nutkum tutuldu

Boşanmak için tek başına bir neden olamaz bu anlattıklarınız.
sanırım başka sıkıntılarınızda vardı eşinizle.hepsi birikti birikti
eşinizde alttan almayınca bu duruma geldi.tabi ailesi de neden olmuş
olabilir bu davranışınıza.İnşallah kararınızdan pişman olmassınız.

üzücü....

ancak kolay değil böyle bir adamla yaşamak.

ben en çok babasına gelip eşine uğramaması üzdü.

öküzlük tek kelimeyle.artık rahat rahat babasıyla buluşur

ben de çok merak ediyorum.işin sonu ne olacak acaba

önceki konularına şöyle bir göz gezdirdim daha önce bakmamıştım ama zaten bu durumdan öncede evlendiğine pişmanmış arkadaş.eşinin ailesiyle görüşmüyormuş.pişmanlığını baya bi dile getirmişte benim merak ettiğim zaten bu evliliğe güvenmiyormuş neye güvenerek işini bırakmak istedi acaba.:44:

İşin çok iyiymiş cidden, kamuda, 2300 maaş. Bence dediğin gibi yap, ücretsiz izne ayrıl. Kendine biraz zaman ver, sonra dön kendini bir yokla. Bence bırakma.

Eşin içinse aynılarını söyleyemeyeceğim.

Allah Allah ben eşimin ayaklarını yıkayıp suyunu içmem lazımmış baksanıza benim eşimin maaşı 1000 lira kendi evimizde oturdugumuzdan çokta fazla maddi sıkıntısı çekmiyoruz Allaha şükürler olsun ama iş sıkıntımız oldu o dönemlerde ben çalışmayı çok istedim eşimin bana dediği gerçekten istediğin için çalış çalışacaksan yoksa eve bakmak içinse bu benm görevim sen çalışsan da o para senindir dedi. bende evde yapabileceğim işe başladım nikah ve bebek şekeri kına taçları yapıyorum ve gayette iyi kazanıyorum.... sizin maaaşınızda çok iyiymiş kamu dediğinize görede memursunuz belli ki iyi düşünün derim iş açısından yerinizde olmak isteyen o kadar çok insan var ki (biride benm eşim) kamu işi kaybedilecek bir tercih değil günümüzde hemen kaprise girmeyin eşinize kırgınlıgınızı belirtin azcık tevazu azcık demagoji :)))) etkili bir yol olur herhalde yıkılmayın hemen :)

Bence işini ciddi anlamda bırakmak istemedi, kim isterki memurluk gibi bir işi bırakmayı. Eşine güvenmediğini teyit etmek için bırakmak istediğini söyledi sanırım.
Adamın düşüncelerini net duymasıyla karar vermeyi düşünmüş olabilir.

Son düzenleme:
Kim bilir ne dertler le boğuşuyordur konu sahibesi...
Rabbim cümlemizin yar ve yardımcısı olsun...

İnsan dediğimiz varlık ne komplike bir varlık herbirimizin ayrı bir derdi var.

Ve aslında dertsiz kul var mıdır bu dünyada?

Dert ve İnsan... sanırım bu ikili hep var olacak. Derdi imtihan olarak mi görmeli.. ve o sınavı geçmeye mi çalışmalı?
Derde yenik düşüp arkamızı dönüp gitmeli mi?
ne yapmalı?
Allahım sen yardım et...Amin

eşin hatalı evet ama bence eger böyle ilk tartışmada pes edersen aasıl hatalı sen olursub evlilik bu kadar basit kolay vazgecilecek sey degil. he bu demek degilki laflarının altında ezil kırgınlıgını belli et tavrını koy ama boşanmayı getirme bence aklına ve kamu işi bulunmaz nimet bunuda unutma. biz çalışanlar evet evde oturmaya cok hevesleniyoruz sanki hiç bıkmazmısız gibi geliyor ama inanın bizler alışmışız yapamayız evde bi süre hoş gelir yorgunluk çıkar ama para harcamak için eşinin verecegi harclığı beklemeye başladıgın an işte o an yine çalışmayı özleyeceksin. o yüzden evliliğin başlarında olur bu tarz tartışmalaar bnce zamana bırakmalısın arkadasım.

eşin gerçekten bildiğin hödüklük etmiş
çalışmanı istiyor olabilir ama üslup çok yanlış
öncelikle diyeceğim şey asla işini bırakma
ikincisi ise eşinle uzun uzun konuş elbet senin fikrindir ama bnce hemen boşanmayı sokma aklına

içinde ki hödüğü ortaya çıkarmış adam...
ne kadar kırıcı...
bu iş biter demeye kadar getirmiş
ama iş kadını olmak sana çok yakışıyo..hem işi hem evi hem de beni idare edebilen bi karım olduğu için, çok şanslıyım falan dese
o dakika da bayanın fikri değişirdi zaten..
işten ayrılmak mı, yok cnm ben mi, ne ayrılması falan demeye başlardı zaten kendisi

Sayfaların hepsini okuyamadım, kısa sürede bu dereceye gelmesine çok üzüldüm.

