15 dikiş miiiii!!!!!! nasıl yani? özel değilse anlatabilir misiniz gerçekten çok merak ettim, ben de dokuzuncu ayıma girdim normal istiyordum hep ama 15 dikişi görünce aklım durdu! bu mesajı yazdığınızda beş aylık hamileymişsiniz ikinci bebeğiniz nasıl oldu?
neden böyle olduki(
slm arkadaşlar
hamileliğimin başlarında normal doğurucam asla sezeryan istemiyorum gibi konuşmalar yapan ben 4. aydan sonra hayatta normal doğuramam ksinlikle sezeryan olmalıyım demeye başladım
ama son 2 haftadır gördüğüm rüyalardan mı bilmem ama normal doğurucakmışım gibi hissediorumama yinede çok korkuyorum
normal doğum yapan arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinicem en büyük korkumda hem o sancıları çekip sonrada normal doğurmayı başaramayıp sezeryan olmak beni daha çok korkutuyo iki acıyı da çekmek istemiyorum bana yardımcı olun lütfen(
doğum sürecine kadar tahmini ne kadar süre sancı çekiliyo ?
suni sancı için çok fena olduğunu söylüyolar suni sancı almadan doğum olmuyomu?
vajinal muayne çok can yakıyomu ? hamilelik öncesi vajinal muayenelerden farklı mı ?
sorularımı cevaplarsanız çok yardımcı olmuş olursunuz şimdiden çok teşekkürler
slm arkadaşlar
hamileliğimin başlarında normal doğurucam asla sezeryan istemiyorum gibi konuşmalar yapan ben 4. aydan sonra hayatta normal doğuramam ksinlikle sezeryan olmalıyım demeye başladım
ama son 2 haftadır gördüğüm rüyalardan mı bilmem ama normal doğurucakmışım gibi hissediorumama yinede çok korkuyorum
normal doğum yapan arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinicem en büyük korkumda hem o sancıları çekip sonrada normal doğurmayı başaramayıp sezeryan olmak beni daha çok korkutuyo iki acıyı da çekmek istemiyorum bana yardımcı olun lütfen(
doğum sürecine kadar tahmini ne kadar süre sancı çekiliyo ?
suni sancı için çok fena olduğunu söylüyolar suni sancı almadan doğum olmuyomu?
vajinal muayne çok can yakıyomu ? hamilelik öncesi vajinal muayenelerden farklı mı ?
sorularımı cevaplarsanız çok yardımcı olmuş olursunuz şimdiden çok teşekkürler
Normal mi? Sezeryan mı? Dikiş? Sancı? Bence bu kadar ayrıntıyı düşünmemek lazım. Birazcık olayı akışına bırakmak lazım diye düşünüyorum ve doktorunuza da güveniyorsanız bir sorun olacağını sanmıyorum.
Ben normal doğum yaptım ve sıkıntılı oldu birazcık. Suyum geldi, sancılarım yoktu, sunni sancı verildi, ateşim çıktı, epidural + ateşim düşmesi için antibiyotik verildi vs. Oğlum da ortalamadan büyük ve iri olduğu için kolay çıkmadı, benim de enerjim tükenince vakumla çekmek zorunda kalındı. Tabi ki yırtık oldu ve dikiş atıldı.
Sonuç olarak oğlumu göğüsüme koyduklarında bu saydığım bütün acılara değerdi. Paha biçilemez bir mutluluktu. Kendimi doğum başladığı andan itibaren anne olarak hissetmeye başlamıştım, onun için mücadele ediyordum ve gözümü hiç bir acı korkutmuyordu, yeter ki oğlum sağlıklı dünyaya gelsin. Başka bişey istemiyordum.
İkinci çocuğum olursa ilerde, kısmetse onu da normal doğuracağım. Kesinlikle sezeryan istemiyorum, çok sevimsiz bir doğum şekli benim için. Anne çocuk arasında hiç bir duygusal samimiyet olmuyor.
Kişisel düşüncem...
güzel şeyler okumak iyi geliyor çok az kaldı artık oğlumun gelmesine umarım güzel bir normal doğum hikayem olur benimde :))
bence normal doğumun korkulacak bişeyi yok. ben kan verirken bile korkardım ama 3 ay önce doğum yaptım. sıkıntılı yanları var tabi ama bir gün çekiyosun ve bitiyo. bebeğinin doğduğu anı görebiliyosun ilk ağlamasını duyuyosun daha güzel ne olabilir. sağlığın normale izin vermeyebilir ona yapacak bişey yok ama korkuyorum diye vazgeçme normal doğurmaktan bence. ben gece 3 te hastaneye gittim ertesi gün 12 de doğdu oğlum. sancılarda zaten öyle sürekli olsa elbette dayanılmaz ama Allah öyle bir yaratmışki... 1 dakika sürüyo yalnızca. sonra geçiyo sancı. 4-5 dakika rahatsın sonra tekrar... gece sabaha kadar koridorda yürüdüm yatarak çekmek çok zor çünkü. alttan muayenede bikaç kez yapılıyo sadece korkulacak bişey değil. bence kafanı rahat tut ve olumlu şeyler düşün. çok kolay normal doğum yapacağına inan gerçekten sezeryanı aklından bile geçirme.ne düşünürsen onu yaşarsın. hamileliğinin de tadını çıkar sonrasında uykusuz geceler, ağlamalar bitmiyo çünkü :):)
Ay ne kdr ortak yonumuz var :)))Normal doğumdan korkan arkadaşlar bence en iyisi normal doğum hem çok çabuk iyileşiyorsunuz hemde öyle karnınızda kalıcı bi iz olmuyo alt tarafta çok kolay bi şekilde rahim egzersizleriyle eski haline çok kolay dönüyor hamileyken bol bol nefes egzersizleri yapın ce doğuma 1 2 hafta kala yürüyüşü bollaştırın sancınız gelmeden yatış yapmayın ben 37+4 de doğum yaptım hiç sancın yoktu 2 cm acılmam vardı fakat %42 risk vardı ben korktum onun için yattım 4.5 saattik suni sancıyla doğum yaptım kendi sancınız en iyisi evde sancıyı çekin hastaneye gidince sadece ıkınmak kalıyor bende normal doğum
Korkmaaaaa sennn ben diodum ki ben asla normal dogum yapamam rabbim tek nefeste kurtarir insalllah sagdan soldan duyduklarina bakma canim benimmBende 35haftalik hamileyim normal dogum istiyorum diyorum ama bi taraftanda korkumu yenemiyorum sezeryanda ayri bi dert bu gidisle dusunmeyip oluruna birakcm galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?