Nur topu gibi yasaklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçen kış hemen dibinizdeki büyük bir site inşaatı hiç Aralık vermeden çalışmıştı ben çok şaşırmıştım üç beş değil ha yüzlerce işçiden bahsediyorum

İş mecburi bir durum ama gece 10 dan sonra çıkan keyfi için çıkıyor amaç bunu engellemek sabahları her iş grubunun çalışması gerek ayakta kalabilmemiz için
Keyfi dediğiniz nedir mesela keyif yapmak kafa dağıtmak için yapılan şeyler mi içki içmek gibi genelde o tarz şeylere bi yasak var nedense 10 dan önce virüs yok çünkü

İş mecburi bir durum ama gece 10 dan sonra çıkan keyfi için çıkıyor amaç bunu engellemek sabahları her iş grubunun çalışması gerek ayakta kalabilmemiz için
Sebep? 15 gun toplu kapamayi kaldiramayacak kadar butcemiz yok mu? Iban falan atildi. E pandeminin basindan beri bir ton ceza yazildi.

Keyfi cikana bulaştığını falan mi sanıyorsunuz anlamıyorum ki?

Bunun bir mantığı yok diyorum sabah herkes disarda zaten bulasiyor bulastgi kadar .

Keyfi dediğiniz nedir mesela keyif yapmak kafa dağıtmak için yapılan şeyler mi içki içmek gibi genelde o tarz şeylere bi yasak var nedense 10 dan önce virüs yok çünkü
Dimi birde böyle bir sıkıntı var . Kahvelerde lokantalarda insanlar aylarca ağız ağızda gezdi durdu ama konserler eğlence merkezleri açılmadı

Bugun onemli bir ultrason icin bir uni. Hastanesine gittim, cift maske taktim, hastane ana baba gunuydu, arac trafigi adim adim, icerisi keza öyle. Kayit icin genel ultrason bolumune basvurdum, gorevli adam koh koh oksuruyor, bir kadinla da muhabbet ediyor, korona gecirnis, bitmistir herhlade karantinasi dedim ama bayagi ciddi oksuruyordu yani

sağlıkçılar hasta olunca bir hafta kadar karantinaya alınıyor sonra pozitif çıksalar bile çalışmaları bekleniyor.benim bir arkadaşımın babası fenalaştı ve şuan durumu kritik.sağlıkçılar istesede karantinada kalamıyor galiba.

Burda racon boyle mi cidden cogu yorum cok acimasiz, hemen bir kavga tersleme, bizim apartman grubundaki baaağyan komsular gibi
Ben burasi icin demedim genel soyledim.
Dusunceni bastirmaya çalışan herkes icin.
Ama bu demek degil ki mahalle agizi.
Ikisi birbirine karistiriliyor.
Tartisma ile kavga gibi

Kendisi pozitifden sonra zaten bir hafta gitti. Ondan önce eşi pozitif çıkmış. Karantinaya almadılar. Belli yani oda çıkacak. 2 3 gün çalıştık. Test verdi öyle yolladılar eve

Kendisi pozitifden sonra zaten bir hafta gitti. Ondan önce eşi pozitif çıkmış. Karantinaya almadılar. Belli yani oda çıkacak. 2 3 gün çalıştık. Test verdi öyle yolladılar eve
benim arkadaşın babasını yolladılar 1 hafta sonra pozitif çıksa bile çalışacaksınız dediler adam ikinci haftada fenalaştı.zaten evdeki herkese bulaşmış karı koca sağlıkçılar.benim ailemde iki kişi pozitif çıktı ama ekip geldi evde kalan 3.kişiye test bile yapılmamış.1 kişiden ailedeki şuan 7 kişi hasta.

Diyecek çok şey var.
Diyemiyoruz ama.

Bir arkadaş bahsetmiş "bukadar salak olmasaydık tedbire dahi gerek kalmazdi"
Evet "ne goronasi gardesim, ne tagacam maskeyi!" " takmıyorum kes cezayı gideyim" "sigara içiyordum ondan çıkardım " Diyen ama hastalandigi zaman ah vah ateşler içinde hastanelere koşan o gerizekalilar yüzünden ülke şu anda bu halde. Bu bir.

Ikincisi herkesin de fark ettiği üzere devlet ekonomiyi dusunereketen toplu bir kapatma gerçekleştirmiyor.
Ama şu aşamada gereken tek şey de o.
Insanlar lafla , uyariyla, cezayla anlamıyorlar ise ve o insanlar yüzünden yüzde yüz korunan masumlar hastalanıp ölüyorlar ise kusura bakmayın da paşa paşa o toplu kapatmaya gidilmek zorunda. Ve suna kalıbımı basarım gidilecek de.
Ne ekonomi ne başka bir şey. Saglikli insan olmayan ülkede neyin ekonomisi işleyecek?

Allah sonumuzu hayreylesin ama hayrolacak gibi de durmuyor .

Eğitim öğretim nasıl öne alınsın anne babalar sağ olsun sağlıklı olsunlar da evlatların başında virüs bittikten sonra eğitim öğretim devam eder

Sağlık çalışanıyım covid oldum 1 hafta izin verip sonrasında çalıştırdılar ve İşterinde temasta bulunduğum kim varsa hiçbiri karantinaya alınmadı çalıştırıldı .. kreşler kapandı çocuğum ortada kaldı bakan eden yok ama aynı zamanda sağlıkçılara izin de yok gelde çık işin içinden !

Bide o var. Arkadaşın babası potif çıktı kıza test yapmadılar. Fenalaşırsan gel demişler. Nasıl geleyim araç yok demiş. Taksi ye bin demişler. Arkadaş da vicdanlı biri. E peki adama bulaşmayacakmı yada benden sonra binenlere diye. Heralde 2 saatlik yolu yürüyerek gidip geldi. Ve o da pozitif

Tanıdıklarımdan biri aşçı, çalıştığı otel aylardır kapalı, dolayısıyla o da işsiz, zor durumda kaldılar. Bir diğeri özel sektörde çalışıyor, iş arkadaşlarından bir kaç kişi pozitif çıkmış, temaslı yani kendisi de ama işyeri "çalışacaksın" diyor, ee şimdi bugüne kadar olan yasakların kime ne faydası oldu? Test de ha deyince yapılmıyor. Tam bi kaos içindeyiz ALLAH yardımcımız olsun.

pozitif insandan çalışmasını beklemeleri bana tuhaf geliyor açıkcası hem kendisine yazık dinlenmesi gerekiyor sonuçta hemde çevresindeki insanlar için tehlikeli.

Duyuyoruz zaman zaman böyle olaylar ama tabi birinci ağızdan duyunca çok daha fazla etkiliyor rabbim yardımcınız olsun bizimki geçim derdi arkadaşım ama sizinki can yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…