nutkum tutuldu

bugun konustuk fıkırlerınde sabıt
ve ozurdılemedı

yanlış cümleler kullanmış eşin ama inan erkeklerin büyük bir çoğunluğu böyle düşünür, ben de doğum yaptım çalışmıyorum ev rahatmış çalışmıycam diyorum, eşim hemen ben de çalışmıycam oturalım evde falan diyor, çalışmanı istemesi normal bence kadın da çalışmalı ve üretmeli, ama şöyle bir şey varki, kadınların işi daha zor hem ev işlerini yapıp hem de para kazanıyoruz, eşinizle bir anlaşma yapın, ev işlerini bir şekilde paylaşın ya da tutsun birini yaptırsın ben çok ciddiyim... ikisi birden yıpratıyor çünkü..

uffff
bana da oyle dedı
sen bıraktıgında ben de bırakırım ben de calısmam o zaman dedı

Esinizin hakli kalir hicbir yani yok. Ama kinlenmeyin. Kin duymaniz cözülecek seyleride cözmsz birakir. Oturup kiirildiginizi ona anlatmalisiniz. Hemen bosanmayi dsnmeyn. Belki tepkisini kontrl edememsstr. Allah sabir versin.

Eşiniz doğru şeyleri yanlış şekilde söylemiş. Bence de erkek çalışmak zorundaysa kadın da zorunda.
4000 değil 14000 bile alsa bu değişmez.
Tarzı, tavrı çok çirkin...
Keşke ücretsiz izne ayrıl bir süre, sonrasına bakarız falan deseydi.
Zaten çalışmaya alışmış bir kadın için evde oturmak, kocasının eline bakmak çoooooooook zor...
1 Yıldır evdeyim ve akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim, üstelik eşim maddi manevi tüm ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor... ama kendi paranı kazanmanın hazzı, çalışmanın manevi tatmini çok başka. tecrubeyle sabittir...

Ne kadar incitici cümleler bunlar...
Evlilikte para önemlidir; buna inancım sonsuz...
Fakat sadece para için yürütülüyorsa o evlilik amacından sapmıştır benim kanaatimce...
Eşinizin bu sözlerinden bunları anlıyorum; her şey maddiyat değildir ki...
Acaba, kötü bir ruh halinde mi söylediniz bunları?
Bir sıkıntısı var zaar, bir insan eşine bunları kolay kolay söyleyemez, söylememeli...

Eşin çok kırıcı konuşmuş. Belki bir anlık sinirle söylemiştir orasını bilemem ama yinede çok yakışıksız.. Lakin bunun için yuva yıkılmaz. Unutmaya çalış ama çalışırken de ders çıkar bu olaydan.. Kimseye güvenilmeyeceğinin dersini.. İşine de dört elle yapış..

Şimdi artık böyle canım, erkekler çalışan kadın istiyor.. Zor geliyor ellerini tek başına taşın altına sokmak.. Kirası, faturası, boğazı.. Çok yakın bir gelecekte evlilik mühessesesinin yok olup gideceği kanısındayım ben.. Çünkü artık evlenmeden birliktelikler çoğaldı.. Erkekler sorumluluk altına girmeden istediğini elde edebiliyorken zora yanaşmayı akıl karı olarak görmeyecekler.. Şuan bile evlilik yaşı oldukça yükseldi.. Malesef eski mert erkekler gittikçe azalıyor..

Birde ben şunu anlamıyorum neymiş kadın da çalışmak zorundaymış, eşitmişiz..Bence hiçte değiliz. Bi kere fiziksel olarak bile eşit değiliz ki.. Ayrıca kadın sadece iş yerinde çalışmıyor ki.. Evi, temizliği, yemeği, ütüsü, bulaşığı, hamileliği, çocuklarla ilgilenmesi.. Tüm bunların kadının üzerine yüklenmesi ne derece adil? Bide bu eşitiz zırvalığını hem cinslerimiz savunuyor ya :) kendimizi köle durumuna yine kendimiz düşürüyoruz.Bize erkek kadından daha güçlü diye öğretildi vakti zamanında.. :)

Arkadaşım madem öyle evi temizleme yemek yapma ütü yapma.. Eşini al karşına enine boyuna konuş.. Dönüşümlü olarak uygulayacağınız bi temizlik, yemek, ütü çizelgesi hazırla ver eline..bi hafta o yapıyorsa bi hafta sen yap.. Görsün bakalım nasılmış.

İşine gelmiyorsa ücretini yarı yarıya ödeyeceğiniz bir yardımcı tutun.. Yıpratma kendini eve de işe de yetişicem diye..

