Bu konuda yazmak istemiyordum. Sonuçta herkes kendi geleneğine, geçmişine vs ye göre bir şekilde aklına yatanı uyguluyor. Eh doktoru da onay verdiyse seçimine kimsenin kimseye diyecek bir lafı yoktur diye düşünüyorum. Ancak burada belirtmeliyim ki çocuğunuzu doğduğu anda görmek için illa normal doğum yapmanıza gerek yok. Epidural sezeryan denilen bir yöntem var ve bence en iyi doğum yöntemlerinden biri. Bu tabi bence.Kimseye gidin de epidural yaptırın diye önermem. Ama kendim bir daha doğuracak olsam ve doktor ekibine güvenim tam olsa, başka bir alternatif düşünmem bile. Burada bahsetme nedenim ise sadece normal ve klasik sezeryan arasında seçim yapmak zorunda olmamamız. Ayrıca doğurmak için nelerini feda edebilecek olan binlerce kadın varken normal veya sezeryan olmuş ne farkeder ki. Çocuğumuzu sağ salim aldık mı kucağımıza, kendimiz de iyimiyiz.. Eh Allah'tan daha ne istiyoruz. Neyin tartışması yapılıyor anlayabilmiş de değilim.ARKADAŞLAR ANNE OLMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU ALLAH HERKESE BU MUTLU OLAYI YAŞATSIN İSTERİM. DOĞUM İSTER NORMAL İSTER SEZERYAN OLSUN HARİKA BİR DUYGU.ANCAAAK !! NORMAL DOĞUMUN GÖRSEL AÇIDAN APAYRI BİR GÜZELLİK OLDUĞUNU DA KİMSE İNKAR EDEMEZ BEN SEZERYANI NORMAL DOĞUMA TERCİH EDENLERE KIZIYORUM Bİ KOMPLİKASYON OLUŞMUŞ BAŞKA DIR ONA SÖZÜM YOK KEYFİ SEZERYANI TERCİH EDENLER YANLIŞ YOLDA HEM CİNSEL HAYATI ETKİLER DİYENLER YANILIYOR BENCE DAHA DA İYİ OLUYOR HER ŞEY. BEBEĞİMİ İÇİMDE BESLEYİP BÜYÜTÜP BENDEN İÇİMDEN AYRILIŞINI GÖRMEK MUHTEŞEM BİR OLAYDI KEŞKE DAHA ÖNCE ANNE OLSAYDIM
hislerin hiçte kuvvetli değilmiş muess,, niye suçluluk hissedeyim ki suçluluk hissedecek ne yaptım vajinamı parçalyarak böğürerek doğurmadığım için mi suçluluk hissediyorum sence.. sen bir kaçç aylık eğitim almışsın benim doktorum prof o bana sezeryanı tercih ettirdi babam gibi sevdiğim çok yakın aile dostumuz ayrıca... ama senin bilgilerin ondan fazladır(!) belki.. bin tane kötü özelliği sayarım demem ise doktorumun bana söylediklerini iletmem açısından ama gerek duymadım kimse kimseye karışamaz.. yine söylüyorum ben asla normal doğumla doğurmaktan yana değilim.. hayatımda bence o kadar iğrenç bir olay daha yok.. yapanlara saygım sonsuz.. benim annem 3 ablalarım toplam 5 doğum yaptılar normal,, ama bence vahşetten başka bişi değil.. o dediğin suçlluluk duygusu normal doğum yapsaydım olacaktı o olabilir..
arkadaşım burası kavga etme platformu değil...isteyen istediği yorumu yapar burda ayrıca ben birkaç aylık eğitim falan almadım seni doğuma alan profosörler eşliğide ben senelerce bunun eğitimi aldım..seni sezeryana aldıysa zaten mutlaka sende bir komplikasyon sezmiştir geçmişini takip ediyordur..bana mesleğimi anlatma arkadaşım düzeyli ol..ben buraya seninle atışmak istediğim için yazı yazmıyorum..cahil olmayan,aklını kullanmayı bilen ve değerlendirmelerinde tutarlı olan annelere fikir sunuyorum..sen böğürmeden sağını solunu yırtmadan yapmışsın doğumunu sana lafım yokki...tertemiz doğurmuşsun..normal doğum madem ki senin için iğrençlik,o iğrençliği yaşamamışsın işte..yaşayamazsın da..kaldıramazsın öyle görünüyor..bunu başta iğrençlik olarak algıladıysan yapamazsın zaten..o duyguyu tadamazsın...benim sezeryana lafım yokki..doktorlar neyi uygun görürse,annenin fizyolojisi neye uygun ise sen istediğin kadar sezeryan istiyorum de seni yine normal doğum yaptırırlar...neyse arkadaşım seninle atışmayacağım atışmak için de yazmıyorum buraya zaten hazırsınız bilginiz olmayan konulara yorum yapmaya buna karşılık vermek beni yorar....size yetişemem anlayacağınız...bebeğinizi sağlıklı sıhhatli büyütün..bundan sonra da size verecek en ufak bir cevabım olamaz...arkadaşlar sorularınızı sorun özelden de ulaşabilirsiniz bana normal doğum ve sezeryan hakkındaki tüm sorularınızı cevaplandırabilirim...
sezeryan doğumda bebeklerde ara sıra rastlıyoruz bu tarz ağlamalara...ama normal doğumda da ratlamadığımız oluyor...her ikisinde de müdahale ile ağlatıyoruz bebekleri...ya arkadaslar ne kadar gereksiz tartışmalar bunlar hiç gerek yok bence isteyen istediği şekilde doğursun neyi tartısıyorsunuz hem önemli olan bebeğin nasıl doğduğu değil ki doğurup sokaklara atanlar avr önemli olan doğduktan sonra o bebeğe bakabilmek egitebilmek değil mi annelik
bende su doğar doğmaz bebek ağlamasıyla ilgili sunu duymuştum bebek dünyaya geldiğinde ilk nefes aldığında ciğerlerinde alışık olmadığı için bir basınc ve acoı hissediyormus ondan aglıyormus ama sadece duyum yani kesin bilmiyorum
ben bişey sormak istiyorum sezeryanla doğduğundada beebk aglıyormu???
birde diğer arkadasa bak bende normal doğum değil sezeyan yanlısıyım hiç anne olmadım henüz ama benim sezeyan tercihim korktuğum cesaret edemeyeceğimi düşündüğüm için
yoksa allah ın yaratmış olduğu bu sekle lütfen ya bu kadar kötü kelimeler kjullanma vahset iğrençlik falan bunun yerine korktum sezeryan yaptım de daha ılımlı olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?