O ev senin değil !

canim bizde gelini erkek tarafi alir goturur yani kimse gelmez kiz tarafindan...ama sizde gelmis. ne var bunda??? o zaman dugune gelen tum kiz tarafi bizim kizimizi al tepe tepe kullan diyor...bi insan boyle bir fikre nasil sahip olur?? bana kalirsa anasi filan doldurmustur

ilk aylar cicim ayı diye bilinir ama kanımca öyle olmuyor ilk aylar daha zor oluyor.zaten boşanmaların çoğu evliliğin ilk yıllarında oluyor.
erkekler evlenmek istiyor evet kadın ONUN olsun istiyor.evlenince de özgürlüğü kısıtlanmış hissediyor.
veya kendi ailesiyle eşi arasındaki dengeyi bi türlü kuramıyor.
ev geçindirmek,yeni bir düzen,bir eşi bunlara bi kadın kadar kolay adapte olamıyor..
zmanla oluyor hepsi.
bu süreçte en önemli şey iyi iletişim ve saygı
çünk belli bir sevgi varsa ki bu sevgi kolay oluşmuyor
bir yuva kolay kurulmuyor
kolay harcanmamalı bozulmamalı diye düşünüyorum
ne zaman GERÇEKTEN sevgi sadakat saygı bitti
evet ozaman bitmeli evlilik

kayınvalidenle aranız nasıldı annesi dolduruyorda olabilir ailesi böyle yaptı falan dıye geçmişten bahsedip eşinin yaşıda gençse gaza getirmişler gibi geldi bana

BENCE BÜYÜTME

eşine şöyle diyebilirdin herkesin adeti töresi farklı olabilir...

bizede ters gelen çok şey var ama biz dllendirmiyoruz diyebilirsin ...evlilik bazı şeyleri duymamakla yürür..ve iyi cevapla susturulur..

bu nedemek istedi?namussuzmuyum ? ev senin değilmi dedi??? bunları hiç düşünme irdeleme çok kurcalama ..

bence unut onada umrumda değil dediklerin gibi bir tavır takın derim :)))

arkadaşlar aslında her sıkıştıgıda boşanma kelimesini telafüz etmek çok yanlış..
hep bizim nıkahımıza büyük zararları söz konusu hemde bünye bi yerden sonra kabulleniyor durumu telafüz etmiyceksin ayrılıgı nıkahı tehlikeye düşürüyosun ALLAH korusun ilerde barıştıgında nıkahtta gitmiş olabilir söyleye söyleye şakası bile gecerliymiş duyrulur...

Ben bu evin reisiyim sendromuna yakalanmış ve bunu da ispat derdinde maalesef. Biraz gazını almakta fayda var.

Annesinin dolduruşuna da gelmiş olabilir. Bilemiyorum. Am ne olursa olsun Sebep ne olursa olsun böyle bir cümleyi ağza almak, hele de namusum deyip sahiplendiği kadına bunları söylemek çok ayıp çok yanlış çok kırıcı.... Eşime bunları söyledim. En azından de ki evet haksızdım bunları söylememem gerekirdi de... Aam yok. haklıymış gibi arkasında duruyor söylediklerinin ve benim abarttığımı düşünüyor. Namus olayının bence abartılacak bir tarafı yoktur. Hafif te olsa ağır da olsa bu konulrda ithamda bulunmak büyük saygısızlık kadına karşı. Namus sadece bizde mi var ayrıca ? Neden namus denilince sadece kadın akla geliyor... Eşime çok kırgınım çok. Şimdi nasıl davranmam gerektiğini de bilmiyorum açıkçası. Ne yapsam ne desem yaptığının söyledikleriinin yanlış olduğunun farkına varır bilemiyorum....

valla cnm bizde hep götürülüyor kızlar... ki genelde kızlar istiyorlarda zaten teyze yenge biriniz gelin diyorlar en azından diyorlar....
bizimkilerde bazen birkaç kişi bazen tek gidiyor ama muhakkak gidildi yane şimdiye kadar duymadım kızı tek başına göndereni
hatta memlekette bir tane aileden bir bayan kalıyor bile yatıya tabe aynı evde değil kızın yakınında bir evde sabah kahvaltıdan sonra geliyorlar.. yane bizde adet bilem

çok ölçüsüz konuşmuş dengsiz

İnsan bazen ağzından cıkanı duymaz da eşiniz pisleyip bir de üstüne oturmuş.

Kyınvalidenle aran evlenmeden nasıldı? Günümüz erkekleri annelerinin ağzına çok baktığı için belkide annesi doldurmuştur..Hani belki daha önce sorununuz çıktı yada sizi istemedi vs..
Çünkü adam resmen nefret kusmuş yani.. Bana çok daha önceden ezberlenmiş cümleler gibi geldi..

Konuyu birilerinin size eve kadar refakat etmesinden boşanmaya
nasıl bağlamış inanın şaşırdım

Eşinize şunu söyleyin, yeni evlisiniz, o kıyafetlerle olunca kabak gibi ortada
parlıyorsunuz. Allah korusun peşinize biri takılabilir. Bu gelmiş olabilir ailenizin
başına. Ya da eve girince bir eksik farkettiniz ki bizim başımıza geldi, imdat diye
telefona yapışabilirsiniz, yakında oldukları için hemen yardımcı olabilirler. Bazı
yerlerde arkadaşlardan biri de belirtmiş, kız evi yemeği getirir. Bir de daha önce
bir tanıdığın düğününden sonra duymuştum, kızı bırakmaya kimse gelmedi,
yetim gibi tek başına geldi diye. Hatta bunu biri kıza yetiştirince aileler arası
gerilmişti. Belki böyle bir konumda bırakmak istemediler seni... Bence olabilirliği
yüksek bir sürü sebep var, bunları eşine ifade et. Sanırım biraz dolduruşa gelmiş.
2,5 ayda daha evliliğin e'sini yaşamadan büyük konuşmasın...

