O kadar bunaldimki,yardiminiza ihtiyacim var

hopeless87

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2014
20
0
6
35
Diğer
Herkese merhabalar,

Benim sorunum ailemle alakali. Ilk once biraz ailemi anlatayim daha rahat yardimci olabilmeniz icin. Ailem yurtdisinda yasiyor senelerdir. Maddi olarak herseyin fazlasina sahipken hic bir zaman huzur bulamadim evimde. Bunun en buyuk sebebi annemden dolayidir. Ben kendimi bildim bileli bencil hep kendini dusunen, cocuklarina karsi sevgisini ilgisini bir turlu gosteremeyen, psikolojik olarak rahatsiz bir annenin kizi oldum. Kucukken farkina varmasamda artik bu duruma katlanamiyorum,iletisimimiz hic yok. Benden 3 yas kucuk bir kiz kardesim var ikimizde ayni durumdayiz. Yurtdisinda yasamaktan biktik, ulkemizde yasamak hayatimiza devam etmek istiyoruz. Sebebide soyle, zaten ailevi huzursuzluklarin disinda, yasadigimiz yerde tabiri caizse hic bir sey yok. Ben 26 yasindayim, bu yastan sonra evlenmek duzen kurmak istiyorum artik ama bunu yasadigim ulkede gerceklestirmem cok zor, cunku kendime gore kimse yok.

Suan Istanbuldayim,is basvurularinda bulundum, cogundan olumlu cevap aldim.Turkiyede hayatima devam etmek istiyorum ama bunu yapmam icin sanirim aileme rest cekmem gerekicek. Cunku babam eger buraya gelmiyosan kendi basinin caresine bak diyor, buda demek oluyorki artik biz yokuz. Bunlarin tabiki sorumlusu annem, dedigim gibi duygularimiza isteklerimize simdiye kadar hic saygi duymadi ilgilenmedi. Babami dolduranda o, ama benim yurtdisina donmem demek gercekten cok kotu bir hayata geri donmem demek oluyor.

Simdi ben ne yapmaliyim? ya ailemin bencillikleri icin geri donup kendi hayatimi mahvedicem, yada birseyleri goze alip savasip burda kendime duzen kurucam. Lutfen bana fikir verin.

Zor bir karar , Bir tarafta Ailen bir tarafta'da senin hayatin
Gelecegin ..

Her ne kadar , Annenle iletisim kuramasan anlasamazsan'da..
Sonucta senin Ailen suan sinirli oldugun icin.
belkide yanlis karar alacaksin , iyi dusunmelisin.

Mantikli bir karar vermelisin. Ailenin onune hic birsey gecemez ilerde cok pisman olacagin kararlar verme...

Tesekkur ederim cevabin icin canim

Ama sinirlik birsey yok aslinda, ben hayatima burada devam etmek istiyorum, oraya gittigim taktirde ne istedigim gibi bir is nede evlilik hayatim olucak, bunu anlatmak biraz zor ama butun akrabalarim esim dostum hepsi ayni fikirde, anlamayan sadece ailem, inan ne yapicagimi bilmiyorum

Ne yapmayı düşünüyorsun tek başına ? Çalışıp kendine bir çevre kurabilecek misin? Sıfırdan başlamak gibi olacak sanırım senin için...

Anladim canim , ozaman Ailenle konus anlat...
Yasin kucuk degil sonucta ,eger anlamazlarsa hayatini kur
Zamanla senin iyi oldugunu boyle daha mutlu oldugunu gorurlerse anlarlar...

Anne Babalar boyle boyle yaparsan bidaha gelme arama
felan derler .. bizim dayanamayacagimizi bilirler , sen kendin icin en iyi olani bilirsin .. sonucta sen yasiyosun o hayati biz suan burdan rahat yorumlariz .. ama ceken sensin
onun icin karar verirken dik dur , ve kararin arkasinda dur bikerede soylede.ailene kaliyorum ve uzatmadan tartismadan bittir konuyu . Daha kolay olucaktir.

Ne yapmayı düşünüyorsun tek başına ? Çalışıp kendine bir çevre kurabilecek misin? Sıfırdan başlamak gibi olacak sanırım senin için...

Canim cevrem var zaten, gerek akrabalarim gerek arkadaslarim, yalniz kalma gibi bir durumum yok. Aslina bakarsan burada evimizde var ama sanirim ben burda kalmaya devam edersem cezalandirmak icin kendi basinin caresine bak dicekler, bende bu sekilde olsun istemiyorum.

Anladım... Aileler neden bu kadar çocuklarını terketmekle tehtid ederler bilmem... Çevren olduğuna göre yapacayacağın şey değil, onlar da ne zamana kadar dayanacaklar elbet yanında olurlar diye düşünüyorum...

Canim hicbir sekilde anlayacaklarini dusunmuyorum, annem destek olsaydi babamda bir sekilde kabullenirdi ama erkekler malum kadinlarin doldurusuyla hareket ettiklerinden babam cok kati. Egitimim cok iyi, iyi bir yerde ise baslama kendi ayaklarimin uzerinde durma sansim var ama tek korkum beni tamamen reddetme durumlari olurmu acaba diye. Herkes o kadarda yapmazlar diyor ama ben bilemiyorum cok zor bir ailem var cunku. Insallah hakkimda hayirlisi olur cok fazla zamanim kalmadi kisa sure icerisinde karar vermem gerekiyor..

