gerisi benim elimde değil. Testlerin kesin sonuç vermesi için önümde on üç gün var, bu süre içinde doktora gidip olumlu düşünmek dışında yapabileceğim bir şey yok sanırım.
 

22 temmuzda bende norlevo kullandım tam 7 gün sonra yani 29 temmuzda kanamam oldu, adet kanaması gibi ağrılı olmasına rağmen koyu, kahverengimsi renkteydi. Kanamam 6 gün kadar sürdü, ondan beri adet olmuyorum yaklaşık 10 gün geciktim bende. Korkuyorum yaa ((( Gelişmelerini bildirirsen çok sevinirim.
 
22 haziranda adet oldum, 27 haziranda norlevo kullanmak zorunda kaldım.
13 temmuz da ve 11 ağustos da norel adet oldum. 18 Ağustos'ta normal korunarak ilişkiye girdim.

Ve bugün ayın 11'i tık yok. Devamlı gelen bir şeffaf, beyaz akıntı var. Yüzüm sivilce doldu. Göğüsler şiş, vücutta ağrı sızı yok.
Kara kara düşünüyorum neden geciktiğini. Ne zaman hamilelik testi yapmalı ve doktora gitmeliyim? Streste yaptım.. Haşimato triodi var bir de hap alıyorum onun için. Yardım kızlar :18:
 

merhaba arkadaşlar bende de buna benzer bi durum oldu,
10 ağustosta normal bir şekilde regl oldum. 14 ağustos gecesi yine normal zamanındaki gibi bitti. 16 ağustos gecesi ise bir cinsel birliktelik yaşadım, geri çekilme uyguladık ve hamilelik riskine karşı yaklaşık 15 saat sonra 2 tableti aynı anda alarak nor levo içtim. 24 ağustosta ise sık görülen yan etkilerinden biri olan ara kanamam oldu ve 1 hafta sürdü. o tarihten beri ise herhangi bir kanamam olmadı. regl düzensizliğine sebebiyet verdiğini biliyorum ilacın. sormak istediğim bir kaç soru var;
1) tam bir içe boşalma olmamasına rağmen ve tarihleri de göz önünde bulundurarak hamilelik riski var mıdır?
2) regl olmam gereken tarih 10 eylül müdür yoksa 24 eylül müdür ya da yeni periyodu neye göre hesaplamam gerekir?
 
Kizlar merhaba klube yeni katildim ama uzun suredir tekip ediyorum. Bu ayin 10 da kurtaj oldum sekiz gun sonra surtunme yoluyla denilebilecek sekilde iliskiye girdim. Takintili oldugumdan norlevo kullandim kurtaj sonrasi kahverengi akintim hala devam ediyor Bugun 13. Gun.ama nisanlim bir kere cok az iceri girdi bu sirada. Biraz karin agrim var akintim hala devam ediyor. Hamile kalma ihtimalim var mi? Fikirlerinizi paylasip yardimci olursaniz cok sevinirim.
 

Merhaba Gülercim,
Hapı doğru zamanda almışsın, fakat bu ilacın koruması %100 değil tabii ki. Ama gebe kalma olasılığın çok düşük gerçekten.
Karın ağrısı hapın etkisidir büyük ihtimalle.. Pembe kan da kızlık zarının yüksek olasılıkla yırtıldığını gösteriyor.
Umarım gebe kalmamışsındır. Kendine dikkat et ve kontrasepsiyon için daha farklı şeyler kullan bundan sonra. Oral kontraseptif veya condom gibi...
 
arkadaslar Allah rızası icin bilen biri yardım etsin kafayı yemek üzereyim gecen ayın 20sinde afet olmam gerekiyordu fakat adet olmadan önce erkek arkadasmla sürtünme ile iliskide bulundum fakat menisinin vajinama geldiğini hissetttim hemen sildim sonrasında 48 saat içinde norlevo ictim 2sini birlikte, ayın 29unda ara kanama oldu, 7 gün sürdü, o günden beri adet olmuyorum kafayı yemek üzereyim ne yapıcam bilmiyorum lütfen yardım edin
 

