Aile Planlaması Norlevo Kullananların Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dec0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Herkese merhaba,bütun yorumlari bir gecede yorgan altinda tirnaklarimi yiyerek okudum öncelikle cok zor bir durum allah herkese kolaylik versin bende paylasmak istiyorum basimdan gecen olayi belki biraz olsun yardimci olurum

En son 27 subatta regl oldum ve 28 gunde bir kanama olan bir adet duzenim var ve 15 martta erkek arkadasimla sürtünme yoluyla birseyler yasadik ( bakire degilim ama bir kaza sonucu kaybettim ve iliskiye girmekten cok korkuyorum hicde denemedim simdiye kadar)gelelim asil olaya erkek arkadasim surtunme esnasinda bosaldi ve vajina etrafina geldi olaydan sonra hemen dusa girdim ama cok tedirgin oldum cunku arkadasimin hesaplamasina gore tam yumurtlama donemindeymisim ve 12 saat gecmeden norvelo ilacini aldim ayni anda ikisini ictim hicbir yan etkisi olmadi ki panik atak hastasiyim kurgulayarak bile tribe girebilen birisiyim hic bir sekilde ne lekelenme ne agri ne sizi mide bulantisi hicbir etki yapmadi ve sonra beklemeye basladim ve bu sabah regl oldum tam gununde her zaman oldugu gibi ne gecikme oldu nede erken gelme durumu oldu tam 28 gunde geldi ilacmi ise yaradi yoksa ben bosu bosunami uzuldum bilmiyorum ama yinede paylasmak istedim bugun cocuklara cik

Eksik kaldi iletim bugun cocuklara cikolata dagiticam adak adadim uzun lafin kisasi allah isteyene istedigi zaman bebek nasip etsin herkesin gonlune gore versin insallah hepiniz sevgiyle kalin:)))

Meraba benim bi sorunum var lütfen acil cvplarsanz sevinirim.13 Martta erkek arkadasımla sürtünme yoluyla beraber oldum bende camasır yoktu erkek arkadasımın camasırı üzerindeydi,ve ben fındık büyüklügünden daha kücük bi ıslaklık hisettim ve kendimi cektim,kesinlikle girme yada boşalma söz konusu deil,ve ayın 15 inde bende bulasık kanama seklinde kanama oldu ve bu bulasık kanama 4 gün sürdü sonra adet seklinde kırmızı temiz kan adet kanamamsı şeklinde oldu,bugun bulasık ve koyu kahverengi kan var ,sizce bunun sebebi nedir?son adetim 27 subat v 5 gün sürdü ona göre daha adetime cok var ama benden 15 marttan beri kanama var,ilişkide herhangi bişey olmustur diye ilişkinin 70 ci saatinde norlevo içtim,norlevoyu icmeden önce başladı bu kanama ,2 gün önce evde gebelik testi yaptım negatif çıktı,bu belirtiler sizce hamilelik belirtisimi risk nedir bilgi verirseniz sevinirim,

Merhabalar, umarım bilgi sahibi olanlar en kısa zamanda dönüş yaparlar. Norlevo ilacını, ilişkiden 10 saat sonra kullandım ve 15 gündür süren kanamam var. Adetim gecikeli 2 gün oldu sadece gün içerisinde gelen hafif kanamalarım oluyor. Doktordan randevu aldım çünkü maalesef kanama için uzun bi süre bu... Gebelik ihtimali yoktur diye düşünüyorum. sizce ?

Arkadaşlar Merhaba,

Reglim Şubatın 15. de başlayıp 20. de bitti. Ayın 24. de korunmasız ilişki yaşadım. Yani partnerim içime boşaldı.
Olaydan yaklaşık 1.5-2 saat sonra Norlevo kullandım.
29. yaklaşık 4 gün süren bir ara kanamam oldu.
Psikolojik mi bilmiyorum ama son 3 gündür aşırı yorgunluk, halsizlik, baş dönmesi, baş ağrısı, ara ara hafif mide bulantıları var.
Gebelik riski var mıdır ki?

