normal doğum korkusu :(

Suni sanci neden cok fenaymiski.:44:

benimde hic acilmam olmamisti, hatta dogum tarihimide 10 gun gecmisti sonunda sunni sanci ile normal dogum yaptim ama benim icin hersey cok guzel gelismisti cok sukur...

bukadar korkmayin bence,korkunun ecele faydasi yok...

herzaman pozitif olmak gercekten ise yariyor.. ilk oglumda oyleydim bundada hep pozitif dusunuyorum oylede olucak Allahin izni ile...

güç verdiniz valla teşekkür ederim ikinize de

normalden de korkuyorum
epidural normalden de
genel anestezi sezeryandan da
sipinal sezeryandan da
imdattttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

merhaba,

sana katiliyorum hayatim

nasil olacak böyle bilmiyorum ... Allah yardimcimiz olsun - aminnnnnnnn

kızlar hıc korkmayın bende 3 ay once normal dogum yaptım,dıger arkadasların dedıgı gıbı ıgne yaptırmaktan odu kopan bırı olarak dogumu nasıl yaptım ınanın bılmıyorum.tek bıldıgım sey var o an anlatılmazz!!!ben 10 saat sancı cektım sabahtan suyum geldı kuru bır dogum yapmıs olmama ragmen 5 dakıkada dogurdum,dogurmak en kolay kısım hıc korkmayın,onemlı olan o sonlara dogru yaklastıgınzdakı sıddetlı acıyı cekebılmek, ınanın bunu da basarabılırsınız.5 dakıkda sonra hersey eskısı gıbı ne agrı ne sızı ve bırde o muhtesem anı goruyor olmanız bebegınızın anında kollarınızda olması bence sırf bu anı yasayabılmek ıcın normal dogum yapmalısınız -tabıkı zorunlu bır sorun yoksa!hepınıze kolay dogumlar

Allah analı babalı büyütsün canım..
kuru kuru olamsına rağmen 5 dk sürmesi ne iyi olmuş..sende yeniden doğmuşsundur bu süreçten sonra sanırım
bende bütün sancıyı çektim..ama suyum gelmişti, hiç kalmamıştı hatta artık kanama olmaya başlamıştı ve bebek tersti.. ve bir haftasonuydu:44:
sonuç itibariyle normal doğum olmadı ,spinal anesteziyle sezaryen oldu..
dediğin gibi;acılarda dayanılmayacak gibi değil,sonuçta ağrıyı çekiyorsun ve sonucunda neye kavuşacağını bildiğinden Allah onun da gücünü veriyor..
ağrı şiddetli dahi olsa sonuçta öldürmüyor.. yani başa gelince insan herşeyi göğüslemeye cesaretleniyor bence.. dünyaya bedel kokusunu içine çektiğin can

ahhh ahh bende çok güveniyodum kendime ama geçen gün hastanede doktor nst de sancın var dedi bide elle muayne çok zordu benim için doğum başlamış dedi sevk etti. dedim benim hiç sancım yok sancı başlayınca geliyim bakın dedim. çünkü doğum için başka yere gitcektim. doğumun başlamış en fazla sabaha doğurursun dedi. bende diyorumki bu sancı hiç hissedilmiyomuş bu kadınlar niye bağırıyomuşki :)) sonra doğum olcak hastaneye acile gittim koca bir bavulla :))doktor nst yi gördü ve oda muayne etti okadar kasılmışımki hala kasıklarımdan oturup kalkamıyorum. doktor doğum sancı açılma hiç bişey yok gitme bidaha oraya dedi gerçektende öyle 2 gün oldu hala bişey yok tabi doktor sayesinde kalan ağrılar dışında. yani bu muayne hiç açılma olmadığındanmı bukadar canımı yaktı yoksa böle acılı bişeymi bilemedim ama gözüm baya korktu. ama yinede sezeryan istemiyorum. ömür boyu dikiş izini görmek, her soğukta sızlaması falan yok hiç benlik bişi değil. rabbm yardım eder inşallah.

