- Konu Sahibi anabelmontero
-
Annemle saglikli bi iliskimiz yok surekli bizi assagilar kufur eder bela okur, kucucuk seylerden bile mesela ramazandan beri yemekleri ben yaptım ama dun tercihlerim hakkinda konusmak icin dersaneye gittim hava cok sicak oldugu icin eve pestilim cikmis vaziyette dondum kalkamadim o hazırladi hazirlamaz olaydi bana haraketler beddualar sen ne işe yariyosun bu evde ben sizin hizmetciniz değilim size yemek yapmak camasirinizi yikamak zorunda degilim (kendisi calismiyo) diye bagirdi sonra bizim ayakkabilarimiz paspas gibi biseyin ustunde hep oraya konur biktim artik bunlardan deyip ayakkabilarimizi posete koyup atti babam bizi dışarı cikardi falan.. bu sadece bi ornekti babamda cok farkli değil buarada
Bugunde yazdan beri hic disari cikmadim zorunlu bisey olmadikca arkadaslarimla iftara gidecektik sirf karsi da diye cingar cikardi napabilirim ama orda kararlastirilmis herkes oraya gidiyo ayrica orasi olsa nolur burasi olda nolur ben sana guvenmiyorum bilmem ne gitti babami doldurdu babamda kizdi ağladım tiksiniyorum artik sizden dedi babam gerçektende bizden tiksiniyo ben agladigmda bana migdesi kalkmis gibi bakar azarlar cok moralim bozuluyo annemdende babamdanda ne saygi ne sevgi gorebiliyorum hergun kavga cok bunaldim tek duam bu evden kurtulmak kardeşlerimede ayni muamele var onlara daha da cok uzuluyorum
Ben hayatimin hicbiyerinde annemin babamin olmasini istemiyorum beni bunu söyleyecek duruma getirdiler
Annem benim yemeden icmeden biriktirdigim paralarimi alir, kıyafetlerimi kafasina gore atar ve onun eskilerini giymek zorunda kalirim hep kendine yenisini alip bana eskisini verir onun disinda bisey alamiyorum fazla hic demiyorum cok zor durumda kalırsam artik kucuk gelirlerse falan yalvar yakar oda , durumumuz kötü de degil oyle ha bide bana bisey alirkende kendine alir alir butcem azalir kendime bisey almaya bide babana soyleme der, yiyecek aburcubur bisey alirsa kendi yer saklar bize vermez, cocuklari bana birakir kendi aksama kadar gezer tozar okadar dusuncesizki arkadaşlarımın annelerine bakiyorum cok fedakarlar ben ne hata yaptim oysa annemle arkadas gibi olmayi iyi gecinebilmeyi cok isterdim
Neden yazdın derseniz sadece icimi dokmek istedim, kimseyle bunu konusamiyorum cunku utaniyorum
Bide bana bugun ne dedi biliyomusunuz unv.e gidiyosun diye simarma ben senin annenim cok fena doverim seni, zaten bazende gelip bana seni acayip dovesim var diyo ve ciddi inanamiyorum ya hergun agliyorum, kavga ettigimizdede seni bogacam der, uzerime saldirir babam tutar ya aranızda bunlari yasayan varmi ya allahinizim askina ya bazen ölsem de kurtulsam diyorum
Gecmiste yaptigim hicbir hata yok yani tabiki hata yapmisimdir ama oyle buyuk bir hata , cok denedim konusmayi babamla degil babam cok mesafeli oyle konulari konusamiyorum ama annemle konusmaya calisiyorum tabi surekli brni hatali buldugu icin bi sonuc cikmiyo, anneminde babaminda babamin babasi yok ama annemin babasida buyuk annelerimde dunya tatlisi insanlar hani oyle kendileri huzursuz bi ortamdada yetismemiski ama ben bugun neden oldugunu cozdum , bugun babam anneme annemin bi arkadasina gidicez iftardan sonra diye olmadik yerde kavga cikardi ve biz bosanmadan bize huzur yok dedi benim icinde 18ine girdimi herkes defolsun , biz aile degiliz zaten oyle bi bagimiz yok dedi cekti gitti en cok uzuldugum nokta anneme dedikleriydi nekadar sikayette etsem kiyamiyorum ona onun icin agliyorum sanirim mutsuz evliliklerinin acisini bizden cikariyolar hakkimizda hayirlisi olsun napicam bilmiyorum, hayir evlilik icin acele etmiyorum ama karsima beni seven sevgisini belli eden bana saygi duyan biri ciksin ve huzurlu bi yuvam olsun diye cok dua ediyorum insallah kendi kurucagim yuvam huzurlu olur, cok tesekkur ederim guzel onerileriniz dusunceleriniz icinCanım cok üzgünüm az cok her insanın haystında ailesiyle sorunlar vardır. Bende anne babamla birliktembüyüyemedim ikiside hep iş pesinde kostular babam sürekli yuttdısındaydi. Bu yüzden zamanla aramıA duvarlar girdi. Ne olursa olsun eminim senşn anne babanda seni çok seviyordur insanların yapıları farklı olabilir hiç düşündün mü acaba geçmişte bir hatamı yaptın ve ya hıslarına gitmeyecek birsey mi oldu ?