norlevoyu bende kullanıyorum hatta abartıp ayda 3 kez bıle kullandgıım oluyor ama senınkısı gıbı bır etkısını gormedım test yap bence yarın ıcın rahatlar hem

nor levo 1 ayda üretilen hormonu 2 ilacla 1 günde anında vermekteymiş.Şansa etkisini görmemişsiniz.Ancak bir kereden fazla kullanımda neler olabılıcegını tahmın bıle edemıyorum nor levo korunma yöntemi degil çok zor durumda kalındıgında ayda bir kez bıle korkarak kullanılması gereken bir hap.Ve her hapın her bunyede problem yapmıycagı dogrudur ama nor levo ıcın bu gecerlı degıl gozle gorulen yan etkı yapmadı tamam ama kesınlıkle doktora gıtmelısınız, bu hapın fazla kullanıldıgında neler yapabılıcegını doktorlar bıle bır catı altında toplayıp yazmadı su zamana kadar.

yumurtlama döneminde degıl regl dönemınde hamıle kalanların sayısı da fazladır.bayan cinsel organ üzerine erkegın boşalmasında da hamilelik oluyor yaygın ve o durumdan sonra yıkanınca riskin azalması veya yok olması şehir efsanesi.stres ise regl baslamasını bazı durumlarda (bunyelerde) gecıkmesını saglayabılen bır durum stres yapmamanızı tavsıye ederım.korktugunuz durumların çıkmamasına sevındım,saygılar.

İlaç sizde bariz yan etki yapmış.ben buraya karşı cıkılmaması adına yazmak ıstemedım ama herkes ara kanamadan bahsetmıs ve ciddiye alınması adına bıldıgım bır gercegı yazıcam.ara kanamalarınız 4 gun veya anlatıldıgı gıbı 10 gun surmesı cok ultra doktor kontrolü gerektiren bır durum.vücudunuzu boyle savunmasız bırakmayın.kan kaybına giriyor bu basbaya da giriyor sonra bu kan kaybı kiside kansızlık olusturuyor.psikolojik anlattıgınız etkilerin görülmesi için psikolojik teşhisi konulmuş bır hastalıgınız olmalı bu hastalıgı da tetıkleyen durumları yasıyor olmalısınız.ayın üçte birini toplarsanız oldugunuz gunlerı resmen regli olarak gecırmıssınız.bu yorgunluk yapar, halsizlik baş dönmesini baş dönmesi mide bulantısını bu da zıncırleme baş agrısını tetıkler.böyle etkılerı gordugunuzde bılın kı; vucudunuz basa cıkamadıgı bır durumla savasıyor ve bu savası da bellı ki yolunda gtmiyor, acil acil acil doktor...

zaten 15 gündür ara kanama yasıyorsanız vucutta kansızlık olusuyor adetınızde öyle her zamanki şiddeti beklemeyın.çok ciddi yan etki yapmış ilacı düzgün kullanmışsınız ama tabi once doktora gidip doktorun teste tabi tutup bünyenize zararlı degıldır kullanın demesinden önce kullandıysanız böyle deneme yanılmayla hapın nereye zarar verdıgı piyango meselesi.doktordan randevu almakla en iyisini ve en gereklisini yapmışsınız.gebelik ihtimali icin ise; ilk ayda böylemi belli olur sizin bunyenızde yada belli olur mu 15 gunluk suren ara kanama bunyenızde ne anlama gelmektedır tahmın yuruterek stres olursunuz, doktorunuz en dogrusunu bilicegi icin siz sadece stres yapmayın derim,saygılar.

Merhaba tekrar,
Norlevo'yu kullandıktan sonra ki 11. günüm bugün ve bu sabah kan testi yaptırdım. Negatif çıktı.
Endişelenmemi gerektirecek bir durum var mı hala?

