nutkum tutuldu

çalışmaya devam et canım maaşına ihtiyacın olucak bu evlilik sonuna kadar gitmez gibi geliyor bana. hatta seneniz dolmadan boşandım diye bir konu açarsanız şaşırmam. daha neler yazmak istiyorum da eşinizi seviyorsunuz belki. o yüzden gözünüzden düşürmek istemem. inşallah eşiniz hatasını anlar da kararı size bırakır. Allah yardımcınız olsun.

Eşinizin tavrı gerçekten çok kaba hiç yenilir yutulur cinsten değil ama hemen boşanmayı düşünmek veya uygulamaya geçirmek içinde çok erken. Önce üzerinden biraz zaman geçsin karşılıklı olarak öfkeleriniz soğusun tekrar oturup konuşursunuz ondan sonra kesin kararını verirsin. Evlilikte ortada sorun varsa flört döneminde olduğu gibi karşı tarafın adım atmasını bekleme eğer sen konuşmaya hazırsan gidip konuşacaksın yanlış anlama özür dilemek anlamında demiyorum.
Eğer evliliğiniz devam ederse ne tartışmalar yaşayıp aynı havayı soluduğunuz için lanetler okuyup iki gün sonra sarılarak yatacaksınız. Daha çok yeni evlisiniz hiç kimse dört dörtlük değildir. Kaç üniversite bitirmiş yönetici pozisyonunda çalışan kadınları eşleri aldatıyor şiddet uyguluyor yada kıskançlıktan hapis hayatı yaşatıyor. Dün bi arkadaş yazmış üniv. mezunuyum evlenince eşimin memleketine yerleştik ama İstanbul'a döneceğimizi söylemişti şuan kesinlikle burada yaşamaya devam edeceğimizi söylüyor, hergün babası ve erkek kardeşine hizmet ediyorum tek yaptığım hizmetçilik, babası üzerime çay dolu bardağı fırlattı bakkala bile göndermiyorlar boşanmak istedim beni tehdit ettiler bu yaşadıklarım eşime normal geliyor ve 5 aylık hamileyim demiş, kız boşanmaya kalkarsa kendinin ve kendi ailesinin hayati tehlikesi olacağından bahsetmiş. Tabiki herkesin derdi kendine büyük ama şöyle bir etrafına bakın derim.
Ayrıca bu zamanda erkeklerin çoğu çalışan bayan istiyorlar, eşim evimize baksın bende eşime bakarım zihniyetinde olan erkekler maalesef her geçen gün azalıyor. Kötü komşu insanı ev sahibi yapar derler ya bence eşinle yaşadığınız bu sorun yüzünden çalışmaya devam ettiğin için ilerde şükredersin. Eşin iyi bile olsa kendi ayakların üzerinde durmalısın yarının ne getireceği belli olmaz, sırf ekonomik özgürlüğü olmadığı için boşanamayan nicelerini okuyoruz burada.
Allah eşine akıl fikir sana da çalışma azmi versin inşallah.

arkadasım sen zaten bosanmayı kafana koymussun.ama hala eşinin sana yaptıkları altında iyi niyet arayıp empati kuruyosun çünkü affedip affetmeyeceğinin muhasebesini içinden yapıyosun.aslında sanslısın biliyomusun insanlar yıllarca evli kalıyoda adamın iç yüzünü cok sonra ögreniyor.bu koca sıfatı tasıyan adam bence bencilin teki.adam kendi rahatının pesinde bu tiplerin gözüde doymaz.3 ayda adam iç yüzünü ortaya koymus.ilerleyen zamanlarda baska konulardada gercek kişiliği ortaya cıkar bunun.her serde hayır vardır.yine tekrarlayacagım.üç ayda adamın iç yüzü ortaya çıktı.canım cicimlerle seni calısman için kandırıp süre uzatıp zaman kazanabilirdi,ilerleyen yıllarda gercegi ögrenmen bu günden daha acı olurdu eminim.cevre ne der diye düsünmeye bile basladın eminim.bende 3 aylıkken bosanma kararı aldım birkac affetme sonrasında biraz daha uzatmaları oynadık.cocuk oldu,ama 18.ayda bosandım.ve kızım 4 aylıktı üstelik babam annem ve işimde yoktu.simdi sorsalar oh ne iyi yapmısım diyorum 12 yıl oldu.kendine deger ver ve gururun için yasa.uzun oldu kusura bakmayın ama adama deli oldum resmen yaa

Annem de öyle der. Çalışmadığına çok pişman.. Çok haklsınız.

