Aile Planlaması Norlevo Kullananların Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dec0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
norlevo yu içtikten sonra 6 gün geçti adet dönemime daha 10 gün var. ama hapı içtikten 3 4 gün sonra kanama olacak demişlerdi. olmadı bende fakat regl olucak gibi ağrılarım var. illa kanama olması gerekiyor mu . kanama olmaması neyi gösteriyor?

slm arkadaşlar ben nişanlımla adet dönemimin son gününde birlikte oldum nişanlım istemeden içime boşaldı.5 saat sonra norlevo aldım kutuda 2 dablet vardı ben ilk tableti 12 saat içinde aldım ikincisinide çok geçmeden bi 6.7 saat sonra aldım. şimdi merak ediyorum hamile kalırmıyım doğru şekildemi aldım hapları lütfen yardımcı olurmusunuz.

Ben ikisi ayni anda aliniyor diye biliyordum ama sorsaydin aldigin eczaneye falan bana ikisini ayni anda al demisti. Kizlar bide bisey soracagim bu norlevoyu adet gununden baya once icsek yinede 6 gun sonra adet kanamasi yapar mi? Yoksa adet gunumde mi olur?

norlevo kullandıktan 8 9 gün sonra adet oldum. karnım normalde cok agrır ama hic agrımadı. simdi 9. gün. hala adetim devam ediyor fakat kahverengi şeklinde ve kasık ağrılarım var. nedeni nedir bilen var mı?

merhaba arkadaşlar ben geçen ay adetimin ilk günü belara adlı doğum kontrol hapını kullanmaya başladım ve düzenli olarak kullandım fakat son 4 hap ile birlikte üst solunum yolları enfeksiyonu nedeniyle amoksisilin içerikli bir ilaç kullandım bu sırada doğum kontrol hapı bitti 7 günlük ara verdim adetimin 5. günü 2. kutuya başladım.başladıktan 3 gün sonra antibiyotiğin belaranın koruyuculuk etkisini azalttığından habersiz korunmasız bir ilişki yaşadım ve içeriye boşalma oldu.ertesi gün tesadüfen belaranın etkisini azalttığını öğrendim ve ilişkiden 19 saat sonra norlevo kullandım.sizce gebelik riski var mıdır?tek umudum norlevoyu ilk 24 saat içinde almış olmam ve ilişkinin yüksek doğurganlık günlerime denk gelmemesi

lütfen cevapsız bırakmayın
eşimle gecen gün ilişkiye girmedik sadece sürtünme yoluyla yakınlaştık boşalması geldiğinde tabiki dışarıya boşaldı. fakat zevk suyu denen sıvı surtunme anında vajına bölgemde hissettigim oldu. o sıvıdada azda olsa sperm olurmuş dıye korktuk ve 3 saat bıle gecmeden norlevo kullandım. kullanım şeklinde aynı anda alınız yazdıgı için ıkısını aynı anda içtim fakat ınternette 12 saat arayla diyordu..her ne kadar ilişkiye girmemiş olsakda ve dışarıya boşalmıs olsada zevk sıvısı için içtim hapı. ve hıcbı yan etkisi olmadı. yazdiginiz gibi 2-3 gun içinde bi kananmam da olmadı. sizce hamile olabilir miyim :S karışık gözüksede bu benım için önemki lutfen cevap yazınız.

doğru kullanmıişsın canım ya ikisini birden yada 12 saat arayla içilir sen ikisi birden içerek yanlış birşey yapmamışsın
bence hamile değilsin zaten dediğin şekilde hamile kalmak çok uzak bir ihtimal rahat ol

selam aynı sekilde bende korundum :)) hemde 12 saat içinde aldım hapı ancak 7 haftalık hamileyim :)) ilacın içindede yazıyo %80 koruma söz konusu dye.. yüce rabbim istedikten sonra hc bsey önünde duramıyo..
ama cok farklı bi duyguymus allah bebek isteyen herkese en kısa zamanda nasip etsin...

Amin amin amin :)

Kızlarrr =)
Bayanlar =)
Hatunlarrr =)

Yeni evli biri olarak kitap okur gibi geziyorum forum sayfalarında.. Öyle güzel bilgiler edindim öyle güzel şeyler öğrendim ki..
Lakin bu konuya geldim sınıfta kaldım.
Bünyeden bünyeye fark eder diye sanırım net bir bilgi oluşamamış.
Norlevo hamilelik sonlandırma işini ihtimalli yapıyor. Kesin değil ama olasılık büyük anladığım kadarıyla.
Hap alımı sonrası kanama kesin olacak diye birşey yok. Adet düzeniniz değişecek diye birşey de yok.. Bunlar da ihtimal..

Ortalama bir hafta sonra kahverengi lekelenmeler mümkün.

Adet gününüz geldiğinde adet olduysanız yine sıkıntı yok..

Ancak lekelenme olsa da olmasa da, adet gününüz geldiğinde 1-2 günlük erken gelme/gecikme dışında ısrarla adet olmuyorsanız gebelik testi ya da kan tahlili iyi bişi galiba..

İlişki sonrası hamile kalmamış olsanız da, hap içtiğiniz için lekelenme ve ya düzen değişimi mümkün..
İlişki sonrası hamile kaldınız, ve hap görevini yaptı.. Lekelenme ve yine adet gördünüz.. Bu da mümkün..

