Buna bayılıyorum.l
Eki Görüntüle 1746567
Yoğurtlu,soslu fellah köftesi
3 su bardağı köftelik bulgur
Tuz
Islatmak için ılık su
Üzeri için
Yoğurt
Sarımsak
Tuz , Tereyağ ,pulbiber ,nane
Yapılışı : Köftelik bulgur ılık su ile kuru kalmayacak şekilde ıslatılır ve üzeri hava almayacak şekilde kapatılır. 15 dk ıslak bekleyen bulgur yoğrulmak üzere açılır, tuz eklenir ve ılık su yardımı ile şekil verecek kıvama gelene kadar yoğurulur. Minik minik yuvarlaklar yapılıp ortası parmak yardımı ile açılır. Kaynatılmış tuzlu suda yaklaşık 10 dk kadar haşlarak tabağa alınır . Üzerine sarımsaklı yoğur gezdirilerek tereyağında yakılan pul biber ve nane dökülerek servis edilir. AFİYET OLSUN
Buna bayılıyorum.Ellerine sağlık canım.
Elletine sağlık aynı bizim yapımız sarma gibi sumak ekşili ımmmPazı sarması
3 demet pazı
iç harcı için
1 kase doğranmış yağlı kuzu eti
1 kuru soğan
1 domates
3 sivri biber
3 su bardağı pirinç
yarım demet maydanoz
toz sumak
karabiber-pulbiber
salça
tuz-sıvı yağ
pazılar yıkanıp saplarından ayrılarak kaynatılmış suyun içine daldırılıp çıkarılır,
diğer taraftan sebzeler ince ince kıyılıp yıkanan pirin ve salça,baharat ile karıştırılıp iç harç elde edilir.
pazılar sarılıp tencereye yerleştirildikten sonra sulandırılış sumaklı su ilave edilip 40 dk orta ateşte pişirilir,
AFİYET OLSUNN
Elletine sağlık aynı bizim yapımız sarma gibi sumak ekşili ımmm
Aynen valla demeyizTesekkur ederim sekercimSumaksiz dolmaya dolma demiyoz biz Olmazsa olmazimiz Nerelisiniz peki siz
Arapsiniz muhtemen o zamanAynen valla demeyizmardin canım siz
Aynen canım arap ız..Arapsiniz muhtemen o zamanMardin mutfagini cok begenirim Batmanliyiz canim biz, kulturlerimiz cok farkli degil , axicik komsu bile sayiliriz:)
Aynen canım arap ız..Cidden komşuymuşuz
Ben deTekrardan memnun oldum sekercim
Eline sağlık canım 1 çay bardağı pirinç az olmuyor değil mi.Eki Görüntüle 1778476
***Sütlaç*** 1 kg süt
1 cay bardagi pirinc
1 su bardagi toz seker
Bilindigi uzere hakiki sutlaca nisasta ,un ,vanilya gibi exrta malzeme dahil edilmez.Yapimindaki tek zahmetli tarafi dikkat ve sabir gerektirmesidir. Sabrimizin bol oldugu bi gün sütümüzü tencereye bosaltiyoruz :) Evvela sutumuzu kaynatmamiz gerekiyor.Kaynayan sute yikanmis bir cay bardagi pirinc eklenerek 4-5 dk bir karistirarak pirinclerin dibe tutmasini engelliyoruz.Pirincler sutun icinde pisip ,koyu ayran kivamini almis sute sekeri de ekleyip yine 5dk bir karistirarak kaynatmaya devam ediyoruz.Seker kaynadikca sutlac kivam almaya baslayacaktir.Sutu ocaga almaktan itibaren sutlacin pisme suresi toplam 45-50 dakikayi buluyor.Minik ceylan gozu seklinde kaynayan ve civik muhallebi seklini alan sutlacimizi ocaktan aliyoruz ve kaselere bolusturuyoruz.İlk etapta sivi gibi gelebilir ama sogudukca ve dolapta 6 saat kadar bekleyen, pirinclerin sismesi ile birlikte sutlacimiz olagan ustu bi hal aliyor ve hakettigi lezzete ulasiyor. Ayrintili sekilde anlatmaya calistim , aciklayici oldugunu umuyorum.Yapana yiyene simdiden afiyet olsun :)
Revani tarifim
3 yumurta
Yarim su bardağı şeker
Yarim bardağı süt
Yarim su bardagi siviyag
1 çay bardağı yoğurt
2 su bardağı irmik
1 cay kasigi limon.kabugu rendesi
1 bucuk su bardagi un
1 çay kaşığı karbonat
Bir paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 bucuk bardağı su
1 tatli kasigi limon suyu
Oncelikle Seker ve suyu ocaga aliyoruz , kaynama geldikten sonra limon suyunu ekleyip 20 dk daha kaynip altini kapatiyoruz( Her ocagin isi seviyesi ve performansi farkli oldugundan bu sure 5 dk daha uzayabilir)
Daha sonra yumurta ve seker kopurene kadar cirpilir daha sonra sut , siviyag ,yogurt , irmik ,limon kabugu SİRALAMAYA GORE eklenip karistirilmaya devam edilir. Son olarak un ,karbonat , kabartma tozu ,vanilin elenerek yavak yavas eklenir ve 180°C lik soguk firinda uzeri kizarana kadar pisirilir.Tabi her zamanki gibi 20 dk dolmadan firin kapagini asla acmiyoruz yoksa bu evladimiz balon gibi sonuverir soylemis olayimFirindan aldigimiz revanimizin ilk sicakligi cikmasi icin bekliyoruz (serbeti hemen verirsek hamurlasir) daha sonra soguga yakin ilinmis serbeti dokup 4 saat kadar dinlendiriyoruz. İyice soguyan ve toparlanan revanimiz servise hazir.Afiyet olsun :)
R RoseAnge canim revani tarifim bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?