Aile Planlaması Norlevo Kullananların Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dec0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

Malesef benzer bir durumda olduğum için kaç tane online doktor sitesi veya forum varsa hepsini araştırdım. 10 günde idrar testinden sonuç alınamıyor hatta idrar testinden sonuç alınabilmesi için bir sonraki adet kanamasının gecikmesi ve ilişkinin üstünden de 20 gün geçmesi gerekiyormuş. Kan testinde ise ilişkiden 14 gün sonra diyorlar fakat benim kan testimi yaptırdığım lab. 10 günde de belli olur demişti ki kan testinde ilk haftadan öğrenenler de duydum..
Bunlar haricinde gene okuduğum kadarıyla genelde ara kanması olanlar o ara kanamayı yeni adet düzeni olarak görüp ona göre hesaplama yapıyorlar. Yani ara kanamandan sonra adet döngünün gün sayısını say ve yeni adet tarihini ona göre belirle. Mesela benim de bu hesaba göre yarın veya bikaç gün içinde regl olmam lazım bakalım bekliyorum :) Tabi bu söylediklerimin hepsi okuduklarımdan ibaret. O yüzden bir genelleme yapmak ne kadar doğru bilmiyorum..

Bu hap %100 korumuyor yok kanama geldı 3 gun sonra yok gelmedıyle olmaz bu hap dogum kontrol hapı degıl tum hormonlarla oynuyoruz tecavüz kondom yırtılması gıbı durumlarda senede en fazla 1 kullanılması gerekır etkısı kısıden kısıye degısıyor benım kondom yırtılması sonucu kullandım fakat adet görüyorum derken dusuk yapıyormuşum lütfen kızlar doktora gıdelım bu gıbı durumlarda kulaktan dolma seyler yapmayalım

arkadaşlar merhaba. ben epilepsi hastasıyım ve dün norlevo içtim. Sizce bi etki olur mu ? Yani norlevonun etkisini düşürür mü epilepsi iiçin kullandığım ilaç. ilk norlevoyu 1 saat sonra da kendi lacımı içtim.

Kızlar bir şey sorucam ama nolur dalga geçmeyin Çok kötü durumdayım rüyalarıma bile girdi bu durum..
28 nisanda reglim başladı 2 mayısta bitti. 3 mayıs gecesi ve 4 mayıs sabahı nişanlımla ilişkiye girdik prezervatifle korunarak. Ama ikimiz de regl yeni bittiyse de risk olabileceğini ya da o zevk suyunda bile sperm olabileceğini bilmiyorduk. Ben ya önce kendine sonra bana dokunduysa bi şekilde bulaştıysa diye panik oldum. İkimiz de öyle bişey hatırlamıyoruz ama olur mu olur diye korkup 4 mayıs sabahı norlevo içtim. (riskli olduğunu ve ufacık bişey için vücuduma ekstra hormon yüklemenin yanlış olduğunu biliyorum da korku işte) 13 mayısta kanamam geldi ama çok yoğun ve çok koyuydu kendine kendine akamıyor gibi.. Göğüslerim ve çok çok az kasıklarım ağrıdı sonra hiç ağrımadı azar azar 3 ya da 4 gün kadar devam edip bitti.. O gerçek reglim değildi herhalde? şimdi bugün yarın hastalanmam gerekiyor ama vücudumda hiç bir belirti yok. ilişkiden 19 gün sonra da yani 22 sinin akşamı hamilelik testi yaptım negatif çıktı sabah yapılması gerekiyormuş ama bilmiyordum onu da, ancak şu 5-6 liralık testlerden değil 25 liralık baya güveniliri görünen bir testti. Lütfen yardım edin bir ihtimal var mıdır? 15 gün sonra yurtdışına gideceğim bu nedenle panik oldum sanırım ya hamileysem ben ne yaparım diye.. Adetim de normalde 26-31 günde bir gelir bugü 27. gündü tık yok

Dalga geçicek bi durum olduğunu düşünmüyorum hepimiz korku yaşıyoruz malesef Öncelikle çoğu kadın ilacın etkisi olan kanamayı yeni regl tarihi olarak hesapladığını söylemek isterim. Yani sen 13 mayısta regl olmuş gibi farzet ve regl döngü gün sayısını 13 mayısa ekle ve yeni regl ını ona göre hesapla. 25 liralık test erken tanı testi diye biliyorum yani ilişkiden sonraki 19. gün yeterli gibi hatta sanırım duyarlılığı daha bile fazla olmalı daha erken teşhis edebilme özelliği bile mevcut. Hamile olduğunu hiiiiç düşünmüyorum hem ilaç almışsın hem prezervatif ile korunma söz konusu bence için rahat etmeli ama sen bilirsin istersen 3 4 gün daha bekle gene bir test al.

