''o bebek sana emanet'' cümlesinde ben de kötü bişey algılamadım başta, ama bu cümle ikinci söylendiğinde ''o bebek BİZDEN SANA emanet'' olursa, ben bu cümlede asla iyi niyet aramam. ''torunuma iyi bakmazsan hakkımı helal etmem'' demek başka, ''o bebek bizden sana emanet'' demek başka.
Ne demek ''bizden sana emanet?'' İki insan sevmiş evlenmiş sevişmiş çocuk yapmış. Neden o bebek kişilerin anne-babalarından emanet olsun ki? Topluca mı yaptılar bu bebeği?
Ya da ''sen sadece doğurmakla görevlisin, doğduktan sonra o çocuğun asıl ebeveynleri biz olacağız, sen şimdilik doğana kadar, bizden sana emanet olan bebeğe iyi bak yeter.'' diye düşünecek kadar hastalıklı zihniyete mi sahipler?
O iki kelime var ya sadece, ''bizden sana''. İşin bütün seyrini değiştirip, asıl düşündükleri şeyi gözler önüne seriyor bence. Pollyanacılık yapmaya gerek yok :)
Ben olsam böyle dediğinde çok üzülüyorum sonuçta benim çocuğum zaten hamileyim hassasım lütfen böyle söyleme bunu duymak istemiyorum derdim. Evli değilim soğuyorum gördükçe. Önce derdinizi güzelce anlatın bizim zamanımızda psikoloji mi vardı derse de artık sizin zamanınızda değiliz deyip sert çıkarsınız.
Anlasalar keşke, bu kadar naif bir laftan ama anlayacaklarını sanmam. Bir de arkamdan ayy haspam biz de çocuk doğurduk vs. laf ederler.
İlk aylarımda bulantıdan kıvranıyordum, hastaneler vs. Ve herşeyi görüyordu, biliyordu. Gerek eve gerek hastaneye uğrardı. Birgün yine mahvolmuş durumdayım, bana uğradı. Yattığım yere geldi nasılsın dedi, ayy bugün çok kötüyüm yaa dedim. Şaşırdı aaa noldu ki diyor, anne midem işte dedim. Aa bulantı mı, neyin var ki diyor, sanki hiç bilmiyor gibi. Hiç hastanede 3 saat süren serumları yememişim gibi. Kadın daha onu algılayamamış, düşünün...
İnşallah ilerde siz böyle şeyler yaşamazsınız, amin...
Göz boyamaktan başka birşey değil ya işleri güçleri hava. Kimbilir belki de yanlarında olan birilerine mi hava atıyorlar nedir? Değişik kafalar
Ben olsam böyle dediğinde çok üzülüyorum sonuçta benim çocuğum zaten hamileyim hassasım lütfen böyle söyleme bunu duymak istemiyorum derdim. Evli değilim soğuyorum gördükçe. Önce derdinizi güzelce anlatın bizim zamanımızda psikoloji mi vardı derse de artık sizin zamanınızda değiliz deyip sert çıkarsınız.
Sırf böyle şeyler yüzünden sevgilim yokken hep şunu söylerdim; kimsesiz bir Adam bulucamBöyle naif olsaydım çok ezilirdim şahsen... baştan sert olunca canını sıkacak kelimeler sarf edemiyorlar biliyorlar her lafa verecek cevabım var çünkü
Bak olaya şimdi benim hamileliğimin başları çok sıkıntılıydı iki ay yemek yiyemedim ne yesem çıktı mutfağa giremedim halsizlik vs oldu ben de ister istemez nazlanıyordum... kendinin yakın arkadaşı var onla konuşmuşlar diyor ki x le konuştuk gelinin hamileliği nasıl diye sordu ben de yook gayet normal herkesinki gibi dedim diyorherkes böyle mi oluyormuş? Yani bu laf nazlanma herkes hamile oluyor demenin bir türü yarım saat otur dediği 10 laftan 9 u laf vurma
Ne dicennn bişey desennn yok ben öyle demek istemedim dicek en iyisi ya susmak ya da cevabını vermek
Gittik bu akşam cnm sürekli açtım konuyu ama söylemedi yaaaa
Ama başka bir konu açıldı, eşya konusu. Oraya giderken güzel bir takım gördüm eşim hemen söyledi tabi babaannesi torununa oda baktık diye... Hemen başladı yok daha çok erkenmiş, ne acelemiz varmış. Ben de zaten zor bir hamilelik geçirdim, gitgide de ağırlaşıyorum. Son ayda bakmam çok zor olur, uzak yerlere nasıl gideyim son ayımda dedim. Demesin mi aaa ben gezerim de bakarım da torunuma oda takımı diyehemen yapıştırdım aaa yok artık ben bakacağım tabi ki anne ben bakmadan beğenmeden hayatta sokmam evime birşey dedim. Öylece kalakaldı, biraz da sesimi yükselttim.
