O iki yıllık mezunu ben 4 yıllık Üniversite .. Olur muyuz sizce?

cnn24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2012
387
3
48
İzmir
Merhaba herkese,

Hemen konuya girmek istiyorum, yazın arkadaşımın düğünün de biriyle tanıştım daha doğrusu arkadaşım tanıştırdı, ben de çocuk ta birbirimiZi beğendik çocuk gerçekten iyi birine benziyordu bir kere de hep beraber arkadaşım arkadaşımın eşi ben o çocuk kahve içmeye çıktık ama işte o iki yıl Üniversite okuduktan sonra bir avm de ayakkabı firmasında çalışıyor bende yeni işe girdim kurumsal iyi bir firma ve maddi olarak ta ben ondan daha iyi durumdayım evim arabam herşeyim var , çocuğun böyle bir imkanı yok çünkü babası ölmüş ailesine bakıyor.. Benim daha önce de bir ilişkim vardı aynı o da bu şartlarda sahip biriydi onun karakteri boZuktu ve onun benden düşük konumda olması hep problem yaratıyordu ben sorun etmesem bile karşı taraf sorun ediyordu .. Şimdi bu çocuğa bi adım atmaktan korkuyorum o arıyor ben hep meşgulum çıkamam diyorum aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum.. Bir yandan da çocuğun yüreği tertemiz bunu hissedebiliyorum.. Bir şans vermeli miyim bilmiyorum .. Duygularımı bastırabilirim ama karşı tarafı hiç üzmek istemiyorum zaten babası ölmüş yüreği yaralı bi de bir kız yüzünden kötü hallere düşsün istemem , uzak duruyorum. Bana nolur bir akıl verin tamamen kendimden uzaklaştırmalı mıyım ..

tatlım mevzu okul işi değil. sonuçta o da çalışıyormuş bak demekki bi şekilde hayatını kazanmaya çalışıyor. belki standartlarına bir ayar çekmen gerekir, belki bazzı beklentilerin olmaz ama sonuçta çocuk iyiyse senin isteklerini yerine getirmeye çalışır. keşke sadece seni mutlu etse inanki gerisini her türlü ayarlarsın sonuçta sende çalışıyorsun biraz o biraz sen bişeyler olur... eğer seviyorsan seviliyorsan sakın vazgeçme...

mesleğin nedir bilmiyorum ama kariyer olarak aradaki farklar zaman zaman göze batabiliyor. 4 yıllık üni okumak çokda zor bişey değil gayret etse girip mezun olabilir. sen kariyerinde ilerlerken onun aynı yerde olması onu da rahatsız edecektir.

Ahlakli ve durust bir insansa sorun etme! Sonucta okumus oda iki yil ve bos duran birde degil. Karakterine ve insanligina bak! Herseyden daha onemli...

Canım çok korkuyorum ilerde bazı şeyleri kompleks haline getirirse diye..çocuk gerçekten çok iyi belli olmaz tabi ama iyi olduğu belli oluyor yüzünden. Hep her konuda yardımcı olmaya çalışıyor, bir konu olsa hemen faceden yazıyor ama ben buluşmuyorum onunla.korkuyorum canım

ayrıca şu an nişanlıyım düğün hazırlığı yapıyoruz ikmizde üniversite mezunuyuz. şu an nişanlımın maddi durumu bazı nedenlerden dolayı değişti yani eskiden daha iyiydi ama bu sıralar sıkıntıdayız. 4 binlik değilde 3 binlik mobilyalar alalım hayatım dedi. olur hayatım dedim(sonuçta eşya işte). baktım sonra nabmış etmiş ayarlamış senin istediklerin olsun dedi bişyeler bişekilde ayarlanıyor ama eğer o gün onu kırsaydım eminim ikimizde garip olucaktık. ben kendimce ay benim dediklerimi yapmıo bühü bühü modunda olcaktım. belki oda ay bı kız nıye böle paracı oldu falan dicekti

yani anlıcaan gönüller bir olsun. senin bin liran onun bin lirası olur sana onbinliraD

Ahlakli ve durust bir insansa sorun etme! Sonucta okumus oda iki yil ve bos duran birde degil. Karakterine ve insanligina bak! Herseyden daha onemli...

Dürüst birine benziyor cnm.. İyi birine de benziyor ,, kendi sorun eder diye yoksa benim eski erkek arkadaşım daha kötü durumdaydı kendi sorun ederdi herşeyi yine bu Da aynı olursa diye korkuyorum

tatlım inanki bu senn tutumunla alakalı. misal ondan fazla maaş alırsan ve bunu habire kafasına vurusan oda komplex haline getirir. ama atıyorum sen bu bizim paramız hayatım şöleyapalım böle edelim diye yaklaşırsan öküz değilse anlarD

ayrıca bnm kuzenım yüksekokul mezunu eniştem ilkokul mezunu. ama inan eniştem çok daha bilgili ve kendini geliştirmiş. kuzenimle ne sinema ne siyaset hiç bişey konuşamazsın ama eniştem sinemaya gider, kitap okur(bayılıorum bu huyuna), siyaseti takip eder. üstelik tır şöförü. yani adam tırın yüklenmesini beklerken kitap okuyor ya... insan bişeyler yapmak istesin yeterki. eğitim sadece diplomayla olmuyorrD

ben eşimle lisede dersanede tanışmıştım, 2 yıl boyunca aynı sınıftaydık, sonra o 2 yıllık üniye bende mühendslk fakt. girdim. epey bi süre görüşmedik sonra yeniden görüşmeye başladığımızda bana zaman zaman laf arasında sen hep beni ez, iyiki bi mühendissin her fırsatta söylemesen olmuyor diyordu ki ben bu konu hakkında konuşmasam bile.