13 martta ilişkim sürtünmeyle oldu boşalma asla olmadı zevk suyundan korkumdan norlevo kullandım , 15 inde lekeli kanamam basladı ve ben bu kanama esnasında norlevoyu ictim ara kanamamı normal adetmi bilmiyorum ama 10 gün süren bi kanama vardı 24 martta bu kanama bitti kanama esnasında gebelik testi yaptım negatif cıktı ,en son normal adettim 27subat 6 gün sürdü ayın ve ayın 5 inde bitmisti busefer 14 martta basladı 10 gün sürdü benim normal adetim 27 matrta olmam gerekiyodu ve o kanamadan sonra adt olmadım 8 gün gecti bugun test yaptım 2 ci kez negatif cıktı hala süpelenmem gerekiyomu hamile olma ihtimalim varmı

birinci sorum =polikistik over kisti başlangıcı oldugu için doğum kontrol hapı kullanıyorum diana35... adet düzensizliğim oldugu için bir kutu bitince diğer kutuya adetimin 5.gününde başlıyorum .bu beni hamilelikten korurmu ?

ikinsi sorum :=adetimin ilk günü çok az lekelenme oldu buna ragmen erkek arkadaşımmla cinsel ilişki yaaşadım.prezervatif yırtıldı ve vajinama boşaldı 15 dk içinde hemen norlevo içtim (kutununn içinden çıkan 2 hapıda) hamile kalabilir miyimm lütfen cvp....vee bakireyimm DAHA 6 GÜN OLDU .LÜTFEN CEVAPPPPPP YARDIM İSTİYORUMM

merhabalar 18 nisanda adet oldum ve adetim 23 nisanda bitti dün eşim istemeden içime boşaldı bende 3-4 saat sonra hemen norvelo kullandım bişey olurmu acaba lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim allah rızası için kızlar bi fikir verin

Kızlar lütfen yardım edin bu ayın 17sinde adetim bitti ertesi günü ilişkiye girdim 19undada norlevo aldım ama 2 günden beri nerdeyse siyah olabilicek kadar koyu ve az gelen bi kanamam var karnımda ağrı ve göğüslerimde hassasiyette var.daha öncede norlevo içmiştim bilmiyorum bu ara kanamamı ama daha önce hiç böyle bişi olmamıştı normal zamanda adetimi oluyordum.çok korkuyorum yumurtlama günümde yaklaşık 2 gün öncesine geliyor ama bilmiyorum kızlar lütfen yardım edin ilk defa böyle bişiyle karşılaşıyorum

Test yap hemen. Ve pozitif çıkarsa hemen dr a da git.

Merhaba, Yumurtlama döneminde kullanılan norlevo ne kadar etkilidir? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Son düzenleme:
adet olmadan 2-3 gün önce norlevo kullandım sonrasında normal zamanda adet oldum adetim bittikten 3 gün sonra ilişki sırasında acı ve hafif yanma hissettim sonrasında biraz lekelenme oldu diye düşündüm ancak 3 gündür devam eden sanki adet olmuşum gibi bi kanamam var rahim de ya da başka yerde bir yara mı var yoksa norlevonun etkisi mi ?

Son düzenleme:
Hanımlar merhaba,
Ben de malum ilactan dolayı sıkıntı yaşayanlardanım. Size durumumu anlatmak istiyorum. 6 nisanda regli oldum 11 nisanda bitti 15 nisanda korunmasız ilişkim oldu tam anlamıyla içime boşalma olmasa da biraz kaçma ihtimali oldu ve norlevoyu 12 saat içinde aldım. İlaçtan 5 gün sonra (20 nisan) yaklaşık 2 gün süren kanamam oldu ve bu kanama ara kanama denebilecek şekilde değildi. (reglinin ilk günü gibi normal hatta biraz yoğun bir kanama) Bu kanamadan sonra bel ve kasıklarımdaki ağrı bir türlü geçmedi azaldı ama tamamen geçtiğini söyleyemem. Şüphelerim yüzünden ilişkimden 11 gün sonra yani 26 nisandan kanda gebelik testi yaptırdım <0.1 yani negatif çıktı.. Bundan iki gün öncesinden beri de kahverengi akıntı ve ara ara gelen kahverengi pıhtılar mevcut. Bir önceki regl tarihime göre bu gün yani 6 mayısta regl olmam lazım..
Kan Testini erken yaptırdığıma sair şüphelerim mevcut lakin bir doktor sitesinde ilişkiden 10 gün sonra yapılan kan testi sonucu doğrudur deniliyordu.
Sizce durumum nedir? Hamile olma ihtimalim var mı? Yardımlarınızı bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…