Ne simdi bu güc gösterisi mi?
Durup dururken ortaya bir laf at, aileni kötülemek gibi olmus söyledikleri, sonra bide üste cıkıp tehdit et, ben adını baska birsey koyamadım bunun...

Daha önce bir sorunumuz yoktu kayınvalidemle ama onun bizimkilerle sorunu vardı. Sürekli bize gidip gelmeleri bir hayli canını sıkmış olmalı ki böyle bir söz söyledi bana. Çok yanlıştı yaptıklerı kız tarafından birinin eve gitmesi bizde ayıp karşılanır dedi. Hatta evdeki misafirler bile söylendi ne o öyle kızımızı yatağına kadar getirdik der gibi dediler. Ama bana kalırsa bu kendi düşüncesiydi. Saygısızlık etmedim yine de. Ama eşim de böyle düşünüyorsa ne diyebilirim ki Çok üzüldüm Çok kırıldım... Neymiş kendisi çalşıyormuş uğraştığı sorunlara bakmış... Bu kadar basit mi yaa ((((

eşiniz çok gerikafalıymış. sözdü nişandı seremonilerden kurtulduğunu söylemiş yani adetlerden falan hoşlanmıyor ama sizin akrabaların gelmesini adete töreye bağlıyor ne çelişki.

bizim yörede de eskiden kız tarafının düğünde oynaması ya da ne bileyim çok ortada dolaşması ayıp karşılanırdı mesela.yavaş yavaş u tip düşünelerden arınsak toplumca, adetin törenin de sadece eğlencceli olan kısımlarını devam ettirsek keşke

Madem çok önemli bir durum onlar için bu, neden
2,5 ay sonra mesele olmuş ki??? Ne demekmiş hem
kız tarafının gelmesi ayıp... Kız da insan evladı değil mi??
Ağaç kavuğundan mı çıktınız? Erkek ailesi gelince de
hayırlı bir iş mi yapılmış oluyor? Bence kaynananız eğer
dayılarınız var diye gelemediyse o gün, kıskanmış muhtemelen.

Keşke size zamanında bu eleştiriyi yaptığında uygun bir şekilde
anlatıp, bir daha mevzuyu açmaması ile ilgili sınırı çizseydiniz...

Hadi eşiniz dolduruşa geliyor, hoş değil ama kayınvalideniz
de bir bayan, sizi anlaması gerekirken yaptığı hiç yakışık değil...

arkadaşlar böyle konularda yorum yaparken korkuyorum artık, bende yeni evli olduğum için özellikle yeni evli arkadaşların konularını takip ediyorum bugünde aniden değişen eşim başlıklı konuda bikaç yorum yaptım ama konu sahibi sonunda eşim sinirle söyledi dedi ağzımın payını aldım, şimdide kendini ezdirme gibilerinden bişey söylicem sonra birileri çıkıp yeni evlilikte normal annelerimiz neler çekmiş bizde çekcez falan dicek, cilve yap naz yap falan dicekler sinirim zıplıcak, sinirden söylemiştir diyim bari çünkü korkuyorum konu sonuna doğru koca sütten çıkma ak kaşık olacak diye

Ne oluyor bu erkeklere? sanki zorla nikah masasına oturuyorlar* sanki bulunmaz hint kumaşları.. o edalarda gezmeler boşarım demeler tehdit etmeler..

Günümüzde rolleri değiştik.. Erkekler kadın gibi naz niyazda kadınlar erkek gibi evlerinin ailelerinin arkasında..

evet eskiden gelin kiz oynamaz gelin kiz sunu yapmaz bunu yapmaz denirdii....

hatta bazi kayinvalideler ozellikle mutfaga yiyecek birsey koyarlarmis, gelin bunu yiyor mu yemiyor mu onu denermis. tovbe estafirullah...yerse kotu gelin yemezse iyi gelin oluyormus. aklim almiyor bu dusunceleri...ne kadar basit seylerden ne sonuclar cikaran bir milletiz.

cok yabani geliyor bana bu dusunceler, kim ne derse desin hatta su bazi orfler adetler bile bana cok gereksiz ve sacma geliyor.

Son düzenleme:

Evet okudum konuyu, ben sana ve cudana'ya yazılanları görünce direkt
kapattım sayfayı, çıktım.

Ama ezberbozan öyle değil ,hatta kıyamam çok umutsuz konuşuyor...
Hatta sanırsam biraz yumuşak başlı. O yüzden üstüne gelebilmişler.
Öncelikle eşine durumu net ifade edip, dayılarının iyi niyetini belirtmesi,
sonra da eşinin adımını beklemesi gerekli sanki... Umarım hallolur ve
bir daha böyle konular olmaz aralarında. Eşinin biraz üslup frenlemesi
gerekiyor. Egolarını da törpülemesi...

Allah Allah aradan 2,5 ay geçmiş.halen düğün gecesinin lafı mı ediliyor? ne ayıp! bence arkasında başka şeyler var. ağzını arayın derim..ama yumuşatın önce.neymiş derdi anlarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…