nutkum tutuldu

bence erkekler çok değişti hiçbirşeye gözlerini doyurmuyor bugün bir milyara çalışıp geçinen mutlu aileler varken o kadar para alan adamın eşiyle böyle konuşması aç gözlükten doyumsuzluktan başka bir şey değil yani para mı eşin mi gün geçtikçe tükendiğini hisseden bir kadın mutlu değil seninle konuşmaya kalkmış senin dediğin laflara bak şu anda çoğu erkek böyle ya zengin kız yada dolgun maaşlı kadın bence işi olmadığı halde para kaznamadığı halde evde oturup eşiyle iyi geçinen kadınlar çoğu çalışan kadından iyi en azından parası için evlenilmemiş kendisiyle benim eşim benimle öyle konuşsa vede çalışan bir bayan olsam ondan derhal ayrılırım belki hasta olucağım o beni boşayacak nede olsa işim yok ben onu boşarım gerçekten sizin adınıza çok üzüldüm kadın çalışmak zorunda değil isterse çalışır keyfine kalmış ..

birlikte bi terapiste gidin bence
yoksa sizin evlilik düzeleceğine daha da bozuluyo sanki
birbirinizi yıpratıyosunuz

keske sılmesydın
ona burayı okutucam

az çok tahmin etmişsindir neler yazdığımı. bir kadın eşinin sahiplenmesini ister gözünden sakınsın ister değer ister. sanırım bu duygular eşinde yok. benim bir tanıdığım durumu iyi biriyle evlenmişti. adam kadının çalışmasını istedi. ben çalışıyorsam sen de mecbursun çalışmaya dedi. her akşam dışarda yemek yerlermiş. bir de kızları vardı ona da anneannesi bakıyordu. ama kadın dayanamadı ve kocasını boşadı. şimdilik iyisi mi çocuk falan düşünme. bir sene daha dayan bakalım nolcak.

aynı durum ve kadın bosanmıs ıste,,,
evet o bahsettıgın duygular esımde yok kı bana bunları yasatıyor
soylememe bıle gerek yok zaten aılesı ıcın parcalanır ama........

cocuk kesınlıkle dusunmem zaten normal sartlarda bıle 2 yıldan once dusunmuyıordum bu olaydan sonra hıc dusunemem Allah ın gucune gıtmesın yokuluguyla sınamasın

esas esının soyledıklerını okuyunca benım gözlerım belerdı nasıl bı dusunce yapısıdır bu cok m lux yasıyorsunuz kı 4000 lıra yetmıcek bundakı amaç nedır?

woaww benim o kadar gelirim olsa paraları görünce kafayı fıttırırdım galiba benim eş 900 alıyo ben önceden çalışmıyodum şu an çalışıom 800 alıyom biz her ay 500 kira veriyoz senin kocan bence paraları göre göre bi hoş olmuşş ama bu söyledikleri bu şekilde kazanç alan ve eğitimli birine yakışmamışşş

ben de işimden memnun değilim ve kastım KPSS ye hazırlandım.yaş olmuş 36 gece gündüz çalıştım.sen de bir atarftan öyle bir şey yapabilirsin.erkekler öyle kolay kolay çalışmayan eşi kabuletmez ki benim anladığım sen bu işten ayrılma konusunda kararlısın.keşke evlenmeden önce ayrılsaydın.adam haklı 3,5 aylık evlisiniz ve 3,5 aydır ne değişti senin psikolojin bu kısa sürede mi bozuldu.haliyle bana güveniyor der.

benden sana abla tavsiyesi iş konusunda bu kadar kendini kasacak ne var.alışmaya çalış.

zaten olay benım ısı bırakmam konusunu aştı
ben bu vesıleyle esım olacak adamın gercek yuzunu gormus oldum resmen
benım suan takıldıgım olay bu malesef
yanı ona olan tum guvenım sarsıldı
sevılmedıgımı anladım hatta emın oldum bundan

ona guvenıyor olsaydım bıle bunda kotu olan neydı kı bır evlılıkte
o zaman bu bır menfaat bırlıktelıgı olmuyor mu temelı maddıyata dayalı

ben yadırgamıyorum bu maddiyat olayını, neticede sen de işsiz güçsüz biriyle evlenmedin.ya da kaç kişi işsiz güçsüz biriyle evlenir.
ancak senin eşin çok kaba ve duygusuz bir şekilde bunu ifade etmiş.tam hayvanlık afedersiniz.sevgi yok bu çok net ama zamanla daha derinleşiyor insanın duyguları.sizinde zaman ihtiyacınız var.

insanlar rahata çabuk alısrlar. o kadar parayada rahatlığada esın cabuk alısmıs anlasılan bı anda bunlardan vazgecmek fıkrı onu sınırlendır bu yuzden de kızgınlıkla bunları soylemıs olabılır. ama senı sevmedıgı anlamına gelmez bu ınsanlar kızgınlıkla ne soyledıgını bılmezler bence evlılık bıtırme olayı cok zamansız daha bı evlılıgı bıle doyasıya yasma fırsatınız olmadan neden bu ayrılık dusuncesı... lutfen evlılıker bu kadar basıt degıl kı hemen sılınıp atılsn bunu atlatabılecek olgunlukta olduğunuza ınanıyorum kendınze zaman verın sadece karsılıklı duzgun bır sekılde duyularınz hakkında konusun eger karsılıklı saygınız devam ederse o zaman duzlelır hersey duzelmezse......... sonra bu konulara gırersınz

Eşiniz çok kaba ifade etmiş kendini, orası öyle...

