o bebek emanet ne demek, anlayamadım?

aynen oyle o lafin ustune evimi tasidim ayni apartmandaydik .bu hamile halimle hemen tasindim o dusunsn bundan sonra oglunu torununu dusunmeyi.allah yardimcin olsn

İşte bak hayra vesile olmuş... Çok iyi yapmışsın. Amin cnm çok sağol...

Sorma cnm. Nişan döneminden başladı zaten huzur bozmalar... Ama artık bende sabır kalmadı. Hele de dediğin gibi bebeğime bu streslerin yansımasına katlanamıyorum. Zaten hep hava civa kadının lafları, bakacağından falan değil. Yine de can sıkıyor işte...

İşte cevabını verince hemen geri vites...

Evet zaten kendilerine öyle bakıldığı için beni de öyle görüyorlar ailece. Zaten ilk evlendiğimden beri bebek bebek diye başımın etini yedi. Ama ben tabi ki hazır olmayı bekledim...

Ayy aynı benimki. Biz eşimle çok gezeriz. Sanıyor ki ben bebeğimi ayak bağı olarak göreceğim... Biz çoktan yaptık planlarımızı halbuki... Ben de asla keyif için bırakmam he ihtiyaç halinde kendi anneme bırakırım, Allah onlara muhtaç etmesin bizleri...

Okur okumaz o çocuğu sen sadece taşıyorsun demek istediğini anladım bir daha derse benim çocuğum kimse karışamaz diyip kestirip atın bu ne saçmalık yahu

İşte bu tür bir düşünce bile benim sinirimi bozuyor. Alabilir mi, asla... Ama ne gerek var bu laflara? Evet cevabımı hazırladım, bekliyorum...

Aynen ben de bu tür davranmayı düşünüyorum doğumdan sonra... Kimse karışamaz benim bebeğime. Şimdiden başlamak istiyorum cevap vermeye...

Ben kotu niyet hissetmedim, annemde bana her telefonda torunuma iyi bakmazsan analik hakkimi helal etmem, vs diyor. Torununu cok sevdiginden yapiyor diye dusunurdum ben olsam

Tabi ki tek sorun bu değil, kadını ilk tanıdığımdan beri sürekli sinir bozucu davranıyor. Büyüklü küçüklü çok sorunum oldu. Ne yazık ki beni çok yıprattı ve artık iyi niyetim kalmadı sadece bebekle ilgili bile bir sürü olay yaşattı bana.

En başta erkek bebek olduğunu duyunca baygınlık geçirme seviyesine geldi. Olamaz kesinlikle kabul etmiyorum erkek değil o senin doktorun anlayamamış vs diye ağlamaklı oldu, kendine gelemedi baya bir süre... Eşim çıkışana kadar hayır hayır ben biliyorum kız diye gezindi şoklar içinde. Eşim kızınca geri vites yaptı.

Detaylı ultrasonda el kadar bebeğe bakıp, ohh aynı biz çok şükür, çok şükür diye konuşmalar... Doktor boyunu söylediğinde normal olmasına rağmen, oo baya uzun ee tabi amcasına çekmiş boy pos maaşallah demesi... Ki ben standartlardan uzunum, eşim benden bile kısa. Eşimi diyemediği için benimle aynı boyda olan kaynımı öne sürdü. Vs vs.

Evlilikte olanları anlatmaya kalksam sanırım sayfalar dolar, en başta düğün altınlarımı çalmasıyla başlayabilirim mesela... Bu yüzden keşke diyorum, keşke iyi niyetli olsaydı. Zaten gidip gelmiyorum, tlf etmiyorum. Mesafem oldukça fazla ona karşı, çok soğuğum.

P pitho86 ooo yarın geceyi sabırsızlıkla bekleyeceğim, akşam orda olacağınıza göre gece girebilirsin buraya :) hamilelikten bebeğinden falan konu aç sen o açmazsa :) nasıl olsa yine aynı lafı eder bence :) o zaman yapıştırırsın cevabı

ama beni alıntılamayı ya da etiket yapmayı unutma sakın, çünkü bazen konuya yazılan yeni mesajın bildirimi gelmiyor, alıntı ya da etiket yaparsan daha iyi olur

Hahaha yok yok etiket yaparım ben de öyle düşündüm zaten :) Evet konu zaten mutlaka açılıyor. Ama şimdi bekliyorum ya kesin demez hoş aynı konuyu açınca kabızlık falan diye aklına gelir, sürekli bozuk plak gibi aynı şeylere takılıyor kadın ya

Ben kotu niyet hissetmedim, annemde bana her telefonda torunuma iyi bakmazsan analik hakkimi helal etmem, vs diyor. Torununu cok sevdiginden yapiyor diye dusunurdum ben olsam

''o bebek sana emanet'' cümlesinde ben de kötü bişey algılamadım başta, ama bu cümle ikinci söylendiğinde ''o bebek BİZDEN SANA emanet'' olursa, ben bu cümlede asla iyi niyet aramam. ''torunuma iyi bakmazsan hakkımı helal etmem'' demek başka, ''o bebek bizden sana emanet'' demek başka.
Ne demek ''bizden sana emanet?'' İki insan sevmiş evlenmiş sevişmiş çocuk yapmış. Neden o bebek kişilerin anne-babalarından emanet olsun ki? Topluca mı yaptılar bu bebeği?