Bir parça olsun rahatladım valla...
Sırf böyle şeyler yüzünden sevgilim yokken hep şunu söylerdim; kimsesiz bir Adam bulucamay allah yardımcınız olsun ezdirmeyin kendinizi :)
Sağ olun :) siz de inşallah bebeğinizle çok Mutlu olun :)Hahahaa :) iyi bir eş bulmak en önemlisi nasılsa öbürleriyle şöyle böyle olsan da geçiyor günler :) bakma bize kv den çok memnun olanlar da var karşına iyi insanlar çıkar inşallah
Olabilir yaniçok hoşlarına gidiyor hava atmak.... eşim sarışın kv diyor ki inşallah oğluma benzer de sarı olur ben de dayanamadım çarptım lafı cok ayip ne onemi var rengin ırkçı misiniz siz dedim esmer doğarsa sevmeyin siz o zaman dedimmm herkesin içinde suratı değişti oh oh canıma değsin
Önceden böyle laf sokamazdım yeminle bunlar bu hale getirdiler bizi
Annem de dahil herkes diyor zaten o işler evlenince öyle olmuyor diye. Allah size de sabır versin, hepinize.
Sırf böyle şeyler yüzünden sevgilim yokken hep şunu söylerdim; kimsesiz bir Adam bulucamay allah yardımcınız olsun ezdirmeyin kendinizi :)
Olabilir yaniçok hoşlarına gidiyor hava atmak.... eşim sarışın kv diyor ki inşallah oğluma benzer de sarı olur ben de dayanamadım çarptım lafı cok ayip ne onemi var rengin ırkçı misiniz siz dedim esmer doğarsa sevmeyin siz o zaman dedimmm herkesin içinde suratı değişti oh oh canıma değsin
Önceden böyle laf sokamazdım yeminle bunlar bu hale getirdiler bizi
tüh ya neyse bu da iyi olmuş en azından mesajı yavaş yavaş almaya başlamıştırsöylediklerimiz aklında bulunsun yine de nasıl olsa yarın bir gün o lafı yine diyecek biliyorum
İlknur kvsavar olmuşsun ne çakalmışsın panpa
Ay vallahi billahi acayip sinir oldum gece gece. Ne demek yaa benim emanetim la havleee.. bebegim Allahin bana emaneti diyin, bu cumlenizden rahatsiz oluyorum diyin ama diyin yani biseyler diyinki sınırlarini bilsin..
Valla aklima 1 ay once yasadigim geldi.. izine gittik kvlerin yanina. Otururken aniden kp olurda bosanirsaniz (esimlede aramiz cok cok iyidir masaAllah) cocugu tr de babasina verirler.. yok ya dedim bayagi direndim.. baktim olmuyor vallahi oyle birsey olsun bu evi basiniza yikarim icindeyken yakarim sizi dedimm!! Sustular... belki saka amacliydi ama bayagi sinirlenmistim... cocugum sonucta sakasi bile igrenc. Hatta tr de hak hukuku bile googledan arastirmistim o derece yani
Evet bize de psikolojik baski uyguladilar. Ama kizim evliligimizin 4. Yilinda dogdu :) Bisey ifade etmedi bos çabalari.İşte cevabını verince hemen geri vites...
Evet zaten kendilerine öyle bakıldığı için beni de öyle görüyorlar ailece. Zaten ilk evlendiğimden beri bebek bebek diye başımın etini yedi. Ama ben tabi ki hazır olmayı bekledim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?