İçimi ne kadar rahatlattın anlatamam gereksiz korku yaşadığımı biliyorum en iyi siz anlarsınız arkadaşlarım da öyle söylüyor ama toplum korkusu işte hepimizin psikolojisi alt üst oluyor

Bir de şu yok sağlık ocağından test yaptırınca aileye kızınız hamile mesajı atma uygulaması vardı sağlık bakanlığının öyle bi durum var mı? yoksa kan testi yaptırır rahatlardım ama bundan da korkuyorum :/

Ne olur ne olmaz devletle ilgili hiçbir yerde yaptırma derim. Özel labaratuvarlar var internetten araştırıp fiyat alabilirsin onlarda hem SSK sız yaptırabilirsin böylece öğrenilme korkusu da olmaz, daha garanti olur :) Kana testine gerek var mı bilemedim ama seni çok iyi anlıyorum kim ne derse desin için içini yiyor

Merhaba arkadaşlar

Düzenli regl olan biriyim.Takvimime göre reglime 1 gün varken (hatta o gün bile regl olabilirdim) 25 mayısta norlevo içtim.2 gün geçti hala regl olmadım.

Gecikme yapmasının aksine hormon yüklenmesinden dolayı normal regl olmam gerekmiyomuydu?

Sizce bu gecikme neden yardımcı olur musunuz?

Off benim de 3 gün gecikti şuan. İlacın geciktirdiğini biliyorum ama yine de içim rahat değil, dün sabah adet sancısı gibi kasıklarımda ve belimde ağrı ve karnımda şişkinlik vardı. Şimdi de bütün belirtiler geçti kafayı yicem.. ilişkimden bu yana 23 gün geçmiş hamile olsam bile belirtileri olurdu değil mi bulantı vs? bende adet belirtileri var gibi sanki göğüslerim de şişti hafif acıyor ama adet olmadan da böyle olurdu of deliricem

Daha önce norlevo kullandığımda reglim bittikten sonra norlevo içmiştim 1 hafta sonrasında ara kanama olmuştu..Ayda 2 kere regl olmuştum sayılabilir (ama ben zaten 21 gün de bir regl olan biriyim).

Asıl regl de gecikmeler olması normalmiş hatta bazılarında bikaç ay süren düzensizlikler oluyomuş.

En ufak stress bile etkilerken bu gibi ilaçların düzensiz yapması doğal.

Şimdi burdan ne söylesek senin yine de için rahat etmicek ki normal biliyorum bu huzursuzluğu maalesef :)

Ben de şu bikaç gündür çok sıkıntılıyım senin gibi..Kendime belli bi süre verdim.1 hafta kadar en fazla beklicem.norlevo ara kanama yapmazsa kan testi yaptırıcam.Gebelik testini yaptırmayı bile düşünmek insanı bunalıma sokarken sonrasında ya hamile çıkarsam naparım düşünmek istemiyorum

Ya arkadaşlar bana bi akıl verin benim durumum sıfırlanmış gibi bişi mi oldu acaba ilacı aldığımda?Çünkü o gün regl olabilirdim.
Üstüne bi de tam regl olucakken ilacı almak geciktirme yapmış olabilir mi?

Ben de onu düşünüp düşünüp deliriyorum ya. Bi de türkiyede olsam neyse yurtdışına gidiyorum naparım ne ederim diye kafayı yiyor insan.. Erken tespit testleri var 25 lira gibi bişey. ben kan testi yaptırmaya korkuyorum pozitif çıkarsa aileye haber vermeler vs.. İlişkiden 17 gün sonra galiba anlaşılıyormuş bir de sabah ilk çişinle yaparsan 15 bile olsa anlaşılır.. Ben onun gibi bişey aldım 19. gün yapmıştım negatifti ama yine de rahat değilim işte insan hastalanmadan rahat olamıyor.

Devlet hastanesinde yaptırmam zaten.Özel hastane yada laboratuvarlarda vs yaptırırım sigortasız.Kim nerden aileme haber vericek o durumda..

Ayrıca bu aileye haber verme mevzusunun devam ettiğini pek sanmıyorum.Belli bi yaş altında olanların ailelerine haber veriliyodur belki..Nasıl bi ülkede yaşıyoruz yahu..