ben de bir şey anlatayım.daha 1 aylık evliydim.düğünde yaşananlardan dolayı strese girmiştim.adetim gecikmişti.test yapıyorum bir şey yok ama olmuyorum da.kan testinde çıkar diyorum.büyük ihtimalle hamileyim diyorum.eşim olmaz öyle şey.daha ilk aydan, ben daha bu şehirde yeni işe girdim, evlilik oturmadı hem ne derler evlendiğinde hamileymiş derler felan.kürtaj diyor başka bir şey demiyor.
ne kadar kötü hissetmiştim kendimi.ailemin yanına dönmeyi çocugumu ( olmayan cocuk) tek başıma büyütmeyi neler neler.ama o kesin kararlı kürtaj diyor.ben hayatta böyle bir şey yapamam bu evlilik biter biliyorum.neyse kan tahlili vermek için gittim hastaneye ama hep ağlıyorum.içim nasıl yanıyor.köylerdeki kızlar kadar kıymetimiz olmadı.ilk geceden hamile kalır kasıla kasıla dogum yaparlar diyorum.
kanı verdim, bir banka oturdum ama hep aglıyorum.göz yaşlarımı saklamıyorum bıraktım gidiyor.önümden bebek arabalarında bebekler geçiyor.ben aglıyorum.kaderime aglıyorum.

sonra sonuç negatif ama ben bu yaşananı unutmuyorum ve Allah seni evlat diye diye süründürsün diyorum.

senin eşinin yaptıgı da bunun gibi bir eşeklik.ben hamile olsaydım ve kürtaj diye diretseydi kesin boşanırdım.hatta hamile oldugumu ögrendiğim gün ailemin yanına giderdim.ama işte erkekler çok ruhsuz oluyorlar bir de tam kendilerini bile tanımıyorlar ve ne dediklerini bilmiyorlar.şimdi 10 yıllık evliyim ve çok mutluyum.onu tanıdıkça şunu anladım hamile olsaydım bile bir süre sonra kabullenirdi ama o zamanlar o da bilmiyordu.

Son düzenleme:
Eyvah:)ne kadar kırıcı ve be kadar çıkarını düşünüyormuş:)) imam nikahı yapmadiniZmi siz, hoca orda eyer kadın çalışmak istemiyorsa, çalışamaz diye anlatıyor

Adama bak ya! Ne utanmaz! Canım sen buna hiç güvenme! Ayakların üstünde dur ve kenarda herzaman gizli bir birikimin olsun! Eyer yoruluyorsan O çıkarcıda ev işlerinde eşek gibi yardım edecek! Herşeyi ortak yapın! Bir sürü laf yapmış, ozaman kendiside köle arıyor

ayrica, 5 gün çalışıyorsan, günlerini 3 güne indire bilirsin

eyer bunun için boşuyacaksa, s. Kdir olsun gitsin

Son düzenleyen: Moderatör:
Malesef eşin senle çalıştığın ve eve para getirdiğin için evlenmiş.

gercekten de ruh halımız acısından cok benzer olayklar
yanı daha yapılmamıs bır fııl, gerceklesmemıs bır olayın ıhtımalı uzerıne adamın gercek yuzunu ortaya cıkarması

herseyı acık acık yazın bence
cunku ben yeterınce kırıldım zaten
ondan buz gıbı sogudum artık gozumden daha ne kadar dusebılır kı

bı de arkadaslar kendı ısı cok rahat mesaı saatlerı acısından abartmıyorum amam sabahları 11 11 bucuk gıbı gıtse bıle oluyor kı hep oyle gıdıyor
e zaten o ıse gıttıkten sonra 1 saat de oglen arası e ne kaldı gerıye
yanı sıfır stresle calısıyor
ben mesela sabah 8 de ısde olmak zorundayım bızım kurum cok katı
sabahları benı ıse bırakmasını soyledıgımde ıse bunu erken kalktıgı ıcın o kadar buyuk bı lutuf olarak goruyor kı anlatamam
mesela onun babasının ısyerıyle benım ısyerım cok yakın oglenarasında bazen babasının yanına gelır bulusur yemek yerler ve ben bunu kac defa tesadufen ogrendım , oraya kadar gelmısken yanıma ugramaz daha ısyerımı gormemıstır bıle
bunlar fılan hep ıcımde ve benı gercekten uzuyor yanı hıc kendımı evlı, basında esı olan bırı olarak hıssedemedım ben o sahıplenılme duygusunu hıc yasmadım
bu yaptıkları normal mı sızce

Dünden beri konunuzu takip ediyorum çok üzüldüm. Söylenen sözler çok ağır defalarca özür dilese yine de insanının içinde çıkmaz.
Siz eşinizle nasıl tanıştınız niye böyle size karşı ilgisiz ve bencil biri...

değil.senin adına üzüldüm yani eşimle ilişkimi düşününce.hakkında hayırlısı olsun.

sen bu adamla nasıl tanıstın nasıl evlendin? çok mu kısa sürede oldu bitti hersey?

