Norveç’e gelin gitmiş olan??

Busranka

Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2019
158
86
18
33
Merhabalar. Erkek arkadaşım Norveçli. Korona durumunun azalmaya başladığı ilk anda evleneceğiz ve oraya yerleşeceğim ben. Eğer erkek arkadaşım iş değişikliği yaparsa yine yurtdışında, Avrupa’da bir yer olacak ama şu anlık Norveç gibi duruyor yerleşim yerimiz. Yurtdışına daha önce çok çıktım ve kısa süreli zaman aralıklarıyla orada yaşadığım da oldu. Norveç’te de aynı şekilde. Nüfusu az bir yer ama merak ediyorum oralara yerleşmiş olan var mı evlenip de? Genel bir izlenim ve yorum almak istiyordum yaşamla ilgili. Teşekkürler

Merhabalar. Erkek arkadaşım Norveçli. Korona durumunun azalmaya başladığı ilk anda evleneceğiz ve oraya yerleşeceğim ben. Eğer erkek arkadaşım iş değişikliği yaparsa yine yurtdışında, Avrupa’da bir yer olacak ama şu anlık Norveç gibi duruyor yerleşim yerimiz. Yurtdışına daha önce çok çıktım ve kısa süreli zaman aralıklarıyla orada yaşadığım da oldu. Norveç’te de aynı şekilde. Nüfusu az bir yer ama merak ediyorum oralara yerleşmiş olan var mı evlenip de? Genel bir izlenim ve yorum almak istiyordum yaşamla ilgili. Teşekkürler
Gelişmiş bir ülkede huzur ve keyif içinde yaşarsınız. Hayal ettiginizden çok daha guzel bir yaşamınız olur umarim.

Gelişmiş bir ülkede huzur ve keyif içinde yaşarsınız. Hayal ettiginizden çok daha guzel bir yaşamınız olur umarim.
Çok teşekkür ederim. Avrupa ülkelerinin bile gıptayla baktığı bir ülke. Birkaç ay yaşadım orada ama yine de bir Türk arkadaşım olmasını isterdim(

kuzenim evlendi ve oraya yerleştiler,çok ama çok memnun başta zorluk çektiler bazı konularda bir de hava çok değişken 1 günde 4 mevsimi yaşıyoruz diyordu ama genel olarak çok memnun insanları saygılı ve yaşam biçimi de kalitelymis

Norveç değil ,ancak İsveç’e evlilik yapıp gitmiştim .Dokuz ay anca dayanabildim .Norveç’e çok yakın .Havası çok soğuk ,sürekli kapalı .Benim psikolojim bozuldu .Kısa süreli gidip gezmeye benzemiyor yaşamak .Çok iyi düşünün ,gerçekten çok seviyorsanız bile düşünün derim .Çünkü başka ülkede yaşamak gerçekten çok zor .Bir defa havası bile insanı etkiliyor .Herkes ülkemiz ,ekonomisi şu bu durumlarından ,yurtdışını bir kaçış olarak düşünür ancak ,alışması ,yeni bir yerde hayata tutunmakta o kadar kolay değil .

kuzenim evlendi ve oraya yerleştiler,çok ama çok memnun başta zorluk çektiler bazı konularda bir de hava çok değişken 1 günde 4 mevsimi yaşıyoruz diyordu ama genel olarak çok memnun insanları saygılı ve yaşam biçimi de kalitelymis
Yaa🙃hangi şehirde kuzeniniz? O da yabancı biriyle mi evli?😊

Alman ya da herhangi bir İskandinav ülkelerinin, değil vatandaşlık oturum ve çalışma izni için böbreğimi verme durumundayım ama 6 ay gece-gunduz biraz korkutucu da geliyor açıkçası; hava şartları hariç norvec'te yaşamak ütopya gibi birşey. Özel değilse eşinizle nasıl tanıştınız? Sorma nedenim; yurtdışına yerleşme ihtimalim ya sevmediğim bolumumle yüksek lisans ya da -fazla romantik ama- tesadüfen aşkı bulmakla olabileceğinden uygulama öğreneyim diye.
Hava şartlarına alışırsıniz bir şekilde, dilide hallettiniz mi geriye ne kalır ki? Kuzey ışıklarını canlı görmek...yolunuz açık olsun☺️

