Nur topu gibi yasaklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşi olanda, olmayanda ortalıkta o kadar rahatça geziyor ki.Herkes hassasiyet gösterip, azami düzeyde dikkat gösterseydi, bu durumda olmazdık.
Bir sağlık çalışanı olarak, izinsiz, bütün gün maske içinde bunala bunala çalışıyorum.Pandemi öncesi aylarıda sayarsak, 1 yıldır(başka ilde yaşıyorlar) annemi, babamı, kardeşimi hiç göremedim.İş,ev arası mekik dokuyorum ve yorgunluktan bitik vaziyetteyiz.Çevreme bakıyorum. Komşularımız evlerinde bir sürü misafir ağırlıyor, kendileri sürekli bir yerlere gidiyorlar. Yazın tatile bile gittiler. Bizden başka dikkat eden yok.Tamam işimiz gereği bu sıkıntıyı çekmek zorundayız. Ama, sorumsuz davranan her kim varsa, ben hakkımı helal etmiyorum arkadaş.Devletin ekonomik sebeplerden vs. yapılması gerekenleri tam olarak yapamayışına veya beklentileri karşılayamıyor oluşuna hiç girmeyeceğim bile.Ama,bireysel olarak herkesin gereken hassasiyeti göstermesi için illaki devlet zoru olması gerekmiyor diye düşünüyorum.Hergün vaka sayıları, vefat sayıları veriliyor.Bu ölenler insan.Sayının ne kadar olması gerekiyor, hassasiyet göstermeniz için acaba?

Kesinlikle yanlış anlamayın . Elbette herkes kendi işinin başında olmak , kendine patron olmak ister . Ancak 2 kez iş kurmuşsunuz ve ikisinde de batmışsınız . Bu size birşeyler anlatmalı
Ne gibi mesela? Kuzu kuyruk yağı 15 TL den 55 TL fırlaması bana ne anlatabilir mesela? Etin kilosunu 40 liradan alırken birden 55 lira olması benim suçum mu? Paket servis için ambalaj malzemeleri nin fiyatı %50 den fazla zam geldi benim suçum mu? Rahip brunson inatlaşmasında meşrubatlara her hafta zam geldi özellikle Türk malı diye sahip çıktığımız Uludağ Firması %150 zam yaptı. Esnaf olarak Açtığımız ilçe çiftçi ilçesi nufüs u 20 bin kişilik. Turistleri küstürdüler yabancı Turist gelmez uğramaz oldu buda benim suçum dur eminim?
Ben hatalıyım özür dilerim.
Çiftçilik yaparak Üreterek Zarar etmek te benim suçum. Çiftçiliğin ne demek olduğunu biliyormusunuz peki?

Hekim arkadaşlardan tek duyduğum insanlar yoğun bakımdakileri görse camdan kafalarını çıkartmazlar oluyor o kadar haklısınız ki veryansın etmekte

Bu millet bir şey anlamaz ki. Karşı apartmanda ki amcayı karantinaya almışlar.
Şans eseri balkondayken filyasyon ekibini gördüm 5 dk falan konuştular en sonunda doktoru nasıl sinir ettiyse bağıra bağıra dedi ki 'anlamıyor musun amca çıkamazsın ekmek almaya da gidemezsin' 14 gün evdesin. O adam 14 gün boyunca dışarı çıktı. Hep gördüm ne bakkal ne market bıraktı gezmedik. Şimdi dışarı çıkmıyor.
Kaç kere şikayet ettim kaç kere sabim ve 155 i aradım. Geldiklerinde hep evde yakaladılar. Bu yasaklar bunca laf anlamaz insanlar yüzünden oluyor. Olan da gariban halk yani bize oluyor.

Fenalaşanlar ambulans çağırınca
, ambulans gitmiyor mu

Çok haklısınız. Ne yazık ki ülkece 2-3 hafta karantinaya girebilecek durumumuz yok. Yani durum bırakmadılar. 1.dalgada kredileri dağıttılar insanlar bi şekilde onları ödeyecek. Kadın pozitif komşusuna gidiyo. Başka bi pozitife çalıştığı kurum ev arkadaşının ismini temaslı diye verme diyo. Kendimizi kendimiz koruyacaz nasıl olacaksa. Vaka sayısı 30 bini geçmiş kv bana kızı 1-4 arası al gel diyo böylelerini hiç bişey durduramıyo işte.

Esim polis istanbul taksimde her zaman yoğun bir kalabalık olduğunu söylüyor ozellikle o saatlerde. Bu soğukta insanların işi ne disarda ben anlamıyorum diyede hep soylenir

İstanbul taksim istisna olabilir ama anadolu kentlerinde zaten kimse cıkmaz o saatlerde kolay kolay...Cıkılmayan saatleri yasak ilan etmenin saçmalığı

Gecen sosyal medyamdamda bir tanıdığım avmye gidip bardak tabak resimleri çekip atmiş butun herseyide eliyle ellemiş falan virus varmış hastalık varmış kimin umrundaki.. olan bizim gibi aylardr evinde oturan vatandaşa oluyor

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…