Canım bu durum hiç belli olmuyor ama hepsi varsayım sonuçta bekle derim ben eğer sezeryan olacaksa zaten normal doğum başlayıncada alırlar sezeryana. Ama en baştan normal doğum ihtimalini silme derim ben...
Şimdi okudum geçmişi amma tartışılmış bu konu.
Ben hamilliğim boyunca hiç bu yönde bi tercihim olmadı. Sezeryan istiyorum ya da normal istiyorum diye. Tek istediğim bebeğimin sağlıkla doğmasıydı. Ve hep ne şekilde olursa olsun sonu güzel bitsin dedim. Hamile insanların bunu düşünmesi saçma geliyor bana. Şartlar ne olursa o şekilde doğum olur zaten. Hiç kimsenin doktoru bıçak zoruyla sezeryana sokmuyor kimseyi.
Hele doktorum sezeryan yapalım tehlike var dediğinde bebeğimi riske atıpta yok ben normal doğuracağım kağıt getirin imzalarım demek bana inanılmaz geliyor. Ya allah korusun işler yolunda gitmez de normal doğuracağım ısrarı sonucu bebeğe birşey olsa. Ben cesaret edemezdim,cesaret eden arkadaşı gerçekten tebrik ediyorum.
Ben normal doğuracağım diye ısrarcı olsaydım ve kaderin ve doktorumun beni yönlendirmesine kayıtsız kalsaydım kordon dolanmasından kaybedecektim bebeğimi ki allah korusun bu tip bi durumda hayat boyu affedemezdim kendimi.
Hayırlısını isteyin kızlar lütfen.Yok normalmiş yok sezeryanmış boşverin bunları. Her iki doğumunda kendine göre riskleri ve sonuçları var. Sezeryanla doğum yapanlar yarım anne oluyor diye bişi yok. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.
mamagoz arkadasin soylediklerine katiliyorum...onun da israrla vurguladigi sey gereksiz sezeryanlarin artisi ve zararlari anladigim kadariyla.. yoksa bebegi yada anneyi kaybetme yada sakatlik durumu varsa tabiki bir ameliyat sekli olarak sezeryan tercih edilecektir..
su an 38+6 gunluk hamileyim ins. bebegim makat durus oldugu icin son gunlerde baya bi stres yasadim.. normal dogum yanlisi dr.um yarina sezeryan randevusu verdi.. makat duruslu bebekte dogum sancisi baslayinca bazi komplikasyonlar olabiliyormus.. ilk bebek ve erkek.. biz de dr. olmadigimiz icin ne yapacagimizi sasirdik.. cahilce israr edip pisman olmak da istemiyorum ama suyum,NST,bebegin gelisimi,herseyim normalken.. bebek de cok hareketliyken acaba doner mi demekten de kendimi alamiyorum.. ve sonunda 39.haftada dr. degistirdim.. simdiki dr.um sanci baslayana kadar bekleyelim dedi.. ilk dr.umun soyledigi komplikasyonlarin olmamasi icin de sancilar hafiften baslar baslamaz hastaneye gitmemi soyledi ki acilma,suyun bosalmasi vs olmadan son kontroller yapilsin..bebegin kordonu sarkabiliyormus makat bebekte. bu da kalp atislarini yavaslatabiliyormus.. yeni dr.um sanci anini kendi kontrolunde yasamami istiyor anladigim kadariyla..yine yeni dr.umun soyledigi sey su.. aklinizda bulunsun.. dediki eger donmezse ve sezeryan yapmak durumunda kalirsak bile..rahimin sanciyi yasamasi cok onemli..eger rahim sanciyi yasamadan sezeryan olursan 2.bebegini normal doguramazsin..ama rahimde sanci goruldukten sonra sezeryana alinmak zorunda kalsan bile bi sonraki dogumun normal olabilir.. bu da benim icin cok onemli.. normal dogum konusunda cok arastirma yapmistim ama 29.haftadan sonra bebegimin dogum pozisyonundan yukari cikmis olmasi butun planlarimi alt ust etti..nasip tabi.. ama en azindan bekleyip donmedigi takdirde ben elimden geleni yaptim diyebilmeyi istiyorum.. bildiginiz biseyler varsa makat bebegin hayirlisiyla donmesi icin tavsiyelerinizi beklerim.. 10-17 haziran beklenen dogum tarihim..
dr.unuz dogum sancisi baslayana kadar beklemeye razi olursa bekleyin derim. Haftalik nst ve su kontrollerinizi aksatmayin ama.. Ilk bebeginiz mi? 2.lerin donme ihtimali daha yuksekmis 1.ye gore. Dr. tanidigimin bebegi 41 yada 42. Haftada(tam hatirlayamadim) donmus ve normal dogum yapmis. Ben de bi umut bekliyorum hayirlisiyla.