Benimde eşim ilk yıl sürekli ben seni beslemem, ister uzayda olsun işin çalışmak zorundasın (işim evime çok uzak) derdi, sürekli ben seni beslemem derdi.. o adam gitti, şu işlerimi düzelteyimde artık çalışma diyen adam geldi :) zaman insanı değiştiriyor, başta evlilik ne demek bilmiyorlar. Biraz sabretseydin keşke..

canım inan çok üzüldüm, bende kamuda çalışıyorum ve ara ara eşimi denerim (yapacağımdan değil) işi bırakmak istiyorum, bıktım bu işten, evimde oturmak istiyorum gibi gibi. Ama bana bu tarz bi yaklaşımı olsaydı büyük konuşmakta istemem ama sonuçları onun için ağır olurdu, seni daha işi bırakmadan bile bu kadar kıran bi insanla işsiz olsaydında evlenseydin (ki evlenmezdi büyük ihtimal) napardı çok merak ettim, ama senin için şu açıdan sevindim işin var boşanırsan yoluna onsuz devam edebilirsin...

boşanmadılar zaten devam ediyorlar.yeni konuları var bakabilirsiniz.

para için evlenilmişsiniz geçmiş olsun benim eşim öğretmen olmama rağmen kaç yıl atanamdım bir kere bile ders çalış atna demedi. Allah kısmet ederse olur olmazsa canın sağolsun başımın tacısın kızımızı iyi büyüt başka bişey istemem der hep. yazıklar olsun eşinize​

Yuh adama bak .
Af edersin arkadaşım ama tam bir öküzmüş eşin .
Hamal arıyorum evet deseydin .

Merhaba, bazı arkadaşlar aynısını eşiniz istese siz tamam diyecek miydiniz sanki diye sormuşlar. Benim eşim benden istedi. İşyerinde klasik olarak yöneticiler tarafından baskı yaşıyor, işe girerken aradığını bulamadı. Kamuda A kadroda çalışıyor, maaşı iyi ve işi rahat aslında bu tür psikolojik sorunlar olmasa. Ben işi bıraksam da sen bırakmasan olur mu dedi. İşi bırakırsa serbest, evden çalışma imkanı var ama bu tür bir çalışmayla zengin de olabiliriz, çok sıkıntı da yaşayabiliriz, yani hiç bir garantisi yok. Ama ben hiç duraksamadım ve çok içten bir şekilde tabi ki olur dedim. Çünkü normalde ondan daha az başarılı daha az zeki ve (benim gözümde tabi ki) daha az değerli insanların onun üstünde keyfi baskılar kurması vs bana çok dokunuyor. Bu yüzden işinden ayrılmak çok çok lükstür normalde. Ama o benim için çok değerli ve benim açıkçası onun tek bir laf duymasına bile kalbim dayanmıyor. Ondan daha çok kızıyorum, üzülüyorum. Belki sorun yaşayacak olsak da hiç umurumda değil, hatta bana daha çok zaman ayırabileceği için istiyorum bile istifa etmesini.
Bunu neden anlattım, çünkü işten ayrılmayı isteyen kadın da olsa erkek de olsa eşi ona gerçekten değer veriyorsa, tabi ki yapabilirsin demesi için bir saniye bile beklemesi gerekmez.
Elbette toplumda kadınların çalışmıyor olması daha yaygın, örf adet vs. Eşiniz madem ki topluma bu şekilde ayak uydurmak, klasik kadın erkek ayrımına boyun eğmemek, modern olmak vs istiyor; o zaman bir zahmet ev işlerini de üstlenecek. Üstelik onun işi mesai saati açısından daha rahat olduğuna göre sizden bile fazla yapması lazım.
Siz çok mantıklı bir şekilde eşinizin size verdiği değeri sorguluyorsunuz şimdi. Ve bence çok doğru bir noktadasınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…