Ama ben bu "kadın çalışmak zorunda değil, erkekse bakacak evine eşek gibi" yaklaşımını da çok sağlıklı bulmuyorum.

Bir çok kişi evde oturmayı ister, psikolojik stres yaşamayı kim ister? Rahatça gezmeyi, haftaiçi özgür olmayı kim istemez?

Belki erkekler de istiyordur bunları? Belki eşinizin de iş yerinde sorunları vardır? Belki o da 1 sene, 6 ay tatil yapmak istiyordur; belki o da ağız kokusu çekmek istemiyordur...

Bence kadın da erkek de eğer mirasyedi filan değilse çalışmalı, bekarmış gibi, dünyada kendisine "bakacak" kimse yokmuş gibi; aksi bir lüksün çeşitli bedelleri olacaktır...

Eşiniz bence kendisi de böyle bir hak istemiş, haklı da... Ama o size gelmiş "ben çok yıprandım, artık çalışmak istemiyorum" deseydi, yine adama lanet yağdırıyor olurduk...

Ben erkek olsam, bu yükten, sürekli çalışmak zorunda olmaktan, bunu yapamadığım/yapmak istemediğim an erkekliğimin sorgulanmasından ve -kadınların aksine- oynayacak bir "ev kadını" kartımın olmamasından çok sıkılırdım...

Belki eşiniz sizin bu lüksünüzü kıskanmış ve üzerindeki yükün ağırlaşacağını hissetmiş, panik yapmıştır... Saçma ve kontrolsüz tepkisi ondan olabilir. (Bu arada daha akıllı, stratejik ya da sinsi birisi olsaydı sizi -siz hissetmeden- çalışmaya yönlendirebilirdi... Yani yol yöntemi becerememiş...)

ev hanımlığı nezmandan beri utanılacak bi vasıf olmuş acaba.adamın ettiği lafa bak ya.sen çalışmayan bi ev kızı olsaydın seni sevmiycekti yani.seni sen olduğun için sevmiyor bu adam üzgünüm.

okudugum en farklı yorum...ozellıkle de renklı kısım
calısmayan her kadın mutlaka ezılıyor mudur esı tarafından bılemıyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
eşiniz size gelip "ben çok bunaldım, artık çalışmak istemiyorum, sen çalış, ben eve bakayım, bu bana daha iyi gelecek" deseydi şu noktada, nasıl tepki verirdiniz? Tamamen merakımdan soruyorum.

eşiniz size gelip "ben çok bunaldım, artık çalışmak istemiyorum, sen çalış, ben eve bakayım, bu bana daha iyi gelecek" deseydi şu noktada, nasıl tepki verirdiniz? Tamamen merakımdan soruyorum.

sizin söylediğiniz şeyin bırakın örfü adeti dinimizde bile yeri yok.kadın elbet çalışabilir çalışmalıdırda ama bunun için zorlanamaz çalıştığı para elinden alınamaz.erkek evine bakmak geçindirmekle yükümlüdür.bunu biz değil dinimiz emrediyor.

hanimefendi bunlar asla bir tutulacak seyler degil
sonucta erkekler cocuk dogurmuyor büyütmüyor
onlar anne olamaz, babayla annelik bir tutulamaz
onlar ev isi yapmazlar, yemek yapmazlar,
yapsalar bile bizim gibi asla yapamazlar
anlatabiliyormuyum ??

bu fikrine karsi gelmenin 1000 yolu vardi
en azindan usluplu sekilde savunsaydi dusuncesini
babani karistirmadan ozellikle!
ve orf adetten bahsettiginde (gereksiz olmus orasi :) )
tehtit edercesine "o zaman ailemle yasariz" demesi
asiri kabaca !
gerci o sana oyle soylediginde sen" atalardan gidiyoruz madem -
ne demis atalarimiz "ev ev ustune olmaz" deseydin :)

bakma guldugume gercekten incitici bir durum
elbetteki isini birakma ve tabiiki esininde senin calismani istemesi normal
mantiken daha uygun ve kabaca bir hesapla ve dunya gorusuyle
calisan bir es istiyor olabilir kotu bir sey degil
ama ya calisirsin ya ezerim seni moduna gecmesi
(calismazsan sana saygi duymam anlaminda ezmek)
ne kadar fedakar ne kadar cefakar olabilir sorusunu getiriyor insanin aklina

hastalikta saglikta iyi gunde kotu gunde gercekten tum yuregiyle yanindami o adam?
bunu dusunmen gerek
misal buyuk bir hata yaptin ve isten atildin ne olacak?

yukardaki arkadas kadin olmanin avantajlarini kiskanmistira getirdi lafi
ince guzel bir dusunce fakat
bu kadar kabaca azarlanip ustunede beyfendinin "yazik yavrucak ataerkil toplumda yasadigi icin bunalmis strese girmis" diye dusunemezdim herhalde

bence ondan itiraflar almalisiniz ve dunya goruslerinizi tartismalisiniz birbirinize saygi duyarak
ben sana ne kadar guvenebilirim sorusunu sormalisiniz birbrinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…