• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Noter vasiyetname

bak ben bunu bilmiyordum abla

bizim oralari alma imkanimiz var dusuk fiyattan satilacaksa arsami satar alirim aslinda 20 donum yer az degil 🤔
Bir avukata danışsanıza ablacım, davanın adını tam hatırlamıyorum ama kısaca özet geçeyim, size miras kaldı diyelim, başka mirasçılarda var ama mirasçılar kendi aralarında anlaşamıyor, o zaman dava açıyorsun malın mahkeme yoluyla satışı için, bir kişi bile dava açsa yetiyor, diğer tüm mirasçılara mahkemede hazır bulunmaları için celp gidiyor, sonra mirasçılara soruyorlar, şu bedelden malı alacak var mı diye, sizden başka mirasçılar almak istemiyorsa malın size mahkemece belirlenen fiyat üzerinden satışına karar veriliyor.

Ben bize kalan mülklerde bu yola başvuracaktım, zira bana göre bir şey yok, malları alabilme imkanım da var, başkasına 3 liraya da satılsa umurumda olmazdı, babamın kardeşleri zararlı çıkardı çünkü imkanları malları almaya yetmez, mallar satılırsa ortada da kalırlar, her türlü kendi zararlarına olduğundan çark ettiler.

Evet tek bir kişinin satış istemesi yeterli, önce paydaşlara teklif ediliyor belediye rayici üzerinden, siz davaya paydaşlar dışında 3. kişilerde katılabilir talebiyle giderseniz de paydaşlardan kimse mülkü alacak güçte değilse 3. kişilere yok pahasına gidiyor.
Babamların da tarlaları var kardeşler arasında bölüşülmeye çalışılıyor ama başarılı olamıyorlar. Babam da satıcam diyordu tek kişinin dava açması yeterli diyordu demek ki doğruymuş.E bu durumda davayı açan dava masrafını ödüyor ama hakkını da rayiç bedelden alıyor doğru mu? Yani anlaşıp 3.kişilere istedikleri fiyattan satmaları daha karlı

Babamların da tarlaları var kardeşler arasında bölüşülmeye çalışılıyor ama başarılı olamıyorlar. Babam da satıcam diyordu tek kişinin dava açması yeterli diyordu demek ki doğruymuş.E bu durumda davayı açan dava masrafını ödüyor ama hakkını da rayiç bedelden alıyor doğru mu? Yani anlaşıp 3.kişilere istedikleri fiyattan satmaları daha karlı
Tabii ki anlaşarak 3. kişiye satmaları daha karlı, mahkeme yoluyla satışlarda belediye rayici üzerinden satış yapılıyor, o yüzden aslında mirasçıların kendi aralarında anlaşması onlar için daha karlı.

Bir avukata danışsanıza ablacım, davanın adını tam hatırlamıyorum ama kısaca özet geçeyim, size miras kaldı diyelim, başka mirasçılarda var ama mirasçılar kendi aralarında anlaşamıyor, o zaman dava açıyorsun malın mahkeme yoluyla satışı için, bir kişi bile dava açsa yetiyor, diğer tüm mirasçılara mahkemede hazır bulunmaları için celp gidiyor, sonra mirasçılara soruyorlar, şu bedelden malı alacak var mı diye, sizden başka mirasçılar almak istemiyorsa malın size mahkemece belirlenen fiyat üzerinden satışına karar veriliyor.

Ben bize kalan mülklerde bu yola başvuracaktım, zira bana göre bir şey yok, malları alabilme imkanım da var, başkasına 3 liraya da satılsa umurumda olmazdı, babamın kardeşleri zararlı çıkardı çünkü imkanları malları almaya yetmez, mallar satılırsa ortada da kalırlar, her türlü kendi zararlarına olduğundan çark ettiler.
davayi suan kaynim aciyor avukata verdi ama detayini bilmiyorum ..avukatin islem baslatmasi iciin intikal gerekiyor onu bekliyorlar..kaynimda uyanik kendi intikal vermiyor ..ogrenmis avukattan o paranin kendine odenmeyeceginj o yizden baskasi basvursun istiyor

herkes bu sekilde geri cekiliyor ..ben esime anlatayim bugun bakalim nasil olacak o asama

esim aslinda koydeki evi almak istiyor ..manzaraya bakan köyün meydani karsisinda bilek gibi akan bir cesmesi var .

davayi suan kaynim aciyor avukata verdi ama detayini bilmiyorum ..avukatin islem baslatmasi iciin intikal gerekiyor onu bekliyorlar..kaynimda uyanik kendi intikal vermiyor ..ogrenmis avukattan o paranin kendine odenmeyeceginj o yizden baskasi basvursun istiyor

herkes bu sekilde geri cekiliyor ..ben esime anlatayim bugun bakalim nasil olacak o asama

esim aslinda koydeki evi almak istiyor ..manzaraya bakan köyün meydani karsisinda bilek gibi akan bir cesmesi var .
Siz kendinize bir avukat bulun, durumu anlatın mahkeme yoluyla satış nasıl olur, mahkeme açarak satışını istemek sizin lehinize işler mi öğrenin, ona göre hareket edersiniz.

Ben direkt malın satışı için dava açacaktım lakin dava sırf babamın kardeşlerine olan öfkem yüzünden 3. şahısların katılabileceği dava olacaktı, mallar haraç mezat 3 kuruşa satılacaktı, karar sizin dedim bizimkilere, bana hava hoş, 1 liraya bile satılsa hakkıma düşen 10 kuruşla sakız alır çiğnerim, siz derdinize yanın, mal tatlı geldi hepsi mahkeme açılmadan tıpış tıpış anlaşarak satışa razı oldu, hem mülklerde oturdular yediler içtiler hem hepsi bizim olsun dediler hem kendi kullandıkları halde mallar için masraf çıkarıp ödeyeceksiniz deyip kendi kişisel harcamalarını bile benim üstüme yıkmaya kalktılar, nerede öyle dünya.

Masraf dediğin ne kadar ki? Kümesleri 3 binden kiraya veriyorlar,adam size ev vermiş. Şükredeceginize... Yapın tadilatı,masrafı da 3 bin TL ödemeli taksitle ödeyin,her ay ele kira öder gibi kpnin evini kullanın. Sizi bir gün çıkarsa bile yine kârda olursunuz
Ama kp yerinde olsam evi bir güzel bakıma sokar kiracıya ederinden verirdim. Salaklık etmiş evi 'noterde mirasi üstümüze vermezsen içine tadilat yapmayız' diyen bir geline vererek
Bilip bilmeden ne konuşuyorsun ki :D neyse sen bilmesen de olur

Bence bu tarz mal paylastirma islemleri ebeveyn hayattayken yapilmali. Sirf ana baba hayattayken bunlari yapmadigi icin verasete dusen hukuku mesgul eden o kadar cok mal var ki.
Sonra evi arsayi ustune almak icin torunlar bile ugrasmak zorunda kaliyor

Back
X