Normal Doğum Yapan Anneler: Biz kaç kişiyiz?

bende ii ki normal doğurmuşum diyenlerdenim

Cnm ben epidural normal doğum yaptım. Çok memnun kaldım.. Bİr daha bebek düşünürsem yine epidural normal yapmayı düşünüyorum..

plesentayı ben de çok merak ediyorum kızlar. bir de erak ettiğim normal doğumda başınızda kaç kişi oluyor? yani doktor, ebeler vs toplamda kaç kişi? dikişte uyuşturmadan mı dikiliyor?

Benim doğumumda ilk tek ebe vardı.. Sonra karnıma bastırmak için bir ebe daha geldi... Bebek doğuncada hasta bakıcı bebeği temizledi.. Yani toplam 3 kişi vardı doğumda... Önemli bir şey olsaydı doktor gelirdi... Cnm dikiş konusuna gelincede bacağından uyuşması için iğne vuruyorlar ama nekadar uyuşturuyor bilemem.. Benim epiduralim vardı o yüzden hissetmedim...

Ama bende 4 cm açılma olana kadar sancı çektim (Gece 2 den saah 9 a kadar.. Sonra suni sancı...)

Ben suni sancı verilmesini engelleyip doktorların bütün yapacaklarına karışarak ve hiç BAĞIRMADAN normal doğum yaptım..

ben daha doğum yapmadım 7 haftam var ve normal doğum isteyenlerdenim inşallah bir sorun olmazda normal doğum yaparım normal doğumda 1 gün yada 1 gece acı çekiyosun ama sonra bebeğinin o ağlama sesini duyduğunda bambaşka oluyodur eminim o acıyı unutuyosun acının yerini mutluluk alıyodur herhalde ve bu anı yaşamak için ve bebeğimin doğduğunu canlı canlı duymak ve görmek için normal doğum istiyorum allah herkesin gönlüne göre versin

bende normal doğum yapanlardanım ilk başlarda hiç istememiştim doktorum hep sezaryana karşı çıktı herşeyin normal gidiyorken doğumunda normal olsun o güzel anı yaşa çok farklı mükemmel bir duygu dedi hep bana gerçekten dediği kadar varmış o anı hiç bir şeye değişmem

Ne güzel çok şansılısınız. Ben hiç normal doğum yapıpta keşke sezeryan olsaydım diyen görmedim duymadım(vardır elbet ama çok azdır), ama sezeryan olupta normal doğum gözümde kaldı diyen ya da keşke sezeryan olmasaydım diyen çok anne gördüm.. Benimde mecburen sezeryan olacak ve detaylarını araştırdıkça, aslında normal doğumun ne kadar rahat olduğunu görmüş oldum.. Asıl büyük sancılar zaten doğuma çok az kala başlıyormuş, diğerleri öyle çekilmez sancılar değilmiş, doğumdan sonrada hiç acı kalmıyormuş. Sezeryanda ise günlerce dikiş acısı, doğrulurken vs ağrılar. Evet ikisindede dikiş var ama biri ince bir deri diğeri bayaa bildiğiniz ameliyat..

bir ay öncesinden yok şöyle olur yok böyle olur bebek sıkıntıda diyen doktorumu terk edip normal doğum yapılmasına taraftar bi doktor bulup (ki kendileri bi ton para alır ama hakkıdır helal olsun bursada tanınmış birisidir bence en iyisidir pintilik yapıp başından beri ona gitmememede sonradan çok pişman oldum) suni sancıyla çokta kolay doğum yaptım...

hatta "eee nasıldı ?. " diye sorup acili bir hikaye bekliyenleri hayal kırıklığına uğratacak kadar kolay.. sadece 1 saat şiddetli ağrı çektim 4-9cm arası ağrılıydı sonra 9cm de epidural aldım veee tam 3 posta ıkınmayla..evet sadece 3 kere ıkındım saydım :) (kabızken bile daha çok ıkınıyorum :)..) 3kilo 20 gr dünya tatlısı bi kızım oldu.

