Normal Doğum İsteyip Sezeryan olmak zorunda kalanlar...

39.haftaya kadar bekledik. Hafta bitiminde hiç açılmam yoktu, Elif hiç aşağıya inmemişti ve kafası da büyüktü. Doktorum artık alalım dedi. Hiç itiraz etmedim ve ona bıraktım. ıyi ki de öyle yapmışım çünkü kordon dolanmış bi kez boynuna. Doktorum iyi ki bir gün dahi beklemedik demişti.
Hayırlısını istemek en doğrusu. Ben hep zamana bıraktım ve hayırlısı olsun dedim. ıyi ki doktoru dinlemişim ve normal doğumda ısrarcı olmamışım. Allah korudu.
Bence önce Allaha emanet edip sonrasında doktorlarımıza bırakmalıyız bu kararı.

Şimdi okudum geçmişi amma tartışılmış bu konu.
Ben hamilliğim boyunca hiç bu yönde bi tercihim olmadı. Sezeryan istiyorum ya da normal istiyorum diye. Tek istediğim bebeğimin sağlıkla doğmasıydı. Ve hep ne şekilde olursa olsun sonu güzel bitsin dedim. Hamile insanların bunu düşünmesi saçma geliyor bana. Şartlar ne olursa o şekilde doğum olur zaten. Hiç kimsenin doktoru bıçak zoruyla sezeryana sokmuyor kimseyi.
Hele doktorum sezeryan yapalım tehlike var dediğinde bebeğimi riske atıpta yok ben normal doğuracağım kağıt getirin imzalarım demek bana inanılmaz geliyor. Ya allah korusun işler yolunda gitmez de normal doğuracağım ısrarı sonucu bebeğe birşey olsa. Ben cesaret edemezdim,cesaret eden arkadaşı gerçekten tebrik ediyorum.
Ben normal doğuracağım diye ısrarcı olsaydım ve kaderin ve doktorumun beni yönlendirmesine kayıtsız kalsaydım kordon dolanmasından kaybedecektim bebeğimi ki allah korusun bu tip bi durumda hayat boyu affedemezdim kendimi.
Hayırlısını isteyin kızlar lütfen.Yok normalmiş yok sezeryanmış boşverin bunları. Her iki doğumunda kendine göre riskleri ve sonuçları var. Sezeryanla doğum yapanlar yarım anne oluyor diye bişi yok. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.

Canım bu durum hiç belli olmuyor ama hepsi varsayım sonuçta bekle derim ben eğer sezeryan olacaksa zaten normal doğum başlayıncada alırlar sezeryana. Ama en baştan normal doğum ihtimalini silme derim ben...

Evet haklısın canım ama şöyle bir durum oluştu doktorum bu hafta perşembeden itibaren şehir dışında olacak bir konferans sebebiyle ve eğer normal doğum sancısı gelirse bu süre içinde başka bir doktor benimle ilgilenecek ve doğuma girecek bende bu konuda strese gireceğimi düşündüm,sonuçta başından beri takip eden herşeyi bilen doktorumun doğumda olmasını istiyorum,haftaya kadar beklersek normal şansımız baya azalacak 1-2 doktor kemikli yapısı var iri dedi ilk doğumum bende riske girmek istemiyorum ,haftaya beklersek büyük ihtimal sezeryan olacak ya da normal doğum doktorum yokken başlarsa diye panik oluyorum

normal doğum isteyen biri olaraktan sezeryanla doğum yapmak zorunda kaldım ama hamilleliğim boyuncada hangi doğum şekli hayırlısıysa o olsun diye dua ettim..37+1 de kntrole gittiğimde sancılar başlamıştı ve farkında değildim:).bebeğimin gelişimi ve kilosu iyi olduğu vede 37.haftayı geçtiğim için doktor çatı muyenesi yaptı 2,5 cm açılmam olduğunu çatının dar olduğunu söyledi..2.bir doktor geldi oda baktı ve doğumu bir ihtimal yapabileceğimi ama risk taşıdığını söyledi.çünkü oğlumun kafası 1 ay önded gidiyordu..kemikli bir bebekti..benim gibi bi hastaları normal doğum diye diretmiş fakat doğumdan sonra kanaması çok olunca zeynep kamile sevk edilmiş orası durduramayınca da göztepeye göztepede durdurayınca en son rahim alınmak zorunda kalmış..kararı eşimle bana bıraktılar..bizde mecburen sezeryan dedik..çünkü ilk çocuk böyle bir riske girmeyi kabul edemezdik..o gece yatiş verildi.37+2 de oğlum dünyaya 50cm 3650 gr la gözlerini açtı..ve doktorum doğumdan sonra bebeğin karnımda kordon bağında düğüm attığını söyleyince şok olduk.Allah korumuş dedi..normal doğum yapsaydın riskli olabilirdi dedi.....herzaman hakkımda hayırlısı neyse o olsun deyin kızlar..

