o gelinin yerinde olmak istemezdim....

Gelin hanimin yerinde elbette bende olmak istemezdim.Gelin hanimin yerinde olsam abiye yerine cok guzel ve cok sik bir gelinlik giyerdim.2. Kez evlenenler gelinlik giyemez diye bir kural mi var hayir yok yani benim yasadigim sehirde boyle bir sey yok.Gelin hanimla aralari iyi degilmis madem keske dugunune davet etmeseydi.

valla ben duyduğum kadarıyla birçok kadın ayy ne güzel olmuş kuğu gibi maşallah, pek de güzelmiş dediler...
bütün gözler üzerindeydi...çok çaba harcamış belli baya masraf etmiş kuaföre..gerçekten çok çok çok güzeldi...sinir olduğum halde ben bile beğendim...
oda sırıtarak etrafa gülücükler saçarak çıktı sahneye....

eşimin kardeşinin düğününde de k.validem gelinle aynı renk giymişti..eltimin gelinliği kırık beyazdı k.validemin kıyafeti de öyle :) tıpa tıp aynıydı neredeyse..

hatta bazıları hayırdır nikah mı tazeliyorsunuz diye takılmışlardı.

gerçekten hoş bi görüntü değil ve komik aslında.

damadın akrabası canım, davet etmeme gibi bi durum olamaz ki...
abiye giymesinin sebebi işte eşinden yeni ayrıldığı için ayıplanmamak için...haklısınız giyse iyi olurdu ama toplumumuzda bu tabu var malesef ikinci evliliklerde gelinlikler şaşalı düğünler biraz ayıplanıyor....ama diyeceğim şu ki, gelin en güzel gelinliği giymiş bile olsa, bu kız okadar güzel ve şık görünüyordu ki, yine de bastırırdı...

Daha önce de yazılmış ama net bir şekilde beyaz gelinin hakkıdır, ister kırık ister optik ister krem olsun, başkalarına da daha az dikkat çekici şeyler giymek düşer. Kendimizi o gelinin yerine koyarsak durumun ne kadar sıkıntılı olduğunu anlayabiliriz. Ayrıca giyecek renk mi yok?
İnsanlar birazcık görgü kurallarına uysalar , hayat mutlaka daha eğlenceli olurdu.

benimde düsüncem su
aralarinda ne var bilemeyiz ama
kacinci evlilik olursa olsun madem dügün oluyor gelinlik giyilmeli bence
o dügünün prensesi gelindir
o arkadas kendisi gelinlik giymerek hata yapmis
ama üzüldüm yazik

bende çok üzülmüştüm o anı yaşasaydınız bide düşünün...
gelinlik giymemesine pek şaşımıyorum kızlar bizim adetlerde biraz böyle, ikinci evliliklerde çok ayıplama oluyor...ama gerçekten abiyeydi fakat çok güzeldi aslında...gelinlik gibiydi....ama bu kız nasıl becerdiyse gözde olabilmeyi becermiş...

En azından onun yaşı itibarıyla yabancılar tarafından gelin sanılma ihtimali yok

En azından onun yaşı itibarıyla yabancılar tarafından gelin sanılma ihtimali yok

ama o bile çok rahatsız ediciydi..gelinle aynı renk kıyafet..çok itici bir görüntü bu..hatta eşim bile dikkat etmişti neden annem böyle tercih etti acaba demişti..

bu konuda ki gelini düşünemiyorum bile..çok feci

Düğünlere beyaz kıyafetle gidenleri ben cidden anlayamıyorum bırakın bi'gelin süzülsün beyazlar içinde
İlerde davetiyeme not düşücem ben, "beyaz giyecek olan gelmesin
" diye:18:

Şaka bi'yana ben de sinir olurdum ama canımı bile sıkmasına izin vermezdim. Her türlü o gün benim günüm istediği kadar rol çalmaya çalışsın
Yazık boştan yere üzmüş kendini:26:

Heryerin adeti farklidir.Bizim adetlerimizde boyle birsey yok İsterse 5.evlilik olsun yine gelinlik giyilir kinasids dugunude yapilir.

Düğün bugün değil de geçen hafta oldu deseydiniz acaba aynı düğünde mi bulunduk diye soracaktım:) Benzer durumu ben de yaşadım.