BEEEEEEEENNNNNNNNNNNNNN 3 gun önce normal dogum yaptım iyiki normal yapmısım. ve suni sancıda cekmedim.evde adet sancısı gıbı sancı cektım 8cm olmuss bıle hastaneye kadar ordanda haydi doguma herkese kolay dogumlar nasıp etsın allah tekrar dogursam yıne normal olsun ısterımhihoyyyt bu arada benımde 3600 gr yakısıklı bı oglum oldu

Son düzenleme:
bende normal doğum yaptım... iyiki de normal doğumu tercih etmişim.... çünkü ne göbek kaldı ne de kilo... gerçekten de emzirmek ve de normal doğum mucize gibi.... tekrar çocuk sahibi olmak istersem yine aynı yöntemi seçerdim...

normal doğum yapanlardanım bende....1 gece sancı çektim.sabah hastaneye gittim 8 cm rahim açılmış..doğru doğumhaneye...son anda çok bağırdım ama geçiyor..herkese tavsiye ediyorum..

bende normal doğum yaptım
sabaha karşı 5,30 ta başladı sancılarım
7,30 ta hastanededydik tam 5 dakika aralıklarla geliyodu sancım
tam 12.15 te doğumum gerçekleşti
tatlı meleğimi kucağıma aldım

ben normal yaptım iyiki normal yapmışım..çok güzel geçti benim...elbette sancımız oldu bağırdık ama doğduktan sonra herşey çok güzel ve rahat..dikiş sancım ağrım falan da olmadı çok şükür..inşallah Allah ikinci çocuğu nasip ederse oda bunun kadar kolay olur

arkadaşlar normal doğum yapacak olan kesinlikle korkmasın diyorum çünkü kendinzi nasıl telkin edersenz öyle olur..korkarsanız çok acı çekersiniz..ben hep normal olsun diye dua ettim ama bir yandan da korkyordum nasıl olacak ordan nasıl çıkacak diye...olaylar kendiliğinden gelişiyor zaten...siz oranın genişlediğini anlamıyorsunuz bile...sancıyı hissediyorsunuz bide iyi ıkınmanız lazım..bir bakmışsınız çıkmış...yani ben normalde acıdan ağdayı bile zor yapan ağlayarak yapan bir insanım..ben yaptıysam herkes yapar

kaydirigubbakcemile5 bende normal dogum yapanlardanım.iyikide yapmışımm kaydirigubbakcemile cok aşırı rahattıı dogumum 5-6 saat sancı cektim ama o ınga sesini duyduktan sonra hersey bitmişti :asigim:
herkese tavsiye ederim korkmayın

bende normal doğum yapanlardanım suni sancıyla 3 saatin sonunda kardelen çiçeğimi kucağıma aldım allah herkese kolay doğumlar nasib etsin

Ya bende normal doğum yaptım ama benimki çook zor oldu 23 saat sancı çektim 6 saat suni sancı verildi çatım çok darmış o yüzden uzun sürmüş ama sonrasında çok rahat ettim bebeğim 6 aylık ve ben eski formuma kavuştum kesinlikle problem yoksa normal doğum çok güzel birşey meleğini hemen görüyorsun ve emziriyorsun ve değdi diyorsun o kadar sancıya:)).

bende normal doğum yaptımmm.
çok çok mutluyum.inanılmaz yaşanır bir duyguuu.
herkese tavsiye ederim.
zor ama değer bebeğim içinnn.(kolay değil tabi canından can çıkıo)
doğduğu anı görmek harika birşeyy.
yeniden doğmuş gibi oluyo insan.12 saat sancı çektim ama değdiiiii.
normal doğurmak bir fırsat bence imkanlar müsaitse sorun yoksa yani bu fırsatı değerlendirinnn.

Normal doğum yapan anneler : Biz kaç kişiyiz çok merak ediyorum fisfisfis?? Bi çok kişi sezeryan olmuş gibi geliyor bana. Benim gibi normal doğum yapan kaç şanslı anne var?? yerimsenibenyerimseniben

canım ben ben:) ben epidrual almadan tamamen normal doğurdum ama haklısın benm yanımdaki ebeler de oh beee normal doğumu özlemiştik herkes sezeryan yaptırıyor demişti:)

inşallah bende sizlerin arasına katılıcam.doğumdan sonra bebeğiniz hemen memeyi aldımı yani emzirme işini hemen başarabildiniz mi çok merak ettim.yanıtlarsanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…