o da haklı erkek olarak kendini daha üstün hissetmek istiyor.
ve farkettimki gerçekden aradaki eğitim farklılıkları zamanla sorun olabiliyor.

annem evlenmemiz için onunda 4 yıllık okumasını şart koştu, ve o da gerçekden seviyormuşki tekrar sınava girdi ve mühendislik kazandı, 1.sınıftayken evlendik, hala daha okuyor bu sene mezun olacak kısmetse.

her fırsattada anneme dua ediyor iyiki böyle bi şart koşmuşlar diye, içinde en ufak bile bi soru işareti varsa gün gelip karşına çıktığında pişman olmamak için önlemini şimdiden al

Evinizi arabanızı kendiniz mi aldınız acaba?

Bana göre 2 yıl eğitim çok da büyük bir fark değil... insanın içi temiz olsun yeter ki..
Ne zenginler var aşktan sevgiden yoksun...
Az buçuk lafı illaki geçecektir eğitim farkının ama arayı kapatmak zor olmaz açıktan 2 yıl su gibi akıp geçer..

benim arkadaşım bilgisayar mühendisi karısı ilkokul mezunu ve adam gayet memnun hayatından

benim arkadaşım bilgisayar mühendisi karısı ilkokul mezunu ve adam gayet memnun hayatından

tatlım ama mühendis olan erkek. maalesef ülkemizde hani kadın hep bir adım arkada olayı varya.. o yüzden adam memnun tabi halinden..D anca konu sahibinde durum tam tersi.. oda bu yüzden endişeli..

tanımadıkça bilemezsin bunu sorun eden insan davranışlarından belli eder zaten..

görüşeceksiniz diye illa evlenceksiniz demek değildir bir süre tanıyın birbirinizi ne zararı dokunur ki hem anlamış olursunuz böylelikle..

ben 4 yıllık erkek arkadasım 2 yıllık mezun askerden sonra nişanlanıcaz Allah nasip ederse onun boyle bi takıntıları olmadı hiçbirzaman ben daha cok kazandıgımda o sevindi maasım arrtıgında birlikte kutladık falan hiç sıkntı etmiyoruz .Tabi kuzenlerim ve annem biraz sorun ettiler ama geçti artık onlarda da sorun yok tanıyınca sevdiler cunku ilk soylediğimde tepki gostermişlerdi .Yani demek istediğim şu ki karakter meselesi.eski erkek arkadasımda tam tersı ıstemezdi ondan cok kazanıyım cok cektim Kişinin psikoloijk problmleriyle alakalı bir durum

kariyer olarak senin altında kalmasını bir süre sonra sorun edersin beğenmez olursun

etrafınla tanıştırmaya mesleğini söylemeye utanırsın

maddi üstünlüğünün altında ezilir acısını senden çıkarır

bir de senin etrafındaki insanlar senin maddi koşullarınla ilgili onu bilgilendirmiş olabilir

hiç belli olmaz bu sebeple yanaşıyor olabilir

ne koyun postu giymiş kurtlar gördük bu hayatta

eşler maddiyat kültür eğitim olarak birbirine nekadar yakınsa anlaşma ihtimalleri o kadar yüksektir

ben hiç yanaşma derim.pembe masallar anlatmaya gerek yok.onlarca örneğini gördüm ayrılıkla sonuçlanan.

ben yüksek lisans yapıyorum eşim lise mezunu
karakteri önemli olan...

canım ben 4 yıllık fakültede okuyorum şuanda sevgilim ise yüksel oluk mezunu yani 2 yıllık mezunu oda şuanda avmde ayakkabı fırmasında çalışıyor askere gidicek gelince nişanlanmayı düşünüyoruz liseden beri beraberiz 6 yıldır hiç bir sorun olmadı şimdide kadar ve beni sürekli destekler söyle yap böyle yap ders çalış yan dal yap filan diye dene derim kişiden kişiye göre değişiyor denemeden anlayamazsın:)

ne farki guzelim bu da fark mi. cocuk ne guzel calisiyo ev gecindirmek ne demek bilincinde. artik 2 yilliklar daha rahat is buluyo cunku onlarin memurluk kpssi daha kollay. ahh sevdigim olacak boyle takintilarim olacak. tek derdim sevgilim 2 yillik meuzun olmasi olsaydi birde is begenmemrzlik bile yapmiyo
birde merak ettim sen ne meuzunusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…