- 6 Mart 2020
- 223
- 127
- 18
- Konu Sahibi xGuzGulleri
-
Calisma sistemini degistirmeyi dene bazen yazarak aklimiza girdigini saniyoruz halbuki sadece yazmis oluyoruz calismis olmuyoruz. Ben mesela okuyarak ve kendime anlatarak calisirim bende en etkili bu oluyo. Sözel derslerde bunu dene sayısallarda ise yazarak soruyu kendin cözerek.
Annen konusunda bence haklı ama bu senin vercegin karar bisey diyemiyorum.. özel sektörden devam etceksen bilmiyorum ama bende muhendisim ama issizim su an issizlik var garanti bi bolum okumak daha iyi olur senin icin. Ama yok kesinlikle bolumumu seviyorum hayallerim var diyosan kal..
Ben sahsen cok pismanim keske senin yerinde olup yeniden üni sinavina girsem
Belki de öğrenme metodunuz yanlıştır. Yani yazarak çalışmak size göre değildir?
Ben yüksek lisans da yaptim ama malesef olmadi devamı gelmedi.Üni sınavına girmeyi düşündüm ama vazgeçtim. Onun yerine not ortalamamı yüksek tutup para biriktirip iyi bir özel ünide işletme yüksek lisansi yapmak istiyorum
Kaldigin ders sanirim muhasebe.Derste hocanin anlattiklarini not al ve evde tekrar yap netten tekrar konuya bak hatta konu anlatimi ve testler gibi seylere bak.Hocanin soru tarzlarinida sinavlardan biliosundur.Odaklan ayrica herkese de bakmaİİBF okuyorum. Bölümümü tanımamak için belirtmiyorum. Bu sene ilk senem. Büyük hayallerle başladım üniversiteye. İlk dönem baya bi ders çalışıyordum. Yazarak çalışıyordum. Sonra ne yazık ki birkaç dersten düşük not aldım. Arkadaşlarım yazarak ders çalıştığım için yok bizden düşük alırsan seninle dalga geçeriz yok sana aciyorum gibi şeyler söylediler. Saka mi yaptılar bilmiyorum. İki dersten büte kaldım. Bir derste hoca butun sınıfa düşük not vermiş. Ortalamam 2den 1,96'ya düştü. Arkadaşlarım biz olsak hocayı şikayet ederdik sen seneye seçmeli ders de alamayacaksın dediler iyice canım sıkıldı. Geçen gün ders çalışıyordum sen yine mi ders çalışıyorsun dediler. Üç arkadaş bir araya gelince ben resmen yok hükmündeyim
Baskaları fazla çalışmadığı halde bütün derslerden geçerken ben 2 dersten kaldım. Sanırım yanlış çalıştım. Asıl hedefim işletme okuyup kaymakam olmaktı ama başka bir bölümü yazdım. Annem işletme okumami istemiyor. Yolda karşılaştıkları bi öğretmen işletme okumasin demiş. Halbuki benim yabancı dilim iyi bir sürü hedefim hayalim var.
Sizce ne yapmalıyım? Arkadaş konusunda ben mi takintiliyim bilmiyorum hiç yüzüme gülmüyor kaderDersleri nasıl çalışmalıyım lütfen tavsiye verin
Ben yüksek lisans da yaptim ama malesef olmadi devamı gelmedi.
İnsallah gönlüne göre olur hersey
Kaldigin ders sanirim muhasebe.Derste hocanin anlattiklarini not al ve evde tekrar yap netten tekrar konuya bak hatta konu anlatimi ve testler gibi seylere bak.Hocanin soru tarzlarinida sinavlardan biliosundur.Odaklan ayrica herkese de bakma
Kamu yönetimi okuyan oda arkadaşım olmuştu. Benim final zamanları yaptığım çalışmanın 2 katını her gün yapıyordu.Nasık verimli calısabilirsiniz deneye deneye bulmanız lazım. Belki bazı derslerde yazarak faydalı olur, bazı derslerde sesli okuma yaparak. Ilk yıl herkesin not ortalaması düşük olur genelde. Adaptasyon süreci ne de olsa.
Bende isletme mezunuyum.O alanin en zor dersidir.Ben bir kere de gectim tabiEvet nereden anladınız
Bende isletme mezunuyum.O alanin en zor dersidir.Ben bir kere de gectim tabiOlay su mesela alacak borc burda ne demek istiyor bunu cozmelisin.Ve alistirma notlari vardi problem gibi bunlari yaparsan bulmaca gibi gelecektir muhasebe.Kodlari ezberletio mu hoca
O kotu iste bizde kodu hatirlamasanda adini yazsan yeterliydi.Muhasebede calistim mezun olduktan sonra bankadan teklif geldi ama baska sehirde maas yetmezdi.Cok cok sıkildim muhasebeden cocuk gelisimi okudum.İsletmeyle bir ilgim kalmadiEvet
Bu arada çalışıyor musunuz?
O kotu iste bizde kodu hatirlamasanda adini yazsan yeterliydi.Muhasebede calistim mezun olduktan sonra bankadan teklif geldi ama baska sehirde maas yetmezdi.Cok cok sıkildim muhasebeden cocuk gelisimi okudum.İsletmeyle bir ilgim kalmadi
Hoca mutlaka sinifta pratik yapiodur.Onlari guzelce dinle not al kendin mesela farkli degerler,kodlar vererek yapmaya calis.Ayrica anlamadiysan bizim bolum aoflerde oldugu icin ders videolari var onlara bak.Cok kolay aslinda sadece mantigini cozmene bakio olay.Anladım ders konusunda ne tavsiye edersiniz?
Hoca mutlaka sinifta pratik yapiodur.Onlari guzelce dinle not al kendin mesela farkli degerler,kodlar vererek yapmaya calis.Ayrica anlamadiysan bizim bolum aoflerde oldugu icin ders videolari var onlara bak.Cok kolay aslinda sadece mantigini cozmene bakio olay.
Sayisal deger tasiyan derslerin icin pratik pratik.Sozel derslerin icin sanki sinifa anlatiyormussun gibi okuyup kendi kendine anlatma hatta ozet cikarmaİktisat için ne önerirsiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?