Yanlış anlaşılmasın ben kadının çalışmasına karşı değilim..Bilakis şuan içinde bulunduğun gibi durumlarda çok büyük nimet çalışmak.. Fakat kadın istemiyorsa çalışmayabilir en doğal hakkı. Dinen de bu böyle..

bak ben 28 yaşındayım ve 15 yıllık sigortam var düşün artık kaç yaşından beri çalıştığımı üstelik özel sektörde herkesin patron olduğu bir yerde çalışıyorum ve şuan 2. çocuğuma hamileyim evet hem çalışmak hem ev kadını olmak zor hele birde üstüne anne olmak daha zor. bedenen dayansan bile bazen vicdanın el vermiyor onu evde bırakıp gitmeye. işin yorucu olabilir ama devlet memuru olarak bizlerden daha güzel haklarınız var. mesela sen 2 yıl ücretsiz izin alabiliyorsun doğumdan sonra ama özel sektör 6 ay ve hatta bunu veren özel sektörde pek yok yani ücretsiz izin alamıyoruz. sen ilk 6 ay günde 3 saat süt izni alabiliyorsun biz 1,5 saat. ben doktora giderken bile 3-4 kişiden izin alıyorum hatta bazen alamıyorum. rapor aldığımız an kara listeye alınabiliyoruz ama devlet bu konuda daha esnek vs. vs. bunları kıyaslama amaçlı yazmadım sadece biraz iyi taraflarını gör. çok bunaldıysan rapor al ücretsiz izin al biraz evde vakit geçir kafanı dağıt. ama bu zamanda devlet memuru olabilmek için savaşan bir sürü insan var. sırf devlet memuru değil hatta iş bulabilmek yada çalışabilmek için. üretmek güzeldir. bazı erkekler maddiyattan zorlayabilir bazılarıda gerçekten çevresine benim eşimde çalışıyor diyebilmekten hoşlanır. eşin çok anlayışsız belki saygısız ben çok fazla tahammül edemezdim bütün hayatı boyunca böyle olursa. ama iş konusunda çok kızamıycam.

allah kocanızın eline düşürrmesin sizi.
burda kimsenin derdikimseye benzemiyor ama en ağırlarından biride sizin ki olsa gerek
çalışmıcaksan bu iş biter zaten bitirmiş herşeyi.

asla ama asla işini bırakma ve koca eline de güvenme sakın ,
bugünün yarını da var ,
seni çok iyi anlıyorum elbetteki insan eşine güvenmek ister , ama biraz daha sık dişini , emekliliğine vs hak kazan ,
kadın ne olursa olsun kendi ayakları üzerinde durmalı , çalışmayıp ta her gün eve gelince seni ezmesine izin verme öylesi seni çok daha üzer

hepınızın soyledıklerıne katılıyorum kızlar
ne dıyebılırm kı
dun adlıyeye gıttgımmde onu da cagırdım oraya
ama ben ordan ayrıldıklan sonra cagırdım sankı ben ordaymıs gıbı
o havayı solusun ıstedım
aksam eve gelınce dıyor kı,
adlıyeye gıderken bı yandan dıyomus kı oh kurtuluyorum, bı yandan da ıcı bı tuhaf oluyomus adama bak ya
zaten ozur de dılemedıgını yazmıstım aksam
eger bosanmazsam bundan sonra asla ev ısı namına hıcbsy yapmıcam asla makıneye attıgım camasırı bıle ayırıcam
tabıı bu yaptıklarım bana ne mutlulık verıcek hıc ıcım hızırsuz olduktan sonra
ama bundan bıle gocunmaz emınım adamın gozunu para burumus

Adliyeye giderken ohh kurtuluyorum duygusunu yaşıyorsa diyecek bir şey yok ona.
Demek gerçekten çok yanlış giden birşeyler var aranızda.
Şimdi inadına çalışmalı, işine sarılmalısın teminatın o iş senin demek ki.
Olay nereden nereye geldi.

sizin iş tek çalışıp çalışmamayı geçti canım o zaman çok uzatmadan oturup konuşun madem kurtulacağını düşünüyor hiç birbiriniz vaktini harcamayın. zorla güzellik olmazmış adam pişmansa evlendiğini sevmiyorsa veya sevmediğinin farkına vardıysa böyle evlilik yürümez. kavgada bile söylenmez be. ne demek kurtuluyorum diye düşündüm. olduğu yerde bırakırım o adamı

oh kurtuldum şeklinde düşünmesini gerektirecek ne olmuş olabilir ki...
sonra bunu seninle paylaşması...
senin gönlünü almamış olması..