harfiyen katılıyorum yazdıklarına. benim de her iki doğum şekli hakkında herhangi bir önyargım bulunmuyor. doktorun yönlendirmesine rağmen kağıt imzalamak inanılmaz geliyor. hakkımızda hayırlısını dilerim, ALLAH bağışlasın bebeğiniyerimseniben

bende normal doğmu çok istmeiştim
hatta bunun için hamileliğimin 5. ayından itibaren
yürüyüşlere çıkmıştım
40. haftamdaydım 2 gün sonra dr.kontolüm vardı
gece birden sancılarım tuttu
ay dedm tamam ben normal doğm yapıcm
hastaneye gittik nst ye girdim bebeğimin kalbi 2 kere durdu
çok korktum hayatımda böyle korku yaşamamıştım
oğlum bana hayatta en korktuğum şeyi yaşattı ameliyattan kkorktuğm kdr
hiçbirşeyden korkmzdm ama neyseki herşey yolunda gitmişti
gözlerimi açtığımda bebişim odanın kapısından girdi işte o mutluluk herşeye bedeldi
zaten normal doğumda yapamazmışım kordonu kısaymış
doğumun ertesi günü annem bi daha doğurmazsın herhalde diyince
4 sene sona 2. si geliyo hazırlan dedm
şimdi 1 yıl geçti Allaha çok şükür

benimde son kontrolümde oğlumda fetal hipoksi ye rastlandı yani içeride oksijensiz kalmıştı 38+5 de sezeryan oldum..

39+6 da kontrole gittim.doktor bebek 4200 dedi.son iki gündür hareketler yavaşlamıştı.bu durumu doktorumla paylaştım.o aman yarın geliyosun suni sancı ile doğumu başlatıcaz dedi.akşam ya stresten yada zamanı geldiğinden sancılarım başaldı zaten son kontrolde kasılmam vardı.gece 3 e kadar evde bekledim sancılar 3 4 dakikada bir geliyordu.artık hastaneye gitmek istedim.hastanede nst ye bağladılar.ama kasılmam yok denecek kadar azdı.sancılarım da kesildi.sonra bana suni sancı verdiler saat öğlen12 ye kadar dayanabildim.12 de epidural istedim .2 ye kadar herşey yolundaydı.saat 2 de sol tarafımda sancı başladı.doğum sancısından daha beterdi.çünkü sürekli vardı.doktorun söylediğine göre bebek doğum kanalına girmeye çalışıyormuş.suyumu doktorum patlattı.ama sancılar iyice dayanılmaz oldu .ve bebeğin başı hala doğum kanalına girmedi.saat 6 da sezeryana alındım.saat 6:13 de bebeğim yanağımda ağlıyordu.sonra bebeğim ve eşim dışarı çıktı.bendede bi kalp çarpıntısı başladı.sanırım çok heyecanlandım.doktora söyledim sonrasında uyuya kaldım sanırım hiç bir şey hatırlamıyorum.Sezeryandan çok korkuyordum.ama o kadar rahat bir iyileşme dönemi geçirdimki anlatamam.dikişim yok yapıştırma yaptılar ve çok da kısa kesiğim var.3.günde gayet normal yürümeye başladım.Gaz ve tuvalet konusundada hiç problem yaşamadım.tek sorun sütümün geç gelmesi oldu.çarşamba günü doğum yapalı iki hafta olucak.iyice hareketlendim.15 saat sancı çektim ama sonu çok güzel oldu.bu arada bebğim 4200 değil 3800 doğdu.

bende normal doğum iseyenlerdendim fakat sezeryan olmak zorunda kaldım.bebeğim 38. haftada dünyaya geldi zaten son 3 haftayı hastanede geçirdim erken doğum riskinden dolayı.normal diye girdiğim doğumhanede sunni sancı verildi açılmayı beklerken bebeğimin nabzı 40 a kadar düştü ve acil sezeryana alındım doğumda da kanamam durmamış plazmalarımı bağlamışlar.bir de doğumdan 3-4 gün öncesinde karnım okadar çok sertleşmiştiki birazda bunun için 38.haftada doğuma alındım doktorum nedenini anlayamadı ya da söylemedi.aynı riski taşıdığımı da söyledi şimdi 2. kez hamile kalmaktan çok korkuyorum...