Ya şimdi düşündüm de benim düğünümde de kuzenim beyaz bir elbise giymişti.

Ama benim hiç aklıma böyle bir şey gelmemişti.
Hatta düğün günü sadece gelin beyaz giyer diye bir kural oldugunu bile bilmiyorum ben :)

Ben iplemedim, bilseydim de iplemezdim :)

Çünkü sonuçta herkes orada gelinin kim oldugunu, kimin düğünü oldugunu biliyor.

Ne gerek var bunları takıp da o güzel günü zehir etmeye yahu :)

Son düzenleme:
bencede ahretlik, ordan yırtmış ama bu arkadaşımın durumu çok vahimdi gerçekten....

Üzülmüştür tabii ya , ama keşke demek için geç ama yine de keşke kendi için bu kadar özel bir günü bu kötü anı ile hatırlayacak kadar takmasaydı.

Sanırım burada en büyük etken , eğer gelin olarak gelinlik giymiş olsa idi , gayeeet şık bir gelinlik hem de o zaman beyaz abiyesi ile ortalarda dolaşan kişi onu bu kadar rahatsız etmezdi.

Kendine olan güveni azalmış , bu da onu mutsuz etmiş.

sizde o bayanın yanına giderek sizin damadınız nerede diye sorsaydınız,
hatta bu soru mikrafonla bile sorulabilirdi,
o zaman yuzunu görmek isterdim işte

Gelini bilmem ama o kız çok pis rezil olmuş. Yerinizde olsaydım çocuklara para verip elbisesine yanlışlıkla vişne suyu döktürürdüm.

ya bununla ilgili bir söz duymuştum.adamın biri bir kıza diyordu."oldu olacak kıskanç elti gibi düğünde beyaz giy" diye.dizi de falan duymuştum herhalde.demek ki yapılan bir şey,bir kıskançlık söz konusu.

ama gelin hanımın da o kadar sade olmasını anlayamadım.2.evliliği olsun ne olmuş yani.beyaz giymese bile o kadar sade haliyle ondan daha gelin duran bir sürü insan olacaktı muhtemelen.

buna benzer bir şeyi ben de yaşadım aslında.kına gecemde siyah bir abiye tercih ettim nedense (bana bir sadelik merakı gelmişti o dönem)yeğenimde kırmızı kabarık bir elbise giymek istedi.ama bana sordu "giyiyim mi yoksa abes mi olur" diye.ben de "benim ki çok sade seni gelin sanarlar" falan gibisinden şakayla onun da sade bir şey giymesi gerektiğini çıtlattım.o da "haklısın" dedi.

işin ilginç kısmı ise ondan sonra başlıyor.öz teyzemin (bu olaylardan haberi olan)yeğenimi odaya çekip "mutlaka bunu giymelisin,sana çok yakıştı illa giy" diye baskı yapmasıydı.yeğenim elbiseyi giymedi ve onların abartılı baskılarını da kötü niyetli olarak değerlendirdi.

canım öyle bi hal almış ki durum, kameraman bile sanki daimi onu çekmiş...çünkü düğün bitiminde hani fotoğraf satın alınır ya, panoya bütün fotoları sıralamışlar, hep bu kız gözüme çarptı...zavallı arkadaşım her düğün video ve fotolarına bakarken bu kızı görecek her bakışında sinir olacak....
o kadar edalıydı ki kız, oynarken falan bütün herkesin gözü üzerindeydi....bütün kadınlar maşallah çekiyordu aman tü tü tü maşallah pek de güzelmiş falan diyorlardı...kızın giydiği elbisenin dekoltesi falan yoktu ama gözlıcıydı... inanırmısnız içimden geçmedi değil, o platform topuklarla inşallah düşersin de reizl olursun diye :) tövbe tövbe okadar üzüldüm yani...
ama düşmedi maşallah manken gibi yürüyüşü bile alımlıydı... arkadaşımın teyzesi diyor ki, anam bu kadar bakmaya nazarda olmadı kıza diyo :) düşse bari falan da azcık havası sönse diyodu yazık kadıncaaz öyle bekledi ama düşmedi gacı :)

oyle bir anlattiniz ki geline acidim
o kizida masallah ove ove bitiremediniz
meraktan catladim simdi
normal hayatta hangisi daha guzel gelinmi davetlimi?
insallah mutlu olur evlenen kisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…