Gebe kalma ihtimalin çok düşük. Ama için rahat etmiyorsa eczaneden gebelik testi al bir tane, hemen kesin sonucu öğrenirsin.
 
norlevodan 7 gün sonra kanamam başladı ama neredeyse ıkı hafta olacak hala devam ediyor ilk günlerde yoğundu, daha sonra kahverengi lekelenme şeklinde gelmeye başladı, hala da devam ediyor. Bekelenen süreden uzun veya kısa olabilir yazıyor bircok yerde bu kanamalar için ama bu kadar uzun olmamıstı daha evvel.. Baska da bır problemım yok suan, normal adet tarıhım 5 eylüldü, ıkıncı kanama da 16 eylülde başladı. Şimdi ne yapmalıyım bilemiyorum, hamile olduğumu zannetmiyorum ama bu kanama olayı canımı sıkıyor
 
Son düzenleme:
Bıraz hesaplarda yanlıslık olmus suan 10 gun oldu norlevo sonrası kanamam baslayalı ve normalde gormem gereken adet tarıhım de geldı , kanama derken adet gıbı degıl azıcık bısey gelıyor hergun.. iyice altust ediyor bu hap vücut sistemimizii :/ aranızda bu kadar süre kanama yaşayan var mı.
 
Norlevodan sonra 2 aydır adet olamıyorum ne bir belirti ne birşey var korkudan 2 tane gebelik testi yaptım 1er gün arayla. Neden böyle oldu kafayı yemek üzereyim.
 
İlişkden 19 saat sonra norlevo kullandım 2 tablet aynı anda ama belirtilen hiçbri belirtiyi ( bulantı, kusma, kanama) göstermedim. Sizce etki etmiş midir? Şimdiden çok teşekkürler.
 
Norlevodan sonra 2 aydır adet olamıyorum ne bir belirti ne birşey var korkudan 2 tane gebelik testi yaptım 1er gün arayla. Neden böyle oldu kafayı yemek üzereyim.

Belki biraz içinizi rahatlatır diye açıklama gereği duydum... 1 Ağustosta reglimi oldum 12 ağustosta norlevo kullandım. Norlevodan 6 gün sonra ayın 18'inde ara kanamam oldu 2 gün sürdü ve çok az oldu. Ardından normal adet tarihim olan 1 eylül geldi geçti ben hala olmadım, ara kanama tarihi olan 18'i geçti yine olmadım, bu arada baş dönmesi, mide bulantıları karnımın şişmesi tabi çok korkuttu beni.. Evde 2 tane test yaptım 1'er hafta arayla negatif çıktı ama içim rahat etmiyordu. Sonra ayın 23'ünde kanamam oldu yani normal adetimden 54 gün sonra adet oldum fakat bu da 1 gün sonra kesildi ara ara az az kanamam oldu, adet mi değil mi anlayamadım çünkü başlamasıyla bitmesi bir oldu. İnternette yazan bütün hamilelik belirtilerini yaşadığımı düşündüğümden beta hcg testi yaptırdım sonunda,0.01 gibi bi değer çıktı, ancak onu görünce rahatladım.. Sizde sitres yapmayın, böyle beklemektense erkenden testinizi yaptırın rahatlayın derim... Birde ara kanamanız yeni adet tarihi oluyor anladığım kadarıyla yani ondan 5 gün sonra oldum ben... Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir...Zayıfım yani 45 kiloyum fakat hala karnım çok şiş ve ben bunun nedenini anlamış değilim...
 
Yumurtlama donemime denk gelen gunlerde talihsiz bir iliski yasadim yarim saat sonra norlevo kullandim adetime kadar gecen surede cok tedirgindim kndi kendimi yedim bitiridim ilacin hic bir yan etkisini gormemekle birlikte beklenen gunumde beklenen belirtilerle regl oldum yine de icim rahat etmedi iliskinin uzerinden 22 gun gectikten sonra kan testi yaptirdim ve negatif cikti cok mutlu oldum ama bir daha asla boyle bir stres yasamak istemiorum olan bize oluyo dikkatli olalim kizlar o surec cok skntili ama bi gercekte var ki norlevo dogru kullanildiinda gercekten etkili test edildi onaylandi telas yapmayalim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…