o gelinin yerinde olmak istemezdim....

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
kızlar bişey paylaşmak istiyorum sizlerle..çok üzüldüm bugün bu duruma ....
bugün bi düğüne gittim, uzaktan arkadaşım olur aslında gelin hanım....daha doğrusu gelinin ablasıyla samimiyiz...
şöyle izah edeyim...gelin hanım güzel bi abiye giymiş sade ama şıktı...beyaz bi abiyeydi..ikinci evliliği olunca gelinlik giymemiş, beyaz bi elbise tercih etmiş....
ilk başta gayet güzel devam eden düğün, içeriye o şahsın girmesiyle ortalıkta buz gibi bi hava esti...
damadın bi yakınıymış aile dostlarından bi genç kız....okadar detaylı bi kıyafet giymiş ve bembeyazdı kıyafeti...abiye bile diyemiyorum resmen gelinlik gibiydi...
tarlatansız bir gelinlik düşünün aynen öyleydi...çok güzel bi makyaj, saçlarıda aynen gelin gibi yapılmış..büyükçe bir topuz, çok hoş birde tacı vardı.... duvağı da olsa resmen gelin bu kız dersiniz....
bizim asıl gelin hanım çok bozuldu, bütün gözler kızın üzerinde, oynuyor dans ediyor falan....herkesin gözü o kızda....
gelin hanım aşırı suratı asıldı bi nevi hak verdim..çünkü o kızın yanında gelin hanım öyle sönük kaldı ki....
gelin hanım bi ara mola odasına gitti gözleri dolmuş, neden yaptı bunu bana diye...
taa ilk nişanlandığı zamanda ufak bi sürtüşmeleri olmuş aralarında...sanırım kız intikam almak istedi....
salondaki bütün erkeklerin gözü o kızın üzerinde falan amacı neydi anlayamadık...herkese sırıtıyor, birçok erkekle dans falan etti...
arkadaşım adına çok üzüldüm ve kızın bütün günü rezil oldu....
ben olsam napardım bilmiyorum o anda...ama sizce bu durum etikmi?
yani geline hakarettir bence bembeyaz bi elbiseyle gelip gelin gibi olmaya çalışmak....
gelinin yerinde olsanız nasıl bi tutum sergilerdiniz...?
sadece paylaşmak istedim....teşekkürler..

sürtüşmenin sebebine bağlı..

belki öteki kızın haklı gerekçesi vardır bilemeyiz.belki canı yanmıştır.

karakter olarak ikisini de iyi biliyor musun?

gerçi çok yaratıcı ve ağır bir intikam olmuş evet...

ben cesaret edemezdim böyle birşeye.

hmmm enteresan bi mevzu. düğünlerde sadece gelin mi beyaz giyiyor?başkası giyince hoş olmuyor mu?kabalık mıdır bu? bi fikrim yok diye soruyorum :26:

ne biçim insanlar var yahu.. yani kırk yıllık düşmanım olsa böyle bir şey yapmak aklıma gelmez..
ben olsaydım eşime derdim; ya onu buradan hemen çıkartırsınız, ya da ben gidiyorum ..
kimse düğünümü berbat edemez

Yazılı bir kural olmasa da bildiğim doğru , düğünde davetli olarak bembeyaz giymenin doğru olmadığıdır.

Bembeyaz giyinip ,kuğu gibi süzülmek o gün gelinin hakkıdır.

Ama ne olursa olsun bu kadar özel bir günümü , x şahsın beyaz giymesi sebebiyle ağlamaklı geçirmezdim.

Hele ki kasıtlı yapıldığından eminsem ,daha da güler geçerdim.

Ben gelinin yerinde olsaydım bunu daha evvelden akıl eder en şık olmak için kimseye fırsat vermeyecek bi kıyafet seçerdim ki adı gelin zaten şık olmak zorunda..

hmmm enteresan bi mevzu. düğünlerde sadece gelin mi beyaz giyiyor?başkası giyince hoş olmuyor mu?kabalık mıdır bu? bi fikrim yok diye soruyorum :26:

canım şöyle söyleyim, o gün gelinin günüdür o gün ona has ve özeldir...beyaz giymem onun hakkıdır diye bilinir toplumda....
bu kız resmen beyaz giymekle kalmamış saçı başı makyajı resmen bir gelin gibiydi...