37+6 da nomal doğum diye gittim doktorum sezeryan yapalım dedi telefonda bende tamam dedim birden.. ıyi ki de öyle demişim sabah doktorun gelmesini beklerken doğum sanıcısından başka bir ağrı başladı bende 1000 doğumdan birinde olabilen rahim yırtılması olmuşum ve bebeğimin boynuna iki kere kordon dolanmış. Çok üzülmüştüm önce sezeryan oldum diye heşeyde vardır bir hayır ısrar etseydim oğlumunda benim de hayatım tehlikeye girebilirdi..

Ben hamileliğim boyunca hep kendimi normal doğuma hazırladım.
Hatta niye insanlar gidip de sezeeryan oluyolar diye her fırsatta da söylendim...
Gebeliğimin 35. hadftasında eşim kalp krizi geçirdi, yoğun bakımda yattı.. Bu da benim dönüm noktam oldu. Bi anda sancılar başladı... Bebek aşağı indi.. Doktor doğumu durdurmak için beni hasstaneye yatırdı..
Hastaneden çıktıktan sonra gün aşırı NST ye gittim.. Çok yıpratıcı bi süreçti. Ben hissetmiyodum ama hep sancılarım çıkıyodu. Doktor sonunda 37. haftamda artık bebeği almamız gerek dedi. Plesenta yaşlanmış, bebeğin de suyu azalıyomuş. Ben hala normal doğum diyer diretiyorum ama açılmam yok..
Hastaneye yattım, 8 saat suni sancıdan sonra rahim ağzı açıklığım sadece 2cm ve rahim ağzım da çok sertti.. Doktor bunun 24 saate kadar uzayabilecek bi süreç olduğunu, o sürecin sonunda da yine açılma olmazsa sezeryana alacağını söyledi..
Koluma bağlanmış serum, karnıma bağlanmış NST aletiyle geçen 8 saatin sonunda sadece 2 cm açıklıkla çok demoralize oldum. Zaten bu süreç boyunca yataktan kaldırmıyorlar sizi, WC ye bile göndermiyolar, hep aynı pozisyonsda yat dedi doktor...Bi şeyler de yemek yasak.. O kadar yıprandım ki eşim halimi görünce gidip doktorla konuşmuş.. Böylece sezeryan oldum.. 15dk içinde bebeğii almışlar. Ben de 45dk sonra ayıldım.. Çok şükür ki sezeryan korktuğum kadar zor değildi ama hep içimde kaldı bebeğimin doğduğu anı görmek..
Bi doğum daha yapacak olsam yine normal doğum isterim ama..

mamagoz arkadasin soylediklerine katiliyorum...onun da israrla vurguladigi sey gereksiz sezeryanlarin artisi ve zararlari anladigim kadariyla.. yoksa bebegi yada anneyi kaybetme yada sakatlik durumu varsa tabiki bir ameliyat sekli olarak sezeryan tercih edilecektir..
su an 38+6 gunluk hamileyim ins. bebegim makat durus oldugu icin son gunlerde baya bi stres yasadim.. normal dogum yanlisi dr.um yarina sezeryan randevusu verdi.. makat duruslu bebekte dogum sancisi baslayinca bazi komplikasyonlar olabiliyormus.. ilk bebek ve erkek.. biz de dr. olmadigimiz icin ne yapacagimizi sasirdik.. cahilce israr edip pisman olmak da istemiyorum ama suyum,NST,bebegin gelisimi,herseyim normalken.. bebek de cok hareketliyken acaba doner mi demekten de kendimi alamiyorum.. ve sonunda 39.haftada dr. degistirdim.. simdiki dr.um sanci baslayana kadar bekleyelim dedi.. ilk dr.umun soyledigi komplikasyonlarin olmamasi icin de sancilar hafiften baslar baslamaz hastaneye gitmemi soyledi ki acilma,suyun bosalmasi vs olmadan son kontroller yapilsin..bebegin kordonu sarkabiliyormus makat bebekte. bu da kalp atislarini yavaslatabiliyormus.. yeni dr.um sanci anini kendi kontrolunde yasamami istiyor anladigim kadariyla..yine yeni dr.umun soyledigi sey su.. aklinizda bulunsun.. dediki eger donmezse ve sezeryan yapmak durumunda kalirsak bile..rahimin sanciyi yasamasi cok onemli..eger rahim sanciyi yasamadan sezeryan olursan 2.bebegini normal doguramazsin..ama rahimde sanci goruldukten sonra sezeryana alinmak zorunda kalsan bile bi sonraki dogumun normal olabilir.. bu da benim icin cok onemli.. normal dogum konusunda cok arastirma yapmistim ama 29.haftadan sonra bebegimin dogum pozisyonundan yukari cikmis olmasi butun planlarimi alt ust etti..nasip tabi.. ama en azindan bekleyip donmedigi takdirde ben elimden geleni yaptim diyebilmeyi istiyorum.. bildiginiz biseyler varsa makat bebegin hayirlisiyla donmesi icin tavsiyelerinizi beklerim.. 10-17 haziran beklenen dogum tarihim..