Alman ya da herhangi bir İskandinav ülkelerinin, değil vatandaşlık oturum ve çalışma izni için böbreğimi verme durumundayım ama 6 ay gece-gunduz biraz korkutucu da geliyor açıkçası; hava şartları hariç norvec'te yaşamak ütopya gibi birşey. Özel değilse eşinizle nasıl tanıştınız? Sorma nedenim; yurtdışına yerleşme ihtimalim ya sevmediğim bolumumle yüksek lisans ya da -fazla romantik ama- tesadüfen aşkı bulmakla olabileceğinden uygulama öğreneyim diye.
Hava şartlarına alışırsıniz bir şekilde, dilide hallettiniz mi geriye ne kalır ki? Kuzey ışıklarını canlı görmek...yolunuz açık olsun☺️
Sizi çok iyi anlıyorum inanın. Gitmek isteme sebeplerinizi de tahmin edebiliyorum. Hatta sizin sebeplerinizle benimki, bir kadın olarak, eminim örtüşüyordur bugünün ülkemiz şartlarında... :( biz Tandem denen bir uygulamada tanıştık. Tamamen eğlence amaçlı indirmiştim. Dil pratiği yapmaya olanak sağlayan bir uygulama. Bildiğin ve öğrenmek istediğin dilleri seçiyorsun, karşına bu dili ana dil olarak konuşan insanlar çıkıyor. Bu şekilde tanışmıştık) Onun yaşadığı yer Norveç’in güneyi olduğu için 6 ay yaz-kış durumu yok pek ama yine de kışın 10’da aydınlanıp 3’te de kararan bir hava söz konusu :( Aslında ben dd Almanha isterdim, Norveç çok uzak ve ıssız geliyor bana. Bir başınalık hissi veriyor :( Almanya’da herkes gibi benim de akrabalarım var, psikolojik olarak daha rahat hissederdim. Yurtdışına gitmek için evlilik prosedür açısından en kolayı🙏🏻o güzden size de öneririm🙈eşitlikçi, saygılı bir insanla hayat birleştirmek... ev işi üstlenen, belli bir kültür seviyesi olan, seni kısıtlamak değil rahat ettirmeye odaklanmış, ufku geniş, komplekssiz, geçmişinde kusur aramayan... yapamazsın-edemezsin’lerden azade... Gerçekten Türk kadını, bu yaklaşımları hak ediyor :(

Sizi çok iyi anlıyorum inanın. Gitmek isteme sebeplerinizi de tahmin edebiliyorum. Hatta sizin sebeplerinizle benimki, bir kadın olarak, eminim örtüşüyordur bugünün ülkemiz şartlarında... :KK43: biz Tandem denen bir uygulamada tanıştık. Tamamen eğlence amaçlı indirmiştim. Dil pratiği yapmaya olanak sağlayan bir uygulama. Bildiğin ve öğrenmek istediğin dilleri seçiyorsun, karşına bu dili ana dil olarak konuşan insanlar çıkıyor. Bu şekilde tanışmıştık) Onun yaşadığı yer Norveç’in güneyi olduğu için 6 ay yaz-kış durumu yok pek ama yine de kışın 10’da aydınlanıp 3’te de kararan bir hava söz konusu :KK43: Aslında ben dd Almanha isterdim, Norveç çok uzak ve ıssız geliyor bana. Bir başınalık hissi veriyor :KK43: Almanya’da herkes gibi benim de akrabalarım var, psikolojik olarak daha rahat hissederdim. Yurtdışına gitmek için evlilik prosedür açısından en kolayı🙏🏻o güzden size de öneririm🙈eşitlikçi, saygılı bir insanla hayat birleştirmek... ev işi üstlenen, belli bir kültür seviyesi olan, seni kısıtlamak değil rahat ettirmeye odaklanmış, ufku geniş, komplekssiz, geçmişinde kusur aramayan... yapamazsın-edemezsin’lerden azade... Gerçekten Türk kadını, bu yaklaşımları hak ediyor :KK43:
Yazınizdan aynı sekilde düşündüğümüzü anladım; emin olun aynı sebeplerden, daha önce 'imkanım olsa, bavulumu hazırlar, ertesi gun' giderim diyordum. Şimdi bavulu,sırt çantasını geçtim sadece pasaport, telefon alır giderime geldim. Sizi şahsen tanımama gerek yok, aynı hisleri paylaştığım birinin gitmesi gerçekten sevindirici☺️ uygumayi duymuştum, denize düşen yılana sarılır diye deniyecegim, teşekkür ederim☺️

Güneyde olmanız çok iyi, daha rahat alisirsiniz sanki. İssız olarak düşünmüyorum bence belki birazcik melankolik😍 Zor durumlarda akrabalardan ziyade tanıdık,konu komşudan çok fayda gördüm; akrabalık bağına güvenip açıkta kalmaktansa olmalarını tercih ederim. Zaten erkek arkadaşınız size her koşulda destek verir, çabucak alisirsiniz.
Allah hayırlısıyla isteyen herkese nasip etsin.