Canım benim anlattıklarınızı bire bir yaşadım kızım 39. haftaya kadar hep makat gelişliydi. ve 3600 gr dı.39+1 baş aşağıydı ama rahme yerleşmemişti hani karnın düşmüş derler ya bende öle bişeey hiç olmadı. bende korktum çünkü güzel besleniyordu beklersek 4kilo olur normal doğum zorlaşır vs. gibi korkularla 39+1 sezaryan oldum kızımın doğumunu göremedim ve şimdi normal doğum yapanları kıskanıyorum. sancısız gittim. sana tavsiyem normal doğurma imkanın varsa kullan. sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah benim kuzum 3 aylık oldu bu gün ve 6.5 kilo
demekki 40.haftada da donebiliyormus.. benim oglum da kilolu gibi.. 3.5 kiloydu bikac gun once.. yeri dar,donmesi zor demisti dr.um.. simdi yaptigim bi egzersiz var..onun semeresini alirsam sizlere de tavsiye edicem..ama su an icin bisey soyleyip heveslendirmek istemiyorum kimseyi.. ptesi dr.kontrolum var ins. 39+4 oluyorum.. insaAllah hayirlisiyla donmus olur o gun de.. o zaman yaptigim ve ise yarayan herseyi anlatirim size :)
mamagoz arkadasin soylediklerine katiliyorum...onun da israrla vurguladigi sey gereksiz sezeryanlarin artisi ve zararlari anladigim kadariyla.. yoksa bebegi yada anneyi kaybetme yada sakatlik durumu varsa tabiki bir ameliyat sekli olarak sezeryan tercih edilecektir..
su an 38+6 gunluk hamileyim ins. bebegim makat durus oldugu icin son gunlerde baya bi stres yasadim.. normal dogum yanlisi dr.um yarina sezeryan randevusu verdi.. makat duruslu bebekte dogum sancisi baslayinca bazi komplikasyonlar olabiliyormus.. ilk bebek ve erkek.. biz de dr. olmadigimiz icin ne yapacagimizi sasirdik.. cahilce israr edip pisman olmak da istemiyorum ama suyum,NST,bebegin gelisimi,herseyim normalken.. bebek de cok hareketliyken acaba doner mi demekten de kendimi alamiyorum.. ve sonunda 39.haftada dr. degistirdim.. simdiki dr.um sanci baslayana kadar bekleyelim dedi.. ilk dr.umun soyledigi komplikasyonlarin olmamasi icin de sancilar hafiften baslar baslamaz hastaneye gitmemi soyledi ki acilma,suyun bosalmasi vs olmadan son kontroller yapilsin..bebegin kordonu sarkabiliyormus makat bebekte. bu da kalp atislarini yavaslatabiliyormus.. yeni dr.um sanci anini kendi kontrolunde yasamami istiyor anladigim kadariyla..yine yeni dr.umun soyledigi sey su.. aklinizda bulunsun.. dediki eger donmezse ve sezeryan yapmak durumunda kalirsak bile..rahimin sanciyi yasamasi cok onemli..eger rahim sanciyi yasamadan sezeryan olursan 2.bebegini normal doguramazsin..ama rahimde sanci goruldukten sonra sezeryana alinmak zorunda kalsan bile bi sonraki dogumun normal olabilir.. bu da benim icin cok onemli.. normal dogum konusunda cok arastirma yapmistim ama 29.haftadan sonra bebegimin dogum pozisyonundan yukari cikmis olmasi butun planlarimi alt ust etti..nasip tabi.. ama en azindan bekleyip donmedigi takdirde ben elimden geleni yaptim diyebilmeyi istiyorum.. bildiginiz biseyler varsa makat bebegin hayirlisiyla donmesi icin tavsiyelerinizi beklerim.. 10-17 haziran beklenen dogum tarihim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?