canım yazdıklarını okuyunca benim durumumda başkaları da varmış demek ki dedim.
benim oğlum da ters. dönmüyor maalesef.
17 haziran sezeryan tarihi verilecek ve ben normal doğurmayı çok istiyorum.
ne yapıcağımı bilmiyorum inşallah bebeklerimiz dönersenağlama

dr.unuz dogum sancisi baslayana kadar beklemeye razi olursa bekleyin derim. Haftalik nst ve su kontrollerinizi aksatmayin ama.. Ilk bebeginiz mi? 2.lerin donme ihtimali daha yuksekmis 1.ye gore. Dr. tanidigimin bebegi 41 yada 42. Haftada(tam hatirlayamadim) donmus ve normal dogum yapmis. Ben de bi umut bekliyorum hayirlisiyla.

Canım benim anlattıklarınızı bire bir yaşadım kızım 39. haftaya kadar hep makat gelişliydi. ve 3600 gr dı.39+1 baş aşağıydı ama rahme yerleşmemişti hani karnın düşmüş derler ya bende öle bişeey hiç olmadı. bende korktum çünkü güzel besleniyordu beklersek 4kilo olur normal doğum zorlaşır vs. gibi korkularla 39+1 sezaryan oldum kızımın doğumunu göremedim ve şimdi normal doğum yapanları kıskanıyorum. sancısız gittim. sana tavsiyem normal doğurma imkanın varsa kullan. sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah benim kuzum 3 aylık oldu bu gün ve 6.5 kilo

benim ilk bebek..
ama benim de hala ümidim var belki döner diye.
akşamları biraz secde pozisyonuna yakın bir pozisyonda bekliyorum; döner belki diye. umarım işe yarar..

demekki 40.haftada da donebiliyormus.. benim oglum da kilolu gibi.. 3.5 kiloydu bikac gun once.. yeri dar,donmesi zor demisti dr.um.. simdi yaptigim bi egzersiz var..onun semeresini alirsam sizlere de tavsiye edicem..ama su an icin bisey soyleyip heveslendirmek istemiyorum kimseyi.. ptesi dr.kontrolum var ins. 39+4 oluyorum.. insaAllah hayirlisiyla donmus olur o gun de.. o zaman yaptigim ve ise yarayan herseyi anlatirim size :)

bugun gittin mi muayeneye canım. iyi haberlerini bekliyorum umarım dönmüştür bebişin:ecrin_bebek:
benim de bugun kontrolum vardı ve maalesef dönmemişti bebeğim; haftaya pazartesi sezeryan randevusu alıcaz; yani haftaya perşembe filan muhtemelen ssezeryan olucam gibiakannehir
bir ihtimal döner mi acaba diye de düşünmeden edemiyorum; sen neler yapıyosun dönmesi için? işe yaradı mı??

Canım yeni doktorun kim? ikinci gebelik durumu olursa belki görüşmek isterim. Doğum yaptığım doktorumdan çok memnundum ama doğumdan sonra ikinci doğumun normal olup olamayacağını sorduğumda olmaz demişti. Kendiliğinden bir sancı süreci olmadı bede suni sancı verdiler. Oda sayılıyormu bilmiyorum ama doktorun ikinci normal olabilir dediyse görüşmektre fayda var bence...

hala doguramadim :) 40+1 im bugun.. Yarin tekrar kontrolum var,hersey yolunda simdilik.. Haftaya persembeye kadar bekliycez bakalim.. Op.dr. Sare Davutoglu ve Op. Dr. Nilay Guler Karaca durum uygunsa sezeryan sonrasi normal dogum yaptiriyolar. Kendileriyle tanismanizi tavsiye ederim. Rahatlikla teslim olacaginiz dr.lar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…