- Konu Sahibi HulyaGulsah
-
vala doğumu öyle güzel anlatmışın ki inan korkum bir parça daha azaldı.bende normal doğum düşünüyorum.10 haftaık gebeyım daha çok var ama kendımı hazırlamaya çalışıyorum.inş bi aksılık çıkmaz allah herkese kolay doğum nasip etsin
merhabalar,
bende normal doğum yapmış biri olarak yazmadan duramadım arkadaşlar çok güzel anlatmışlar ama bende ufak tefek bir iki şey eklemek istiyorum. benim yalancı sancılarım 2hafta öncesinden başlamıştı ama ağrı değil yani karnımda sertleşme taş gibi olma, bir yere toplanıyordu sanki bebek. bazen yalancı sancı bir kaç gün önce başlar bazende benimki gibi 2hafta erkendende başlar bir belirti sayılmaz kişiye göre değişir...benim yalancı sancım çoktu doktor açıklık baktı bişi yok ama bu hafta içi olacak dedi akşamına nişan geldi aradım doktoru suyun gelirse gel gelmezse sabah gel dedi sabah gittim henüz değil ama kanama,su ve sancı herhangi biri oldumu hemen ara ve gel dedi. pazartesi akşamdı nişanım geldiğinde(hatta elim ayağım titremişti korkudan heyecandan)parşembe geceyarısından sonra sancılar başladı. hep aklımızdaki şudur ya hani acaba nasıl bir ağrı ben doğum sancısı olduğunu nasıl anlayacağım.benim 2hafta yalancı sancım oldu ve hep elim kulağımda bekledim acaba bu da mı yalancı acaba geliyo mu ve diyorlardı doğum sancısını anlarsın...haklılarmış doğum sancısı anlaşılıyor.perşembe gece karnımdaki sertleşmeye eşlik eden belden başlayıp bacaklara inen o sancılar başladı ve ben önce ebelerle konuşmayı tercih ettim aradım anlattım olanları tamamdır doğum sancısı korkma ben hastanedeyim istersen sıklaşmasını bekle evde beklemek daha kolay istediğinde ara konuşalım dedi. sabah 5e kadar sancı aralarında uyuyarak bekledim. belki dahada bekleyebilirdim ama evde asansör yoktu belki çok sıklaşınca inemem diye korktum. ebe kontrol etti 3cm dedi doktoru aradı öğleden sonraya olur dedi. ben o sıra zaten hastanemde benden başkası yoktu yürüdüm,merdiven inip çıktım hatta kahvaltı yaptım çok açtım. nöbet tesliminde ebe tekrar bakıp diğer ebeye verecekti baktı 8cm şaşırdı ve bana sakın ayağa kalkma dedi kafa yola girmemiş ve kordon oradan sarkabilirmiş. bu çok önemli ilk arkadaş yürü sancı olunca demişya aslında iyi bende yaptım ama kafa yine yola girmedi hatta kordon sarksa sıkıntı olacaktı. bu arada bende epidural düşünüyodum ama açıklık 8cm olunca geç kalındı ebe epidural etki edene kadar sen doğuracan hem çoğu gitti azı kaldı bundan sonrasından korkma dedi. çoğu kişiden bebek yola inmedi sereryan yaptı diye duyuyorum ama şükür benim doktorum yola soktu kızımıda doğdu sıpacım...inşallah sağlıklıca alırsın kucağına...sakın korkma sancı kısmı bitince doğumda Allah öyle bir güç veriyor ki oluyor...
Allah bir avazda kurtarsın canım mantarın normal doğumda bebeğe geçme riski yok muymuş? doktorunla bu konuyu iyice konuşsaydın
canım 2 tane normal doğum yaptımikisindede hiç belirtim olmadı ne nişan geldi nede suyum geldi
buyuk oğlumda akşamdan başlayan hafıf karın ağrım vardı sabaha doğru şiddetlendı ama adet sancısından daha az bı ağrıydı.
sabah hastaneye gittik doğum başlamış dedi v 10;15de oğlum dunyaya geldi.
tabıkıde saat 06:00 ile doğana kadar anamda ağladı bende ağladım sancılarla.
küçük oğlumdada suyum azalmıştı o yüzden hiç sancı olmadığı halde sunı sancı vererk doğurttular ama sabah 8den akşam 7ye kadar ömrümden ömür gitti....
mutlka normal doğurmanı tavsıye ederım eet sancılı saatler çok zor ama senın sağlığın içinde bebeği içinde en güzeli...
adı üstünde normal olanı...
anormal olanı değil..
Evet çok güzel anlatmışsın ablacım içim rahatladı vlla zaten herkez diyor bi sancı zor bide çocugun kafası çıkınca bacaklarına kor döküyorlarmış gibi yanıyor ateşle yakıyorlar gibi oluyor kafa çıktıktan sonrada rahatlıyorsn ztn diyorlar açıkcası dikişten daha çok korkuyorum doğumdan korkmadığm kadar dyebilirim :)
hulyagulsah sen nerdesin canim
yani yer olarak
bende normal dogum yaptım
36+5 te erken geldı bebegım
suyum gelmedi nışanda yoktu hersey yolundayken catı muayenesınde acılmam 3 cm cıktı ve hemen doguma aldılar suni sancı cektım
dogal sancı nasıl olur bılmıyorum ama senın ımkanın olursa bence dogal sancı daha iyidir
benım sancım belımden vurmaya baslamıstı
hıc bı seye benzemıyo bu cok degısık bı ... sey
ama korkma bitti gitti
ben öyle kor gibi yanma hiç hissetmedim vardır doğrudur. aaa dikişten hiç korkma o yoğun sancılar sonrası o yorgunlukla o büyüük rahatlamayla sadece hissediyorsun acı falan olmuyor merak etme.o anda zaten tüm düşüncen üff şu dikiş bi bitsede kalıp bi sevsem baksam oluyor:))
mrb arkadaşlar bende normal doğum yapmak istiyorum şuan 33+5 günlüğüzz yalnız 2 gündür karnımda sertleşmeler oluoo daha nst ye hiç girmedim sizce kontrole gitmelimiyim yoksa normal bişeymi... diğer sayfalara sordum ama cvp alamadım umarım siz cvp verirsiniz bana
gulsahcay bence kontrole git bebek poposunu sırtını dayadı gibi görünüyo ama aslında onlar kasılmaymış.eğer nst de sancı çıkarsa ona göre ilaç başlar doktorun erken doğum riskine karşı önlem alınmış olur.ihmal etme derim cnm
peki bu zamana kadar beni nst ye alması gerekiomuydu yoksa sadece riskli olan gebelerimi nst ye alıoolarr...
peki bu zamana kadar beni nst ye alması gerekiomuydu yoksa sadece riskli olan gebelerimi nst ye alıoolarr...
hadi hayırlısı canım bir avazda kurtulursun inş bende bu çarşambaya kadar doğum yapıcam bakalıım :)
bişey kalmamış senin doğuma:) darısı bana..aynı dilekleri bende senn için diliyorum allah bi avazda kurtarsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?