3u1 arada online görüyorum sizi, cevap hemen geliyor sanırım, hayırlı olsun bebişiniz.
Mamagoz arkadasim,bebegim donmedi,dogum sancisini az da olsa cektim. Dr.um bebek donseydi aksama dogururdun dedi,ben beklenilenden 5 saat kadar once dogum yaptim. Ters bebekte 5 dk.da 1 olan sanciya kadar beklenilmiyor,riskliymis. Ama acilmam oldu elh. Simdi ssvd icin bi 4 sene gecmesi gerekiyor. InsaAllah hayirlisiyla 4-5 sene sonra hamile kalirim tekrar. Simdi de bu korku sardi.. Bu arada sezeryanla dogum yapmak zorunda olanlara spinal sezeryani tavsiye ederim. Sonrasinda bol su,cay,kahve ve cikolata.. Bas agrisi olmamasi icin..
doktorum banda çatı dar normal dogum yapamazsın dedi bi doktora dahamı görünsem sezaryanamı girsemm karar veremedim normal oslun çok istiyodum
Hayırlı olsun. Zaten doktorunuz duyarlıymış ne güzel. Başka doktor olsa sancı çekmenizi beklemez 1 hafta önceden de randevunuzu verirdissvd için asgari 2 yıl yeterli diyor kimi doktorlar. 4 yıl daha güven verir tabi doktorlara.
Ben sezaryen hiç düşünmediğim için masaya yattığımda genel mi spinal mi ona bile karar verilmemişti. Anesteziste bebek için hangisi daha az zararlıysa onu yapın bari dedim ağlaya ağlaya. Spinal yaptı.
doktorum banda çatı dar normal dogum yapamazsın dedi bi doktora dahamı görünsem sezaryanamı girsemm karar veremedim normal oslun çok istiyodum
slm kızlarrr ...sız ebır sye danısmak ıstıyorum...gelınımı zsu an hastanede vaktı doldu ve 3 gun once hastaneye yatırdılar...dun sabah 7.30 da sunı sancı vermeye baslandı acıklık 2 cm dı...ve su saat oldu hala acıklık 2 cm...sezeryana ne zamn alırlar yanı daha ne kadar sunı sancı verıpte acılmaısnı beklerler ..bılgısı olan varsa yzara cok sevınırım..dua edın kızlar..cok canı yanıyomus..((
Catinin dar olmasi mevzuuna hic guvenemiyorum artik..herkesin mi catisi dar.. bence mutlaka baska dr.lara da gorunun.. yeterli sayidaki uzman ayni seyi soyluyorsa tamam..ama mumkunse normal dogum yanlilarina gorunun.. normal dogum olamiyorsa tabiki sezeryan olacak buna kimsenin itirazi olmamali.. Allah korusun anne yada bebegin zarar gormesi de buyuk bir vebal.. ama cati dar muhabbeti artik baymaya basladi..
Zaten 39. haftaya kadar baska bi dr.daydim ve o dogumumdan 10 gun kadar oncesine sezeryan randevusu vermisti.. son haftalarda dr. degistirdim ve bekledik elhamdulillah.. ben donmesini beklemedim aslinda.. yani kesin donecek demedim..ama sonunda sunu diyebildim..ben bekledim ve donmedi, nasip degilmis.. Bu arada spinal genel anesteziden cok daha iyi..anne ve bebek sagligi acisindan..anestezi uzmani onemli yalniz.. onu iyi arastirmak lazim..yada dr.unuza guveniyosaniz onun onerdigi kisiyi sececeksiniz..
Meraba kızlaar yarın doğuma gidiyorum bebişin suyu azaldığı için.Ve sanırım önce suni sancı verilecek.Doktorum hiç çatı muayenesi yapmadı doğum anında belli olur dedi.Çatı dar olabilir ama bebek başı uygundur dedi yada tam tersi çatı uygundur ama bebek inmez dedi.Sancılar başladıktan sonra belli olacak sanırım.bende normal doğum olmasını çok istiyorum.Çünkü apandist ameliyatından uzun bi süre sonra anca kendime geldim.bağırsak hareketleri zor normale döndü.Bana dua edin kızlar.
bu da bir başka kandırma: suyun azaldı. bence yol yapıyor sezaryen için. inşallah normal doğum yapabilirsiniz. her denene kanmayın, bence bir ebe bulun ve onun da sizi muayene emesini sağlayın, işini bilen bir ebe olsun ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?