• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O eski halimden eser yok şimdi

Bel fitiginiz cok ileri duzeyde mi?

Uzmeyin kendinizi.Sinavi atlatir ameliyatinizi olursunuz.Sonrasi yine hersey eskisi gibi belki daha da guzel olur.

Benimde bel fitigim var.Zorlugunu bilirim az cok fakat nice tedavisiz hastaliklar var.Bel fitigi bunlardan biri degil sukur ki..
Hayatiniz parmaklarinizin arasindan kayio gitmiyor.Hepsi gecicek.Sadece biraz zaman ve sabir.

"Bak insanlar nelerle uğraşıyor, bak bak..." diye kıyaslama yapmanı istemiyorum. Her insanın yükü kendine fazla gelebiliyor. Kpss çalışırken fizik tedavi için en azından bir gününü ayarlamanı, belini daha fazla incitmeden kendine spor programı hazırlamayı düşünebilirsin. Instagram üzerinde eğitmenler oluyor spor salonuna gidemezsen, vakit bulamazsan onlardan belli bir ücret karşılığı yardım al. Diyet yapan (sağlıklı beslenen demek istedim) kişilerle burada motive olabilirsiniz. Yapabilirsin, yapacaksın. Ama önce sağlık.:KK73:

Merhaba arkadaşlar sizinle bu aralar bana dert olan şeyleri paylaşmak istedim. Bundan 4 yıl önce falan gayet sağlıklı biriydim. Fiziksel ve ruhsal olarak kendime güvenim tamdı. Özellikle fiziksel olarak herkes imrenerek bakıyordu. Milliye senden iyi manken olur falan diyordu. Annem barbie bebek gibisin diyordu. Taa ki bel fıtığı olana kadar. Hayatım sinsice duraklamaya başladı. Heryere herşeye yetişen ben artık belime yüzünden kısıtlanmaya başladım. Dolayısıyla hareketsizliğin ve eskisi gibi olamamanın verdiği stressiz ile kilo almaya başladım. Başlarda çok önemsemedim ama şimdi önünü alamıyorum. Babam bile artık bir çeki düzen ver kendinden dedi. Kilolar bel fıtıgımı daha da ilerletti. Aynaya bakmak bile istemiyorum. Kendimdem tiksindim. Ve özgüvenim yok oldu ayağa bile kalkmak istemiyorum insanların önünde. Her gören ne kadar kilo almışşşın diye hayret ediyor. Kısacası bel fıtıgımla başlayan fiziksel yıpranma süreci artık psikolojik olarak da beni mahvediyor. Kpssye çalışıyorum o yüzden ameliyatda olamıyorum. Bir an önce sınavın gelip geçmesini ve eskisi gibi rahat yürüyüp hareket etmek istiyorum.

Geçmiş olsun canım. Allah başka dert vermesin. Evet önce ki hayatınla kıyasladığında tabii ki üzücü bir durum. Ama daha kötüsünü düşünerek halimize şükretmemiz gerek. Kısa mesafede olsa belini zorlamadan yürüyüş yapabilirsin. Metabolizma hızlandırıcı çaylar içebilirsin. Bol yoğurt tüketebilirsin.. Kendini bırakma

Fıtık ameliyatını olup ertesi gün yürüyen arkadaşım var.Çok büyütme.Kafanda sorunu büyütüyorsun .

hem kpss yi kazanacaksın hemde eskisi gibi olacaksın..önce buna inanmalısın..

benim annem 22 yildir bel fitigi ama hic hareketinden kismadi tam tersi yavas ama tempolu yuruyusler yaparak formda kaldi.
sadece egilip dogrulurken dikkat etmeniz lazim ve agir kaldirmamalisiniz yoksa bel fitigi hareketlerinize engel degil aksine oturdukca durumunuz daha kotu olur.

Bence önce ameliyatını olmalısın

Böylece daha iyi çalışırsın dersine de

Canım şükretmelisin ben doğumdan sonra bile manken gibiydim sürekli vitamin ilacı kullanmak zorundayım kilo aldım obez olmaktan korkuyorum henüz 65 kiloyum

En önemli sağlığın kpps ye bi şekilde çalışırsın

Benim de eski halimden eser yok göbekli kadın oldum:oops:

valla bana kızacaksınız biliyorum ama bel fıtığı olmayan mı kaldı artık yapmayın lütfen. herkesin dayanma gücü, ağrı eşiği farklıdır ama daha gencecik yaşınızda vay bel fıtığım, vay başım, vay bilmem ne diye hayatı bırakmak, en büyük derdi kendinin görmek hiç iyi değil. Allah dermansız dert vermesin. siz biraz kendinizi bırakmışsınız bence. kendinize gelin. barbie olmak için değil, özgüveninizi kazanmak için.

Kusura bakma ama 5kisiden4de fitik var zaten fizik tedavi alsaydin seni ruhun yipratmis bence ilk once destek al .nekadar zsyifsiniz manevi anlamda insanlar bisuru hastaliklarla savasiyor yeniyor bi fitikmidir yani sizi bu duruma dusuren biraz dusunun derim

bazı fıtıklar cidden ağır oluyor. mesela kuzenim 23 yaşında sürünüyordu o derece yani.. bende de var ama sadece ağrısını çekiyorum

Konu sahibi arazi ama ben yine de yazayım.

Acil şifalar dilerim. Benim çok sevdiğim bir arkadaşımında ileri derece bel fıtığı var ama 2 çocuk olunca hareketsizlik gibi bir lüksü yok tabi, korseyle her işini görüyor.
Bir de doktor tavsiyesi üzerine uzun yıllar yüzme yaptı; sizin için de hem fıtığınıza iyi gelecektir hem de spor olur.

Back
X