bende bayanın çalışması taraftarıyım.kamudasınız bide.
eşim ayrıl dese yine istemem.çocuğumda var.
eşinizin tavrı yanlış ama
bütün işleri sizden bekliyor gibi bir hisse kapıldım.
beni daha çok bu rahatsız etti.önceden de sordum.
ev işinde size yardım ediyor mu?yoksa hepsi sizin üzerinizde mi?
eğer öyle ise keşke ev işine yardım etsede sizde bunalmadan çalışsanız.

ev ısıderken soyle, annesı cok rahat yetıstırmıs cok dagınıktır esım dedıgım sahıs
yanı ben soylemeden uyarmadan bsyı kendılıgınden yapmaz
onun yapacagı ısten neolur kı
bı kere elıne supurgeyı verdım yalandan bı supurusu var senkı supurge degmemıs gıbı yere
yanı esının yaptıgı temızlıge saygı duyup dagıtmayan kırletmeyen ozenlı bırı degıl
ben ona ayakkabıyı kApıda cıkarmayı yenı ogrettım

Devir değişti artık hanımlar.

Erkekler de para ve rahat için evleniyor artık. Eskidendi aileme ben bakarım, namerde muhtaç etmem diyen erkekler.

3,5 ayda bu kadar saygısız, seviyesiz bir aşamaya gelmeniz üzücü olmuş. Daha cicim aylarında bu kadar fütursuzsa, ilerleyen zamanda

hakaretlerin dozu artabilir, masraflar göze batabilir. Eşitlik bahanesiyle faturaları bile size yıkabilir vs vs.

Yazdıklarım belki hayal, abartı gibi gelebilir ama artık böyleleri çok fazla.

Adliyedeki tavrına gelince, o anda boşamalıydınız. Terbiyesiz. Kendince size ders veriyor. "elimi sallasam ellisi, sen gidersen gelir yenisi"

Maaşına mı, kendine mi güveniyor nedir?

neye guvenıyor ben de bılmıyorum
Allah yaratır ben onun ıyılıgıne guvenıp severek evlendım
ama ıkımız yanyana bı gorsenız
eskı ısyerıme bı kez gelmıstı kapıdan almıstı benı de ondan sonra kulagıma gelen lafları anlatamam o zaman daha evlı degıldık
nısanlıydık
herkes o kız o cucukla mı nısanlanmıs dıye
abartmıyorum kac kısıden donup dolasıp kulagıma gelmıstı
ama ben o zmana o kadar uzulmustum kı onun cok ıyı bır ınsan oldugunu sandıgım ıcın ınsanların boyle dusunmesıne uzulmustum sadece onunne kadar ıyı oldugunu bılmıyorlardı ya guya

gercekten oyle
erkekler ınanılmaz derecede dejenere oldu
erkek olmanın bıcok vasfını tasımıyorlar artık
ama ısın gıcık yanı benım ısyerımde hala o kadar mmukemmel erkekler var kı eslerıne karsı
ben onların evlılıgıne saıt oldukca kendı durumuma ıyıce yanıyorum
mesela sureklı bırlıkte calıstıgım bı arkadasım var erkek
ve esımle aynı memleketten sayılırlar tesaduf
ya bı gorsenız
esını nasıl dusunur
anlatamam
bır dedıgını ıkı etmez
cocugu gıbı avutur kızı her seyını ceker
asla kırmaz ve aslında esını calıstırmak ıstemıyor cunku kız sureklı yakınıyor yoruldugundan vs
cocuk da bana dıyor kı, su ev kredısı bıtsın calıstırmıcam onu
dıyorum ben nıye boyle bır oduna denk geldım sucum neydı

işte onun yapacağı işten ne olur ki dersen kendine edersin.
eşinde temizlik işinde uzman değil sonuçta bekarken yaptığını düşünmüyorum.
öyle öyle öğrenecek.birde nasıl alıştırırsan öyle devam eder.2 sene sonra iş yaptırmak istesen yaptıramassın.
o iş üzerine yapışır kalır.ütü yapabilir.süpürge tutabilir.perde takıyordur zaten.
kolay yemek yapabilir.hatta bulaşık bile yıkayabilir.cam silen erkekler bile var.
çocuk olduktan sonra hiç dayanamaz,iyice bunalırsın.
işten çıkmayı hiç düşünme zatende yardımlarını da geri çevirme.
hiçbir zaman dört dörtlük olmaya çalışma.hiç değerin olmaz.
sonuç olarak inşallah eşin,uslubunun yanlış olduğunu anlar.gönlünü alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…