Doğru bi Özet oldu mu ki :)

Lutfeenn cevap verirmisinizzzzz

Günaydınn,
Öncelikle neden iki kere arka arkaya aldığını anlamadım. Yani kurallar basittir. Yazılanı yapman gerekirdi. Trafik kurallarına uymayınca kaza olması kaçınılmaz.
Yine de panikle aldığını düşünelim.
İçtiğin hapın etkisi bi hafta sonraki ara kanama ile ortaya çıkıyor. Büyük ihtimalle işe yarıyor.
Tek doz (iki hapın aynı anda alınması) bile hormonal dengeyi büyük oranda sarsıyor. Bi daha normal olmamak değil, ama sarsıyor, ara kanama baş dönmesi bulantı vs etkileri olabiliyor. Hepsi ihtimal.
Çünkü vücuda yüksek oranda hormon alıyorsun.

Çift doz ise bu yüksek oranda hormonu ikiye katlayarak vücuda almak. Yani doz aşımı. Yani şahsi fikrim olarak hatalı .
Prospektüste yan etkiler civarında yazar doz aşımı diye bir başlık vardır.
Gerçi alalı bi kaç gün olmuş çoktan etkilemiştir etkileyecekse.. Bişi olmadıysa belki de sıkıntı olmamıştır..

Çift doz alan olmadıysa cvp yazmıodur kimse :26:
İnşallah sorunsuz atlatırsın

Yanitladiginiz icin tesekkur ederim. Evet panikle aldim.ilk defa kullandigim icin nasil kullanilcagini bilmiyodum. Alali 10 gun oldu ve hala hic kanamam olmadi. acikcasi korkmaya basladim...

merhaba arkadaşlar 29 aralık gecesi prezarvatifin azizliğine uğradık 12 saat içerisinde norlevo 2 adet hapı aynı anda kullandım regli düzenimde bir değişiklik olmadı mevcut düzende devam etti ocak ayı ve şubat ayı reglimi normal döngüde gördüm ve bir değişiklik söz konusu değildi kanama miktarı ağrı gün sayısı daha öncekilerle aynıydı 16 şubat gecesi yine problemli bir durum yaşadık 13-14.saatte yine mecburen norlevo hapını kulandım bu hapı hiç kullanmazken 2 ay içerisinde kullanmak zorunda kaldım sizce herhangi bir risk varmıdır olmadığını düşünüyorum kendi adıma ama test yapmaya bile ürküyorum vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler

Kızlar bir şey sormam gerekiyor. 14 şubat gecesi bir kez korunmasız ilişkiye girdik, ancak partnerim dışarı boşaldı. İçime sinmedi sabah erkenden norlevo kullandım. Adetim pek düzenli değil ama normalde ayın 18 - 21'i arası adet gormem gerekiyordu. Şimdilik tık yok :/ Kasıklarımda ağrı var ara ara ama bulantı falan hiçbir şey yok. Ya çok kafaya taktigim için olamıyorum ya da bilmiyorum aranızda böyle adet gecikmesi yaşayan var mı acaba?

kızlar mrb.. BEN DERDİMDEN AKLIMI YİCEM AZ KALDI!!
13 ocak gecesi ilişkiye girdik normalde prezervatifle korunurken bu sefer korunmasız ilişki oldu ve içime boşaldı sabahında hemen ertesi gün hapını aldım içtim (ilk kez kullanıyorum bu arada)
21ocak günü kanamam oldu adt dönemim olmamasına rağmen en son adetim 3 ocakta başlamıştı 21 ocak günü olan kanamam 2 3 gün sürdü ağrısız sancısız bi şekilde geçirdim ve bgn 23şubat ben hala adet olmadım eczaneden test aldım yaptım negatif çıktı ama günlerdir aklımı yemen üzereyim rahmimde bi sertlik var alttan bastırınca bu norvelo okuduğum kadarıyla adet düzenini etkiliyormuş ve benm hamile kalmamam gerek ihtimal nedir lütfen bana biri akıl versin yardım etsinn

Herkese merhaba. Umarım Allah herkesinn gönlüne göre verir de yani hamile değilizdir :)

Öncelikle, 7 Şubat tarihinde reglim başladı. 16sındaysa ilişkiye girdik, prezervatif yırtıldı ve benim kasıklarıma ve girişime çok az geldi. Fakat o gece 2. sefer olduğu için spermin beyazlığı yoktu, su gibiydi. Bilmiyorsanız söyleyeyim genelde birkaç sefer boşalınan gecelerde 2. ve 3. boşalmalardan çok şüphelenmeye gerek yoktur. Neyse, tam 7 saat sonra hap aldım. Bugün yani tam 1 hafta sonraysa kahverengi bir lekelenme oldu.

Hamile olduğumu düşünmüyorum, ve bence yumurtlama döneminizde değilseniz böyle ufak kazalar için hele norlevo da aldıysanız endişelenmeyin. Tek sıkıntım hormonal bir bozukluğumıun, düzensizliğimin olması.

Umarım yardımcı olursunuz kızlar.

Kızlar bu hap alındıktan bir hafta sonra mı adeti getiriyor.

Bizim bir haftadan önce bir süre içerisinde ilişkimiz oldu sevgilimle bir saat sonra bu hapı aldık içtim ama adetim hala gelmedi fakat adetimin gelmesine daha bir hafta var normal koşullarda.Ama benim anlamadığım şey bu ilaçtan bir hafta sonra mutlaka adet mi gelir:S

Hamile miyim ki ben?

Ve ben bu hapı aynı anda içmedim 10-15 dk arayla içtim hapları.Bir şey olur mu

Son düzenleme:

Hapların alım süresinde yanlışlık yok, 15 dakikanın bir şey fark edeceğini sanmam. Ve bildiğim kadarıyla herkeste ara kanama olmuyor, ve adetin bir süre gecikirse de bence korkma stresten olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…