Hiç konusmayı denedin mi anne babanla ? Sen adım attın mı hiç onlara karsı? Ve ya anne babanın kendi aileleriyle ilişkisi nasıldı??
Tam emin olamıyorum tanımadığım için ama karsına alıp ciddi ciddi konusmayı denesen ?
Lütfen evden kurtulmak için yanlıs bir evlilik vs düşünme bir arkadasımmsırg anne babasının baskısı nedeni ile sevmediği bi adamla evlendi suan cok mutsuz ve pişman ayrılmaktad zorluk cekiyor. Lütfen güçlü dur eminim her anne baba için evlat kıymetlidir. Lütfen okuluna asıl okukdan baska bişi düşğnme. Ve bu hayatta hep güçlü dur.
yazınızda anlattıklarınız çok tanıdık geldi inanın.,bir sağlık sorununa işaret ediyor gibi.
teyzemde olur olmaz şeylere takılır herşey gözüne batardı.kavgalar vs.çünkü agresifti çatacak yer arıyordu resmen.
yani bazen bazı şeylerin çözümü inanılmaz basit olabiliyor.
2 ay önce bir türlü kilo veremiyodum sürekli depresyondaydım mesela durup dururken ağlayasım geliyordu.
meğer D vitaminim çok düşükmüşD takviye edince turp gibiyim şu an ne depresyon kaldı ne bişey.
Hormonlarımız neredeyse karakterimizi,hayatımızın tümünü etkiliyor.
Belki iyi huylu falan diye üzerine fazla düşmemiştir kendisi de o kadar detaylı testlerden geçmemiş olabilir.
İnşallah başka bişey değildir,ama inanın sorun buya çözümü çok basit.Bence bunu bu şekilde çekmek yerine annenizle konuşup sağlığıyla ilgili onu ikna etmelisiniz.
Keske onlar duzelseydide bende kacip kurtulma planlari yapmasaydim halbuki ben aile ortamini cok seviyorum hep beraber olalim istiyorum ama huzur olmadiktan sonra...bence annenizde babanızda normal değil..bir gün çalışınca evlenince kurtulursunuz..ve asla karışmasına müsaade etmezsiniz..ben 4 yaşındaki çocuğuma öyle davranmıyorum..
Keske onlar duzelseydide bende kacip kurtulma planlari yapmasaydim halbuki ben aile ortamini cok seviyorum hep beraber olalim istiyorum ama huzur olmadiktan sonra...
Canim inan cok uzuldumm ne yap et uni. Sakın o sehirde okuma..
gercek mi bunlar yaaaa
Cok uzuldum canim benim kiyamam yane denir ki walla bilemedim. Benim annen icin fena sozlerim olur bur anne olarak ama soylemeyim kalsin!
