- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.870
- 498
- Konu Sahibi bjcaksontr
-
Ne gibi mesela? Kuzu kuyruk yağı 15 TL den 55 TL fırlaması bana ne anlatabilir mesela? Etin kilosunu 40 liradan alırken birden 55 lira olması benim suçum mu? Paket servis için ambalaj malzemeleri nin fiyatı %50 den fazla zam geldi benim suçum mu? Rahip brunson inatlaşmasında meşrubatlara her hafta zam geldi özellikle Türk malı diye sahip çıktığımız Uludağ Firması %150 zam yaptı. Esnaf olarak Açtığımız ilçe çiftçi ilçesi nufüs u 20 bin kişilik. Turistleri küstürdüler yabancı Turist gelmez uğramaz oldu buda benim suçum dur eminim?Kesinlikle yanlış anlamayın . Elbette herkes kendi işinin başında olmak , kendine patron olmak ister . Ancak 2 kez iş kurmuşsunuz ve ikisinde de batmışsınız . Bu size birşeyler anlatmalı
Bilmem sizce niye? Ben öyle görüyorum yapılan herşey kücük esnafı bitirmek üzerine eşim mihasebeci doğru düzgün mükellefleri kalmadıNiye küçük esnafa kasıt ne. Onların ekonomiye katkısı yokmu
Hekim arkadaşlardan tek duyduğum insanlar yoğun bakımdakileri görse camdan kafalarını çıkartmazlar oluyorİşi olanda, olmayanda ortalıkta o kadar rahatça geziyor ki.Herkes hassasiyet gösterip, azami düzeyde dikkat gösterseydi, bu durumda olmazdık.
Bir sağlık çalışanı olarak, izinsiz, bütün gün maske içinde bunala bunala çalışıyorum.Pandemi öncesi aylarıda sayarsak, 1 yıldır(başka ilde yaşıyorlar) annemi, babamı, kardeşimi hiç göremedim.İş,ev arası mekik dokuyorum ve yorgunluktan bitik vaziyetteyiz.Çevreme bakıyorum. Komşularımız evlerinde bir sürü misafir ağırlıyor, kendileri sürekli bir yerlere gidiyorlar. Yazın tatile bile gittiler. Bizden başka dikkat eden yok.Tamam işimiz gereği bu sıkıntıyı çekmek zorundayız. Ama, sorumsuz davranan her kim varsa, ben hakkımı helal etmiyorum arkadaş.Devletin ekonomik sebeplerden vs. yapılması gerekenleri tam olarak yapamayışına veya beklentileri karşılayamıyor oluşuna hiç girmeyeceğim bile.Ama,bireysel olarak herkesin gereken hassasiyeti göstermesi için illaki devlet zoru olması gerekmiyor diye düşünüyorum.Hergün vaka sayıları, vefat sayıları veriliyor.Bu ölenler insan.Sayının ne kadar olması gerekiyor, hassasiyet göstermeniz için acaba?
Kimsenin desteksiz o kadar dayanabileceğini sanmıyorumBahara doğru düzelir durumlar ama işte olan emekçiye oluyor.
Rezalet vallaOlay zaten küçük esnafı bitirmek ve sadece avm ve sanal alışverişe dönmek bunları biz farketmiyor muyuz acabagörmek istemeyen gözünû kapamaya devam edebilir
Merak ettiğim için sordum zaten.Bilmem sizce niye? Ben öyle görüyorum yapılan herşey kücük esnafı bitirmek üzerine eşim mihasebeci doğru düzgün mükellefleri kalmadı
Destek gelir mi sanmıyorumKimsenin desteksiz o kadar dayanabileceğini sanmıyorumSonumuz hayrola
Esim polis istanbul taksimde her zaman yoğun bir kalabalık olduğunu söylüyor ozellikle o saatlerde. Bu soğukta insanların işi ne disarda ben anlamıyorum diyede hep soylenirKış günü 21.00-05.00 arası kimler dışarda fink atıyor acaba?
Bide o var. Arkadaşın babası potif çıktı kıza test yapmadılar. Fenalaşırsan gel demişler. Nasıl geleyim araç yok demiş. Taksi ye bin demişler. Arkadaş da vicdanlı biri. E peki adama bulaşmayacakmı yada benden sonra binenlere diye. Heralde 2 saatlik yolu yürüyerek gidip geldi. Ve o da pozitif
Yok yahu ne desteğiDestek gelir mi sanmıyorum
Çok haklısınız. Ne yazık ki ülkece 2-3 hafta karantinaya girebilecek durumumuz yok. Yani durum bırakmadılar. 1.dalgada kredileri dağıttılar insanlar bi şekilde onları ödeyecek. Kadın pozitif komşusuna gidiyo. Başka bi pozitife çalıştığı kurum ev arkadaşının ismini temaslı diye verme diyo. Kendimizi kendimiz koruyacaz nasıl olacaksa. Vaka sayısı 30 bini geçmiş kv bana kızı 1-4 arası al gel diyo böylelerini hiç bişey durduramıyo işte.Selaaammm hanımlar .
az önceki açıklamalarla beraber şiştim şiştiiiiiimmmm. Kısaca anlatmaya çalışayım size .
biz üç sektörde hizmet veriyoruz : taşıma , yemek ve oyun alanı diyeyim . Şu an üç gelir kapımda kapalı . Geçen kış ilk yasaklar geldiğinde akabinde esnafında sıkıntı çekmemesi için mevcut kredi ödemeleri ertelendi destek paketleri dağıtıldı felan . Neyse biz 1 Haziranda açabildik iş yerlerini . Şimdi yeniden yasaklar geliyor ki gelmelide zaten , ancak bu sefer sadece yasaklar konuşulan eeee biz küçük esnaflar ne halt yiyeceğiz pardon. Onca maaş ,sigorta prim ödemeleri ,vergiler ,kiralar , faturalar ,kredi borçları benim için en önemlisi oğlumun okul taksidini nasıl halledeceğim???
Beni çıldırtan kısım tam olarak şu :
Tamam ülke olarak çok zor bir dönem ve tümüyle kemer sıkalım arabamızı felan satalım çıkalım işin içinden 15-20 gün kimse açlıktan ölmez dee avm ler açık toplu ulaşım açık . Neymiş hes koduymuş ., iyide temaslı belki belki hiç test yapılmadı hes kodu almakta sorun yok ki . Çözüm değil ki bu . Süreci uzatmaktan başka be işe yaracak bu önlemler ve tünelin sonu görünmüyor. Tabii ben sinirlenmişim batmışım felan ne önemi var ki büyüklerimiz böyle uygun görmüşleravm ler ve dahi tüm devlet kurumları kapanmadıkça bu iş asla çözülmeyecek
Esim polis istanbul taksimde her zaman yoğun bir kalabalık olduğunu söylüyor ozellikle o saatlerde. Bu soğukta insanların işi ne disarda ben anlamıyorum diyede hep soylenir
İşte bunu kangrene çevirmek yerine baştan tek seferde yapsalar acaba nasıl olur ?Yasaklar bunlarla kalmayacak ki. Haftaya kuaförler, Avmler vs kapanır.
O kadarına bilgim yok. Aralarında geçen diyaloğu biliyorum. Sormadım nasıl test verdin diye. Zaten kendisi evde babası hastanede geçirdiFenalaşanlar ambulans çağırınca
, ambulans gitmiyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?