:) ben de aynısını sordum tesadüfen

bız aynı okul mezunuyuz ama okuldayken bsy yoktu aramızda
arasıra gorusuyorduk normak arkadas gıbı
bı ara ızımızı kaybettık sonra o facedenbana ulasmıstı falan derken 1 yıl flort edıp sonra nısan ve nısandan 8 ay sonra da evlılık oldu
o donemlerde ayrılmak ıstedıgım cok olmustu ama cok daha hafıf ve baska konulardan yanı su ankı konuların yanında lafı edılmez ıste her flortte oldugu gıbı

ama o da klasık bıcok erkek gıbı yalvar yakar ugrasırdı cok ılgılıydı
ama aılesı dugun tarıhını ılerı atmak ıstemıstı bazu sebeplerden dolayı ve bu durumu ne ben ne aılekm kabul etmemıstık, cunku 1 yıl kadar ılerı atmak ıstemıslerdı ve sebebı de cok farklıydı yanı kabul edemezdık
zaten babam da karsı cıktı ve bu ısı sonlandırıyoruz dedı kendısıne
o da aılesıyle bıze geldı konusmak ıcın ve dugun gunu alındı 2 ay sonrasına
bu olayların uzerıne de tatsız bır dugunhazırlık surecı gecırdım o ve aılesının hareketlerı yuzunden
aılesıne asla toz kondurmadı tabıı kı her daım haklı buldu vs,,
ve sonuc ıste 3 bucuk aylık bu evllılık

arkadasım bu adamdan ne köy olur nede kasaba.ben senin yerinde olsam evliligimi onu affetmeden birsüre daha sürdürürdüm bu süre içindebana yaptıklarını dahada iyi görürdüm.sevgiyle mantıgın arasında kalıyosun cünkü.bu süre sana avantaj kazandırır ve iyice nefret etmene yardımcı olur.zaten insan iyice nefret edince kararını cok rahat uygulamaya gecirebiliyor.seni okadar iyi anlıyorum ki.buraya yazsam sayfalara sıgmaz.sevginde var suan cünkü. bu durumu kendi ruh halin için avantaja cevir ve göreceksinki cok net kararlar alabileceksin.

dun yıne babasıyla bulusmus oglen
ben desem o saatte ısyerıme gel dıye trafıgı bahane eder
bana karsı zerre sevgısı olduguna ınanmıyorumartık

sevgımden degıl aslında neden oldugunu ben de tam bılmıyorum suan
belkı bosanmayı goze alamamak
sevgı degıl dedım neden dedım cunku bence bı kadının sevgısı erkegın ılgısıyle sevgısıyle sefkatıyle beslenıyor evlılıkte

çalışma konusunda sizinle hemfikir olamıycam ama tabi sizde çalışmamakta özgürsünüz. gerçi çalışmazsanız pek özgür olmazsınız karışık oldu biraz :) sanırım eşinizizn alıştığı bir bütçe var kendi maaşıyla o standardı yaşayamayacağınızı düşünüyor yada söylediği gibi söz konusu para değil çünkü onun maaşı gayet yüksek. sizin evde yatmanızı hazmedemiyor. kendini eşşek gibi görüyor siz çalışmazsanız. evliliğin daha çok yeni ilk tavsiyem bu arada çocuk yapmaman. ama ben benim için böyle düşünen biriyle birlikte olmaya devam edermiydim sanmıyorum. çalışmanı isteyebilir hatta diretebilir ama zorlayamaz ve hakaret edemez

bak beni bu babayla yemek yeyip sana ugramaması ye da seni de almaması daha çok kızırdı

Sizin evliliğinizde baştan bir sıkıntı var zaten belli. Üç buçuk ay ne demek bir insan ya seviyordur ya sevmiyordur.
En başından beri kendini belli etmiş çok kısa sürede evlenmişsiniz.
Peki ne yapmayı düşünüyorsun cidden çekilir cinsten biri değil.
Ben empati kuruyorum affetsem bile o sözleri unutamam bazı şeylerin geri dönüşü yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…