Bende anlam veremiyorum, guven sorunumuz olsa yine anlarim ama yanlis bir sey yapmicagimida cok iyi biliyorlar,hayatimin en zor gunlerini yasiyorum diyebilirim. Insallah canim, onlardan tek istedigim yanimda olmalari ama annem zaten hic bunu yapmadi, babamda dunya iyisidir cok duskundur bize ama annem hergun doldurunca babamda suan cok sinirli ..

ne kadar dirençli olabilir ki anne sonuçta, büyük ihtimalle senin için doğru bir şey olmadığını düşündüğü için karşı çıkıyor, sabit fikirleri olan biri. Anneni karşına alıp ona umutlarını hayallerini konu açar gibi değilde başka şeylerden bahsediyormuş gibi anlatmayı denesen arkadaşım?

Eger Istanbul'da basin sikistiginda yardimci olabilecek bir akraban, yakinin varsa...
Babanla konusup biraz daha orta yol bulabileceksen, yani kizdiginda soyleyip, sonra yumusayan bir baba ise...
Kendine guveniyorsan...
Bence yapman gereken bu...
Hem iliski anlaminda, hem kariyer anlaminda mutsuz olacagin bir cevrede omrun gecer gider...
Hemen hemen ayni yaslardayiz...
Benim fikrim bu yonde, tabi ben oturdugum yerden yaziyorum, bu mucadeleye girecek olan da sensin...
Zor olmaz mi?, olur...
Fakat cefasini cektigin seyler, sefasiyla gelir, unutma...

Seni herzaman icin red edeceklerini sanmiyorum..
suan blöf yapiyolar sadece .....

siz kararınızı çoktan vermişsiniz bence.
sadece aileiniz sizi desteklemedigi için burada içinizi rahatlatacak cümleler arıyorsunuz.
zaten turkiyede akrabalar ve çevreniz varmıs, tutunmanız zor olmayacakmıs ve iş de bulmussunuz. her sey hazır zaten.

nasıl mutlu olacagınıza inanıyorsanız onu yapın, fakat her zamman için kararlarınızı ailenize olan kızgınlıgınız veya yurtdısında yasadıgınız bir olumsuzluk nedeniyle öfkenizden dolayı degil gerçekten istediginiz için yapın.
gün gelir turkiyeden vazgecer veya ailenize geri dönmek istediginizde pişmanlıgınız daha az olur bence. çünkü bu kararı denemeseydiniz orada gecirdiginiz her saniye "acaba turkiyede daha mutlu mu olacaktım" diye düşünerek kuruntu yapıp daha çok üzülebilirsiniz.

Son düzenleme:

Canim hicbir anne istemez sonucta kizinin uzakta calismasini ama annemin yuzunden kazandigim halde uzak bir sehirde oldugu icin istedigim universiteye gidemedim, onca sene yurtdisinda kaldim tek bir sehire bile kendi basima gidemedim, bu tarz dolu seyle gecti hayatim. Annemin tek dusuncesi insanlar ne derler, biz burda o orda arkamizdan laf ederler. Cokta guzel isler cikti karsima birazcik kizinin gelecegini dusunuyor olsaydi hemen gir kariyer yap derdi ama umurunda degil. Inan ben abartmiyorum, ben konussamda anlayacak bir insan degil malesef..

Cok haklisin ama babam sonradan yumusayan bir insan degil. Daha once hic bir konuda sesimi cikarmadim o yuzden bu tarz seyler yasamadik biz.. Yalniz cevreye karsi tutumundan biliyorum, cok inatci ve kincidir babam, annem zaten yumusar ama babamdan emin olamiyorum..

Her anlamda cok cok mutsuz oldugum bir yer yasadigimiz yer. Suan geri oraya donmek benim icin cehenneme girmek gibi birsey..

Burda cok guzel bir duzen kuruncada sanirim vicdan yaparsiniz, yani iki sekildede uzulursunuz diye dusunuyorum. Bence donup babanizi ikna edip gelmeniz daha iyi olur sanirim.

Canim ben gercekten istedigim icin bu karari verdim. Ailemin yaninda kalmam aslinda benim icin cok daha iyi, ailem maddi olarak cok iyi durumda ben yurtdisinda kalmis olsam luks icerisinde yasayacagm ama bu verdigim kararin sonucu calismak zorunda ayaklarimin uzerinde durmak zorundayim ve ben o kadar istiyorumki hayatima burada devam etmeyi bunlarin hepsini goze aldim.

Orada mutlu olamadim hicbir zaman, suan tek sorun benim ailemin asiri tepkisi ve beni reddetmeleri..

Burda cok guzel bir duzen kuruncada sanirim vicdan yaparsiniz, yani iki sekildede uzulursunuz diye dusunuyorum. Bence donup babanizi ikna edip gelmeniz daha iyi olur sanirim.

Cok haklisiniz, ama babami ikna etme gibi bir sansim yok, ya kendi mucadelemle burda kalicam zamanla hersey duzelir diye beklicem yada oraya geri donucem ama ailemi asla affetmicem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…