bugun konustuk fıkırlerınde sabıt
ve ozurdılemedı
yanlış cümleler kullanmış eşin ama inan erkeklerin büyük bir çoğunluğu böyle düşünür, ben de doğum yaptım çalışmıyorum ev rahatmış çalışmıycam diyorum, eşim hemen ben de çalışmıycam oturalım evde falan diyor, çalışmanı istemesi normal bence kadın da çalışmalı ve üretmeli, ama şöyle bir şey varki, kadınların işi daha zor hem ev işlerini yapıp hem de para kazanıyoruz, eşinizle bir anlaşma yapın, ev işlerini bir şekilde paylaşın ya da tutsun birini yaptırsın ben çok ciddiyim... ikisi birden yıpratıyor çünkü..
ya bılemıyorum evlılık ve ıs hayatı aynı anda cok zor geldı bana
eve zaman ayıramıyorum
aksamları hıcbssye zaman kalmıyor
yakın zamanda cocuk dusunmuyorum hele bu olayın uzerıne ama cocuk oldugunu dusunemıyorum
ben cocouguma Allah nasıp ederse kendım bakmak ısterım mesela
para kazanmak cok guzel ona katılıyorum kımseden para ıstememek
ama esının sıgortasını dahı yatırıp emeklı eden ınsanlar da var bu dunyada
onlar es ıse bu benımkı ne oluyor anlamıyorum
ama cocuk konusunda cok kesınım ben
yanı benım annelıgıme karısamaz ya cocugumu bakmak ıcın ayrılsam o da mı sorun olacak yanı
bak ben 28 yaşındayım ve 15 yıllık sigortam var düşün artık kaç yaşından beri çalıştığımı üstelik özel sektörde herkesin patron olduğu bir yerde çalışıyorum ve şuan 2. çocuğuma hamileyim evet hem çalışmak hem ev kadını olmak zor hele birde üstüne anne olmak daha zor. bedenen dayansan bile bazen vicdanın el vermiyor onu evde bırakıp gitmeye. işin yorucu olabilir ama devlet memuru olarak bizlerden daha güzel haklarınız var. mesela sen 2 yıl ücretsiz izin alabiliyorsun doğumdan sonra ama özel sektör 6 ay ve hatta bunu veren özel sektörde pek yok yani ücretsiz izin alamıyoruz. sen ilk 6 ay günde 3 saat süt izni alabiliyorsun biz 1,5 saat. ben doktora giderken bile 3-4 kişiden izin alıyorum hatta bazen alamıyorum. rapor aldığımız an kara listeye alınabiliyoruz ama devlet bu konuda daha esnek vs. vs. bunları kıyaslama amaçlı yazmadım sadece biraz iyi taraflarını gör. çok bunaldıysan rapor al ücretsiz izin al biraz evde vakit geçir kafanı dağıt. ama bu zamanda devlet memuru olabilmek için savaşan bir sürü insan var. sırf devlet memuru değil hatta iş bulabilmek yada çalışabilmek için. üretmek güzeldir. bazı erkekler maddiyattan zorlayabilir bazılarıda gerçekten çevresine benim eşimde çalışıyor diyebilmekten hoşlanır. eşin çok anlayışsız belki saygısız ben çok fazla tahammül edemezdim bütün hayatı boyunca böyle olursa. ama iş konusunda çok kızamıycam.[/QUOT
burda yazılanların hepsine katılıyorum. hatta memurların çalışma saatlari daha az ve daha esnek. biz işe 5 dakka geç gitsek göze batar. ertesi gün uyarı alırız. hem de sadece müdürden değil. musebecisinden, personel işlerinden, amirden, vs..... oysaki memurlar istediği gibi gidebiliyorlar işe . gün içinde işlerini halletmek için daire dışana rahat çıkıyorlar. ama özel sektörde öyle değil..... devlette rapor hakkın, ücretsiz izin hakkın, istediğin zaman kullanabildiğin yıllık iznin var. özel de ise patronların istediği zaman yıllık izninin tek seferde sadece yarısını kullanabiliyorsun. o da tüm tatil boyunca iş telefonun açık olmak ve cevap vermek şartı ile. zaten 1 haftalık izinde 50 kere ararlar işten. izin de zehir olur((
o nedenle hem memurken hem de bu kadar hakka sahipken bence işinizi bırakmayın derim konu sahibine. ama yine son karar tabiki konu sahibinin....
hepınızın soyledıklerıne katılıyorum kızlar
ne dıyebılırm kı
dun adlıyeye gıttgımmde onu da cagırdım oraya
ama ben ordan ayrıldıklan sonra cagırdım sankı ben ordaymıs gıbı
o havayı solusun ıstedım
aksam eve gelınce dıyor kı,
adlıyeye gıderken bı yandan dıyomus kı oh kurtuluyorum, bı yandan da ıcı bı tuhaf oluyomus adama bak ya
zaten ozur de dılemedıgını yazmıstım aksam
eger bosanmazsam bundan sonra asla ev ısı namına hıcbsy yapmıcam asla makıneye attıgım camasırı bıle ayırıcam
tabıı bu yaptıklarım bana ne mutlulık verıcek hıc ıcım hızırsuz olduktan sonra
ama bundan bıle gocunmaz emınım adamın gozunu para burumus
oh kurtuldum şeklinde düşünmesini gerektirecek ne olmuş olabilir ki...
sonra bunu seninle paylaşması...
senin gönlünü almamış olması..
bende bayanın çalışması taraftarıyım.kamudasınız bide.
eşim ayrıl dese yine istemem.çocuğumda var.
eşinizin tavrı yanlış ama
bütün işleri sizden bekliyor gibi bir hisse kapıldım.
beni daha çok bu rahatsız etti.önceden de sordum.
ev işinde size yardım ediyor mu?yoksa hepsi sizin üzerinizde mi?
eğer öyle ise keşke ev işine yardım etsede sizde bunalmadan çalışsanız.
Devir değişti artık hanımlar.
Erkekler de para ve rahat için evleniyor artık. Eskidendi aileme ben bakarım, namerde muhtaç etmem diyen erkekler.
3,5 ayda bu kadar saygısız, seviyesiz bir aşamaya gelmeniz üzücü olmuş. Daha cicim aylarında bu kadar fütursuzsa, ilerleyen zamanda
hakaretlerin dozu artabilir, masraflar göze batabilir. Eşitlik bahanesiyle faturaları bile size yıkabilir vs vs.
Yazdıklarım belki hayal, abartı gibi gelebilir ama artık böyleleri çok fazla.
Adliyedeki tavrına gelince, o anda boşamalıydınız. Terbiyesiz. Kendince size ders veriyor. "elimi sallasam ellisi, sen gidersen gelir yenisi"
Maaşına mı, kendine mi güveniyor nedir?
işte onun yapacağı işten ne olur ki dersen kendine edersin.ev ısıderken soyle, annesı cok rahat yetıstırmıs cok dagınıktır esım dedıgım sahıs
yanı ben soylemeden uyarmadan bsyı kendılıgınden yapmaz
onun yapacagı ısten neolur kı
bı kere elıne supurgeyı verdım yalandan bı supurusu var senkı supurge degmemıs gıbı yere
yanı esının yaptıgı temızlıge saygı duyup dagıtmayan kırletmeyen ozenlı bırı degıl
ben ona ayakkabıyı kApıda cıkarmayı yenı ogrettım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?