Çok üzücü ama işte insan annesini seçemiyor yakın bir tanıdığğ0 -? 8,yle acımasız ve egoistti o çocuklar neler çekti sonta kadın alzheimer hastası oldu şimdi altını bezliyorlar kızlar evlendi pek de anneyi sevmiyorlar babaları bakıyor annen normal değil vardır ondada hastalık sanırım sonra çıkar ,allah yardımcın olsun canım
bu günlerde geçecek ama eş seçimini çok iyi yap tabi önceden oku ve meslek sahibi ol yolun açık olsun
Cok tesekkur ederim dualaniz icin.Okadar özeniyorumki fedakar annelere, elimden geldigince sabırlı olmaya calisiyorum ama bende patlıyorum bi zaman sonra bende kavga ediyorum ama tabiki kufur beddua etmiyorum. Inşallah duzelir eskiden böyle degildi cunkuPsikolojik olduğu belli üzülerek soylemeliyimki annen çok bencil bedenen anne olmuş ama ruhen olamamış. Iki cocugum var biri altı yaşında diğeri sekiz aylık inanın birinin parmağına çöp batsa ben ölürüm. Annelik böyle birşey . Bizden birşeyler saklar diyorsun ya bende benim annemde ağzındakini cikarir bizi doyururdu. Eğitim görmediği için ve birde biz doğuda yasiyorduk bir bayan olarak zorluklarim oldu. Ama anne dediğimde aklıma gelen FEDAKARLIK buda bir intihamdir de hep sen yap çünkü isterse cani olsun ana hakkı ödenmez bunu aklından çıkarma. Böyle olduğunu unutursa ınan çok uzuleceksin. Allah yardimcin olsun
Guatr bu kadar yapar mi bilemedim. Ben de guatr hastasiyim. Biraz sinir yaptigi dogru ama ne bileyim. Gerci belirtileri herkeste farkli oluyor. Olabilir de.
Bana sevgisiz kadin gibi geldi. Ve cok uzuldum sana ve kardeslerine. Insallah hastadir da ilac kullaninca gecer. Tuhaf bir temenni oldu ama sevgisiz olmasindan iyidir.
Ayaklarinin uzerinde durmak icin cok calis ve sakin o evden kurtulmak icin yanlis kisiyle evliligi dusunme. Allah yardimciniz olsun.
Unv. icin baska sehire gidemiyorum malesef puanlarim iyi istanbul tutuyoken gidersem ancak ankaraya gidebilirim ordada hem yurt fiyatlari cok cok fazla hemde burda kardeslerim var hani tek olsam gider gerekirsede calisirdim ama olmuyo iste onlari yalniz birakmak bana cok agir geliyo aklim evden disari ciktigimda bile onlarda, ben huzura kavusurken onlar yine ayni ortamda o huzursuzlugu cekerlerse ben vicdan azaplari çekerim yani bende mutlu olamam gittigim yerde, benimde kendi yuvamdan yana umutlarim var insallah sizinde huzurlu bir yuvaniz, hayirli esiniz evlatlariniz olurBenzer seyleri ben de yasiyorum. Inan cok zor. Sana tavsiyem universiteyi baska ilde oku, baska ilde işe gir. Bir de eşini iyi sec. Kendine sicak bir yuva kur.
Cok tesekkur ederim guzel dualariniz icin, insallah benim huzurlu bi yuvam olur ilerdeKiyamam ya cok üzüldüm hadi baba neysede anneniz nasil evlatlarina boyle davraniyor birak birseyi saklamayi evladim yese kendim yiyormuşgibi oluyorum sevgisizlik cok zor sana tavsiyem ailenin göstermediği sevgi disarda yanliş kişilerde sakin arama gekecegini kurtar kendi ayaklarinda dur kardeslerinede destrk Rabbim yardimcin olsun umarim hersey gönlünce olur cnm
Canım annene yapacak bi yorumum yok. Ama sana sunu soyleyim. Git baska sehirde unı ye. Part time bi ise gir hem para biriktirirsin gerekirse kardeşlerine de hediyeler alirsin
Bu zamanın, devrin anne babaları neden böyle?
Insallah duzelir, eskiden boyle degildi en azindan bukadar degildi diye hatırlıyorum yada oyle hatirlamak istiyorum..kendini sürekli haklı bulan bencil empati denen şeyden habersiz biri düzelirmiki..
Nasil yani cekip gittinizmi aramadilar mi hic ne kadar cesaretlisiniz , kardesleriniz falan yokmuBenzerlerini ben de yaşadım ama seninki mi daha fazla benimki mi bilemedim.
Benimki kavga ederken elinde ne varsa fırlatırdı. Kavgalarda çok ağır sözler söylerdi ama öyle böyle değil.
Seninkinden farkı, esirgemesi yoktu ama her gün ağlardım ben de. Üç yıl önce evi terk ettim. O gün bugün bunları yaşamadım.
Ama sen evi terk etme.
Cok tesekkur ederim duaniz icin. Suan bende oyle dusunuyorum insallah ilacla geçecek biseydir, oyle umuyorum. Eskiden boyle degildi çünkü ne degisti hic bilmiyorum
Aramaz olurlar mı.Nasil yani cekip gittinizmi aramadilar mi hic ne kadar cesaretlisiniz , kardesleriniz falan yokmu
cok soru sordum kusura bakmayin ama cok merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?