zaten kaçınılmaz son çok yakın 38+2 yim :18:

geçti mi korkular meraktayız..:44:

maalesef geçen giden bişi yok üstüne üstlük doktorum hastaneden ayrıldı ve gittiği hastane bana çoook uzak onuda geçtim doğuma gelirim ama 600 tl fark alırım dedi iyice sinirlerim bozuldu sonuç olarak doktor değiştirmek zorunda kaldım ( gittiğim hastanede de iki tane daha kadın doğumcu var ama ikiside erkek :S napıcağımı şaşırdım ne kadar olursa olsun doktor erkek olunca insan daha bi tedirgin oluyo kontrole gittiğimde açılma için muayne edicem falan derse nasıl oturcam o çatala kara kara düşünüyorum

ve sanırım normal doğum korkusunu atamadığım için sezeryan isticem

Ben 3,5 ay önce epiduralsiz normal doğum yaptım. Gece 3'te hastaneye gittik ama sonra sancılarım azaldı. Sabah 8'de başladı tekrar. Öğleden sonra 3'te doğum yaptım. Açılma biraz yavaş olduğu için az miktarda suni sancı verdi doktorum. Son 1 - 1,5 saat sancılar bayağı zordu ama dayanılıyor. Doğum kısmı o kadar zor olmadı. Doğumhaneye girdikten sonra 15 dakika falan sürdü, zaten son anda aldılar doğumhaneye. Çok güzel bir duygu. Korkmayın bence :) Kolay doğumlar dilerim.

3 hafta oldu..gece 1.5 ta suyum geldi hastaneye gittik ebe her saat başı geldi açılmaya baktı sabah 8 de az az başlayan ağrı öğlen 11 e doğru fazlalaştı öğleden sonra 2.5 ta doğuma aldılar 15 dk sonra doğum yaptım.normal doğum.3 tane falan dikişim vardı..

Kızlar benim bir sorum olucak bilenler cevaplarsa sevinirim. Acaba doğum esnasında dikiş ve kesik olması şart mı ya o anda açılma olursa kesmeden cıkarabilirler mi? eskden millet tarlada doğururmuş şimdi doğum ne kadar eziyet bir şey oldu buralarda okudukça korkuyorum yok suni sancı yok dikiş.

Hayir dogum esnasinda illaki yirtilma,kesik,dikik olacak diye birsey yok kisiden,kisiye degisir...

Mesela kendimden ornek vereyim,hic dikisim olmadi tabii yirtilma falandaguzel bir dogum yasadim..

Benim tam açılma (9 cm olması lazım demişlerdi) olmasına rağmen doğum sırasında yine 2 yere iğne yapıp kalçaya doğru biraz kestiler.. Arkadaşın dediği gibi herkeste aynı olmaz tabi..

ilki sezeryan ikincisi normal olmak üzere iki dogum seklinide yasadim ve kesinlikle normal dogumdan yanayim.aradaki farki heralde herkesten iyi bilenlerdenim.normal dogumda evet sanci cekiliyor ama en fazla birgun cekip kurtuluyorsunuz ama sezeryanda öyle olmuyor kisiden kisiye degisir tabi ama yinede herseye ragmen normal dogumdan asla korkmayin derim

benim bildiğim kadarıyla ilk doğum sezeryan olunca diğer doğumlarda sezeryan olmak zorunda diye biliyordum

benim bildiğim kadarıyla ilk doğum sezeryan olunca diğer doğumlarda sezeryan olmak zorunda diye biliyordum

cnm ben almanyada yasiyorum ve burda öyle bir kural yok sezryandan sonra herzaman normal yapiyorsun ve bende hicbir sorun yasamadim bu yüzden

hiç korkma derim 5 gün önce normal yaptım. doğum anı hiç acımıyor. lavman yapıyorlar. suyunu deliyorlar doum öncesi sürekli muayene ediyorlar onlar da acımıyor sadece sancı kısmı biraz derli oluyor onuda sürekli dua ederek sabrederek geçecek biticek az kaldı diye telkin ederek geçirirsen normal doğum hiç de korkulacak bişey değilmiş. ben de evlendiğim günden beri normal doğum korkusu yaşıyordum boşuna korkmuşum o kadar. doğum anını canlı canlı yaşamak harika bi duygu bebğinin çıktığını hissetmek göbeğinin kesildiğine şahit olmak vs...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…