Ya da ''sen sadece doğurmakla görevlisin, doğduktan sonra o çocuğun asıl ebeveynleri biz olacağız, sen şimdilik doğana kadar, bizden sana emanet olan bebeğe iyi bak yeter.'' diye düşünecek kadar hastalıklı zihniyete mi sahipler?

O iki kelime var ya sadece, ''bizden sana''. İşin bütün seyrini değiştirip, asıl düşündükleri şeyi gözler önüne seriyor bence. Pollyanacılık yapmaya gerek yok :)

eğer o konuyu açmazsa söylemezse, sen hep konuyu bebeğine falan getir, illa ki der o kadın

O canda sana Allahtan emanet. Doğduğu günü göreceğini nerden biliyorsun kaynana.. bak bir ayağın çukurda akıllı ol. Diyebilsen de bu ayıp olmasa ve aile faciasına yol acmayacak olsa ne hoş olurdu gevşerdin valla pamuk gibi olurdun

Ben zaten hiç aramıyorum uzun bir süredir. Tek olarak da gitmiyorum oraya sadece eşimle.

Telefonu eşim veriyor hep oraya gittiğinde, ben aramıyorum diye... Göyya soğukluğu önleyecek aramızdaki...
Konu sahibi telefonda konuşun fakat detaylı anlatımlarınız var.kabızlığınıza kadar anlatıyorsunuz.ne gerek var ki ayıp hem de.Emanet konusunda ise: Aşk olsun ben neciyim burada? Beni yok sayıyorsunuz herhalde,derdim kendi adıma....

Aminnnn çocuğumla giderim ya da hiç gitmem ya da anneme bırakırım insan çocuğunu birirlerine atmaya çalışır mı hiç? Dışardan bakınca öyle birilerine de benzemiyoruz ama nerden çıkarıyorlar bunları anlamıyorum

eğer o konuyu açmazsa söylemezse, sen hep konuyu bebeğine falan getir, illa ki der o kadın

Gittik bu akşam cnm sürekli açtım konuyu ama söylemedi yaaaa

Ama başka bir konu açıldı, eşya konusu. Oraya giderken güzel bir takım gördüm eşim hemen söyledi tabi babaannesi torununa oda baktık diye... Hemen başladı yok daha çok erkenmiş, ne acelemiz varmış. Ben de zaten zor bir hamilelik geçirdim, gitgide de ağırlaşıyorum. Son ayda bakmam çok zor olur, uzak yerlere nasıl gideyim son ayımda dedim. Demesin mi aaa ben gezerim de bakarım da torunuma oda takımı diye hemen yapıştırdım aaa yok artık ben bakacağım tabi ki anne ben bakmadan beğenmeden hayatta sokmam evime birşey dedim. Öylece kalakaldı, biraz da sesimi yükselttim.

Bir parça olsun rahatladım valla...

Ya öyle belki ama hamileyim ve sağlık konularında çok zor bir hamilelik geçiriyorum. O da bu dertten sürekli muzdarip ve bir tarifi var, onu aldım. Ne bileyim ne de olsa bir büyük diyerek düşünüyorum bu konuda. İlk 4 ayım sürekli serum yemekle hastanelerde geçti. Kabızlık ve mide bulantısından hastaneye çok gittim, müşahede altında kaldım sürekli. Haliyle hep geliyordu hastaneye vs. Herşeyi biliyor çektiğim. O sebepten çekinmedim bu konuda.

Bakalım 3. kez söylemesini bekliyorum şu an cevap vermek için, benzer bir cevap hazırladım :)

Göz boyamaktan başka birşey değil ya işleri güçleri hava. Kimbilir belki de yanlarında olan birilerine mi hava atıyorlar nedir? Değişik kafalar

Ahh ahh keşkee tam içimdeki söylesem kuş gibi olurdum aynen... Ve söyleyince içimde de hiçbirşey kalmayacağı için bu kadar nefret etmezdim ondan...

Ben olsam böyle dediğinde çok üzülüyorum sonuçta benim çocuğum zaten hamileyim hassasım lütfen böyle söyleme bunu duymak istemiyorum derdim. Evli değilim soğuyorum gördükçe. Önce derdinizi güzelce anlatın bizim zamanımızda psikoloji mi vardı derse de artık sizin zamanınızda değiliz deyip sert çıkarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…