6 ay gece-gunduz biraz korkutucu da geliyor açıkçası
6 ay gece ve gündüz sadece kutup noktalarında yaşanıyor. Norveç’in en kuzey ucu bile öyle bir yer değil. Ki başkent de dahil birçok büyük şehir ülkenin güneyinde zaten. Sadece kışın Türkiye’ye göre hava biraz daha erken kararıp geç aydınlanıyor. Bence orada asıl sorun havanın soğuk ve kapalı olması. Depresyondan çıkamam ben orada. 😁

6 ay gece ve gündüz sadece kutup noktalarında yaşanıyor. Norveç’in en kuzey ucu bile öyle bir yer değil. Ki başkent de dahil birçok büyük şehir ülkenin güneyinde zaten. Sadece kışın Türkiye’ye göre hava biraz daha erken kararıp geç aydınlanıyor. Bence orada asıl sorun havanın soğuk ve kapalı olması. Depresyondan çıkamam ben orada. 😁
Aklımda isvec-norvec 6 ay gece-gunduz kalmış, ogrenmis oldum teşekkürler☺️ yani sadece kışın Türkiye'ye göre daha fazla gece yaşanıyor; şömine citirtilariyla güzel bir ortam olur. Soğuk havalarla ilgili evde vakit geçirmek için hygee,lagom kavramları vardi. Norvec'in soğuk hava depresyonuna bile razıyım.

Aklımda isvec-norvec 6 ay gece-gunduz kalmış, ogrenmis oldum teşekkürler☺️ yani sadece kışın Türkiye'ye göre daha fazla gece yaşanıyor; şömine citirtilariyla güzel bir ortam olur. Soğuk havalarla ilgili evde vakit geçirmek için hygee,lagom kavramları vardi. Norvec'in soğuk hava depresyonuna bile razıyım.
Bizi her şeye razı hale getirecek şartlar, artık katlanılmaz hale geldi. Kaygı bozukluğunun içinde veya sınırlarında geziyorum ve kökenine baktığımda hep toplumsal sorunları buluyorum, bireysel veya ailevi sorunlardan bile daha çok hem de. Benim için yurtdışına yerleşmek, keyfi bir gerekçeyi de aşarak yaşamsal bir “zorunluluk” haline geldi toplumsal sorun ve olaylardan dolayı :( Tandem cidden temiz sayılabilecek bir ortam, öneririm🙈korona durulur gibi olduğu an gidecek şekilde kendinizi ayarlayın, kurtulalım bir an önce bu buhranlardan, çok üzülüyorum artık başkaları için günlük, basit şeylerin bizim için imkansızlaşmasına (örneğin: istediğin yere istediğin saatte gidebilmek gibi)... ♥️Duygularınızı paylaştığım için sizin de gitmenizi candan diliyorum 😣

Havası güzel aslında, yazın hatta sıcaklık bayağı iyiydi güneyde, şortla tişörtle gezebiliyordum)) Tek sorun hava olsun, yeter ki can güvenliğimiz yerinde olsun, gidelim gidelim🏃🏼‍♀️

Bizi her şeye razı hale getirecek şartlar, artık katlanılmaz hale geldi. Kaygı bozukluğunun içinde veya sınırlarında geziyorum ve kökenine baktığımda hep toplumsal sorunları buluyorum, bireysel veya ailevi sorunlardan bile daha çok hem de. Benim için yurtdışına yerleşmek, keyfi bir gerekçeyi de aşarak yaşamsal bir “zorunluluk” haline geldi toplumsal sorun ve olaylardan dolayı :KK43: Tandem cidden temiz sayılabilecek bir ortam, öneririm🙈korona durulur gibi olduğu an gidecek şekilde kendinizi ayarlayın, kurtulalım bir an önce bu buhranlardan, çok üzülüyorum artık başkaları için günlük, basit şeylerin bizim için imkansızlaşmasına (örneğin: istediğin yere istediğin saatte gidebilmek gibi)... ♥️Duygularınızı paylaştığım için sizin de gitmenizi candan diliyorum 😣
Aynı şeyleri düşünüp, hissediyoruz diyeceğim yine. haklısınız artık zorunluluk, yoksa bambaşka hayallerim vardı (30'dan sonra tıp okumak) şartlar bu hale getirdi.
Çok teşekkür ederim☺️

Norveç'e yerleşme ihtimalim olsa herhalde havasına kafayı takmak uçakta bile aklıma gelmezdi. Bu harika bir şans kıymetini bil 😅
Yok benim taktığım havası değildi😀ama kısa bir süre orda yaşadım, gerçekten çok hareketsiz ve donuk bir yer. Sosyal hayat sıfır. Hafta sonu her yer kapalı. Marketler bile öyle. Cuma akşamından alıyorlar alacaklarını, hafta sonu her her kapalı olduğu için. Bu kadar donuk bir yerde Türk birileriyle arkadaşlık etmek isterdim(( Norveçliler’in kendisi de çok donuk çünkü

Back
X