- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.933
- 798
- Konu Sahibi Ezberbozan
-
eskiden kadınlar boşanma sözcüğünü kullanırdı şimdi erkekler kullanmaya başladı.ne kadar garip..başları sıkıştığı anda bir tehdit,güç gösterisi,boşanırım naraları...ne kadar çirkin ya,ne kadar güçsüz bir insan davranışı..eğer bir sorunm varsa al eşini karşına,konuş..
yakında "ben anneme gidiyorum" deyip evi de terk ederlerse şaşırmıycam..
eşin çok ayıp etmiş,çok yanlış davranmış..
Daha önce bir sorunumuz yoktu kayınvalidemle ama onun bizimkilerle sorunu vardı. Sürekli bize gidip gelmeleri bir hayli canını sıkmış olmalı ki böyle bir söz söyledi bana. Çok yanlıştı yaptıklerı kız tarafından birinin eve gitmesi bizde ayıp karşılanır dedi. Hatta evdeki misafirler bile söylendi ne o öyle kızımızı yatağına kadar getirdik der gibi dediler. Ama bana kalırsa bu kendi düşüncesiydi. Saygısızlık etmedim yine de. Ama eşim de böyle düşünüyorsa ne diyebilirim kiÇok üzüldüm Çok kırıldım... Neymiş kendisi çalşıyormuş uğraştığı sorunlara bakmış... Bu kadar basit mi yaa ((((
''Düğün bittikten sonra dayınlar seni eve kadar getirdi yuhhh yaa o ne demek öyle alın kızımızı yatak odana kadar getirdik tepe tepe kullan der gibi!!! O kadar üzüldüm ki... Böyle birşey ne demek. Yaptığımız namussuzlukmuydu ki! Evlenmişiz ve yalnız başımıza bizi mahsun gibi bırakmak istemediler dayımlar sağolsun. Eve bırakıp hemen gittiler zaten... Olay büyüdü büyüdü... Ve beni sonuçlarına katlanamayacağın şeyler yapma diyerek bir güzel tehdit de etti. Sonucu neymiş acaba dedim eğer beni boşamayı kastediyorsan tehdit etme yap dedim.
kısa ve net eşin senin aileni küçümsüyor canım seni elde etmek için fazla uğraşmamış sanırım...
arkadaşlar böyle konularda yorum yaparken korkuyorum artık, bende yeni evli olduğum için özellikle yeni evli arkadaşların konularını takip ediyorum bugünde aniden değişen eşim başlıklı konuda bikaç yorum yaptım ama konu sahibi sonunda eşim sinirle söyledi dedi ağzımın payını aldım, şimdide kendini ezdirme gibilerinden bişey söylicem sonra birileri çıkıp yeni evlilikte normal annelerimiz neler çekmiş bizde çekcez falan dicek, cilve yap naz yap falan dicekler sinirim zıplıcak, sinirden söylemiştir diyim bari çünkü korkuyorum konu sonuna doğru koca sütten çıkma ak kaşık olacak diye
Evet okudum konuyu, ben sana ve cudana'ya yazılanları görünce direkt
kapattım sayfayı, çıktım.
Ama ezberbozan öyle değil ,hatta kıyamam çok umutsuz konuşuyor...
Hatta sanırsam biraz yumuşak başlı. O yüzden üstüne gelebilmişler.
Öncelikle eşine durumu net ifade edip, dayılarının iyi niyetini belirtmesi,
sonra da eşinin adımını beklemesi gerekli sanki... Umarım hallolur ve
bir daha böyle konular olmaz aralarında. Eşinin biraz üslup frenlemesi
gerekiyor. Egolarını da törpülemesi...
Allah şahidimdir ki bugune kadar ne esime nede esimin ailesine bi saygisizlikta bulunmadim. Bunlari haketmedigimi dusunuyorum. Belki oyle soylemek istemedi belki oyle belki boyle ama ben bunu duydum ya olsem de cikmaz icimden. 7 yil boyunca hep susan alttan alan taraf ben oldum. Simdi kendime bakiyorum ayna karsisinda yuzume tukuresim geliyor. Sen boyle olmamaliydin diyorum. Gosterdigin sabir yuzsuzluk olarak acziyet olarak algilaniyorsa vay haline diyorum ve sessiz bir göl gibi icime agliyorum. Bu saatten sonra ne esimi ne de kendimi degistirebilirim ama isterdim ki arkamda duran bir esim olsun annesi yada herhangi bir akrabasi bana veya aileme laf edildiginde cevabini versin isterdim her kadin gibi. Ama olmadi. Galiba aptallik benimki. Ama ne kadar hakli olursak olalim uzulen taraf olduktan sonra ne anlami var ki. Simdi cekip gitsem kime giderim ? Aileme ne derim ? Onlari boylesine bi uzuntu haline sokmak hakkim degil. Simdi ne mi yapiyorum : Susuyorum ve esimin hizmetciligini yapmaya devam ediyorum(((( maalesef ne haklilik ne de magdurluk birseyi degistirmiyor. Ben boylesine uzulurken onun umurunda mi ? Hayir. Suan da oturmus mac izliyor (((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?