5 gün gecikti hala hastalanmadım ama az önce test yaptım artık ilişkiden 25 gün sonra. Negatif. Değilimdir herhalde ilaçtan gecikiyormuştur.. inşallah

Millet ertesi gün hapı reçete ile alınabilecekmiş diyorlar, ki olay hepimizin bildiği ve anladığı gibi işin ruhuna aykırı. örneğin cuma akşamı meydana gelmiş bi vakada, doktoru nerde bulacaksın da yazıracaksın da açık eczane bulup alacaksın. kaldı ki özel hayatın gizliliğine de aykırı. Sorum şu: HERHANGİ BİR ECZANEDEN ALMAYA ÇALIŞMIŞ AMA REÇETE SORULMUŞ BİR ARKADAŞ VAR MI ARAMIZDA?

Bu haberler çıkmadan önce geçen cumartesi almıştım ertesi gün hapını eczacı reçete istemedi.Hafta başından itibaren değişmiş olabilir.

Ertesi gün hapı adı üstünde en kısa sürede alınması gereken bi ilaç nasıl reçeteyle satılabilir aklım almıyo.Doktora neyi ispat edip muayene ettiriceksin?Böyle böyle oldu seviştim mi diceksin?Amaç belli!

Evlilik dışı ilişki yaşanmasın yaşayanlar da fişlensin,ilacı alamayanlar direkt kürtaja masasına yatsın ya da nüfus patlaması yaşansın.

Bu ülkeden her geçen gün nefret etmemi sağlayanlara teşekkür borç bilirim!

Son düzenleme:
irenkli tüm yorumlarına sonuna kadar katılıyorum. tam düşündüklerimi belirtmişsin. bu yasak hem norlevo hem de doğum kontrol hapı kullanımının doğasına aykırı. nedir yani ben her ay doktor randevu alıp kontrole mi gideceğim? bu tamamen "kaç kadın doğum kontrol yöntemlerini kullanıyor"'u fişlemek!!! bu düzenlemeleri yapan erkek millet vekilleri hele ki çalışan kadınlar için ne kadar zor bir durum oluşturacaktır hiç düşünmüyorlar mı?!

Durum cidden çok sıkıntı hanımlar! Doktor neye göre reçete yazacak, kıstası ne olacak? Sanki istenilen her an doktor bulunulabiliyor mu? İlacın etkinliği için kullanıması gereken saat dilimi belli ve saatler geçtikçe etkinliği azalıyor :S Bir kadın bu hapa ihtiyaç duyduğunda temin de edemeyecek e kürtaj da yasaklanıo sonuç? istenmeyen evlilikler gebelikler yazık olan hayatlar! Ayrıca da kayıt yüzünden devlet hastanesindeki bir doktora da gidilemiyecek. Durum daha vahim nasıl olacak bilemiyorum. Yakında doğum kontrol hapını da reçeteye bağlarlar, doktorlar da sadece evlilere verir. Böylece özel hayat ve kişisel tercih konuları ülkemizde tamamen tarih olur!

Evet kızlar yorumlarınıza tamamen katılıyorum. Niye sordum biliyor musunuz, şu hap reçeteye bağlanmadan önce 3-4 kutu alıp depolamayı düşünüyorum. Çünkü başımıza ne geleceği belli olmaz. Evli bile olsak vücudumuz bize aittir, doğurup doğurmamak bizim kararımızdır. Kocamız istiyor diye doğuracak mıyız? Ya da ben bekarım zaten, hamile kalırsam ya evlenecek ya da kürtaj masasına mı yatacağım? Bu olay bir yığın arkadaşım için de geçerli. Depolamak şart.

Evet eğer fazla satınalınabiliyorsa alınmalı. Tamamen katılıyorum kime ne? Geçen gün radikaldeki habere göre ankarada 1.5 yıllık evli bir kadın devlet hastanesinde kan testi yaptırmış aradan bir kaç ay geçmiş sağlık bakanlığı kadının eşini aramış hamilelik var mı varsa kayıt yaptırmadınız suç işliosunuz diye ki sonuç negatifmiş. Yani ülkemizde sanırım kadınlar birey olarak sayılmıyor. Bekarların babaları aranacak sanırım?!

Haberin detaylarını okuma isteyenlere
Sağlık Bakanlığı'ndan 'eşiniz hamile mi?' telefonu! - Radikal Türkiye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…