ben de umursamazdım.o güzel günümü niye ziyan edeyim ki.sinirlenip o şahsın istediğini elde etmesine izin vermezdim.burada karşıdaki istediğini elde etmiş.

sürtüşme bile denilmez canım çok basit bi sebep, bu kızın abisi bu gelinin akrabasıyla evli...ve karı koca bi sebepten tartışınca bizim bu gelin hanım ve ailesi arayı bulup barıştırmışlar....
bu kız da o sıralar sataşmış buna ne karışıyorsunuz bizim aile meselemize diye...sorun buymuş...tartışma olmamış bile sadece bu kız böyle demiş arkadaşımda yuva yıkılmasın diye düşündük canım kusura bakmayın gücenmeyin bize nolur falan demiş...çok efendi bi kızdır bu gelin....intikam alınacak biri değil inanın...sessiz sakin çok hanım hanımcık...ama intikam mı almak istedi bu kız yoksa masumca mı öyle giydi bilemiyorum ama bu kadar gelin özentiliği nedir çözemedik...olan arkadaşımın düğününe oldu..

kuzenimin düğününde de gelin dışında 2 kişi daha beyaz abiye giymişti
toplu nikah töreni gibi olmuştu

bana göre hoş değil beyaz giyilmesi
ama en azından sinirlendiğimi hissettirip kızın amacına ulaştığını göstermezdim

Ben gelinin yerinde olsaydım bunu daha evvelden akıl eder en şık olmak için kimseye fırsat vermeyecek bi kıyafet seçerdim ki adı gelin zaten şık olmak zorunda..

evet bu da güzel bi bakış açısı aslında yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış , bir yandan da hırsızın hiç mi kabahati yok

canım gelin gayet şıktı...ama gelinlik yerine beyaz çok şık bi abiye giymişti....olabildiğince şıktı ama nasıl becerdiyse gelinden üstün olmuş...
o an sonradan gelen misafirler, gelini sonraki kız zannederdi yani o derece gelin gibiydi....

düğüne beyaz elbiseyle gitmek görgüsüzlüktür yani o kişinin kendi görgüsüzlüğü, geline yapılan birşey yok gelinin buna üzülüp ağlaması çok saçma gerçekten.

Hani benim bildiğim düğünlerde gelin dışında , 0-6 yaş kız çocuklarına gelinlik giydirirler .

O kendini bu hareketiyle gerekli yaş grubuna sokmuş zaten

gelinin yerinde olsam bir yakınımdan o hatunun üzerine vişne suyu dökmesini,pasta bulaştırmasını vs isterdim...hala mı gitmiyor?mikrofonu alır bağırırdım sevgilimde gözü vardı ama elde edemeyince kendini kaybetti hala kendi evleniyo sanıyo diye...

evet bu da güzel bi bakış açısı aslında yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış , bir yandan da hırsızın hiç mi kabahati yok

Var tabi olmamı ama asıl suçlu bana göre o fırsatı verende kimin ne niyetle nasıl giyineceğini bilemezsin, kokoş çok ortalıkta :/ O düğün bana aitse en dikkat çekici de ben olmalıyımdır kesinlikle.. Tamam sade giyinsin ama başka zaman, kendi düğünün de değil

e noldu peki o kızın başı göğe erdi mi? herkes ona bakınca boyu 1-2 cm uzadı mı? düğünün en şıkı gelinden bile şık olunca gazetelere falan mı çıktı?

hani sen gelinin yerinde olmak istemezdim demişsin ya ben asıl böyle berbat bir tavır sergileyen o kıızn yerinde olmak istemezdim.ne husumet yaşadıysa yaşamış ama bir insanın en mutlu gününü böyle mahvetmeye çalışmayı da herkes başaramaz..

eminim tıpkı senin gibi o düğün de olan insanlar o kızı ayıplamıştır.

Son düzenleme:
Bu yaz kuzenimin düğünü olmuştu.....
Ve ben de kırık beyaZ uzun bir elbise giymiştim.....Daha kuafördeyken dikkatleri üstüme çekmiştim elbisemle , evleniyor musun diye sormuşlardı bile , salonda da tüm gözler üzerimdeydi tabi ama bence GELİN her zaman TEKdir..........
Davetliler ne giyerse giysin GELİN her zaman FARKLI ve ÖZELDİR...:123::123::123:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…