• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Noter vasiyetname

yani eve masraf yapacaksınız ama sonuçta kira vermeyeceksiniz. şuan bir mutfak ortalama 70 bin parke vs ne kadar bilmiyorum banyoya da 10 bin gitse boya vs max 120 bin masraf olur bu da neredeyse 2 senelik ev kirası sayılır. 2 sene sonra rahatsınız. size satışta gösterse tapuyu da devir etse ilerde sıkıntı çıkabilir bildiğim kadarıyla.
İleride niçin sıkıntı çıkar anlamadım?

Harabe haldeki evi oturulur hale getirmek ciddi masraf gerektirir hele ki şu an. Kendinizi garanti altına almak istemeniz çok normal. Bir avukatla konuşun en iyisi.

İleride niçin sıkıntı çıkar anlamadım?
mesela kardeşi ben böyle istemiyorum diyebilir ikisi de satılsın diyebilir. Bizim komşumuzun kocaman apartmanı satıldı bir sürü anlaşmazlık olduğu için. Burda kardeşle olan ilişki önemli. Yani şimdi size tapuyu verse DAHİ kardeşi babası ölünce size dava açabilir. Bu şekilde örnekleri ben gördüm. En iyisi kardeşle konuşun ya da avukata danışın o daha iyi bilgi verir

Evde bedava oturuyorsunuz, tadilatının parasını da görmeyin artık 🤦🏼‍♀️
Anlatamadım galiba tadilat yapıp ozendikten benimsedikten sonra çıkarılmak zorunda kalırsak ne olsa bizim değil ya hayat .. o sebeple soruyor güvenilir mi vasiyetname diye

Ne güzel eviniz olacak. Tadilatı da kendi zevkinize göre yaparsınız. Konumu da iyi yerdeyse. Adam zaten verecem demiş ki ne zaman kimin öleceği belli olmaz sırası yok bu işin

Harabe haldeki evi oturulur hale getirmek ciddi masraf gerektirir hele ki şu an. Kendinizi garanti altına almak istemeniz çok normal. Bir avukatla konuşun en iyisi.
Dediğinizi bi anlatamadım arkadaşlara teşekkür ederim anladığınız için

Ev var tadilat masraf yapmanız gerekiyor ama ev sahibi(kayinpeder) "burası sizin eviniz geçin oturun ama üstünüze yapmam şimdi" diyor
"Notere gidip yazılı onaylı vasiyetname veririm burasının ben öldükten sonra size kalacağına dair" diyor. Bu durum güvenli mi sizce?
Annemde bize yapmıştı evlerde. Ölene kadar hak sahibi kendisi, ölene kadar asla hak talep edip satış isteyemiyoruz. Öldükten sonra( Allah esirgesin) kardeşim ve bana düşecek direkt. Güvenilir birşey ancak sağlığında satabilir

Kira ücretimiz aşırı değil. Oraya yapacağımız masraf aşırı olacak parke mutfak dolabı kapı en basit bunlar bile Cook eski. . O sebeple teklif ettiği durum güvenilir mi diye sordum
O zaman kirada oturmaya devam edin. Şimdilik uygun olabilir ama iki sene sonrasını bilemezsiniz.
Diğer kardeş de kabul ediyor mu bu durumu?
Bence evin durumundan ziyade yeri önemli.
Yeri daha iyiyse sorun çıkarabilir sonra.

Anladım normalde kira ödüyorsanız kiradan kurtulmuş olursunuz.
Yaptığınız masrafı da kiraya sayarsınız.
Kira her ay az az ödeniyor masraf birden veya az az yapılacak ama hani hali hazırda birikim ile değil kredi vs kısaca sizin olmayan bi yere masraf yapar mısınız? O sebeple güvenli mi vasiyetname diye sordum

Kira her ay az az ödeniyor masraf birden veya az az yapılacak ama hani hali hazırda birikim ile değil kredi vs kısaca sizin olmayan bi yere masraf yapar mısınız? O sebeple güvenli mi vasiyetname diye sordum
google araması yaptım vasiyetname geçerli ama iptal edilebilirmiş dava açıldığında.

Bilemem bence bu aile dinamiği ile alakalı.
Ben kardeşlerime güvendiğim için yaparım.
Bu tür bir şey aklıma da gelmeyeceği için direkt yapardım zaten.
Kira da her ay az az ödenmiyor sanki ya şimdi uygun olsa bile kira zammında ev sahibi birden iki katına çıkardım sizin kira az kaldı diyebiliyor okuyoruz nurda

Bilemem bence bu aile dinamiği ile alakalı.
Ben kardeşlerime güvendiğim için yaparım.
Bu tür bir şey aklıma da gelmeyeceği için direkt yapardım zaten.
Kira da her ay az az ödenmiyor sanki ya şimdi uygun olsa bile kira zammında ev sahibi birden iki katına çıkardım sizin kira az kaldı diyebiliyor okuyoruz nurda
Bizim akrabamız ev sahibi her yıl 100 TL zam yapıyor

Ev var tadilat masraf yapmanız gerekiyor ama ev sahibi(kayinpeder) "burası sizin eviniz geçin oturun ama üstünüze yapmam şimdi" diyor
"Notere gidip yazılı onaylı vasiyetname veririm burasının ben öldükten sonra size kalacağına dair" diyor. Bu durum güvenli mi sizce?
Bildiğim kadarıyla vasiyetnamenin yasal geçerliliği yok. Ölüm sonrası yasal mirasçılar dava açıp haklarını alabilirler

Çünkü kendi oturdugu ev orası değil orası bizim için ayrılmış boş harabe halde olan bi yer bizde yaptırıp geçelim ama bizim olsun tapusu diyoruz sonra birsey olursa yaptığımız masrafla bozduğumuz düzenle mağdur olmayalım diye. Kpeder de o şekilde teklif sundu
Neden hayatta iken kayinpederinizden tapu istiyorsunuz?
Hele ki kayinpeder.
Sizin tek kuruş katkınız yok ileride kalirsa ki kalacak miras helal zaten. Bende olsam asla vermem. Ne malum evlatlarimin ben yaşarken tüm malımı alıp beni kovmayacaklari?
Kayinpedere sağ olsun kirasiz otururuz diyeceğinize daha miras olmadan tapu istemek nedir?
Bir bana mı ayıp geldi.
Adamcağız vasiyet bırakırım diyor ona bile mırın kırın ediliyor. Pes.. hiç vermeyeceksin aslında.. millet biraz haddini bilmeyi öğrenecek.

Vasiyetname noterde yapılsa bile, kayınpederiniz sağlığında vasiyetnameyi iptal edebilir, ölümü halinde de mirasçılardan birisi vasiyetin iptali davası veya tenkis davası açabilir, vasiyetin noterde yapılması onu bozulamaz kılmıyor maalesef.

O zaman hiç bulaşmayın.
Belli ki kardeşine güvenmiyor eşiniz.
İki ev varsa birinde eş ailesi oturuyordur zaten. Demek ki kardeşe şimdilik verilen evin ona yararı olmayacak. Haksızlık zaten orası.
3 Ev var eşimin ailesi 3.de

Back
X